Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

BDT to chyba nierealne marzenie...większość na dogo to już płatna...

owszem, Traczykowie przetrzymuja psy, które sami znajda i wymagaja leczenia. spytać zawsze można.
czasem ma wrażenie że nasza walka o psy, to jak walka z wiatrakami...

• Replies 684
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

cioteczki, ja suni moge pomóc i się nią zająć na "swój sposób". DT napewno nie będę bo mam już dwie znajdy, finansowo też niewiele co bo nie pracuję od stycznia.....

zapisać na zabieg,zawiezc, złapać mogę. ale co z tego? nie ma co z nią zrobic po zabiegu przecież.

Posted

fibi:) napisał(a):
cioteczki, ja suni moge pomóc i się nią zająć na "swój sposób". DT napewno nie będę bo mam już dwie znajdy, finansowo też niewiele co bo nie pracuję od stycznia.....

zapisać na zabieg,zawiezc, złapać mogę. ale co z tego? nie ma co z nią zrobic po zabiegu przecież.

Widzę, że wszyscy tutaj sterylke doradzają ale fibi ma racje co potem, przecież nie wyrzucimy psiny na uiicę trzeba pytać Cioteczki czy by jej po sterylce nie przetrzymały, w tym czasie zrobi się ogłoszenia i może coś ruszy. Nie możemy dopuścić do tego żeby te pieski sie urodziły bo to dopiero będzie katastrofa :(

Posted

dzięki za zrozumienie! naprawdę obchodzi mnie los suni, chcę pomóc, ale nie mogę też na tyle na ile bym chciała- gdybym miała swój dom, sunia byłaby już u mnie. niestety mieszkam z rodzicami i jestem na ich utrzymaniu.

wiadomo że sterylka to priorytet, ale też ważne co będzie potem.
zadzwonię dziś do Traczyków i spytam ile u nich aborcyjna.

Posted

szukaj klinki z przetrzymaniem............hmm w naszej okolicy jedyna "klinika" to Traczykowie i jeszcze taka jedna wetka- jutro wezmę nr do niej od cioci i zadzwonię spytać. a dalej to Wawa do której mam 70km- to też niby nie problem, tylko mój TZ musi być w domu żeby jechać ze mną.
jeszcze mogę w Łajskach spytać, tam tez są podobno dobrzy lekarze.

Posted

fibi:) napisał(a):
sterylka u Traczyków 350zł. taniej bo to sunia z ulicy.- to powiedzieli. na przetrzymanie się nie zgodzili.

to powiedzieli...na przetrzymanie się nie zgodzili...

Posted

Przepraszam, nie zauważyłam postu. Kombinuję jak koń pod górę, ale bez info jak ona do innych zwierząt, nie zaryzykuję, żeby ją do siebie wziąć :(

Posted

U mnie suczki - boksia i jamniczka - obie z "krzaków" :) Do tego piesek 12 kg i kociczka... Moje raczej ugodowe, choć boksia, jeśli zostanie sprowokowana, nie da sobie w kaszę dmuchać.

Posted

sunia ogólnie jest trochę bojąca, strachliwa... ale podeszła do mnie dziś. brzuch juz widać:( jeść nie chciała:( spragniona była, napiszę do cioci żeby jej wody wyniosła bo ja byłam przelotem a głupia nie pomyslałam o pudełu.

nasza gmina lada dzien podpisuje umowe ze schroniskiem w Ostrowi Maz. - tu bliżej nikt nie chciał.

Posted

no fakt, zapomniałam że to tak długo.więc wątpię czy gdzieś tu w okolicy się uda:( w Łajskach wet pinczera mojej cioci operował i nie chcieli go nawet na 48h zostawić- ciocia miała drugą zmianę

Posted

Fibi ja tez mam podobną sytuacje u siebie, begają dwie suczki (siostry) jedna w ciąży, jest w ciąży co cieszczke, nie wiem co się dzieje ze szczeniakami i chyba nie chce wiedzieć. Psinki mają 'dom' ale kto by pomyślał aby je wysterylizować, właściciele mają to w tyłku za przeproszeniem bo nie ma kasy na psy. Myslałam o tym żeby im wątek założyc ale czzy to coś da? Kto da pieniążki na ich wysterylizowanie i dom aby doszły do siebie potem? :( Tak mi przykro jak je widze ehhhh... Nie wiem już co robić...