Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pieseczkowo napisał(a):
Dostanie lincz bo gada trzy o trzy piętnascie! :P I bardzoo mi się nie podoba ten odpych do westików i jakies bordery-phi! :D Justyś nie poznałaś jeszcze wszystkiego co tu w Polsce hod.potrafia,a może i wszedzie maja takie pomysly?:P-kto to wie:P

Ja to tylko westiki for ever acz kolwiek przepadam za foxami ,lecz tylko szorstkowlosymi te jednka maja straszny charakter-alel sa piekne i maja cudowny ruch! pozniej to chyba whippet i cocer spaniel amerykanski ale o tych wiem mnije niż wiece :P Szkoty sa dla mnie za masywne acz kolwiek maja cos w swobie :) Życzę Ci powodzenia w szukaniu i mam nadzieje,że mo to jednka będzie westik-bo juz czuje sie jakos tak samotnie wszyscy tylko chca inne rase a biedne westusie to w kat :P Jak masz czas to nie ma co się spieszyć i sobie czegoś poszukać,może wpaść na wystawe i zobaczyc je tam? :)

No nie! Dominika przyszła i juz lincz załatwiony! :evil_lol: phi phi phi! ja tu mi prosze na borderki nie phi'kowac! a dla mnie westiki for ever nie będą:eviltong:! I już nie chcę żadnych szorściaków! :P

Jakbyście zobaczyły mojego małego wariata, to by wam lincz wypadł z głowy:D ale zanim to będzie to zlinczujecie mnie chyba 70 razy:evil_lol:
... to ja......:diabloti: Uciekam!!!..:scared:

Posted

Dominika powiem tak - w westikach zakochałam się od pierwszego wejrzenia i jest to ta pierwsza (najważniejsza) miłość. Jestem w kropce, bo: po 1 uwielbiam westy w całej okazałości, są dla mnie idealne i cudowne (:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:), ale z drugiej strony podoba mi się też kilka innych ras (wymienionych wcześniej) i tak się zastanawiam czy nie byłoby fajniej mieć kilka różnych piesków. Aczkolwiek - do żadnego jeszcze nie poczułam tego, co poczułam, kiedy zobaczyłam białasa :D No i na pewno nie kupię psa, który nie skradnie mi serca, a póki co żaden oprócz tych małych siorściaczków tego nie zrobił, więęęęęc Dominiko, jest duża szansa, że jednak będę miała gromadkę białych kulek :multi: :D Na wystawę wybiorę się na pewno, tylko nie wiem kiedy będzie. Może Ty mi powiesz czy szykuje się coś w okolicach Częstochowy (moga być Katowice) lub Łodzi?
A jak wystawa? Opowiadaj! :)
Justyna ja podzielam zdanie Dominiki "phi bordery". Mnie osobiście nic a nic się w nich nie podoba:eviltong:. I w ogóle jesteś okropna - jak możesz się tak wyrażać o westach :shake:. Doti, kochanie, mam nadzieję, że nie słyszysz jakie głupoty wygaduje Twoja pani!
:evil_lol:
Kasia jak będziesz już chciała kupić psa, to daj znać Dominice - myślę, że ona zrobi Ci takie "pranie mózgu", że kupisz od razu 2 westy :lol::evil_lol: A jak Dominika nie pomoże, to zgłoś się do mnie, zrobię co w mojej mocy :eviltong:.
deer specjalnie dl Ciebie :) :

Posted

Ślicznotka:loveu::loveu::loveu:
Niestety chwilowo nie mogę mieć trzeciego psa ale jak będę mogła na pewno zgłoszę się po pomoc:)

Justyna w westach fajne jest to że nie linieją.
Ja właścicielka Leny praktycznie nie liniejącej a wcześniej mamusinego pudla średniego przeżyłam szok jak Fifka zaczęła linieć. Byłam z nią nawet u weterynarza bo się bałam że jest chora i łysieje:lol: Jak się okazało to jak najbardziej normalne:lol:
Jak będziesz mieć bordera to kudły będą wszędzie nawet w lodówce;), odkurzanie całego domu codziennie murowane.

Posted

Dobrze Kasia, dobrze! Dawaj jeszcze jakieś niefajne opowieści z życia pani liniejącego psa - może nam się uda odwieść Justynę od bordera :D

Posted

Ok. Jak się śpi z psem w łóżku jak ja, a często śpie z Fifką na jednej poduszce. Można się obudzić z kudłami w buzi. To nie jest jeszcze najgorsze, najgorzej jak kudeł wpadnie do oka. Jak jest czarny to go dobrze widać na gałce ocznej i łatwo wyjąć. Gorzej jak jest biały i go kiepsko widać a czujesz że jest i podrażnia oko. Można jeść kanapkę i natrafić na kudeł, u mnie to powoduje odruch wymiotny i koniec jedzenia. Ubrania są często obrane w kudłach, najbardziej to widać na mojej ulubionej czerni.
Ogólnie linienie jest bardzo upierdliwe i raczej świadomie nigdy nie zdecyduję się więcej na psa liniejącego.

Posted

Ja po przeczytaniu tego bym się zastanowiła :D Tak swoją drogą, to współczuję. Linienie musi być straszne... Ja mam z głowy, bo nigdy nie będę mieć psa z sierścią przez moją alergię... A Lenia tez śpi ze mną na jednej poduszce często - nad moją głową ;)

Posted

Jest upierdliwe ale Fifki nigdy bym nie wymieniła na innego psa. Inną sprawą jest to że świadomie bym się nie zdecydowała na takiego psa.
Jesteś uczulona na sierść? Tosia Cię uczula?

Posted

Tak długooo będę musiała czekać? :( Czuję, że na ją nie pojadę, bo 16 października są urodziny mojej siostry i przyjaciółki....
Wiadomo, że mogłaby linieć cały czas, ale bys jej nie oddała :) Mam alergię :( Tosia nie tak bardzo (tylko lekka wysypka), ale ona ma dziwną sierść. Teraz jej się zrobiła taka trochę jak włos, jest dość krótka i jakaś taka rzadka - serio dziwna, ciężko jest mi ją opisać. Poza tym nie przebywam z nią non stop, bo mieszka z moją ciocia dom obok. Mnie nawet west mamy mojego chłopaka potrafił uczulać ;/ Ale to chyba dlatego, że ona była strasznie puszysta, z resztą podobno westy nie są do końca przeznaczone dla alergików. Ja mam o tyle dobrze, że alergia nie jest aż tak silna, ale wiesz, nie zdecydowałabym się na psa z sierścią, bo jest to jednak męczące, kiedy masz katar, lecą ci łzy i dostajesz wysypki, nie ważne czy jest to bardzo nasilone czy nie - zawsze męczące. Za to na koty mam straszną alergię. Wysypka (a raczej olbrzymie bąble i czerwone placki), straszny katar, z oczu fontanna... Tragedia :/ W ogóle ta alergia to dziwna sprawa, bo jak byłam mała (mniej więcej do 9 roku życia) w domu zawsze był kot, spałam z nimi i nic się nie działo... Ale nie przeszkadza mi to, bo za kotami nie przepadam ;)

Posted

No przynajmniej mam Ciebie bo już czułam sie odizolowana z gromadki westików :P Tu podaję Ci link do wszystkich wystaw jakie będa jeszcze w tym roku a od grudnia/stycznia będzie na stronie zwiazku spis wystaw na rok 2012 :) tak więc moze cos znajdziesz dla siebie. W tym roku w marcu była w Katowicach a zawsze na poczatku maja jest w Łodzi i w Częstochowie też jest tylko już nie pamietam w jakich okolicach czasowych -> http://www.zkwp.pl/zg/index.php?n=wys_lis2011 patrze ze teraz 16.10 będzie w czestochowie :D

Posted

Może Tosia będzie miała kudełki jak moja Lena. Nie wiem czy można nazwać to włosem ale zwykłą sierścią to z pewnością nie jest. Też jestem alergiczką, akurat zwierzaki mnie nie uczulają ale wiem jakie to męczące potrafi być.

Posted

Dominika możesz być spokojna, jak na razie całe moje serce należy do westików :smile: Dziękuję Ci za link. Jak już pisałam wcześniej, pewnie na ta 16 nie dam rady wpaść, ale jest jeszcze sporo czasu, więc zobaczymy. Mów tu szybko jak tam wczorajsza wystawa! :smile:
Kasia zazdroszczę, że nie masz na zwierzaki :roll:.
cockermaister (zapomniałam imienia :oops:) Jeszcze nie mówię, że na pewno nie pójdę :eviltong:

Posted

Ojeje co ja tu widze:P chcecie mnie od Borderaska odciągnąć!w życiu:diabloti:!!!!!!!
A włosy Doti i tak sa wszędzie :eviltong: a mięciutki bordzio mi nie przeszkadza:P i nie zmienie zdania:!!!!:diabloti:
Border border border border border border!:diabloti::diabloti: i jeszcze raz mi któraś PHIknie na Borderka to.. :mad::mad:
Jaki teraz lincz?!:diabloti:

Posted

Kompletnie zpaomniałam,że pytaś :P Był jedynym weterankiem w swojej rasie,wiec udalo nam się dostać Najlepszego Weterana w rasie,niestety pozniej zaczelo lac i finaly byly w deszczowej pogodzie ale udalo nam się na nich dojść do finalowej 6 a to już zawsze coś bioracpod uwage ze weteranów bylo dośc sporo bo to wszystkie jakie byly wystawiane w tym dniu :) Nastepna szansa w Białymstoku :) Na fb mam troche fotek ale może juz się poswiece i wstawie jakies 3 do galerii :)

Posted

Justyna szkoda słów :D Foch! :evil_lol:
Dominika to fajnie :) Oby więcej sukcesów. Daj mi na prv swojego fb, jak możesz. Chętnie pooglądam zdjęcia pięknego Kleksiątka :)
Karolina dzięki :D

Posted

Aaaaaa! Uwielbiam jego chryzantemkę :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Jest booooski!
Ciekawe czy u Leni będzie dało się uzyskac taką fryzurkę w przyszłości.