Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lili ja mieszkam na wsi.... niewysterylizowanych suczek są setki, tysiące, które maja właścicieli....
a ta sunia została wyrzucona z auta- tak twierdzą panie starsze ze Świercz, które jako tako interesują się losem bezdomniaków.
a co do dogo- coraz cieżęj tu o pomoc- jest wiele osób które z różnych przyczyn nie maja nawet jednego psa na DT, a komuś to by i 3 wepchnęły bo "znalazłaś a nie chcesz wziąć do siebie, to jesteś już bez serca" miałam taką sytuację rok temu i do dziś mam niesmak....

• Replies 684
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='fibi:)']Lili ja mieszkam na wsi.... niewysterylizowanych suczek są setki, tysiące, które maja właścicieli....
a ta sunia została wyrzucona z auta- tak twierdzą panie starsze ze Świercz, które jako tako interesują się losem bezdomniaków.
a co do dogo- coraz cieżęj tu o pomoc- jest wiele osób które z różnych przyczyn nie maja nawet jednego psa na DT, a komuś to by i 3 wepchnęły bo "znalazłaś a nie chcesz wziąć do siebie, to jesteś już bez serca" miałam taką sytuację rok temu i do dziś mam niesmak....[/QUOTE]

Tylko wiesz czasami serce pęka, a co to za sytuacja była?

Posted

[quote name='fibi:)']Lili ja mieszkam na wsi.... niewysterylizowanych suczek są setki, tysiące, które maja właścicieli....
a co do dogo- coraz cieżęj tu o pomoc- jest wiele osób które z różnych przyczyn nie maja nawet jednego psa na DT, a komuś to by i 3 wepchnęły bo "znalazłaś a nie chcesz wziąć do siebie, to jesteś już bez serca" miałam taką sytuację rok temu i do dziś mam niesmak....[/QUOTE]

A i nie wiem czy tam dodałam ale one sobie biegają tak o, wolno. Czasem sięciesze że nie mieszkam na takiej typowiej wsi...

Posted

ja mam 3 psy ,moge pomoc finansowo ,chyba nie liczysz ze ktos pojedzie i wezmie psa z drugiego konca wojwodztwa,wszedzie sa bezdomne psy w sasiedztwie i nikt nie bedzie placil kilkaset zlotych na benzyne za transpot jak nie ma na sterylke /,nawet suka nie jest zgloszona do skarpet sterylkowej,-ty jestes na miejscu i planu pomocy nikt za ciebie nie zrobi a chyba taki byl cel zalozenia watku,jak nie mozesz czy nie chcesz zalatwiac sterylki to napisz do osob z dogomani ktore jezdzA DO OSTROWII bo suka chyba i tak tam wyladuje zeby zalatwialy juz sterylizacje aborcyjna bo jeszcze tydzien lub dwa i zaden wet jej nie zrobi

Posted

[quote name='mtf zalesie']ja mam 3 psy ,moge pomoc finansowo ,chyba nie liczysz ze ktos pojedzie i wezmie psa z drugiego konca wojwodztwa,wszedzie sa bezdomne psy w sasiedztwie i nikt nie bedzie placil kilkaset zlotych na benzyne za transpot jak nie ma na sterylke /,nawet suka nie jest zgloszona do skarpet sterylkowej,-ty jestes na miejscu i planu pomocy nikt za ciebie nie zrobi a chyba taki byl cel zalozenia watku,jak nie mozesz czy nie chcesz zalatwiac sterylki to napisz do osob z dogomani ktore jezdzA DO OSTROWII bo suka chyba i tak tam wyladuje zeby zalatwialy juz sterylizacje aborcyjna bo jeszcze tydzien lub dwa i zaden wet jej nie zrobi[/QUOTE]
ale napisałam przecież że do co do transportu to bardzo chętnie pomogę. nie wiem kiedy gmina podpisze umowę- wójt twierdzi że na dniach, a tak serio to grom go wie...bo to ładnie mówiąc idiota jest jeśli chodzi o los zwierząt.

Posted

[quote name='Lili8522']Tylko wiesz czasami serce pęka, a co to za sytuacja była?[/QUOTE]

błąkała się niedaleko mojego domu bezdomna sunia- w trakcie cieczki, kompletny dzikus którego oswojenie zajęło mi 3 tygodnie- tak żeby chociaż chciała do ręki podejść. miałam akurat psa na DT i moi rodzice nawet nie chcieli słyszeć o kolejnym. za to że starałam się suni znalezc jakis DT i sterylkę, zostałam oskarżona o to, że nie mam serca bo jej nie wzięłam do siebie.....

Posted

[quote name='mtf zalesie']ja mam 3 psy ,moge pomoc finansowo ,chyba nie liczysz ze ktos pojedzie i wezmie psa z drugiego konca wojwodztwa,wszedzie sa bezdomne psy w sasiedztwie i nikt nie bedzie placil kilkaset zlotych na benzyne za transpot jak nie ma na sterylke /,nawet suka nie jest zgloszona do skarpet sterylkowej,-ty jestes na miejscu i planu pomocy nikt za ciebie nie zrobi a chyba taki byl cel zalozenia watku,jak nie mozesz czy nie chcesz zalatwiac sterylki to napisz do osob z dogomani ktore jezdzA DO OSTROWII bo suka chyba i tak tam wyladuje zeby zalatwialy juz sterylizacje aborcyjna bo jeszcze tydzien lub dwa i zaden wet jej nie zrobi[/QUOTE]

i jak zawsze się zaczyna- mądrości nie z tej ziemi..

napisałam przeciez że pomoge w transporcie!!! poza tym mam 2 psy na DT (nie licząc 2 moich) a nie pracuje od stycznia- myślisz że "sram" pieniądzmi i na wszystko mnie stać? na bazarkach wyprzedałam już pół szafy.

a co do sterylki- nie znalazłam miejsca w moje okolicy (czyli w promieniu 40km) gdzie ją przetrzymają po zabiegu. moge szukać w Wawie- ale łatwiej jest jak ktoś zna takie "przyjazne" lecznice. więc jutro obdzownię pół Wawy, może coś znajdę.
poza tym jeśli sama nie mogę jej wziąć na DT, to jest coś dziwnego w tym że szukam kogoś innego???????????????????

Posted

będę szukać. i nie potrzebuje pomocy złośliwych osób...... kilka razy znalazły się osoby które pomogły, więc damy radę.

co do skarbonki sterylkowej- cioteczka malagos zaoferowała się że ja tam zapisze- napisałam że ok. więc myślałam że jest......

Posted

[quote name='mtf zalesie']szukaj kliniki z przetrzymaniem,jak nie bedzie dt to wroci skad ja wzielas ale przynajmniej szczeniakow nie bedzie,zostawic aby urodzila jeszcze gorzej , a czas leci.......[/QUOTE]

jeśli nie znajdzię się DT to wróci tam i tyle, choć serce pęka:(

Posted

[quote name='malagos']Na wsi ceny powinny byc nizsze, w Ostrołęce za starylizację małej suni płacimy 150-180 zl.
Należę do skarpety sterylkowej, jakby doszło do operacji, moze zgłosic Lunę?[/QUOTE]

a w Ostrołęce nie ma możliwości przetrzymania do zdjęcia szwów?

Posted

jeszcze jutro będziemy próbować u takiej wetki w miarę niedaleko nas. moja ciocia ją zna i ma zadzwonić, może zgodzi się ja przetrzymać. bo z tego co zrozumiałam, to ma gabinet u siebie na podwórku

Posted

hotelik w jozefowie k/otwocka prowadzony przez Tattoi /lub podobny nick/jest ze szpitalikiem-robia sterylki z pobytami,do skarpety sterylkowej mozesz ja zglosic na moj nic jesli malagos nie ma wolnego ,moge dolozyc sie ale max.do 150 zl.

Posted

dzwoniłam do Łajsk- kur.... po co sa tacy weterynarze wogóle...... najpierw miałam pogadankę o tym, że gmina powinna sie tym interesować. następnie kazał mi ją przywiezć, to oceni ile koszt zabiegu. i wtedy ewentualnie się umówimy na zabieg- ma mało czasu więc bym musiała ją odwiezc i potem jeszcze raz przywiezć. szkoda gadać.
przepraszam ciotki ale wczoraj urodziła się moja bratanica która walczy o życie w inkubatorze więc naprawdę nie mam teraz głowy do słuchania tego co robię zle- robię to co mogę.
spróbuję zaraz do kontaktu podanego przez mtf zalesie. a co do sterylki, jak naprawdę będzie mało kasy, to też moge dorzucić jakieś 50zł....coś tam zawsze wyskrobię.

dziękuję wszystkim w ogóle za samą obecność na wątku. Dziś pojadę do Świercz, zobaczę co z sunią. naszczęście trochę się ochłodziło, te gorąco strasznie ją męczyło:(

Posted

dzwoniłam do Józefowa- nawet na stronie internetowej mają napisane, że jest szpital i hotelik dla zwierząt po operacjach. niestety powiedziano mi, że strona nie była z rok aktualizowana i że nie ma opcji żeby zostawić psa:shake:
hmm więc poszukam tej ciotki z o dogo Tattoi- ona może nam by pomogła.

Posted

[quote name='fibi:)']dzwoniłam do Józefowa- nawet na stronie internetowej mają napisane, że jest szpital i hotelik dla zwierząt po operacjach. niestety powiedziano mi, że strona nie była z rok aktualizowana i że nie ma opcji żeby zostawić psa:shake:
hmm więc poszukam tej ciotki z o dogo Tattoi- ona może nam by pomogła.[/QUOTE]

Pisałaś do Tattoi?

Posted

widziałam dziś sunię.... podeszła do mnie,troszkę strachliwa jest:shake: a jakie ma piękne oczka:-( sutki ma spore, ale cycusie ogólnie małe:roll: bo już w pierwszej chwili pomyślałam że jest po porodzie.

Posted

kolo nasielska jest fundacja koci swiat k.strzeleckiej- miejsca na przetryzmanie pewnie nie ma ale moze maja jakies uklady z wetami w okolicy i moze cos doradza,na stronie ich chyba byl telefon lub na dogo byla osoba o nicku osa

Posted

[quote name='mtf zalesie']kolo nasielska jest fundacja koci swiat k.strzeleckiej- miejsca na przetryzmanie pewnie nie ma ale moze maja jakies uklady z wetami w okolicy i moze cos doradza,na stronie ich chyba byl telefon lub na dogo byla osoba o nicku osa[/QUOTE]

też o tym dziś myślałam. spróbuję jutro. chociaż dwa razy tam byłam w sprawie pomocy właśnie i odeszłam z kwitkiem- wszędzie zapsienie:( ale rzeczywiście, może poleci pani Kasia jakiegoś weta i "wstawi" się za sunią.... zobaczymy.

Posted

[quote name='mtf zalesie']nie mozna komus zaplacic z sasiedztwa za przetryzymanie suki pare dni bo sterylka plus pobyt to drogo wyjdzie a nie ma chetnych do doplacenia -doby hotelikowe 15-30 zl[/QUOTE]

na okolicznych wiochach? wątpię:(