Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam tą książkę i w sumie nic specjalnego.
Jest fajnie opisana, podzielona na działy i według trudności.
Nie ma w niej jednak nic czego nie można znaleźć w necie. Ktoś kiedyś na dogo polecał lepszą od tej książkę z psimi sztuczkami ale nie mogę sobie tytułu i autora przypomnieć.

Posted

Dominika ja tam się cieszę ;-)
Kasia może i można znaleźć w necie, ale mi się szukac nie chce :eviltong:. Widziałam ją u znajomej i mi się spodobała. Na początek wystarczy. Z resztą ja nie chcę z Leny zrobić jakiegoś robota, bo będzie tylko czekał na komendę.

Posted

[quote name='Pieseczkowo']Poczekamy zobaczymy:D -> Prawda Justysku;> ?
Oczywiście:P
[quote name='A&L']Swoją drogą - jakby nas (mnie i Ciebie) posłychała, o zbierałaby na kolejnego westa, nie bordera :evil_lol:
ale co Wam tak zależy? żebym znów miała westa i męczyłabym go sztuczkami, zresztą nie byłby zadowolony ja zresztą też;) Tego chcesz???
[quote name='Kasi i Lena']Dyskusja na ten temat toczy się też w mojej a raczej moich psów galerii. Ciekawe u kogo jeszcze;) Chęć posiadania Bordera przez Justynę wstrząsnęło forum:evil_lol:
O tak, ale u Ciebie to nie wiem kto rozpoczął ja tam sobie wchodze do galerii patrze a tam cała dyskusja o mnie:diabloti:
[quote name='papillonek']Nie karze Ci nic kupować mówię ze ja kupuję Ty nie musisz mnie małpować kolejny raz ;)
Nie, nie ja mówię że zobaczymy jak Sonia z nowym talerzykiem będzie;) kolejny?;>

[quote name='A&L']Dominika ja tam się cieszę ;-)
Kasia może i można znaleźć w necie, ale mi się szukac nie chce :eviltong:. Widziałam ją u znajomej i mi się spodobała. Na początek wystarczy. Z resztą ja nie chcę z Leny zrobić jakiegoś robota, bo będzie tylko czekał na komendę.
Jak w ogóloe można zrobić z psa robota ?:evil_lol:? pies sie nauczy przy dobrej motywacji ale jak nie lubi wykonywac poleceń to nie bedzie, tak jak Doti:p

Posted

Ja z moich też nie chce robić robocików, są nauczone podstawowych, przydatnych komend i kilku zupełnie nieprzydatnych tak dla mojej satysfakcji. Książka mnie w pierwszym momencie zachwyciła, też widziałam u znajomych:) Jak już ją mam, stwierdziłam że to nic specjalnego choć w pierwszej chwili byłam zachwycona.

Posted

Często mnie źle interpretujesz i muszę tłumaczyć :P Co do pierwszej uwagi - był to żart, bo ciągle Ci gadamy o tych westach, że w sumie jakbyś patrzyła tylko na opinię innych, to kupiłabyś drugiego westa. Broń Boże nie namawiam :) Po 2 - mówię o tym, że nie chcę, żeby mój pies umiał mnóstwo jakiś niepotrzebnych sztuczek i zamiast robić co mu się podoba (oczywiście w ramach rozsądku), czekałby na kolejne polecenie. Mam nadzieję, że zrozumiale wytłumaczyłam :D

Guest papillonek
Posted

Justa
Tamten w odstawkę bo jest za masywny i soni się plastik niezbyt podoba bo po jakims czasie jest zużyty więc guma albo nylon ;)

Posted

a tak juz rozumiem:p
Ja uwielbiam sa uczyć:D i lubie rozwijac inteligebcje, co niektóre psy lubią znaczy nie tyle lubia co lubią sie skupiać na przewodniku, i motywacją jest nawet szarpak, one po prostu chcą coś robić;)
No to tak jak mówiłam jeszcze patrze na 2 inne rasy a moze jedną bo foxterier, wydaje mi sie za dużą zadziorą:P ale ta druga rasa cudo :loveu: piękna (jak dla mnie) tylko nie wiem jak z tą energią podobno są żywiołowe fajnie jeszcze jakby była chęć do pracy, no a do sportów sie nadają:)

Posted

Klenio zna raptem dwie komendy i przyznaje,ze ja nie jestem jakimś wielbicielem sztuk walki :P (mam tu na mysli sztuczki)tak wiec mnie to nie rusza :) Justyś prawdę mówiac to i tak ją byś uczyła nawet gdyby mała poszła w drugi kąt tylko zamiast zrozumiec ,że ona nie chce byś pisała,że Cię nie kocha :P Ja mam na to radę-mniej musu,więcej luzu :D Z reszta ja mam już dosyć tego,bo ile mozna:) Każda z nas ma inne podejscie do tego i juz. Ty nie pojmujesz jak mogę tapirować,pudrowac i lakierowac psa a ja nie rozumiem po co psu miliard sztuk walki. Ja wolę pojechać na wystawę ty na zawody -najwyraźniej obydwie jestesmy stworzone do czegoś innego i już : )

Posted

westie_justa napisał(a):
a dlaczego niby o grzywacza?:P
A w ogóle, gdybym niego planwała to co byście powiedziały?

Wiesz odwiedzamy te same galerie więc co nie co można przeczytać:diabloti:.
Grzywki mi się podobają ale nie wiem jak u nich z charakterem.

Posted

nie nie ja mówie nic na siłe i tyle:P ale ktoś może powiedzieć że Doti po prostu nic nie umie :P

Kasia ale u Ciebie są inne osoby:D a zresztą nie powiedziałam że to grzywek

Posted

westie_justa napisał(a):
nie nie ja mówie nic na siłe i tyle:P ale ktoś może powiedzieć że Doti po prostu nic nie umie :P

Kasia ale u Ciebie są inne osoby:D a zresztą nie powiedziałam że to grzywek

Wiem, ale w galerii grzywkowej Bibi pytałaś się o grzywki:)

Posted

no to jaka to rasa, Justyna?:-D
Dominika ja też wolałabym pojechać na wystawę :loveu:. Agiliti swoją drogą, ale tylko, kiedy się Lenie spodoba. Zrobie sobie jakiś mini tor na placu i zobaczymy (o ile mi się nie odwidzi, bo to najwcześniej za pół roku). Dominika może kiedyś spotkamy sie na jakiejś wystawie <marzyciel> :D

Posted

ja też lubię wystawy a niestety nie mogę wystawiać...:/ agility kocham z psem robić, pójdę na kursy zobacze bo na razie nie widzę żeby aż tak olewała to Doti;) a na wystawy można jeździć z każdym rasowym psem;) no ale nie przepadam za lakierami i pudrami i robienia z psów takich pokazówek:eviltong: wole jak rasa wyglada jak rasa :D w przypadku pasterskich psów niema żadnych lakierów:P

a rasa to... :siara: no tak tak to Chiński grzywacz.. zaraz mnie zjedziecie :evil_lol:>.....

Posted

Wiedziałam, że grzywacz! :) Dlaczego mamy Cię zjechać? Mi grzywacz się wizualnie podoba, ale bym go nie chciała (nie pytaj dlaczego, bo nie wiem :P). Co do charakteru, to nie mam pojęcia.
A ja kocham weścikową chryzantemkę :loveu:. Jakby to nie przeszkadzało, to najchętniej cały czas bym Lenkę tak czesała. Okrągła głowa <3