Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 498
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Agnieszka_K napisał(a):
aj Sabciu, czekaj wróżę Ci jeszcze w sierpniu nowy domek!:)
no może max we wrześniu coś się musi znaleźć...

Trzymam kciuki za wróżby :kciuki::happy1: :thumbs:

Posted

Noemi1 napisał(a):
Agnieszko, czy ogłoszenia dla Sabci w gazecie będą w nadchodzącym tygodniu?

ogłoszenie będzie w następnym tygodniu jeśli dostarczę je do czwartku.
powiem szczerze że trochę się boję, bo Chełm jest mały a niedaleko mieszkają byli właściciele Sabci...no ale mam nadzieję, że nie będa próbowali żadnych sztuczek

Jakie zdjęcia dajemy i co piszemy?

Posted

Ja bym dała to zdjęcie po takiej obróbce:

A tekst to nie wiem, trzeba pomysleć, ale obiecałam dziś zrobic plakat dla Samby (mamuśki) bez szczeniaków :(
W razie czego nękaj mnie jutro, to pomyslę :)

Posted

Też dobre :)
Ja wybralam takie gdzie troche widać jaka ona jest duża, ale w gazecie i tak będzie słabo widać, więc może faktycznie to lepsze, niż szare tło w szarawej gazecie :)

Posted

to jest za długie oczywiście, i w ogóle wydaje mi się, że lepiej nie wspominać o tym podcięciu gardła. A koniecznie musi być zamieszczone, że nie na łańcuch, bo już widzę te telefony - teraz namiary podamy na Sylwię, bo ja niestety rzadko mam możliwość odebrania telefonu na czas bo jak nie spotkanie to wiszę na służbowym;/
Zresztą najlepiej, żeby Sylwia się dogadywała z potencjalnym domkiem - bo i tak muszą do nie przyjechać, obejrzeć, jak mnie nie będzie to Sylwia też zrobi wizytę:)

poprzednie ogłoszenie Sabci:

Saba to piękna młoda (ma ok 2 lat) sunia w typie boksera. Wesoła, łagodna, uwielbia się przytulać, bardzo chce być z człowiekiem. Można pomyśleć, że jest jak masa innych bezdomnych psów szukających domu; jednak Saba nie jest bezdomniakiem wyrzuconym na ulicę – ona cudem uniknęła śmierci z rąk swojego Pana, któremu przecież tak ślepo ufała... Saba została odebrana właścicielom w ramach policyjnej interwencji, ponieważ podczas pijackiej imprezy poderżnęli jej gardło (na głębokość pięciozłotówki)! Na szczęście w porę zareagowano i teraz Saba jest w pełni sił, ma zdjęte szwy i czuje się świetnie. Już bezpieczna – w hoteliku w Chełmie (woj. Lubelskie) wypatruje z utęsknieniem własnego człowieka. Mimo tak tragicznego zdarzenia pozostała psem wspaniałym – ufnym, pragnącym kontaktu z ludźmi, choć jej własny człowiek tak strasznie ją skrzywdził Jest bardzo grzeczna, łagodna i mądra, lubi dzieci, ładnie chodzi na smyczy, świetnie dogaduje się z innymi psami i bardzo potrzebuje miłości – szukamy dla Saby cudownego domu, w którym ludzie pokażą jej, że życie może wyglądać zupełnie inaczej, a człowiek potrafi kochać, a nie tylko krzywdzić.

Posted

Saba to piękna młoda (ma ok roku) sunia w typie boksera. Wesoła, łagodna, uwielbia się przytulać, bardzo chce być z człowiekiem, choć ze strony poprzednich właścicieli doznała wiele krzywd:( Szukamy dla Saby cudownego domu, gdzie zobaczy, że człowiek potrafi kochać, a nie tylko krzywdzić. Nie oddamy jej na łańcuch. Kontakt w sprawie adopcji: 666-355-124

co myślicie?
jutro rano musze to wysłać

Posted

A jak ktoś przeczyta o łańcuchu, a ma w planach łańcuch, to nie oszuka?
Bo gdyby o łańcuchu nie było, to w trakcie rozmowy może się wyda, że on ją chce na łańcuch....

Posted

[quote name='Awit']A jak ktoś przeczyta o łańcuchu, a ma w planach łańcuch, to nie oszuka?
Bo gdyby o łańcuchu nie było, to w trakcie rozmowy może się wyda, że on ją chce na łańcuch....[/QUOTE]

przecież i tak będzie wizyta;)
a myślę że lepiej zastrzec od razu bo szkoda zawracania gitary telefonami a ludzie mogą chcieć ją na wieś - na takie "prawdziwie polskie" warunki...
chociaż sama nie wiem jak uważacie

Posted

Obie niestety macie rację w sprawie łańcucha :(
Ja bym jednak napisała, że nie oddamy jej na łańcuch, bo przynajmniej uniknie się głupich telefonów.
I gdzieś przydała by się informacja o umowie adopcyjnej, bo na pisanie o wizytach brak miejsca, ale to też moim zdaniem zniechęci cwaniaczków.
A może napisać, że to pies domowy?????

Posted

[quote name='Noemi1']Obie niestety macie rację w sprawie łańcucha :(
Ja bym jednak napisała, że nie oddamy jej na łańcuch, bo przynajmniej uniknie się głupich telefonów.
I gdzieś przydała by się informacja o umowie adopcyjnej, bo na pisanie o wizytach brak miejsca, ale to też moim zdaniem zniechęci cwaniaczków.
A może napisać, że to pies domowy?????[/QUOTE]

nie wiem czy z niej taki domowy pies;) ale myślę, że może by się odnalazła:)
a boję się że jak napiszemy o umowie to ludzie nie będą wiedzieli o co chodzi i zwyczajnie się zniechęcą, bo Bóg wie co sobie wymyślą.
Dziewczyny po 10 wychodzę z domu i musze to wysłać żeby się ukazało (nie wiem czy tak bez uprzedzenia zamieszczą, ale spróbuję:))

Posted

Dla nas niepojęte.
Dla nich normalne.
Nawet jeśli są dobrymi ludźmi, to łańcuch jest czymś tak normalnym, jak kościół w niedzielę, jak codziennie obiad ugotowany.
Sporadycznie ktoś z nich zdaje sobie sprawę z tego, że pies powinien mieć wodę cały czas do picia.
Nie znam nikogo, kto by miał świadomość, że pies powinien jeść mięso.
Prosiak musi jeść dobrze, nabierać masy, pies dostaje byle co.
Strasznie to smutne.....