Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W sumie nie ma czego gratulować bo i tak tego najważniejszego z wystawy miedzynarodowej nie mamy :P Potomstwa nie ma i chyba w sumie się ciesze,bo wątpie by wyszlo coś dobrego :)

Na Młodziezowego Championa potrzebujesz 3xZw.Mł bez limitu czasowego od 3 roznych sedziów i w tym z jednej wystawy miedzynarodowej na Dorosłego Championa - 3xCWC , miedzy pierwszym a ostatnim musi byc 6 miesiecy i chyba 1 dzien przerwy i reszta tak samo :)

Posted

Ależ to dziwne z tymi odstępami czasowymi :P Ale dalej nie kumam, co to jest CWC :roll:. To ocena taka czy jak?

Posted

Czas jest dla spr.czy pies faktycznie nadaje sie na Championa-przynajmniej ja tak to rozumiem. To taki wniosek ktory może być dodany ale nie musi do 1 miejsca i oceny dosk. w klasie młodzieży jest to Zw.Mł :)

Posted

Pieseczkowo napisał(a):
W sumie nie ma czego gratulować bo i tak tego najważniejszego z wystawy miedzynarodowej nie mamy :P Potomstwa nie ma i chyba w sumie się ciesze,bo wątpie by wyszlo coś dobrego :)

Jak to nie ma czego gratulować? ;)
Przecież psiaka trzeba odpowiednio do wystaw przygotować, umieć odpowiednio zaprezentować. Nawet do wystawy krajowej, czy klubowej:)

Posted

Aha no to mniej więcej rozumiem :) Dominika przed kupnem drugiego psa zgłoszę się do Ciebie na korepetycje :P

Guest papillonek
Posted

westie_justa napisał(a):
No tak;) Znaczy ja lubię piórka na ogonku ale nie lubie jak jest tak noszony, zresztą doti i tak swój nosi źle i to brzydko wygląda :/

Moim zdaniem to lepiej jeśli pies nosi ogon w górze ,bo ładnie to wygląda i dodaje uroku.No i pies wygląda na zadowolonego,bo np.cavaliery ciągają ogonem po ziemi i wyglądają jak pokrzywdzone ,smutne,zbite :lol:

Posted

westie_justa napisał(a):
Doti nosi tak ogon że jest niemal położony na plecach :P i brzydko to wygląda:?/

Ale Ty się czepiasz tej biednej Doti :(

Posted

Justyna, co Ty się tak tej Doti czepiasz. Jak nie zbita jak kiełbasa (przepraszam nie mogę się powstrzymać bo to tekst roku:evil_lol:) to ogon nie tak trzyma, jak można ogon nie tak trzymać?

Posted

Tekst o kiełbasie powinien być hasłem tego portalu hahahah :lol:
I masz rację Kasiu, odkąd na horyzoncie pojawiły się jakieś tam bordery, to Doti jest już kiełbasą z brzydkim ogonem i w ogóle beee :(
Justyna zachęcam do porównania ogona do jakiegoś wyrobu mięsnego. Doti ma ogon jak.... ? :D Czekam na propozycję!

Posted

Hahaha :roflt:
zapytaj sie Dominiki jak ogon może być źle noszony :P
O nie do mięsa sie nie da :P każdy westik powinien mieć ogon jak marchewka i ona taki ma ale źle go nosi na pleach i jest wygięty do przodu:P
Zawsze była kiełbasą:P a bordery...... niestety musiałam je usunąć z horyzontu...:(

Posted

A&L napisał(a):
Hmmm... może wystarczy godzina żeby sie tak porządnie wybiegał i w domu dużo agility. Nie da rady?

ale lepiej to przemyslec a nie brac psa a potem sobie nie da sie z nim rady...

Posted

wiesz wiedziałam.... ale na jednym wątku wszyscy mi go odradzili bo musi miec 3h codziennie na spacer, a ja chodząc do szkoły nie moge wszystkiego i iść z psem:roll: a nie chce aby był nieszczęśliwy....
zresztą mimo że nadal kocham BC uświadomiłam sobie że są jeszcze inne nie tak "modne" ;) i juz wiem jakie:) są tez małe:)