kaja69 Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Dzisiaj zadzwonił do mnie pan z UG,że na terenie budowy jest bezdomna suka z 5 maluchami.Pan się zapytał cytuję "pani taka miłośniczka zwierząt,czy nie zechciałaby pani tych piesków?"Odpowiedziałam,że oczywiście ja moge się zająć,ale to jest obowiązek gminy finansowac bezdomne psy,a pan mi na to,że "nie,nie to do takiego pana się przybłąkała" i w takim razie będa szukać dalej kogos kto by chciał te psy.Jak znam życie i nasza gmine popytaja wśród naszych lokalnych handlarzy a ci bardzo chętnie szczeniorki wezmą i rusza w najbliższą niedzielę na pchli targ .Co zrobia z suką tego nie wiem,chociaż wyobraźnia podsuwa mi różne scenariusze i nie ma wśród nich wspaniałego domku z ogrodem.Psiaki w tej chcwili są na posesji starszego małżeństwa,ludzie są przerażeni i chca się ich jak najprędzej pozbyć,to oni zgłosili ta rodzinke do gminy.Suka oszczeniła się pod sterta desek,dwa dni temu deski zabierali i odkryli pięć małych kulek.Maluchy przełozyli do starej beczki.Najgorsze jest to,że tylko kawalek ogrodzenia oddziela szczeniory od naszej głównej ulicy.Maluchy sa na moje oko 5-6 tygodniowe.Dzisiaj zawiozłam im jedzonko,wsuwały aż miło było patrzeć.Sunia jest nieduża,bardzo się boi,ale widac,że jest bardzo łagodna,podchodzi do ręki,ale bardzo niesmiało,nie da się jeszcze pogłaskać.Ja niestety nie moge zabrać kolejnych psów do siebie,nie dam rady przede wszystkim finansowo,poza tym moja rodzinka juz by mnie wysiedlila razem z psami. BARDZO PROSZĘ O POMOC CZASU JEST MAŁO,SĄ DWA DNI NA URATOWANIE GROMADKI Za tym niewykończonym ogrodzeniem jest ruchliwa ulica Tu sunia w całej okazałości Tu maluchy w swojej beczce... A tu po kolei dziecioki... DZIEWCZYNKA Quote
kaja69 Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 CHŁOPAK ZNOWU CHŁOPAK DZIEWCZYNKA CHŁOPAK A tu jeszcze widok na "domek" maluchów Quote
kaja69 Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 A jaka ja jestem przerazona i mam straszne wyrzuty sumienia,ze nie moge zapewnic im bezpieczeństwa.Szlag mnie chyba trafi jak zabiora te maluchy...a sunieczka... TO JA TU ZROBIE ROZLICZENIE WPŁYWY: 8 kg karmy dla szczeniąt Brit od tłamsika :loveu: 50 ZŁ- OD DARII :loveu: 40 zł -OD MONIKAB :loveu: 30 ZŁ -OD MIMIŚ :loveu: 15 zł -od Igiełki :loveu: 50 zł -od Azalii :loveu: 30 zł -od joli_li:loveu: 85 zł z bazarku Atomowki:loveu: 40zł -od KasiW201:loveu: 60zł -z bazarku Irenaki :loveu: ---------------------- Razem 400zł WYDATKI 210 zł -szczepienie p/wirusówką 6 x35 zł 15zł -szczepienie p/wściekliźnie Foxi 22 zł -odrobaczenie x2 20 zł odrobaczenie 3 raz +odpchlenie Frontlaine ok.600km zrobiłam odwoząc maluchy do nowych domków i w związku z tym resztę pieniędzy przeznaczyłam na częśc kosztów transportu --------------------------------- Razem 400zł Quote
toyota Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Aniu, czy gdybyśmy zrobili zrzutę na karmę i weta, dałabyś radę się nimi zająć ? Ja mam bardzo duży odzew z ogłoszeń na moje szczeniaki, w 2 tygodnie wyadoptowałam 5. Quote
kaja69 Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Proszę ,rozsyłąjcie wątek...w poniedziałek jak nic maluchy zabiorą i to w godzinach pracy,nic nie będe mogła zrobić... Quote
kaja69 Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 toyota napisał(a):Aniu, czy gdybyśmy zrobili zrzutę na karmę i weta, dałabyś radę się nimi zająć ? Ja mam bardzo duży odzew z ogłoszeń na moje szczeniaki, w 2 tygodnie wyadoptowałam 5. Asia ,wiesz jaka mam sytuację,ale gdyby było zapewnione zaplecze finansowe,stanę na głowie żeby je zabrać.Niestety zaoferować moge im tylko ocieplana budę,no i oczywiście opiekę.Gorzej będzie ze sprawdzaniem domków czy ewentualny transport do ds... Te szczeniorki nie mają nic,dzisiaj jadły swój pierwszy stały posiłek,sunia wygłodniała,wrąbała wszystko co jej zawiozłam.Byłam tam dzisiaj dwa razy i za drugim sunia juz była bardziej śmiała.Ona juz je zostawia na dość długo,obawiam sie ,że zacznie szukać pozywienia wśród drobiu ,a wtedy to juz ja utłuka jak nic... Quote
toyota Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Ta Pani, która pytała mnie o szczeniaczka, który jak dorośnie będzie max średni, jest z Bydgoszczy. Zapytanie było 4. 05. Wysłałam jej zdjęcie jednego malucha. Quote
kaja69 Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 Dzięki bardzo...są dwie dziewczynki i trzech chłopaków... Quote
monikab Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 jednorazowo mogę podesłać parę groszy,niewiele ale zawsze coś,mam zbyt dużo swoich,poproszę o dane do wpłąty na pw Quote
kaja69 Posted May 13, 2011 Author Posted May 13, 2011 mimiś ,juz to robię,dzięki Nie pomyslalam,zeby zostawic jakis post na rozliczenie wpłat,ale bedę edytować którys z pierwszych i tam będę się rozliczać,dobra?? Quote
Atomowka Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Zapisuje Kaja napisz które to dziewczynki a które chłopaki, zrobię im bazarek ogłoszeniowy Dla szczyli Toyoty też robiłam i mamy jakieś 70 zł może i tym sie poszczęści Ponad to wrzuć namiary i w jakim mieście one są, zrobię im na szybko kilka ogłoszeń. Jak pisała Toyota jej szczylkom też tylko kilka zrobiłam i odzew jest Quote
kaja69 Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 Dzięki Atomówka,nie pomyslałam od razu w tym szoku,zeby im porobić zdjęcia juz z widoczna płcią:razz:.Pojade tam po południu i uzupełnie braki,zaraz jadę do mojej wetki z psem do kontroli i zapytam czy by dało radę zaszczepic na krechę,ale myślę,że nie będzie problemu. Dzięki bardzo dziewczyny,że jesteście:loveu: Quote
Igiełka Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Kaju pogadam ze znajomymi, będzie dobrze. :lol: Quote
toyota Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Ja za jednego malucha zapłacę za szczepienie zaraz na początku przyszłego miesiąca. Quote
kaja69 Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 Dzięki Asia...wróciłam właśnie od pani wetki i moge szczepic na krechę i wszystko inne:) teraz gotuje im ryż i pojadę do smarków...najgorzej,że jak nie złapie suni to nie moge ich zabrać,sunia bardzo się boi... Quote
azalia Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Kaju podaj konto na PW,wyślę narazie rodzince 50zł,później postaram się coś dosłać. Quote
kaja69 Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 Dzięki za pocieszenie bardzo mi to potrzebne ,bo chyba zaczynam wpadać w panikę... Quote
kaja69 Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 Uzupełniłam pcie przy zdjęciach,właśnie od nich wróciłam...maluchy odrobaczone i odpchlone,mamuśka tylko dostała tabletę,ale jest nadzieja ,że ja odłapię.Dała mi się pogłaskać ,pokazała nawet brzuszek i wielka przepukline pępkową.Ona juz się cieszy na mój widok i sama przybiega,ale przyszła pani,właścicielka działki i niestety sunia juz sie odsunęła.Wieczorem,znowu tam pojadę,prędzej nie dam rady... Quote
kaja69 Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 Byłyśmy z Monia u szczeniorków...robale wyłaza,że az trzeszczy... Sunia juz coraz smielej podchodzi i bardzo się cieszy,teraz nawet poszczekiwała na nasz widok... a i zajrzałam suni do pychola tak szybciutko i na pierwszy rzut oka to ma ok.roku,to pewnie jej pierwsze dzieciaki... Quote
Recommended Posts