Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie chcę, jakbym chciała to swojego wiewióra poszukam:eviltong:
Jawz drogi, ale zobaczymy:) Doti nie czuje jakoś chetki na frisbee mamy ten whippy ero air 235;)

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PROSZĘ MI SIĘ WYRAŻAĆ O WESTACH, BO WAS :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

!!!!
Dominika, musimy z nimi zrobić porządek!

Ja osobiście nie lubię psów, które skaczą, rzucają się i tarzają, bo to głupie. Może inaczej - zachowują się jakby nie były zbyt mądre. Może to się przydaje w agility, ale sorry, pies nie jest tylko po to, żeby skakać przez przeszkody i wykonywać sztuczki.
Co do pielęgnacji, to 100000 razy wolę chodzić do fryzjera co 2 miesiące czy trymować w domu, niż psa liniejącego (koszmar). Także kwestia uporczywości pielęgnacji podlega dyskusji :D
Papillony... mnie urzekają w nich uszy (:loveu:), są genialne! Ale podobnie jak Justyna, nie lubię takich ogonów, taki rodzaj pyszczka też mnie nie przyciąga i nie przekonują mnie psy w łatki, ale mimo wszystko uszy są tak zaj....., że papillony mi się podobają.
Tak jak mogę zrozumieć osoby, których westy nie urzekły, bo nie miały z nimi do czynienia, tak Justyny nigdy nie zrozumiem. Nigdy nie zrozumiem osób, które miały do czynienia z westami i się w nich nie zakochały :evil_lol:. No ale cóż...
Poza tym myślę, że dyskusja na temat ras jest całkowicie bez sensu, bo to tak jakby rozmawiać o tym, kto co lubi jeść i namawiać kogoś, kto nie lubi rosołu, żeby go polubił.
O gustach się nie dyskutuje :)

Posted

[quote name='A&L']PROSZĘ MI SIĘ WYRAŻAĆ O WESTACH, BO WAS :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

!!!!

Ja osobiście nie lubię psów, które skaczą, rzucają się i tarzają, bo to głupie. Może inaczej - zachowują się jakby nie były zbyt mądre. Może to się przydaje w agility, ale sorry, pies nie jest tylko po to, żeby skakać przez przeszkody i wykonywać sztuczki.
Co do pielęgnacji, to 100000 razy wolę chodzić do fryzjera co 2 miesiące czy trymować w domu, niż psa liniejącego (koszmar). Także kwestia uporczywości pielęgnacji podlega dyskusji :D
Papillony... mnie urzekają w nich uszy (:loveu:), są genialne! Ale podobnie jak Justyna, nie lubię takich ogonów, taki rodzaj pyszczka też mnie nie przyciąga i nie przekonują mnie psy w łatki, ale mimo wszystko uszy są tak zaj....., że papillony mi się podobają.
Tak jak mogę zrozumieć osoby, których westy nie urzekły, bo nie miały z nimi do czynienia, tak Justyny nigdy nie zrozumiem. Nigdy nie zrozumiem osób, które miały do czynienia z westami i się w nich nie zakochały :evil_lol:. No ale cóż...
Poza tym myślę, że dyskusja na temat ras jest całkowicie bez sensu, bo to tak jakby rozmawiać o tym, kto co lubi jeść i namawiać kogoś, kto nie lubi rosołu, żeby go polubił.

Nic dodać, nic ująć;) Każdy lubi to co chce:)

Posted

No właśnie:P Ja kocham łaciatki:P tak co linienia to nie jest super:P a co do skaczacych psów ja takie kocham:D mówisz że psy nie są do sprtów i sztuczek, westy (przynajmniej na przykładzie doti) tego nie lubią znaczy uczyć sie;) wiec mogę powiedziec, sorry ale pies nie jest po to żeby szczekal i spał:eviltong:

Wiecie co, odradzacie bordera:P i ja i tak sie jeszcze zastanowie co do rasy poczytam jeszcze o 2 które mnie interesują;) ale wiesz ja właśnie sie przekonalam jaki jest west na żywo i sie nie zakochałam w westach tak zeby miec nastepnego:P Doti kocham ale w westach sie nie zakochałam:P

Posted

[quote name='A&L']PROSZĘ MI SIĘ WYRAŻAĆ O WESTACH, BO WAS :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

!!!!

Jestem z Toba :P Biedne nasze westiki! Dobrze,że one tego nie czytaja :P niech każdy kocha te psy ,ktore chce ale nie zniosę czytania,że westiki to jakies kiełbasy-to straszneee :(

Posted

JustynaTo czy pies będzie chciał się uczyć, to też zależy od psa - ja z Leną nie mam jakiś dużych problemów. Poza tym przy odpowiedniej motywacji nawet najgłupszego psa nauczysz sztuczek i komend. Nigdzie nie napisałam, że pies jesty tylko po to, zeby spał, ale jak dla mnie sporty nie powinny być priorytetem, bo z tym psem spędzisz wiele czasu, nie tylko trenując, więc trzeba sie zastanowić czy w zyciu codziennym będzie ok.
Dominika Też tego nie mogę znieść, ale w sumie - lubię kiełbasę :D

Posted

ojeja:P
Tak oczywiście przy dobrej motywacji Doti sie ladnie uczy ale na zabawki to nigdy :P a są psy któe czerpią przyjemnośc z pracy i wykonywania poleceń;)
a co do sportu to już mówiłam ze tym sei nie kieruje ale chciałabym aby pies też to lubił:) żeby to było przyjemnoscią

zaraz uczeszę moją kiełbase :diabloti:

Posted

Dominika A ja uwielbiam sery :D Mogłabym jeść tylko nabiał, niestety, bo to niezbyt dietetyczne ;/
Justyna wałkujemy ten temat i wałkujemy, a i tak zrobisz co zechcesz. My możemy Ci tylko doradzić :)

Guest papillonek
Posted

!!!!

Ale ja lubię rosół ....

Posted

Dominika masz rację, ale Justyna wyraziła chęć zasięgnięcia naszych opinii, więc liczę na to, że chociaż przemyśla to, co do niej mówimy (piszemy :-D)
Paula dobrze wiedzieć, będę pamiętać (bardzo ważna informacja :evil_lol:). Co tam słychać u Soni? :)
deer ja też tak mam. Rano zaglądam jak jestem w pracy (póki nie ma szefowej :evil_lol:), później dopiero w domu (czyli po 17), a tam tyyyyleee postów :) Ale cieszy mnie to ;)

Posted

[quote name='A&L']Dominika masz rację, ale Justyna wyraziła chęć zasięgnięcia naszych opinii, więc liczę na to, że chociaż przemyśla to, co do niej mówimy (piszemy :-D)

Poczekamy zobaczymy:D -> Prawda Justysku;> ?

Posted

Swoją drogą - jakby nas (mnie i Ciebie) posłychała, o zbierałaby na kolejnego westa, nie bordera :evil_lol:

Guest papillonek
Posted

westie_justa napisał(a):
Nie chcę, jakbym chciała to swojego wiewióra poszukam:eviltong:
Jawz drogi, ale zobaczymy:) Doti nie czuje jakoś chetki na frisbee mamy ten whippy ero air 235;)

Nie karze Ci nic kupować mówię ze ja kupuję Ty nie musisz mnie małpować kolejny raz ;)

Guest papillonek
Posted

[quote name='A&L']
Paula dobrze wiedzieć, będę pamiętać (bardzo ważna informacja :evil_lol:). Co tam słychać u Soni? :)

Kupujemy kolejny talerzyk ,zrobiliśmy tor agi planujemy styrylkę .W sumie nic ciekawego :evil_lol:

Posted

papillonek napisał(a):
Nie karze Ci nic kupować mówię ze ja kupuję Ty nie musisz mnie małpować kolejny raz ;-)

Cóż za ostre słowa :-o
Czyli agilitowo - fajnie. Ja jeszcze muszę poczekać jakieś pół roku. Teraz kupuję 101 psich sztuczek i się uczymy :)