Kasia25 Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 Potrzebny domek na wczoraj, Muszko niech marzenia się spełnią wreszcie........... Quote
Celina12 Posted December 26, 2006 Posted December 26, 2006 ...bardzo prosimy o domek dla Muszki.... Quote
Figa Bez Maku Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Koniec roku już blisko pełne piesków schronisko.... Wśród nich Muszka pełna nadziei że jej los się wkrótce odmieni.. Niech rok przyszły Muszki nie zwiedzie, niech wreszcie nowa pani ją odwiedzi... Quote
iwonamaj Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Muszeńko, jeszcze tutaj? A już miałam nadzieję... Quote
brazowa1 Posted December 27, 2006 Author Posted December 27, 2006 Figa bez maku: Koniec roku już blisko pełne piesków schronisko.... Wśród nich Muszka pełna nadziei że jej los się wkrótce odmieni.. Niech rok przyszły Muszki nie zwiedzie, niech wreszcie nowa pani ją odwiedzi... Muszka ciagle wierzy w ludzi,gdy ktos podejdzie do jej klatki,jest pierwsza,zeby powitac.Wiecie,w tym boksie sa takie smutne psy;starsze maluchy,ktore cale zycie spadziły w domu ,w cieple.One juz nie podbiegaja,gdy ktos obcy podchodzi.Tylko jeszcze Muszka i Ogonek. Quote
Pysia Posted December 27, 2006 Posted December 27, 2006 Pamiętam Muszko o Tobie cały czas :roll: W Wigilje życzyłam sama sobie po cichu aby w koncu znalazł się dom dla Ciebie bo zalazłaś mi za skóre strasznie mocno ....Nikt Cie nie chce bo jesteś starsza i z problemami zdrowotnymi :( Ale szukam dalej i przyjdę dopiero wtedy jak znajdę !! Bywaj Muszko i choćbym miała szukam na skraju świata to będę!! Quote
Figa Bez Maku Posted December 28, 2006 Posted December 28, 2006 Zajrzałam do Muszki dzisiaj czytam co pisze Pysia... nikt nie chce pieska starszego, grzecznego , spokojnego?:crazyeye: trzeba szukać wytrwale, cierpliwie:roll: dla Muszki...by żyła szczęśliwie:loveu: Quote
Figa Bez Maku Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Witajcie kochane cioteczki.. jeśli powielam czyjś pomysł to z góry prosze o wybaczenie ,ale... co myślicie żeby wysłać artykuł o Muszce do czsopisnm najchętniej czytanych przez starsze panie? np. "pani domu" Podpisany przez kierownictwo schroniska i w porozumieniu z nim oczywiscie ? temat na czasie.. o tym jak nie można tracić nadziei ,że można tej ufności uczyć się od Muszki? Bo wiecie tak mi się wydaje ,że takie pisma to najlepsza droga dotarcia do serc pań, które nie mają internetu, nie chodzą do schronisk w poszukiwaniu psa, bo do takich pań pies najczęściej trafia jako tzw. przybłęda.. one nie szukaja aktywnie psa ale potrafia się nad nim ulitować. Quote
kaerjot Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Mnie się pomysł podoba, tylko jak to można załatwić? Quote
Figa Bez Maku Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Wydaje mi się ,że można napisać list do redakcji pisma ( pism?) , pokazać go kierownictwu schroniska, poprosić o podpisanie ( urzędowe z pieczęcią) listu, oczywiście miło byłoby gdyby kierownictwo zechciało dorzucić parę słów i w tej postaci wysłać po prostu na adres redakcji lub osobiście zgłosić się do redakcji z listem w łapkach Quote
brazowa1 Posted December 29, 2006 Author Posted December 29, 2006 Powiem Wam tak- kierownik na pewno nie bedzie sie w to bawił. Ma "swoje" gazety i reporterow,ktorzy raz na kwartał przychodza. zalatwialam pare miesiecy temu podobne reportaze w Fakcie.Jeden sie artykuł pokazał,reszta jakos zagineła,bo jak powiedzial (zreszta sympatyczny) pan redaktor-takich psow jest wiele i mało chwytliwy temat. Za to pojawil sie artykulik o jamniku,ktory sam przyjechal do schronu w Kokoszkach autobusem i jest szczesliwy w schronie,bo ma tam wiele suczek,a on pies na baby. Natomiast,co mozemy zrobic? przekopiowac pare wierszy i rozesłac po znajomych,razem ze zdjeciem Muszki. ja wydrukuje i wywiesze na tablicy ogloszen w sklepie ZOO oraz u weta. Quote
Figa Bez Maku Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 ale spróbować można? Po Nowym Roku wpiszę na wątku list do redakcji ( żeby nie było,że rzucam pomysł a wykonanie ktoś inny:cool3: ) proszę wszystkie cioteczki o korekty i uwagi krytyczne, własne wersje itp. I wyślę ten list do redakcji. Najwyżej nie wydrukują ... trudno, ale może warto dobijać się do każdych drzwi? Ewentualnie ciocie pozostające w bliższych związkach z komputerem... można wysyłać przecież maile do redakcji ... chodzi mi konkretnie o te uśmiechnięte zdjęcia z wątku.. może w taki sposób? W każdym razie po Nowym Roku wpiszę treść i wtedy decydujcie... A to kierownictwo to z mojej strony taki gest kurtuazyjny ( w końcu Muszka podlega władzy schroniska) a jeśli umywaja ręce to nie ma sprawy.... Quote
Figa Bez Maku Posted December 29, 2006 Posted December 29, 2006 Bo ciągle mam takie wrażenie ,że u weta czy w sklepie zoo bywają ludzie którzy nie szukają następnego psa, na forum też nie jest łatwo wziąć jak niektórzy czwartego z kolei zwierzaka, a takie czasopisma to ulubiona lektura starszych pań- emerytek Quote
iwonamaj Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Muszko kochana- niech Nowy Rok przyniesie ci wreszcie domek! Quote
dusje Posted December 31, 2006 Posted December 31, 2006 Muszko, znajdziesz dom, ja w to wierze szczerze, a jesli wierszykow trzeba to pisz do dusje, ona napisze i uchyli ci nieba:lol: Quote
dusje Posted January 1, 2007 Posted January 1, 2007 Tak jest akucha, znajdzie sie a tobie tez wszystkiego dobrego w tym roczku i wszystkich nastepnych:lol: i wszystkim dogomaniakom bez wyjatku, bo kazdy z nich zasluzyl na najlepsze zyczenia:lol: Quote
Figa Bez Maku Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Ten świat stoi na głowie:crazyeye: no niech mi ktoś mądry odpowie:shake: Czemu taka Muszka kochana nie znalazła jeszcze pana?:crazyeye: Czemu żadna pani o nią nie pyta? Czemu miłości nie może być syta? Quote
Figa Bez Maku Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Czy Muszka jeszcze pamięta:placz: jak pachnie rumianek i mięta? jak to jest mieć panią tylko dla siebie? jak dobrze jej było ...kiedyś... jak w niebie?:placz: Bo teraz Muszka oprócz imienia ma tylko z raju wspomnienia...:roll: Quote
Figa Bez Maku Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Czy powie nam jakaś wróżka czy domek znajdzie Muszka? czy będzie kochana, głaskana przez panią albo przez pana? Powiem wam ciotki szczerze że ja w to naprawdę wierzę i wierzy także Muszka w głębi ufnego serduszka Quote
Figa Bez Maku Posted January 4, 2007 Posted January 4, 2007 Kaerjot ciężko westchnęłą:p : "znowu Figa pisze poemat:diabloti: Muszko znajdź domek czym prędzej bo nas te wierszydła zamęczą":placz: :eviltong: ;) Quote
Figa Bez Maku Posted January 5, 2007 Posted January 5, 2007 Proste są Muszki marzenia lecz trudne do spełnienia... Domków dobrych NIEwiele a piesków w potrzebie TAK wiele Quote
brazowa1 Posted January 6, 2007 Author Posted January 6, 2007 dzis,u Kingi,gdy odwoziłysmy Ciapka,uslyszalam,ze Niemcy sa szaleni,bo dla zakatowanej bokserki ulozyl ktos piosenke.To ja sie pytam,a MY??? Dla naszej Muszki powstalo juz kilkanascie stron samych wierszy!!!Muszka lepsza! Quote
Recommended Posts