Jump to content
Dogomania

Cudowna Muszka,co stała sie natchnieniem poetow...w domku spi:)

Recommended Posts

Posted

Mucha do piekności nie należy,praktycznie kazdy pies ze schroniska moze byc uznany za ładniejszego od niej.Mała główka,gruby tułów,zadarty,krotki ogonek,cienkie nóżki i banalne umaszczenie.No i wiek,w schronisku od dwoch lat,czyli teraz ma 10.

Wiec ,co takiego ma Mucha?
Miłosc do ludzi.
Doopke urywa jej ze szczescia,gdy widzi,ze ktos zatrzymuje sie przy kracie.
Ale to nie wszystko,ona sie ŚMIEJE! wyszczerza zeby i nie ma to nic wspolnego z grożba,ona po prostu wabi ludzi.Patrzy gleboko w oczy,odstawia ten swoj taniec,wita jak oszalala,po czym ludzie odchodza,a Mucha czeka na nastepnych,moze tym razem sie uda.

W schronisku zjawila sie po smierci właścicielki,byla zadbana,gruba sunia,swietnie wychowana (taka jest do dzisiaj),widac,ze jej pani troskliwie sie nia zajmowala.Rodzina nie chciala zajac sie sunia,sasiedzi odprowadzili do schronu. Jeszcze niedawno odwiedzila ja sasiadka,pytala,czy jest.Potwierdzala,ze jest rewelacyjna,ze moze isc do dzieci,bo miala z nimi kontakt.Same superlatywy.Tylko co z tego....:-(

Jak z jej zdrowiem? Podobno jest kiepsko z jej watroba.Ale zyje od dwoch lat,w swietnej kondycji w schronie,je to samo ,co inne psy,nie ma biegunek,wiec chyba nie jest najgorzej.Czyli wyniki zle,a suka czuje sie dobrze.

Do kogo powinna isc? Chyba bylaby dobra przytulanka dla zapracowanej osoby,ktora pragnie miec przyjaciela,ale nie ma zbyt wiele czasu i sily na dlugie spacery.
Albo swietna towarzyszka dla starszej osoby.
Potrafi sama pieknie zostac w domu i nie cierpi z tego powodu.

Jakas rodzina moze miec z niej duzo pociechy,potrafi okazywac uczucie i przylepia sie od razu.

Moze nam sie uda?

• Replies 508
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Akucha,ja potrafie docenic ladnego pieska (np Wigor :cool3: )
A tutaj nie oszukujmy sie,Mucha jest naprawde "piękniusia"
Uroda nikogo nie zauroczy.
Za to charakter pierwsza klasa.Bardzo nakierowana na czlowieka.To ten typ o ktorym wlasciciel powie :"jaka ona wdzieczna"

Posted

[quote name='Dabrowka']A nie można napisać w tytule "ładna inaczej"? :cool3:
Z samej ciekawości parę osób zajrzy...

Dąbrówka,Musia jest brzydal i nic tego nie zmieni.Ale coz,skoro wszystkie sa piekne,to moze jej brak urody właśnie pomoze?

Posted

brazowa1 napisał(a):
[quote name='Dabrowka']A nie można napisać w tytule "ładna inaczej"? :cool3:
Z samej ciekawości parę osób zajrzy...

Dąbrówka,Musia jest brzydal i nic tego nie zmieni.Ale coz,skoro wszystkie sa piekne,to moze jej brak urody właśnie pomoze?

:crazyeye: Ładna inaczej, brzydal, brak urody? :crazyeye: :mad:
Ona jest piękna!!! Wy chyba nie macie gustu :evil_lol: Zabierzcie z tytułu ta brzydką :mad: Kto ma wejść i tak wejdzie, a niestety ta brzydka moze niektórych odstraszyć.
A ona jest piekna, cudowne, mądre spojrzenie i jeszcze ten usmiechnięty pychol :loveu: I niech mi się nikt nie waży powiedzieć o niej, że brzydka :mad: :mad: :mad: Lepiej pomyślcie jaką rasę zminiaturyzować i podpasować do Muszki :lol: Np powiedzieć, że w typie ON-ka w miniaturze lub mix jamnika króliczego z gończym :evil_lol: Nie zauważyłyście, że w tej chwili zrobiły sie modne nie zwykłe kundelki, lecz MIX-y 2 ras- tworzenie nowej rasy :angryy: I trzeba to wykorzystać. A ja już nie myślę, więc nad zmiksowanymi rasami dla Muszki pomyślimy jutro :cool3:

Posted

Mama Dorota nie patyczkowala sie ze mna :)

Muszka ewidentnie jest mixem ratlerka ,ale w 10tym pokoleniu i zapewne,gdy byla malutkim szczeniakiem,za takiego miala uchodzic,stad ten obciety ogonek.

natomiast pieknych,wyrazistych oczu nie mozna jej odmowic.
Za pol godziny wychodze do schronu,pada i pada,biedne psiaki.Sprawdze,czy Muszka jest sterylizowana itd.Wydaje mi sie ze tak.

Posted

[quote name='kaerjot']A mnie się wydaje, że Brazowa to się zupełnie nie zna na urodzie psów, ot co!!!~

Kaerjot,o Twojej suce powiedzialam,ze ŁADNA!
To o co chodzi? :lol:

Muszka ma w karcie napisane "nieuleczalnie chora",ale skoro taka nieuleczalnie chora zyje juz ponad rok w schronie,to dlaczego ma nie isc do domku?
Nie wiem dlaczego,ale mnie rozbawily jej wpisy z przegladu wetenaryjnego .Z kazdym badaniem powtarza sie :otyła,otyła,otyła.Na jej miejscu obrazilabym sie.
Niespodzianka,jest o rok mlodsza niz napisalam.Młoda jagoda :lol:

Niesterylizowana ze wzgledu na stan zdrowia.

Jak zawsze usmiechnieta,łakoma i tancząca.

Ktos chce wesoła Muszke?

Posted

Muszka jest starsza,mala,z marna sierscia,schronisko i zimna to dwie znienawidzone przez nia rzeczy.

Male starsze,slodkie sunie powinny byc w domu.

Jej Pani bardzo o nia dbala i ja kochala.

Posted

brazowa1 napisał(a):

Kaerjot,o Twojej suce powiedzialam,ze ŁADNA!
To o co chodzi? :lol:

A co innego mogłaś przy niej powiedzieć? Odwaga ma swoje granice :evil_lol:, Yoda mogłaby się przecież obrazić i zdenerwować:diabloti:

Posted

Cioteczko brązowa, jak Cię lubie i cenię, tez muszę Ci "nawtykać";) - nie to ładne, co ładne, ale co się komu podoba- wiesz!? A takie słodkie sunie podobają się wielu ludziom. No to HOP!