Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Litterka']Nie ukrywam, że się trochę pogubiłam. Czy transport do Tczewa nadal aktualny? Mogę jechać w ten weekend, nie ma najmniejszego problemu.[/QUOTE]

Litterko dziekuje za propozycje juz sama nie wiem co bedzie najlepsze dla suni,poczekamy na cioteczki co one powiedza.........

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

no i trach musimy się wstrzymać. Jadąc dzisiaj do domu dostałam telefon od pani adopcyjnej w sprawie mojego tymczasa z nużycą. Nie może z nim chodzić do pracy, szef zmienił zdanie bo Plamo szczeka w jej biurze jak zostaje sam. Pani dużo pracuje i miała plan zabierać psa do pracy, miała zgodę szefa. Fundacja pojechała do Olsztyna na negocjaje bo dom jest wspaniały. Pani dzwoniąc płakała jak bóbr. Sprawa będzie wyjaśniona w niedzielę wieczorem. Ponieważ pies jest leczony na nurzycę dopiero od 04.04.11 nie wiem czy zaraża czy nie. Jeżeli nie wróci to zapraszam jeżeli tak sprawa nieaktualna. Ale przychylam się do Itske, że dla psychiki suni lepiej jest dograć wszystko i zabrać ją ze schronu bezpośrednio do Jaagi.

Poważnie traktuję swoje propozycje dlatego jest mi przykro i przepraszam za zamieszanie ale nie sposób przewidzieć wszystkiego.

Posted

okej, przebrnęłam przez wątek.

Czyli mamy sytuację, że DT za pomoc w jedzonku u Jaagi. Transport załatwiony od Itske- powiedz Itske ile wyjdzie za paliwo, ile się będzie trzeba złożyc. Kiedy sunia może jechać konkretnie ? Tzn kiedy możecie ją Itske przewieźć (Tczew- Warszawa) a kiedy Jaaga jest gotowa ją przyjąć.

Po weekendzie będę w schronisku (poniedziałek albo wtorek) to mogę się dowiedzieć czy na pewno nie jest to zaraźliwe i poprosić ewentualnie o jakiś skan wyników badań. Jeżeli jednak chcecie się dowiedzieć czegoś szybciej- polecam dzwonić bezpośrednio do schroniska.

Posted

Dziekuje Wam, ze tak licznie tu przybylyscie! :loveu:

Jak trzeba bedzie, to dorzuce co nieco na transport Soni.

I bardzo prosze Was o zerkniecie tez do tej kruszynki biedniutkiej z chorą skórą: :-(

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/206150-TRAGEDIA!!!-Cała-łysa-mikro-sunia[/URL]...

[IMG]http://psifotograf.hostcenter.pl/images/phocagallery/2011/12_Perelka/thumbs/phoca_thumb_l_IMG_3071_resize.jpg[/IMG]

Posted

zaraz zaraz... bo ja nie rozumiem :)
dlaczego napisałaś że ja ją odbieram w Warszawie??
ja jestem z wielkopolski, do Warszawy mam hoho i jeszcze trochę :)
ja pisałam że mogę ją odebrać ewentualnie z Poznaniu jakby tak komuś pasowało i przetrzymać kilka dni u siebie i potem dalej na Śląsk by jechała :)

Posted

[quote name='Pinesk@']okej, przebrnęłam przez wątek.

Czyli mamy sytuację, że DT za pomoc w jedzonku u Jaagi. Transport załatwiony od Itske- powiedz Itske ile wyjdzie za paliwo, ile się będzie trzeba złożyc. Kiedy sunia może jechać konkretnie ? Tzn kiedy możecie ją Itske przewieźć (Tczew- Warszawa) a kiedy Jaaga jest gotowa ją przyjąć.

QUOTE]

[U]Transport[/U] u mnie [U]bezpłatnie[/U] - nic nie trzeba się składać :-)
[U]Sunia musi miec transporter[/U] - bo jedzie już moje domunujące zwierzę
wyjazd z Tczewa w poniedzialek lub wtorek (30 lub 31.05) - to będę wiedziała w przyszłym tygodniu
Rozumiem, że transport do Warszawy? - za warszawę TZ nie dowiezie, sorki, O1 w międzyczsie wyskoczyly posty, że sunia nie do w-wa? tylko do Poznania? Chyba się cosik pogubiłam :-)

Posted

[quote name='Jaaga']Może dałoby sie znaleźć jakiś transport do Warszawy? Z Warszawy stale jeździ tu Figu, więc mozna Ją poprosić o dowiezienie małej.[/QUOTE]
chyba to przeoczyłyśmy - trzeba do Figu napisać

Posted

Do Figu dzwońcie lub sms-ujcie, ja napisałam PW w innej sprawie i nie mam odpowiedzi. Zgubiłam do Niej numer. Figu mam mój transporter, więc mała miałaby w czym jechac.

Nie bardzo mam jak angażować się w koordynację adopcji, więc prosze o wiadomość, jak szczegóły będą zgrane. Sonia może przyjechać kiedykolwiek, byle nie miała nic, co mogłaby roznieść.

Czy dałoby sie jej jeszcze zbadać poziom cukru na miejscu? Gdyby jednak miała cukrzycę i potrzebowała podawania insuliny i diety, to niestety nie pomoge tymczasowo, bo mam za duzo zwierząt chorych i na dietach. Już nie mam jak ich rozdzielac przy karmieniu, a o lekach muszę pamiętać od rana do wieczora, bo niektóre muszą dostawać leki do konca życia i w określonych porach. Zaburzenia hormonalne nie stanowia problemu. Gdyby miała cukrzycę, musiałabym spytać się mojej mamy, czy zgodziłaby sie ją wziąć na DT do siebie. No i doszedłby spory, stały koszt. Małe psy dostaja weterynaryjną (droższą)insulinę i specjalną karmę.
Prosiłabym równiez, jeśli wszystko bedzie w porządku, zeby Sonia przed przyjazdem została odrobaczona i zabezpieczona przed kleszczami i pchłami.
Mój tel. na wszelki wypadek: 660124623.

Posted

No to zcekamy na wytyczne od koordynatora adopcji, a kto właściwie koordynuje akcję ? przepraszam, jesli głupio pytam, ale chcialabym mieć jasność, kto mi wyda dyspoycje :-)

Posted

[quote name='Itske']No to zcekamy na wytyczne od koordynatora adopcji, a kto właściwie koordynuje akcję ? przepraszam, jesli głupio pytam, ale chcialabym mieć jasność, kto mi wyda dyspoycje :-)[/QUOTE]

Mamy tydzien czasu zeby wszystko zgrac,szukamy kogos kto bedzie mogł przejac mała w Warszawie.
Mam nr.tel. do Figu Akrum ja najwyzej doładuje Ci konto,a Ty zadzwonisz do Figu i zapytasz?

A miałam taki fajny plan:eviltong:wszystko było dograne:cool3:

Posted

[quote name='Itske']Tz jedzie do w-wa w poniedziałek za tydzień[/QUOTE]

Cioteczko poprosze nr.tel. musimy ustalic szczegoły.
Rozmawiałam z Figu bedzie sie organizowac

Dzwoniłam do Pineski jutro kupi test na poziom cukru trzymajcie kciuki za wynik

Posted

[quote name='lika1771']Mamy tydzien czasu zeby wszystko zgrac,szukamy kogos kto bedzie mogł przejac mała w Warszawie.
Mam nr.tel. do Figu Akrum ja najwyzej doładuje Ci konto,a Ty zadzwonisz do Figu i zapytasz?
[/QUOTE]
przepraszam, przez weekend przeważnie mnie przy kompie nie ma.

mogę dzwonić, nie ma sprawy.

Edit: widzę, że już lika1771 dzwoniłaś i że trzymasz rękę na pulsie :)

Posted

[quote name='lika1771']Akrum pewnie trzeba czasem odpoczac od dogo;)
Jak dobrze pojdzie to suni nie trzeba szukac noclegu w Warszawie,sunie przejmie Figu i zawiezie do Jaagi.[/QUOTE]

Pamiętaj proszę podczas rozmów z Figu, że mój TZ do w-wa zjedzie późnym lub bardzo późnym wieczorem, a suni nie przetrzyma na pewno (niestety)

Posted

[quote name='Itske']Pamiętaj proszę podczas rozmów z Figu, że mój TZ do w-wa zjedzie późnym lub bardzo późnym wieczorem, a suni nie przetrzyma na pewno (niestety)[/QUOTE]

No to teraz czekamy jak sie wszystko dogra,mam nadzieje ze bedzie dobrze musi byc.........