Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do adopcji czteroletnia suczka w typie jamnika czarnego podpalanego miniatury. Malutka, szczupła, całkowicie w typie rasy. Futerko nieco zaniedbane, bez połysku, trochę łupieżu, ogonek w paru miejscach bez futerka. To typowy objaw stresu, ale tydzień w domu, smarowanie ogonka i odpowiednie jedzenie sprawi, że będzie lśnić jak lusterko, wszystkie ubytki futerka zarosną. Zauważyłam, że co bardziej wrażliwy i delikatniejszy jamniczek, tym więcej ubytków w futrze.
Nie znamy jej przeszłości, została przywiązana do bramy w schronisku dnia 30-11-2011 r. Ktoś nie miał odwagi wejść do schroniska i oficjalnie jej zgłosić do adopcji. Jest bardzo wylewna i łasa na pieszczoty, bez problemu pozwoliła mi się zabrać od razu na ręce. Przy jakimkolwiek geście przyjaźni jamnisia wywraca się brzuszkiem do góry i chce miziania. Nie warknęła na żadnego psa, dostawała przysmaki łeb w łeb z innym psem i byli w pełnej komitywie. Nie zauważyłam żeby jamniczka się bawiła, jest chyba w zbyt wielkim stresie.

Jamniczka niestety lubi sobie szczeknąć, na spacerze szczekała parę razy, zazwyczaj w momencie gdy ją coś zaniepokoiło. To też jest jamnicza cecha, czasami nie bardzo miła dla sąsiada, ale na pewno złodziei odstraszy…

Jamniczka musi szybko znaleźć dom, niestety nie chce jeść w boksie, jest apatyczna i osowiała. Po wyjściu na spacer z wolontariuszami, zmieniła się o 180°, była radosna, kontaktowa, a przede wszystkim bardzo głodna. Boks odmienia jej zachowanie diametralnie. Potrzebny na cito dom stały albo tymczasowy.

Kontakt w sprawie adopcji:
Bożena Sobieszek
503-364-290
[email protected]

lub

Aneta Kubiak
694-662-867
[email protected]

zdjęcia:
https://picasaweb.google.com/psiwolontariusz/Sara47111AnetaKubiak?authkey=Gv1sRgCK2X37vhlL4h#

Posted

Sara ma ogłoszenia:
SOS dla jamników: http://jamniki.eadopcje.org/psiak/269
Jamniki z całej Polski (dogo): http://www.dogomania.pl/threads/173573-Jamniki-i-jamnikowate-do-adopcji-z-całej-Polski-!!!!!!/page90
jeszcze nie dostała numeru
zielone forum jamnicze: http://jamniki.feen.pl/viewtopic.php?p=68224#68224

Sara może pojedzie do dt, zgłosiła się dziewczyna z wątku Oli (szorściaka, który pojechał do domu), trzymajmy kciuki żeby to wypaliło i Sara wówczas szybciutko stanie na łapeczki!

Posted

Sara ma szansę na dom
Dziewczyna chce ją zabrać na dt, ale w poniedziałek ma się zgłosić facet jak przekona żonę, jeżeli nie adoptuje Sary na stałe, to prawdopodobnie pójdzie do dt w Bytomiu, trzymajcie kciuki!

Posted

jestem u Sarusi. Byłoby super gdyby wypalił ten DT, ona naprawdę szybko musi opuścić schronisko, jest taka chudziutka. na spacerku do każdego podchodziła aby się przywitać, żeby ktoś ja pogłaskał. Widać, że bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem.

Posted

dopiero zajrzałam a tu tyle zdziałałaś Bożena:):loveu:
wiesz może to i lepiej że przywiązał koło schroniska... a nie w lesie... albo jeszcze gorzej:shake:
trzymam kciuki za Sarę;)

Posted

jestem.
zmykaj do domu mała i niech cię kochają do końca twoich dni
następny pies dobrze ułożony, młody i nawet w typie rasy w schronie...............co się dzieje z tymi ludźmi! powie mi ktoś , bo niewiem ja rozumiem (tzn. nie rozumiem, przecież to nie mebel)głupota i nieodpowiedzialność ale żeby aż tyle???????? świat się kończy czy co?????

Posted

Jestem i ja... z opóźnieniem, ale wcześniej nie miałam dostępu do sieci...
Saruniu! Życzę Ci najlepszego domku i to jak najszybciej Kochaniutka... Przytulanki i buziaczki dla Ciebie...:buzi::buzi::buzi:...

Posted

Pojechałyśmy dziś do schroniska z jofracy by zabrać Sarę do dt, a tu niespodzianka! Sara już od rana grzeje dupcię w domu!

Trzymanie kciuków odniosło efekt!!!!

Posted

soboz4 napisał(a):
Pojechałyśmy dziś do schroniska z jofracy by zabrać Sarę do dt, a tu niespodzianka! Sara już od rana grzeje dupcię w domu!

Trzymanie kciuków odniosło efekt!!!!

Super! Super! Super! Tak mocno trzymałam za Nią kciuki - może mocniej dlatego, że imię, które Jej dałyście kojarzyło mi się z 12-oma latami szczęścia, jakie dała mi moja Kochana Sarunia
  • ...
    Bardzo, bardzo się cieszę!!!