Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czasem bywam w Warszawie - wpadnę w odwiedziny :eviltong:.
A tak serio, to myślę, że trafiłam teraz na dobrą fryzjerkę. Babka od dawna pracuje z psami, ma szkota, jamnika i goldena, poza tym chyba z 5 osób mi ją polecało. Także będziemy zabiegać o okrągłą główkę :)

Posted

Chodzimy do Pani Szymczyńskiej Joanny (chyba) do Częstochowy. Nie wiem na ile ona jest znana w świecie hodowców, ale podobno psami zajmuje się od lat. Pierwszy raz byłam u babki w Łodzi, która ma hodowlę westów, ale nie pamiętam jak się nazywa (mogę się dowiedzieć) i byłam baaardzo niezadowolona.

Guest papillonek
Posted

westie_justa napisał(a):
No myslałam że Twoje kochane papillonki sa na pierwszym :P

Dziwisz się że kochane????
Są energiczne,szybkie,skoczne,zwinne jak bordery Przy tym ciężko je zatuczyc ze względu na energiczność i nie są też niejadkami,A sylwetkę mają typowo sportową;) Są przepiękne,ruszają się z gracją,są puszyste i naj naj.Łatwo je ułożyć,są mega inteligentne.Nie są uciążliwe,ani nachalne jak bordery :p No i weźmiesz go pod pachę i zabierzesz gdzie Ci się podoba :P Jak dla mnie lepszego psa nie ma,bo to kieszonkowi sportowce no i jakie piękne :loveu:Westy też są fajne,ale takie jak mówisz zbita kiełbasa no i instynkt jest uciążliwy.Jacki i persony super ,ale dopiero jak się je ułoży bo tak to masakryczne,więc u mnie królują papisie :loveu:

Posted

[quote name='papillonek']Dziwisz się że kochane????
Są energiczne,szybkie,skoczne,zwinne jak bordery Przy tym ciężko je zatuczyc ze względu na energiczność i nie są też niejadkami,A sylwetkę mają typowo sportową;) Są przepiękne,ruszają się z gracją,są puszyste i naj naj.Łatwo je ułożyć,są mega inteligentne.Nie są uciążliwe,ani nachalne jak bordery :p No i weźmiesz go pod pachę i zabierzesz gdzie Ci się podoba :P Jak dla mnie lepszego psa nie ma,bo to kieszonkowi sportowce no i jakie piękne :loveu:Westy też są fajne,ale takie jak mówisz zbita kiełbasa no i instynkt jest uciążliwy.Jacki i persony super ,ale dopiero jak się je ułoży bo tak to masakryczne,więc u mnie królują papisie :loveu:

A skąd ty to wytrzasnelas? <wow> wybacz ale te słowa są straszne!! Pomocy :P Moje biedne,białe,małe westusie!

Guest papillonek
Posted

Justa przecież tak mówiła :P
Jeśli o to pytasz chodzi o budowe

Posted

papillonek napisał(a):
Dziwisz się że kochane????

Widzisz, a ja z budową nie trafiłam, wiesz że nawet oglądając Sońke podobał mi sie papillon, a one są takie żywe? ze latają tak energicznie i skaczą i takie świrki:P? tylko że mi sie nie podoba jak noszą ogony:P nie lubię takich wysoko noszonych:P no i portki owłoione:P
Pieseczkowo napisał(a):
A skąd ty to wytrzasnelas? <wow> wybacz ale te słowa są straszne!! Pomocy :P Moje biedne,białe,małe westusie!

To moje słowa!:diabloti: wybacz ale inaczej krepości i budowy Doti opisać nie mogę gruba racze nie jest ale nie czuje tam żadnego kształtu klucha taka!

Posted

Nie lubię was i tyle! Widać nic a nic nie znacie białych terierków-phi! Diabelki moje kochane :* albo jakies kloce,albo jakies kielbase-co to w ogole za pomysly :P i jeszcze jakiś instynkt ło matko :P

Guest papillonek
Posted

Moja sonia to jak piłeczka skacze przecież zawsze jak przyjde do domu nawet po 5 minutach to skacze i świrka ją lapie :P Są delkiatne ,ale z wyglądu,bo jak to sonie nawet rower nie pokonał ,ale to był wypadek :/ Jakbyś się wtuliła w Sonie to byś się zakochała ,ale to we wrześniu :P jeśli chodzi o żywiołowość to jak najbardziej.Sonik to wariat ,wystarczy klasnąc w ręce i biega wielkie kółka bez sensu trochę ,ale zabawnie wygląda :) A widzialaś fotki soni z agi ?te zdjęcia mówią same za siebie ,przecież ona się dosłownie unosi w powietrzu nie skacze jak kloc i ten jedwab ,a wiesz co?
Kup sobie tego bordera :P

Guest papillonek
Posted

Pieseczkowo napisał(a):
Nie lubię was i tyle! Widać nic a nic nie znacie białych terierków-phi! Diabelki moje kochane :* albo jakies kloce,albo jakies kielbase-co to w ogole za pomysly :P i jeszcze jakiś instynkt ło matko :P

Czy są białe czy różowe nie wszyscy muszą lubić westy ;) To teriery chociaż wyglądają jak niewinne puszki i pielęgnacja ....uuuu

Posted

Oj Paula... Ty mnie lepiej nie kus:eviltong: te zachowania które opisujesz są świetne!! że tak powiem:P
No i jest malutka:) pod pache i jazda! Ja Dotke też tak moge ale to już jest większa kuleczka:P A w zime jest jej zimno? bo ja akurat lubie psy ubierać żeby im było ciepło :eviltong:

Guest papillonek
Posted

No wiadomo pod pache i jazda ,ale są i minusy tego że jest malutka ;)
Wczoraj z gramem szalała jak glupia i skakała po polach po mokrej trawie,a potem się trzęsła z zimna ;)

Guest papillonek
Posted

No wiadomo że fajnie :D
Wariat fajny jest ;)
Zresztą Sonia też,bo papillony to nie są takie typowe ozdóbki do leżenia na kanapie ;)
One muszą się wyszaleć ,a co Ty myślałaś,że jak takie ładne to tylko do ozdoby :mad:

Posted

coś Ty nie nawidze określenia ozdoby:eviltong: Ty tak mówiłaś o mojej Dotce bo w różu chodziła :eviltong:

Ah te Papillony! (Justyna opanuj sie!:evil_lol:)

Guest papillonek
Posted

Fłaśnie,ja nie spszedam mojego wiewióra nafet sobie nie myśl :evil_lol:
A taki fajowy papiś jest jeden na stoo to sobie moszesz zaczonć szukać :evil_lol:
A my kupujemy miękkie frisbee ,bo sonia ma za miękki pysk do plastiku i ten dysk z whippy szybko się zużył teraz zamówimy jawz'a ;)