Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

doszły pierwsze wpłaty dla dziewczynki :-) wyciąg zeskanowałam i wysyłam do kini :-) I bardzo bardzo serecznie dziękuję wszytkim osobom które zaangażowały się w pomoc dla malinki a przede wszystkim ogromne podziękowania dla kingi1984 ,

Posted

[quote name='aldira']przede wszystkim dajcie sunie do Niemiec jak tylko maja chęć zabrać ... a tak na marginesie Kasiek k czy zrobiłaś /les w tym kierunku żeby mala nie była ślepa żeby miała pomoc żeby miała dom? po kiego sie wchrzaniasz? nie masz nic dobrego do zaoferowania a pisze głupoty... proszę bardzo czy zrobiła coś w kierunku aby mala miała pieniądze na lekarstwa? czy zatroszczyłaś się Kasiek o to by mala nie uśpiono ? czy posłałaś chuć grosz? ty oceniasz Niemców a zapominasz o sobie ze nie wiele zrobiłeś w tym kierunku... wiec Kasiek na przyszłość nie komentuj i nie oceniaj ludzi których nie znasz .. na przyszłość nie wtrącaj się w coś jezel nie masz nic do zaoferowania tak ci pisze byś wiedziała ze jesteś typowy polak namieszać i porzucić .. nie potrafisz nawet docenić tych ludzi którzy postarali sie dla niej o dom i pomoc Kasiek jesteś ignorantka która myśli ze jakoś to będzie .. pamiętaj nic samo sie nie zrobi a ogłoszenia mogą wisieć latami i suczka może nie dożyc tego dnia kiedy będzie miała dom.... tak wiec nie wtrącaj sie do tej sprawy niech suczka będzie szczęśliwa w nowym dom

mam nadzieje ze psinka pojedzie do Niemiec oni naprawdę bardzo dobrze troszczą sie o bezdomne zwierzęta i bez wahania pozwólcie tej biednej psince pożyć godnie jak przysłało na zwierze...

Kasiek oczekuje ze podziękujesz ludziom którzy pomogli tej suczce i docenisz to co zrobili aby zabezpieczyć domek dla chorej suczki[/QUOTE]
O świetnie Aldira ,mamy kolejną osobę ,która bezmyślnie uważa ,że wspaniali Niemcy swoich kalekich psów nie mają i potrzebują nasze....,a może masz cos wspólnego z tymi adopcjami ,po których tylko smutek został? A pytanie co ja zrobiłam ,żeby sunia nie oślepła uważam za mistrzostwo Świata ,w kategorii na najbardziej inteligentne pytanie roku!:diabloti:
Tak dajmy sunie do Niemiec ,przecież już ktoś pisał !
"Jesli chodzi o brak wiadomosci o wyadoptowanych psach, to moge tylko tyle powiedziec, ze tu obowiazuje bardzo scisla ochrona danych osobistych i w zwiazku z tym schronisko czy instytucja wydajaca zwierzeta nie ma prawa udzielac jakichkolwiek informacji o osobach adoptujacych, ani oczywiscie tym bardziej podawac danych kontaktowych. Tylko adoptujacy sami mogliby to zrobic. Ale jesli wzielo sie zwierzaka np. ze schroniska, to co najwyzej schronisko dostanie informacje o tym, jak sie zwierzeciu powodzi, ktorej nie moga podac dalej. Adoptujacy z kolei zwykle nie zna zadnego kontaktu do pierwotnego posrednika, jak np. tu z dogomanii. Wiec tu kolko sie zamyka"
A to znaczy ,ze wszystko będziemy wiedziec o tej adopcji...
resztę pytan uwazam za tak durne ,że nie mam czasu ,ani ochoty na nie odpowiadac a to co ja robię dla suni ,mozna prześledzic ,tam gdzie o niej piszę i tylko jeszcze raz powiem ,ze moi znajomi ,którzy deklarują chęc wpłat ,wycofają sie jeżeli sunia nie zostanie w Polsce:angryy:

Posted

[quote name='malibo57']Pomijam brak logiki - jeśli pies pojedzie do Niemiec, to deklaracje nie będą potrzebne.[/QUOTE]
Ja też pomijam brak logiki ,w tej chwili sa potrzebne deklaracje ,bo teraz pies jedzie do domku tymczasowego i trzeba za to zaplacic i za lekarstwa też ,a ponoc mogą by drogie

Posted

[quote name='malibo57']Skutecznie pomijasz, ale logikę - żądasz obietnicy, przysięgi, cyrografu?[/QUOTE]
Ponieważ adopcje do Niemiec ,są bardzo kontrowersyjne ,jest wiele wątków tych adopcji na dogo ...,gdzie słuch o psach już w tym samym dniu zaginął ,a poźniej jest tylko mamienie obietnicami fot,przekazaniem umowy itd,już nie mówiąc o przepisach ,które zabraniają podawania danych i wszelkich informacji,oraz trudnościami z przeprowadzaniem wizyt p/a ,uważam ,że powinno sie unikac takich adopcji -skoro jest tak duże ryzyko .
A szczególną uwagę zwrócic jeżeli dotyczy to psów niepełnosprawnych,tak jak jest w przypadku Malinki.

Posted

Wysłałam 20zł.
Tak sobie myślę i wszyscy to wiemy, że jeśli Malinka zostanie w Polsce i coś by się zadziało<tfu>, zgodnie z umową ludzie powinni oddać ją osobie/fundacji od której ją adoptowali.
Niech zadzieje się coś za granicą, to tu w Polsce nikt się raczej nie dowie, że pies np trafił gdzieś do schronu.

Ciekawe jak po wizycie u weta....

Posted

Uwaga, ważne: proszę o dodanie tego do posta rozliczeniowego. [COLOR=indigo][B]Oto lista wpłat przekazanych w systemie Płacę z Allegro.[/B][/COLOR] Podałam imię, pierwszą literę nazwiska i miejscowość - tak chyba można?

[B]Katarzyna K., Kraków - 20 zł
Ewelina S., Podegrodzie - 5ł
Barbara S., Kraków - 50 zł
Katarzyna K., Lublin - 20 zł
Danuta B., Elbląg - 30 zł
Iwona B., Gdynia - 5 zł
Elżbieta S., Starachowice - 30 zł
Maja M., Milanówek - 20 zł
Przemysław K., Opalenica - 5 zł
Róża K., Warszawa - 10 zł
Klaudia B., Dąbrowa Górnicza - 5 zł
Mariola P., Warszawa - 35 zł
Sonia S., Chróścina - 10 zł
Katarzyna W., Stargard Szczeciński - 5 zł
Dorota K., Warszawa - 10 zł
Justyna G., Błonie - 5 zł
Karolina J., Częstochowa - 20 zł
Alicja Ch., Warszawa - 50 zł
Anna S., Kraków - 20 zł
Marek M., Wołomin - 5 zł[/B]

Posted

dziewczyny kase przelac na konto Fundacji czy gdzie?
[I]
mój Piotrek daje od siebie 20zł jednorazowo, ja 10zł miesięcznie.[/I]

ps. idioci, psychole są w Polsce, w Niemczech, w Anglii, w Holandii, wszędzie... i nie kłóćmy się o to co się jeszcze nie wydarzyło, skupmy się na leczeniu suni.

ona w ogóle ma jakies imię? mozna zrobic bazarek imienny, tam zawsze sie zbiera sporo kasy.

Posted

[quote name='aldira']przede wszystkim dajcie sunie do Niemiec jak tylko maja chęć zabrać ... a tak na marginesie Kasiek k czy zrobiłaś /les w tym kierunku żeby mala nie była ślepa żeby miała pomoc żeby miała dom? po kiego sie wchrzaniasz? nie masz nic dobrego do zaoferowania a pisze głupoty... proszę bardzo czy zrobiła coś w kierunku aby mala miała pieniądze na lekarstwa? czy zatroszczyłaś się Kasiek o to by mala nie uśpiono ? czy posłałaś chuć grosz? ty oceniasz Niemców a zapominasz o sobie ze nie wiele zrobiłeś w tym kierunku... wiec Kasiek na przyszłość nie komentuj i nie oceniaj ludzi których nie znasz .. na przyszłość nie wtrącaj się w coś jezel nie masz nic do zaoferowania tak ci pisze byś wiedziała ze jesteś typowy polak namieszać i porzucić .. nie potrafisz nawet docenić tych ludzi którzy postarali sie dla niej o dom i pomoc Kasiek jesteś ignorantka która myśli ze jakoś to będzie .. pamiętaj nic samo sie nie zrobi a ogłoszenia mogą wisieć latami i suczka może nie dożyc tego dnia kiedy będzie miała dom.... tak wiec nie wtrącaj sie do tej sprawy niech suczka będzie szczęśliwa w nowym dom

mam nadzieje ze psinka pojedzie do Niemiec oni naprawdę bardzo dobrze troszczą sie o bezdomne zwierzęta i bez wahania pozwólcie tej biednej psince pożyć godnie jak przysłało na zwierze...

Kasiek oczekuje ze podziękujesz ludziom którzy pomogli tej suczce i docenisz to co zrobili aby zabezpieczyć domek dla chorej suczki[/QUOTE]

Teraz ja sie "wchrzanie" uzywajac twojego pospolitego slownictwa:
A co TY masz do zaoferowania oprocz jazdy do Niemiec do domu o ktorym nikt nic nie wie ?
A skad TY tak dobrze znasz Niemcow ? Na jakiej podstawie twierdzisz ze "bardzo dobrze troszczą sie o bezdomne zwierzęta". Podaj przyklady !
Mieszkasz/mieszkalas tam ?
Znasz niemiecki ?
Czytasz niemiecka prase czy tylko wypowiedzi handlarek ?
Zanim nazwiesz kogos "ignorantem" piszacym "glupoty" to wpierw sama spojrzyj w lustro !
I napisz co TY zrobilas dla Malinki !

Posted

Dogomania jest po to, żeby pomagać zwierzakom, a nie się błotem obrzucać - ogarnijcie się wreszcie kobietki, bo takie zachowania przekraczają regulamin...

Posted

[quote name='Fiera']Dogomania jest po to, żeby pomagać zwierzakom, a nie się błotem obrzucać - ogarnijcie się wreszcie kobietki, bo takie zachowania przekraczają regulamin...[/QUOTE]

Masz racje !
Ale jakos bloto rzucone trzeba strzepnac.

Posted

Malinka jest już u mnie w domku, kochana i radosna z niej sunia mimo choroby i ślepoty. Jest bardzo ufna do ludzi, lizała mnie po rękach i tuptała po kuchni, bardzo ładnie daje sobie radę na moich 3 schodkach przy wychodzeniu i wracaniu ze spacerków. Trochę stuka noskiem albo czołem w meble, ale delikatnie, bo jest bardzo ostrożna. Jest wygłodniała, muszę uważać, żeby nie zjadła za dużo naraz, bo będzie problem z brzuszkiem. Poznała się już z moją sunią i BDT Grafitkiem, nie obyło się bez powarkiwania, ale będzie dobrze:)

Posted

Podobny przypadek, też sunia ze schronu, też młoda:(, ale już w dt i ma się lepiej:). Możecie podpytać monia3a co i jak...
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/204910-Niewidoma-Fiona-cierpi%21-jej-oczy-mog%C4%85-eksplodowa%C4%87%21"][IMG]http://images43.fotosik.pl/766/65d1fdd1dca1299f.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Fiera, a jakie wieści są od weta? Dziewczyny coś pewnie powiedziały. Bardzo cenny gest, że wzięłaś ją za śmieszną opłatę w porównaniu z innymi płatnymi DT...

Konkrety ciotki, a nie przerzucanie mięsa. No chyba, że któraś chce mięsa rzucić jako karmę dla suni :cool3:

Posted

[quote name='malvaaa']dziewczyny kase przelac na konto Fundacji czy gdzie?
[I]
mój Piotrek daje od siebie 20zł jednorazowo, ja 10zł miesięcznie.[/I]

ps. idioci, psychole są w Polsce, w Niemczech, w Anglii, w Holandii, wszędzie... i nie kłóćmy się o to co się jeszcze nie wydarzyło, skupmy się na leczeniu suni.

Popieram:)

ona w ogóle ma jakies imię? mozna zrobic bazarek imienny, tam zawsze sie zbiera sporo kasy.[/QUOTE]

Na imię ma chyba Malinka.Kasę może na konto Kinia1984, bo sporo wydatków miała z psinką, a z fundacji może być ciężko wyciągnąć kasę podobno, bo zawsze chcą rachunki. Bazarek imienny to b.dobry pomysł, dla moich tymczasów szczeniaków sporo kasy uzbierały ciotki na takim bazarku.

Posted

[quote name='bric-a-brac']Fiera, a jakie wieści są od weta? Dziewczyny coś pewnie powiedziały. Bardzo cenny gest, że wzięłaś ją za śmieszną opłatę w porównaniu z innymi płatnymi DT...
[/QUOTE]
Ależ bardzo proszę:)
A szczegóły od wetki to prędzej Kinia1984 poda, bo ja się nie znam, nie miałam jeszcze czasu poczytać dokładnie jej kartę, wiem tylko jakie i kiedy lekarstwa. Jutro poczytam i zobaczymy co dalej z małą, ustalimy kiedy następna wizyta u weta i jak ją dalej leczyć.

Posted

Mam komunikat od Kini - padło główne zasilanie i Kinia jest bez netu. Jutro się zamelduje ze szczegółami.
Pieniądze są zbierane na 2 konta, Kinia nie widzi problemu z rozliczeniami.
Moim zdaniem powinna przejąć prowadzenie wątku od SBD wraz z rozliczeniami, żeby nie tworzyć sztucznych przebiegów. I tak większość roboty spadła na nią i ona pilotuje Malinkę.

Posted

[quote name='Fiera']Malinka jest już u mnie w domku, kochana i radosna z niej sunia mimo choroby i ślepoty. Jest bardzo ufna do ludzi, lizała mnie po rękach i tuptała po kuchni, bardzo ładnie daje sobie radę na moich 3 schodkach przy wychodzeniu i wracaniu ze spacerków. Trochę stuka noskiem albo czołem w meble, ale delikatnie, bo jest bardzo ostrożna. Jest wygłodniała, muszę uważać, żeby nie zjadła za dużo naraz, bo będzie problem z brzuszkiem. Poznała się już z moją sunią i BDT Grafitkiem, nie obyło się bez powarkiwania, ale będzie dobrze:)[/QUOTE]
Fiera ,świetnie ,ze tak szybko info dajesz,mam nadzieję ,że psy zaakceptują psinkę i będzie ok ;)szkoda,ze nic o tej konsultacji nie wiemy ,ale poczekamy...,skoro Kinia jest bez netu to ja daje info na FB i uważam ,że te wpłaty też powinny byc podane na FB,ja zawsze tak robie jak pomagam zbiera kaske i ludzie bardzo to mają na uwadze

Posted

Czemu co poniektórzy tak się uczepili tych Niemiec? Pewnie w Polsce nie ma wrażliwych ludzi za to w Niemczech istny cud sami kochający i wspaniali przedstawiciele ludzkiego gatunku:crazyeye:. Najprościej wywieśc w nieznane i po problemie. Całkiem niedawno znalazłyśmy z dziewczynami wolontariuszkami dom dla kompletnie niewidomego i mocno wiekowego psiaka ze schronu . Wet określał go na około 15 lat. Psina niedość ,że ułomna, wiekowa i nie specjalnie urodziwa znalazła dom tutaj w Polsce. Dom z którym jest ciągły kontakt , do którego można zawsze pojechać, zobaczyć jak się piesek miewa. Jak widać zagranica wcale nie jest potrzebna. Malina jest młoda, ładna tym bardziej domek się znajdzie. Poproszę o numer konta na jaki mogę przelewać pieniądze. Jak już wcześniej pisałam deklaruję 30 zł stałej deklaracji.