Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dawno zapomniane legowisko zawsze się przydaje do wariactw po kąpieli :)

Więcej zdjęć na poprzedniej stronie :)

Posted

Zapomniałam się pochwalić, że kupiłam Lenie nową obrożę, o taką:

Nie wiedziałam nawet, że te obroże są tak tanie. Chyba w szybkim tempie powiększy mi się kolekcja i zrezygnujemy z szelek :evil_lol:. Zostawimy je sobie tylko do auta :razz:

Posted

O taak łóżko też jest super. Ona właściwie wyciera się we wszystkie obiekty :P
Obroża jest taka bardziej wiosenna, ale może to i dobrze. Nie ma się co dołować tą wstrętną jesienią, chociaż trzeba przyznać, że w tym roku - póki co - jest piękna. Boje się tylko nadejścia deszczów, bo to będzie nasz pierwszy mokry sezon i coś czuję, że nie zarobię na szampon :P

Posted

My się zimy boimy, u nas to wygląda tak, że na łapach, uszach i pod brzuchem mamy kulki ze śniegu i znosimy je do domu, jakżeby inaczej ;) ale przynajmniej nie mam takiego białego stworzonka, więc ujdzie bez częstego mycia :D

Posted

[quote name='A&L']Zapomniałam się pochwalić, że kupiłam Lenie nową obrożę, o taką:

Nie wiedziałam nawet, że te obroże są tak tanie. Chyba w szybkim tempie powiększy mi się kolekcja i zrezygnujemy z szelek :evil_lol:. Zostawimy je sobie tylko do auta :razz:

Tanie i wbrew pozorom dość wytrzymałe, mam takie dwie i się dobrze trzymają. Szkoda tylko że Hilton ma tylko kilka ładnych wzorów.

Posted

Soko napisał(a):
My się zimy boimy, u nas to wygląda tak, że na łapach, uszach i pod brzuchem mamy kulki ze śniegu i znosimy je do domu, jakżeby inaczej ;) ale przynajmniej nie mam takiego białego stworzonka, więc ujdzie bez częstego mycia :D

Zima myślę, że nie będzie problemem. Obawiam się tylko o mokrą jesień ;)
deer_1987 napisał(a):
Jaki mokry szczurek :razz:

Paszczurek :evil_lol:

Kasi i Lena napisał(a):
Tanie i wbrew pozorom dość wytrzymałe, mam takie dwie i się dobrze trzymają. Szkoda tylko że Hilton ma tylko kilka ładnych wzorów.

Szkoda. Kupię pewnie te co mi się podobają z Hiltona, a później poszukam jakiś innych. Tylko jak idę do zoologa, to zazwyczaj widzę tylko te MacLeathera, które są drogie i w sumie wszystkie takie same, tylko kolory inne. Może w tych małych zoologach znajdę te Hiltona i jakieś inne z tych tańszych. A Ty kupujesz w sklepach czy przez internet?

Posted

Soko napisał(a):

o to u mnie jest tak samo....

Posted

Ja jestem ciekawa jak Ice przywita zimę w końcu to jego pierwsza. Oj tak kulki są zawsze straszne szczególnie jak Kleks ma długie włoski na łapkach sukience to zawsze tam to się robi,ale jakos dajemy rade :) Ja deszczy się nie boje bo oprocz brzydkiego zapachu mokrego psa innych atrakcji nie ma nie mniej ciągłe mycie łapek wodą bo są całe w piachu też nie nalezy do przyjemnosci i wygody :(

Posted

A&L napisał(a):
Boje się tylko nadejścia deszczów, bo to będzie nasz pierwszy mokry sezon i coś czuję, że nie zarobię na szampon :P

też się trochę boję, ale w sumie lato było deszczowe, a przetrwałyśmy ;) po prostu pies lądował w wannie, ale bez szamponu, tylko spłukiwałam błoto. ale z białym psem może jest inaczej, w końcu jest biały :D u nas tyle dobrego, że Etna sama wskakuje do wanny :)

Posted

[quote name='Kasi i Lena']W sklepach, z internetu by się nie opłacało kupować takiej taniej obroży bo cena przesyłki by przekroczyła jej wartość.
U nas jest dość duży wybór hiltona więc jest w czym wybierać.
Hiltona by się nie opłacało, ale te droższe może tak. Muszę zrobić obchód po zoologach :diabloti:
[quote name='ania90']o to u mnie jest tak samo....
To chyba u wszystkich psów z dłuższą sierścią :p
[quote name='cockermaister']http://img72.imageshack.us/img72/9593/rtyujik.jpg pańciu daj smaka :cool3:
słodka jest :loveu::loveu:

my też mamy taką obróżkę :p
A gdzie kupujesz obróżki?
[quote name='Pieseczkowo']Ja jestem ciekawa jak Ice przywita zimę w końcu to jego pierwsza. Oj tak kulki są zawsze straszne szczególnie jak Kleks ma długie włoski na łapkach sukience to zawsze tam to się robi,ale jakos dajemy rade :) Ja deszczy się nie boje bo oprocz brzydkiego zapachu mokrego psa innych atrakcji nie ma nie mniej ciągłe mycie łapek wodą bo są całe w piachu też nie nalezy do przyjemnosci i wygody :(
Nasza też :cool3: Tzn. Lena urodziła się w styczniu, ale zanim z nią wyszłam na dwór, to już nie było śniegu :eviltong: Właśnie tego mycia łapek nie znoszę, bo mi się nigdy nie chce, ale jak mus, to mus...
[quote name='kaskaSz']Rzeczywiście teraz jak rano się wyjdzie to pies wraca do połowy czarny. A jak będzie zima to Foxi pewnie będzie 3 razy dziennie myty przez mamuśkę ;)
Ach, te mamuśki :lol: Moja jak do mnie dzwoni, to prosi Lene do telefonu, ja przystawiam Lenie tel. do ucha i słyszę w słuchawce "Lenciu babcia kupiła ci nową zabaweczkę/kosteczkę/obróżkę. Lenciu kiedy przyjedziesz do babi?!" :evil_lol: A Lena wykrzywia łepek na wszystkie strony :P
[quote name='motyleqq']też się trochę boję, ale w sumie lato było deszczowe, a przetrwałyśmy ;) po prostu pies lądował w wannie, ale bez szamponu, tylko spłukiwałam błoto. ale z białym psem może jest inaczej, w końcu jest biały :D u nas tyle dobrego, że Etna sama wskakuje do wanny :)
No właśnie z białym psem jest większy problem w deszcz :roll: Lena nienawidzi wanny i omija ją szerokim łukiem :shake::lol:
[quote name='Molowe']Angelika gdzie kupiłaś tą obróżkę gdzieś w Czewie ??? bo ja poluje na ten wzorek bo to mój ulubiony z hiltona :loveu:
Kupiłam w Auchanie. Jak chcesz, to mogę Ci kupić jak będę, bo od Was to w sumie daleko i dam Ci przy okazji jakiegoś spacerku, albo podjedziesz do mnie do pracy (centrum) któregos dnia i Ci dam :)

Dziewczyny poradźcie mi - zastanawiam sie nad kupnem żółwia ozdobnego lub rybek. Jak myślicie - co lepsze? ;>

Posted

A&L napisał(a):
Kupiłam w Auchanie. Jak chcesz, to mogę Ci kupić jak będę, bo od Was to w sumie daleko i dam Ci przy okazji jakiegoś spacerku, albo podjedziesz do mnie do pracy (centrum) któregos dnia i Ci dam

to super było by bardzo fajnie jakbyś mogła mi kupić:loveu: bo ja w sumie w auchanie to prawie wgl nie bywam :roll: a jaki Lenka ma rozmiar??? No właśnie kasę oddałabym Ci przy okazji następnego spacerku a ile za nią dałaś ??

To kiedy umawiamy się na następny spacerek ? :evil_lol:

Posted

Nie wiem jaki rozmiar :P Na Molly na pewno będzie za mała, bo na Lene jest tak na styk. Ale myślę, że większe też były, ja wzięłam pierwszą z półki, bo stwierdziłam, że będzie ok i nie patrzyłam na inne rozmiary,ale Karolina mówi, ze też w Auchanie kupiła, więc pewnie są i większe :)
Spacer... Dzisiaj jadę do Łodzi, w poniedziałek wracam, w przyszłym tygodniu podobnie. Nie wiem jak później, ale wiem, że w któryś weekend mam szkołę (chyba 26,27), więc wtedy na pewno będę na miejscu :) Może tym razem Wy do Poraja? ;> :D

edit.
Dałam za nią chyba 7 zł :P

Posted

A&L napisał(a):

A gdzie kupujesz obróżki?

różnie,ale przeważnie w internecie,ale w takich zwykłych zoologach też czasem
ja mam już dwa hiltony i u nich ta rozmairówka jest dziwna... kiedyś kupiłam hiltona z regulacją od ok 28 do 40cm a na koki była za duża i to dużo :lol: