Jump to content
Dogomania

Ekipa z zielonego dżipa, czyli Avril, Iwan, Tekila i Kali :D

Recommended Posts

Posted

[quote name='Rinuś']proszę Cię, moja znajoma po PRAWIE nie mogła znaleźć pracy bo miała za wysokie kwalifikacje! i koniec końców pracuje w UM za najniższą krajową. Cudowne życie po skończeniu studiów na UMK.[/QUOTE]

po prawie trzeba isc na aplikacje i uczyc sie dalej. tak ten kierunek dziala w polsce i idac na niego trzeba zdawac sobie sprawe, ze ukonczenie prawa samo w sobie niie daje zadnych kwalifikacji zawodowych.

Posted

Za to moj facet po mechatronice (btw na PP) pracuje jako drukarz, bo tak się składa, że nie mając pleców, w swoim zawodzie figę może. A tam zarobi przyzwoitą kasę. I co? Zapierdziela fizycznie, jest zwykłym robolem. A ma inż. przed nazwiskiem :roll:

także serio, ani studia, ani praca jaka się wykonuje nie jest wykładnikiem tego z jakim człowiekiem się ma do czynienia. Natomiast nic nowego, że ludzie próbują się w ten sposób dowartościować. Kompleksy, kompleksu ewryłer :evil_lol:

Posted

[quote name='a_niusia']to, ze ty nie skonczylas zanych studiow tym bardziej nie robi z ciebie osoby inteligentnej:)))[/QUOTE]

No na tyle inteligentną, że być może zarabiam więcej niż Ty nie marnując połowy życia na wkuwanie.
I naucz się, że inteligencji nie mierzy się miarą skończenia studiów, a tym co się prezentuje. a Ty prezentujesz ostatnio bardzo niziutki poziom i dodam, że jesteś bucem.

Ode mnie tyle. Żegnam, jadę na wakacje do MACEDONII, żeby całe dogo wiedziało, że MNIE STAĆ :diabloti:

Posted

[quote name='asiak_kasia']Za to moj facet po mechatronice (btw na PP) pracuje jako drukarz, bo tak się składa, że nie mając pleców, w swoim zawodzie figę może. A tam zarobi przyzwoitą kasę. I co? Zapierdziela fizycznie, jest zwykłym robolem. A ma inż. przed nazwiskiem :roll:

także serio, ani studia, ani praca jaka się wykonuje nie jest wykładnikiem tego z jakim człowiekiem się ma do czynienia. Natomiast nic nowego, że ludzie próbują się w ten sposób dowartościować. Kompleksy, kompleksu ewryłer :evil_lol:[/QUOTE]

a np. ja mam znajomego, ktory po polibudzie natychmiast rozkrecil wllasny biznes i to jeszcze dostal mega dotacje. nie mial plecow:))
zajmuje sie projektowaniem maszyn i ma zajebiste zycie.

[quote name='Rinuś']No na tyle inteligentną, że być może zarabiam więcej niż Ty nie marnując połowy życia na wkuwanie.
I naucz się, że inteligencji nie mierzy się miarą skończenia studiów, a tym co się prezentuje. a Ty prezentujesz ostatnio bardzo niziutki poziom.[/QUOTE]

hahahaha no ta wypowiedz faktycznie swiadczy o twojej wysokiej inteligencji:))))

Posted

[quote name='a_niusia']ja skonczylam dwa kierunki studiow. tylko zoologie do poziomu mgr. drugi robilam juz ot tak, bo to byl prosty, humanistyczny kierunek. w tym roku ide na podyplomowke. pracuje w zawodzie tak jak wiekszosc moich znajomych ze studiow.
w tym roku ide na podyplomowke.

dla mnie studia to jest przede wszystkim samorozwoj.
od przedszkola dla mnie bylo oczywiste, ze je skoncze.
dla mojej siory tez.

tak nas wychowali. ubimy sie rozwijac.[/QUOTE]

A ja nie lubię, jestem leniem, nierobem i głąbem! :multi: :razz:

[quote name='a_niusia']hahahaha no ta wypowiedz faktycznie swiadczy o twojej wysokiej inteligencji:))))[/QUOTE]

Jeśli dla Ciebie wyznacznikiem inteligencji jest to, czy ktoś skończył studia to chyba po raz kolejny nie mamy o czym rozmawiać :lol:

Posted

[quote name='Rinuś']tak samo jak NORMĄ jest to, że po studiach nie ma pracy w naszym kraju. Lepiej założyć własną działalność lub po prostu wyuczyć się zawodu.
Co mi daje papier mgr jak albo nie pracuję w zawodzie bo nie ma w nim pracy, albo płacą ledwo 2 tys?[/QUOTE]
a z czego to wynika? warto się zastanowić ;)

kiedyś studia były przywilejem, teraz to jest po prostu kolejny etap nauki. Coraz więcej ludzi ma wykształcenie wyższe, i to jest zupełną normą. Nikt już się nie jara widząc mgr przed nazwiskiem ;)
niestety, nie wszyscy też kończąc studia mają cokolwiek w głowie, wiedzą o czym się uczyli, potrafią cokolwiek ponad średnią, a i uczelnie nie dają wszystkiego co potrzebne żeby znaleźć pracę, trzeba się ciągle samemu dokształcać i to w każdym temacie, w każdej dziedzinie życia. Bo porządną pracę "w zawodzie" można znaleźć będąc na studiach, po pierwszym, drugim roku, co udowodniła cała masa moich znajomych, kogo mądrzejszego i sprytniejszego z kierunku się nie spytam to pracuje w stoczni/ biurze projektowym. Ci którzy nie potrafią się zakręcić pracują w makdonaldzie ;) i WCALE nie trzeba mieć znajomości, serio. Da się i bez tego. Tylko trzeba mieć coś w głowie.

Posted

[quote name='omry']A ja nie lubię, jestem leniem, nierobem i głąbem! :multi: :razz:

Jeśli dla Ciebie wyznacznikiem inteligencji jest to, czy ktoś skończył studia to chyba po raz kolejny nie mamy o czym rozmawiać :lol:[/QUOTE]

z ktorej z moich wypowiedzi to wywnioskowalas?

Posted

[quote name='a_niusia']ja skonczylam dwa kierunki studiow. tylko zoologie do poziomu mgr. drugi robilam juz ot tak, bo to byl prosty, humanistyczny kierunek. [B]w tym roku ide na podyplomowke[/B]. pracuje w zawodzie tak jak wiekszosc moich znajomych ze studiow.
[B]w tym roku ide na podyplomowke[/B].[/QUOTE]
Napisz to jeszcze kilka razy, tak na wszelki wypadek, żeby nikomu nie umknęło :diabloti:

Posted

[quote name='a_niusia']z ktorej z moich wypowiedzi to wywnioskowalas?[/QUOTE]

TO:

[quote name='a_niusia']to, ze ty nie skonczylas zanych studiow tym bardziej nie robi z ciebie osoby inteligentnej:)))[/QUOTE]

Co w ogóle inteligencja ma do studiów? Tak serio i logicznie? Wiedza nabyta nie ma nic wspólnego z inteligencją, ale oczywiście można być zarówno mądrym/wyuczonym, jak i być inteligentnym, oczytanym, doświadczonym życiowo człowiekiem. To musi być zajebiste uczucie być takim zajebistym, chciałabym :loveu:

Posted

[quote name='Rinuś']toć jak nie masz co robić z wolnym czasem to idź i na kolejnych 5 kierunków, akurat to ile skończyłaś kierunków nie odzwierciedla tego, że jesteś osobą inteligentną więc muszę Cię zmartwić.
[/QUOTE]

alez to byla odpowiedz na to, co powyzej...
[quote name='omry']TO:

Co w ogóle inteligencja ma do studiów? Tak serio i logicznie? Wiedza nabyta nie ma nic wspólnego z inteligencją, ale oczywiście można być zarówno mądrym/wyuczonym, jak i być inteligentnym, oczytanym, doświadczonym życiowo człowiekiem. To musi być zajebiste uczucie być takim zajebistym, chciałabym :loveu:[/QUOTE]

Posted

[quote name='BBeta']Napisz to jeszcze kilka razy, tak na wszelki wypadek, żeby nikomu nie umknęło :diabloti:[/QUOTE]
Haha idealne suki (z Rosji, żeby nie było, że nas na nie stać!), remont, kuchnia, wakacje nad ciepłym morzem, bullki siostry i matki... nawet pojemnik na ser w lodówce... A teraz, proszę państwa - podyplomówka!

A to wszystko napisane po tysiącpińcet razy w randomowych wątkach... Zresztą do galerii omry to ona chyba nigdy nie zaglądała, nagle się zjawiła żeby napisać o siarze jaką jest nieznajomość matematyki. Boska osobowość :loveu:

Nie studia czynią człowieka. Człowiek czyni człowieka.

Posted

[quote name='Amber']Haha idealne suki (z Rosji, żeby nie było, że nas na nie stać!), remont, kuchnia, wakacje nad ciepłym morzem, bullki siostry i matki... nawet pojemnik na ser w lodówce... A teraz, proszę państwa - podyplomówka!

A to wszystko napisane po tysiącpińcet razy w randomowych wątkach... Zresztą do galerii omry to ona chyba nigdy nie zaglądała, nagle się zjawiła żeby napisać o siarze jaką jest nieznajomość matematyki. Boska osobowość :loveu:

Nie studia czynią człowieka. Człowiek czyni człowieka.[/QUOTE]

wiesz co:)))
twoj post jest zalosny do kwadratu.

tak, mam pojemnik na ser w lodowce, zeby mi z niej nie walilo.
napisalam o tym w luznej rozmowie z czekunia i motylem o gotowaniu, zarciu i pieczeniu. serio widzialas cos nietypowego w tej rozmowie?

aaa i kilka razy zdarzylo mi sie wczesniej pisac cos w tej galerii.
:)))

Posted

[quote name='Amber']Mój post opisuje twoje poczynania na forum. Skoro uważasz, że jest żałosny to chyba trafiłaś w sedno :evil_lol:[/QUOTE]
kurde serio, ale żeby aż tak się wczytywać w posty osoby której nie lubisz? serio?

Posted

[quote name='Amber']Mój post opisuje twoje poczynania na forum. Skoro uważasz, że jest żałosny to chyba trafiłaś w sedno :evil_lol:[/QUOTE]

kuuurde...tak. mam dwie suki z rosji, wyremontowana chate, pojemnik na ser w lodowce (lol!!!!), jade se nad adriatyk...ale to zalosne:))

chyba powinnam zaczac pisac, ze mam prawie 30 lat, mieszkam ze starymi, nie jezdze nigdzie na wakacje, cala mlodosc przegnilam przed kompem i dopiero podjelam pierwsza prace, wiec na nic mnie nie stac oraz ze oblalam maturke, studia mi nic nie daly, bo i tak nie dalam rady zrobic mgr i kurrrde jeszcze cagle podkreslac, ze kocham kopiowane pieski, co?:)))))))))))))

Posted

[quote name='a_niusia']wiesz co:)))
twoj post jest zalosny do kwadratu.

tak, mam pojemnik na ser w lodowce, zeby mi z niej nie walilo.
napisalam o tym w luznej rozmowie z czekunia i motylem o gotowaniu, zarciu i pieczeniu. serio widzialas cos nietypowego w tej rozmowie?

aaa i kilka razy zdarzylo mi sie wczesniej pisac cos w tej galerii.
:)))[/QUOTE]

Kobieto ale ty wszędzie piszesz to samo po kilkanaście razy - co staje się nudne już po 2 wpisie ;) Załóż sobie galerie i tam pisz. Bo pojemnik na ser ma każdy kto kupuje ser inny niż żółty w plasterkach - żadna filozofia ani cud natury... O twoich sukach też czytać można wszędzie wszystko co staje się już równie nudne jak obrady sejmu...
Galeria w dziale gordonków albo na fotoblożkach pozwoli zainteresowanym Twoim życiem i Twoimi pieskami się doinformować a osoby, które nie mają ochoty czytać Twoich wypocin po 10 razy staną się szczęśliwsze. Zrób to dla siebie i całej społeczności dogomanii.

W imieniu swoim i pewnie tysiąca innych użytkowników proszę Cię - załóż galerię!

Posted

[quote name='a_niusia']kuuurde...tak. mam dwie suki z rosji, wyremontowana chate, pojemnik na ser w lodowce (lol!!!!), jade se nad adriatyk...ale to zalosne:))[/QUOTE]
I serio musisz zaśmiecać takimi postami prawie każdy wątek do którego zaglądasz? :roll: Załóż własną galerię i tam opisuj swoje zajebiste życie :roll:

Posted

bez kitu jak ktos znajdzie wiecej niz jeden post (poza tym watkiem), gdzie zostal wspomniany pojemnik na ser z mojej lodowki, to ma u mnie browara albo pol litra jak woli.

powodzenia!!!!

Posted

[quote name='BBeta']I serio musisz zaśmiecać takimi postami prawie każdy wątek do którego zaglądasz? :roll: Załóż własną galerię i tam opisuj swoje zajebiste życie :roll:[/QUOTE]

nie, to nie ja o tym pisze w kazdym watku:))) bynajmniej.

Posted

[quote name='Unbelievable']kurde serio, ale żeby aż tak się wczytywać w posty osoby której nie lubisz? serio?[/QUOTE]

ale Martynko, nie trzeba się wczytywac, bo to jest wszeeeedzie. W każdym wątku, w którym rzeczona osoba się wypowiada masz dokładnie to samo milion razy powtórzone. ;)

Anusia serio, podpisuję się pod tym co pisze Okamia. Załóż sobie galeryjkę i jak boga kocham uszczęśliwisz tym mnóstwo ludzi.

Posted

[quote name='asiak_kasia']ale Martynko, nie trzeba się wczytywac, bo to jest wszeeeedzie. W każdym wątku, w którym rzeczona osoba się wypowiada masz dokładnie to samo milion razy powtórzone. ;)

Anusia serio, podpisuję się pod tym co pisze Okamia. Załóż sobie galeryjkę i jak boga kocham uszczęśliwisz tym mnóstwo ludzi.[/QUOTE]

O tak o kuchni czytałam w obróżkowym (?), na chamstwie (?) i szczeniaczkach... Chyba gdzieś jeszcze :roll: o pieskach z Rosji również (na ch... mi to?) a serio nie łażę za nią tylko czytam czasami te 3 wątki i kilka galerii - więc jeżeli już ja czytając wybiórczo to zapamiętałam to coś jest nie halo :stupid:
A mnie nie interesuje jakie ta pani ma kafelki i skąd i za ile ma pieski... A często pisze o tym w wątkach ogólnych po czym gdy następują pytania bawi się w tajemniczą jak by to był sekret wszechświata... :roll: Zabawne to było na początku - teraz robi się żałosne i nudne... Jeżeli chce się czymś podzielić ze światem mam moją galerię i tam mogę pisać o czym chce lub nie... Nie narzucam się nikomu więc proszę o to samo aniusię ...

Posted

[quote name='a_niusia']bez kitu jak ktos znajdzie wiecej niz jeden post (poza tym watkiem), gdzie zostal wspomniany pojemnik na ser z mojej lodowki, to ma u mnie browara albo pol litra jak woli.

powodzenia!!!![/QUOTE]
nie piszę się, bo to się wiąże z osobistym spotkaniem.

Posted

Motylek osobisty piczbullek aniusi:loveu:

[URL]https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT5iJdLFG9-nvtoBGXBlOvmLfj0GNKHNFr4w-9mjF2BK29wL8_Xzg[/URL] motylek klik-smakołyk