A&L Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 O matko, ciężki temat z tą żywnością :-D A co do psów - jak to sie mówi - nie porównuj goowna do miodu :eviltong::evil_lol:. Idę trochę pobiegać z Lenką, bo pasowałoby zrzucić trochę zbędnych kilogramów :roll:. Quote
Pieseczkowo Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Kleks teraz waży 12 kompletnie nie wiemy kiedy mu to przybylo-przy takiej samej dawce ruchu,tej samej liczbie posilków. Ciagle glodny chodzi :P a karme nawet ktora teraz dostaje jest troche bardziej kaloryczna:P Na szczescie teraz hodujemy wloski na szyjce to nie bedzie widac waleczków skórki :D Zobaczymy co to będzie na studiach,ale to jedyne co jakos mnie zainteresowalo :) Quote
Yuveza Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 czyzby bordery miały być goownem :mad: czy grzywki :mad: Quote
A&L Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Dominika 12 kilo? :crazyeye: To Kleks jest olbrzymem :evil_lol:. Ja mam wrażenie, że psy z wiekiem tyją. Tak w ogóle, bo nie wiem - on jest reproduktorem? Co do studiów, to u mnie jest jakaś masakra... Ja bym bardzo chciała zoopsychologie, ale to jest tylko we Wrocławiu podyplomówka po weterynarii, a ja niestety z chemii, biologii i tych innych jestem cienka. Studiowałam rok dziennikarstwo, ale rzuciłam, bo miałam wyjechać za granicę. W ostatnim momencie okazało się, że nie wyjadę, na studia nie mogłam wrócić no i teraz wybieram się, choć bez żadnego przekonania na administracje. Jeszcze studiów nie zaczęłam, a już wiem, że to nie to... Zwyczajnie nie ma kierunku, który by mnie interesował, był opłacalny i żebym była w nim dobra :placz:. Justyna teraz pewnie ja będę zlinczowana, ale jak dla mnie w porównaniu z westami obie te rasy właśnie tak wypadają... Tak, wiem, nie powinnam... :P Quote
Yuveza Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Idź na grooming!:D albo zootechnike;) No wiesz co?! mogą Ci sie niepodobac alewesty nie są całym światem i to jedna mała rasa z 400:diabloti:! nie powiem że west to goowno ale border porównując do westa jest miodem...... a west... no masłem załóżmy :evil_lol: Quote
A&L Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Na grooming się szykuję. Pewnie pójdę, ale wiesz, to tylko kurs, a nie studia... Ty, to jak w końcu - kiełbasa czy masło? :lol: Quote
Yuveza Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 No tak kurs to nawet szybciej;) ja też mysle o groomingu:) kiełbasa to określenie budowy:P a maslo było przenośnią aby dopasować do miodu (a wiadomo że miód lepszy niż masło) :P chociaz czy ja będę mieć borderka i Dotke to będą moje 2 miodki i grzywka i Dotka też będą moimi miodkami!!:lol: a na grzywke też byś tak jechała :P? Quote
kaskaSz Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 A&L napisał(a):Co do studiów, to u mnie jest jakaś masakra... Ja bym bardzo chciała zoopsychologie, ale to jest tylko we Wrocławiu podyplomówka po weterynarii, a ja niestety z chemii, biologii i tych innych jestem cienka. Studiowałam rok dziennikarstwo, ale rzuciłam, bo miałam wyjechać za granicę. W ostatnim momencie okazało się, że nie wyjadę, na studia nie mogłam wrócić no i teraz wybieram się, choć bez żadnego przekonania na administracje. Jeszcze studiów nie zaczęłam, a już wiem, że to nie to... Zwyczajnie nie ma kierunku, który by mnie interesował, był opłacalny i żebym była w nim dobra :placz:. Justyna teraz pewnie ja będę zlinczowana, ale jak dla mnie w porównaniu z westami obie te rasy właśnie tak wypadają... Tak, wiem, nie powinnam... :P Skąd ja to znam z tymi studiami hehe ale gdzieś trzeba iść, bo kierunku który jest dla mnie chyba też nie ma... Foxi waży 8 z kawałkiem i też 12kg to sporawo dla mnie. Ale Kleks jest innej budowy, Foxi to chudy i długi westopodobny. Ja wolę zwarte i mocne kiełbasy hehe Quote
Yuveza Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Kasia Doti też waży 8kg:evil_lol: ja mam kiełbase, długą ale kiełbase:P Quote
A&L Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 W porównaniu do westa - owszem :P Nie no, wszystkie piesy są kochane, nieważne czy to jamnik czy to border czy kundelek, ale są rasy, które człowiekowi się bardziej podobaja i te, które się nie podobają. Border jest dla mnie obojetny, grzywacz nawet mi się podoba, a są rasy, które są dla mnie "okropne" i w życiu bym nie chciała takiego psa mieć. W każdym razie westie są moim number one i zawładnęły moim sercem kompletnie :loveu: Edit Kasia studia to dla mnie jakas porażka :( Nie chcę robić czegoś, czego nie lubię... Ale cały czas cicho wierzę, że jednak mimo wszystko zwiążę swoja karierę z psiakami :) A Ty na co idziesz? Ja też wolę zwarte kiełbasy :loveu: (Justyna Twój tekst podbija forum :D). Najlepiej takie, jak Dominika wrzuciła zdjęcia tych z Anglii :loveu::loveu: Takie krótkie i małe :D Quote
Yuveza Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Mi sie grzywacz podoba a szczególnie jestem ciekawa tego jakby było mu zimno i trzeba by go było ubrać:P bo Doti ma tam jakieś ciuchy kombinezon z wiadomych powodów ale ona raczej nie miała by sytuacji że naprawdę marźnie i Trzeba ubrac tak jak grzywka:loveu: kurteczki sweterki! (oj ja chyba jestem chora:lol:) Quote
A&L Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 Skoro lubisz takie "przebieranki" to chyba jednak lepszy byłby grzywacz. Tu byś się mogła wykazać :D No bo bordera raczej w różową bluzeczkę czy cokolwiek innego nie ubierzesz... Quote
Pieseczkowo Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Justyno już Ci tłumaczyłam nie ma studiów groomingowych-sa jedynie kursy ,ktore o zgrozo czasem sa pomylka-ale nie wszystkie :) a zootechnik hmmm w miescie to sredni zawód bo hodowle tez trzeba z czegoś utrzymac :) O ile mi wiadomo kielbasa jest dluga i przewaznie cienka wiec gdzie takie sa westy? po co w ogole takie okreslenie.Jest zwarty lub nie i koniec a nie jakies kielbasy jak by to był miesny. Moj tata jest wetem,wiec ja lubie biologie i chemie chyba po nim,wiec jakos udalo mi sie to zdac na maturze-choc niestety nie rewelacyjnie. W Warszawie jest i był wielki bum na weterynarię,ale mnie troche tych ludzi szkoda,bo jesli w samej Warszawie jest ponad 500 to gdzie Ci ludzie maja pracowac? Chyba ze jakiś spadek po rodzinie. Zobaczymy ty się w ogole dostane i czy mi sie bedzie podobac. W planach to chcialabym miec jedną pracę a hodowlą zajmowac się jako czymś drugim,a co wyjdzie zobaczymy :) Juz po fotach widać ze jest duzym psem czego nigdy nie ukrywałam.Zawsze ważyl takie dobre 10 kg i nie bylo sprawy,ale jak tato go zważył i wyszlo 12 to nam szczeki opadły-na szczescie jako weteran nie ma z tego tytulu minusa,a bardzo mozliwe ze to tez wiek :) Quote
Yuveza Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 wiesznie to że chce robic jaką laleczkę:P ale czasem jak widze jakeś ładneubranko mówie tu o czymś przydatnym jak bluza sweterek;) to zaraz che kupic ale Doti niektóre takie rzeczy nie są potrzebne;) Nikoniecznie różową no ale tak borda nie ubiore:P a taki grzywek jest mniejszy niż Dot nawet a wiesz co rodzice już mówili o tych kudłach bordera:diabloti: ja mówię że linieją "o to nigdy w życiu!" :P mama powiedziała zeto więcej roboty niż przy Doti z tymi klakami:P teraz tylko jakby jeszcze były żywiołowe i energiczne to miodzio! bo budowe mają super;) Dominika no wiem że kurs;) powiedziałam że kurs;) oj kiełbasy kiełbasy:P ona sie tak zawsze kiełbasi:P i jest zbita i tyle:P Quote
Yuveza Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 co brak co brak mam Dote na codzień i widze że jest zbita moze nie krótka ale zbite ma ciałko jak sie ja bierze na ręce to jest takim byczkiem bo nie wiem jak wytłumaczyć, a np: dla porównania jak biore na ręce Gabi suczke kolegi która jest od Doti dłuższa i kawałek wyższa ona jest taka wiotka i elastyczna a Doti zbita i twarda;) Quote
Kasi i Lena Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 westie_justa napisał(a):wiesznie to że chce robic jaką laleczkę:P ale czasem jak widze jakeś ładneubranko mówie tu o czymś przydatnym jak bluza sweterek;) to zaraz che kupic ale Doti niektóre takie rzeczy nie są potrzebne;) Nikoniecznie różową no ale tak borda nie ubiore:P a taki grzywek jest mniejszy niż Dot nawet a wiesz co rodzice już mówili o tych kudłach bordera:diabloti: ja mówię że linieją "o to nigdy w życiu!" :P mama powiedziała zeto więcej roboty niż przy Doti z tymi klakami:P teraz tylko jakby jeszcze były żywiołowe i energiczne to miodzio! bo budowe mają super;) Dominika no wiem że kurs;) powiedziałam że kurs;) oj kiełbasy kiełbasy:P ona sie tak zawsze kiełbasi:P i jest zbita i tyle:P Oj tak z kudłami to upierdliwa sprawa. Twoja mama ma rację. Z mojej Leny też lecą czasem jakieś pojedyncze kępki kudłów ale jest tego mało i łatwo pozbierać nawet bez odkurzania. Jak nie miałam Fifki to myślałam że Lena linieje. Nawet myślałam że to linienie wcale nie jest jakieś upierdliwe. Jak Fifka zaczęła linieć to się wystraszyłam że coś z nią nie tak. Weterynarz mi wyjaśnił że wszystko z nią w jak najlepszym porządku a ja wcześniej nie miałam psa ze zwykłą sierścią i że to co u Leny brałam za linienie wcale nim nie jest:) Ja znam z widzenia kobietą z trzema łysymi grzywkami, jak jest zimno chodzą w gustownych polarach:) Quote
A&L Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Wiem Justyna o co Ci chodzi z tym "zbiciem",ale mimo wszystko porównanie do kiełbasy jest... beeee :D Dominika Kleksio jest reproduktorem? Quote
Guest papillonek Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Moja ciocia ma grzywka owłosionego :D A co do wagi to westy po prostu są masywne ;) Moja jest wielkości westa,a waży nie całe 3 kg (chociaż dzięki włosom nie wygląda),bo ma inną budowę i ani grama tłuszczu bo to takie żywe że nie wiem kiedy by miało utyć :evil_lol: A niejadkiem nie jest,chyba ze cieczka,ale wtedy to w ogóle nie mój pies :diabloti: No wszystko ma swoje plusy i minusy.Jednemu coś przeszkadza ,a drugi uważa to za wielką zaletę jak w przypadku piórek papillonów(ogonów).dla mnie to wielka zaleta i nigdy nie przypuszczałabym że może to komuś przeszkadzać :diabloti: Quote
kaskaSz Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Foxi to taki chuderlak i też dosyć długi. Na osiedlu mam westa z Księżopola i jest gruby, zwarty i zamiast chodzić to się toczy hehe Ale on widać, że ma sporą nadwagę. [quote name='A&L'] Kasia studia to dla mnie jakas porażka :( Nie chcę robić czegoś, czego nie lubię... Ale cały czas cicho wierzę, że jednak mimo wszystko zwiążę swoja karierę z psiakami :) A Ty na co idziesz? Ja też wolę zwarte kiełbasy :loveu: (Justyna Twój tekst podbija forum :D). Najlepiej takie, jak Dominika wrzuciła zdjęcia tych z Anglii :loveu::loveu: Takie krótkie i małe :D Ja już sama nie wiem na co idę hehe u mnie w wątku jest cała rozkmina na ten temat ;) Quote
Evelynkaa Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 westie_justa napisał(a): a taki grzywek jest mniejszy niż Dot i tu się mylisz... bo wysokość psów sięga do 33 cm co przewyższa westiki jedynie waga jest mniejsza 5,5 kilograma. Poza tym jak Ci się grzywki podobają to musisz wiedzieć że nagie egzemplarze w lato trzeba smarować filtrami wysokimi, w zimę ubierać. Podczas kąpieli należy używać pellingu i trzeba pilnować strasznie ząbków ponieważ bardzo wcześnie je tracą przez co wypada im później brzydko języczek :( A&L napisał(a): Dominika Kleksio jest reproduktorem? Tak Klenio jest repciem Alex ma niecałe 8 kilo i ma dobre 29 cm w kłębie więc wygląda też strasznie chudo :P Quote
Yuveza Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 papillonek napisał(a):Moja ciocia ma grzywka owłosionego :D A co do wagi to westy po prostu są masywne ;) Moja jest wielkości westa,a waży nie całe 3 kg (chociaż dzięki włosom nie wygląda),bo ma inną budowę i ani grama tłuszczu bo to takie żywe że nie wiem kiedy by miało utyć :evil_lol: A niejadkiem nie jest,chyba ze cieczka,ale wtedy to w ogóle nie mój pies :diabloti: No wszystko ma swoje plusy i minusy.Jednemu coś przeszkadza ,a drugi uważa to za wielką zaletę jak w przypadku piórek papillonów(ogonów).dla mnie to wielka zaleta i nigdy nie przypuszczałabym że może to komuś przeszkadzać :diabloti: No tak;) Znaczy ja lubię piórka na ogonku ale nie lubie jak jest tak noszony, zresztą doti i tak swój nosi źle i to brzydko wygląda :/ Evelynkaa napisał(a):i tu się mylisz... bo wysokość psów sięga do 33 cm co przewyższa westiki jedynie waga jest mniejsza 5,5 kilograma. Poza tym jak Ci się grzywki podobają to musisz wiedzieć że nagie egzemplarze w lato trzeba smarować filtrami wysokimi, w zimę ubierać. Podczas kąpieli należy używać pellingu i trzeba pilnować strasznie ząbków ponieważ bardzo wcześnie je tracą przez co wypada im później brzydko języczek :( Tak Klenio jest repciem Alex ma niecałe 8 kilo i ma dobre 29 cm w kłębie więc wygląda też strasznie chudo :P Znaczy ja wiem że np; sunie mają te 30 w kłębie;) ale mają dłuższe nogi są lżejsze przez co jakby mniejsze bo westik ego samego wzrostu dużo większej wagi, bo jest przecież krótkonozny;) Wiem wiem że smarowac trzeba, a jeśli chodzi o ubieranie to żaden problem xD :P jesli chodzi o pielęgnacje kapiel to na pewno bym sie dobrze zorientowała;) A jak na te ząbki zaradzic:(? Quote
Pieseczkowo Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Tak jak Ewelina napisała jest reproduktorem,po wielkich trudach się udalo :P i prawie Championem Polski :P- zabrakło nam jednego dużego CWC,mówi się trudno :) Quote
A&L Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 Paula tak jak mówisz, każdy ma inny gust :) Kasia zaraz prześledzę temat studiów :D Ewelina widzę, że Ty masz chyba wszystkie rasy obcykane :P Justyna to jak Doti nosi ogon, że Ci się nie podoba? Dominika nie wiem co to jest "jedno duże CWC" ale ok :D Muszę iść na korki z tych wszystkich zasad związkowo - wystawowych ;) A ma jakieś potomstwo, masz zdjęcia? :D Quote
Misia&Ruby Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 CWC to certyfikat na tytuł championa ;) Pieseczkowo, wielkie gratulacje dla Ciebie i Kleksika :] Quote
Recommended Posts