Jump to content
Dogomania

TRAGEDIA... BRAK MI SłóW ..... zakonczona happy endem!! :) chudzina jeszcze szuka dom

Recommended Posts

Posted

katya napisał(a):
Jest dom na stałe dla sunii bez łapki, w fundacji Przystan Ocalenie.

www.przystanocalenie.pl

To ja Wam powiem, że nie mogła lepiej trafić !!!!!!!

Katya
- To Oni przyszli mi na myśl wczoraj w nocy, ale byłyście szybsze !!!!
Fantastyczni Ludzie !!!!

Tyle, że tam również nie jest za bogato i liczy się każdy grosz. Mają b.dużo koni (same chore i stare, wymagające ogromnych nakładów finansowych).
Trzeba by się jednak liczyć z finansowaniem utrzymania biedactwa.

Proponuję również tam podpytać, czy nie mają jakiegoś pomysłu jak wpłynąć rozsądnie na poprawę warunków w Łodzi.

Ale, jak już tu ktoś napisał - należy nieco powstrzymać emocje (wiem, ze to trudne), by konsekwencją zatargu nie był zakaz wydawania psiaków.

Przepraszam, że mnie nie było, ale czasem muszę popracować - dziasiaj było dłużej.

Cieszę się, że druga sunieczka również wyjdzie zza krat !!!!!

Lewana - masz rację - wsparcie finansowe będzie konieczne !!!!!
Myślę, ze ogólne koszty leczenia i reszty mogą być spore !
Może tak wspólne jedno konto do wpłat na "Psiaki z Łodzi" ?

Jak myślicie - czy tak będzie dobrze ?
Nie wiadomo ile jeszcze jest tam takich ukrytych tragedii psich !!!!!!!

Jeśli uznacie, że tak może być - wstawię prośbę w wątek o pilnych zbiórkach !

• Replies 273
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

beka napisał(a):
Czy sunie juz poza schroniskiem?????

Tak, i to dawno, bo ok. 16:30 rozmawiałam z Moriąąą i właśnie były w trakcie wypisywania. :razz:

Posted

Badania krwi raczej wykluczają nowotwór.
W piatek jeszcze rtg płuc zrobimy.
Ma średnio silny stan zapalny i troszkę kaszle.
Jeszcze kał na pasozyty oddamy,znaczy do badania:roll:
Kurczak w trakcie obróbki termicznej.
Sunia przekochana.
Reaguje na imię Sunia,umie siadać i dawać łapę,zna komende zostań i na miejsce:crazyeye:
Musiała mieszkac w domu.
Nie wyje pozostawiona sama w pokoju i niestety nie lubi kotów:shake:
I dzisiejsze zdjęcia chudzinki

Jutro będą ładniejsze :lol:

Posted

Bea1 napisał(a):
to jest Łodź właśnie:shake:

popieram co to za piep... schron ile jeszcze psiakow tak zalatwia:angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy:

Posted

Aaliyah1981 napisał(a):
no niestety ja tez nie i od poczatku to mowilam:(szlak mnie trafi mysle ,ze za dlugo jednak zwlekamy z milczeniem co tam sie dzieje :angryy:
moze czas cos wkoncu z tym zrobic bo ja juz chcialam pol roku temu tylko ....

ja jestem za moja maja tez jest z lodzi trafila tam po ciezkim wypadku samochodowym nikt tam jej nie pomogl:angryy: przez 6 tyg nawet zadnego zdjecia jej nie zrobili czego efektem byl zanik miesni:-( nogi tylne przypominaly kosci powleczone skora zero miesni to chyba najgorszy schron o jakim slyszalam przydalo by sie zadzialac w ich sprawie

Posted

katya napisał(a):
Trzeba tylko działać tak, żeby psy na tym nie straciły jeszcze więcej niż teraz...
Buniu, a może chudzina ma na imię Sonia?

Dokładnie..więc powstrzymajmy się od zbędnych uwag...powtórzę się...ONI CZYTAJA DOGO!!!!! Więc może się okazać że np. o kolejnej bidzie nic się nie dowiemy, a tym bardziej nie uda nam się jej wyciągnąc ze schronu...

A co do niuni bez nóżki....to była tragedia...suni otworzyło się po drodze naczynie i zaczęła potwornie krwawić...to mogła być ostatnia szansa uratowania suńki...nie chcę nawet myśleć gdyby ten krwotok zdarzył się w nocy...w schronisku...

Niunia prawdopodobnie będzie miała tą ranę jeszcze raz otworzoną(lub już miała) aby zamknąć to naczynie...ma tam zostać conajmniej do piątku.

Więc otwieramy skarpetke na AFN z dopiskiem "Suńki z Łodzi". Pieniążki na pewno będą bardzo potrzebne...

Posted

a może by tak zaproponować program o schr. w "uwadze"? ja nie jestem z łodzi i nigdy w tym schronie nie byłam, ale daliście próbkę tego co można tam zastać i jest to przerażające, trzeba coś z tym zrobić.

Posted

Moriaaa napisał(a):

A co do niuni bez nóżki....to była tragedia...suni otworzyło się po drodze naczynie i zaczęła potwornie krwawić...to mogła być ostatnia szansa uratowania suńki...nie chcę nawet myśleć gdyby ten krwotok zdarzył się w nocy...w schronisku...

Niunia prawdopodobnie będzie miała tą ranę jeszcze raz otworzoną(lub już miała) aby zamknąć to naczynie...ma tam zostać conajmniej do piątku.

JAKIE SZCZESCIE!! ktos jednak czuwa nad nimi:) ze sa tacy ludzie JAK MY DOGOMANIACY:) i ratuje psiaki ze szponoów śmierci :)

nie ma co... niunie zyja dzieki naszym dzialaniom!!! to by byla tragednia, jesli spoznilybysmy sie o jeden dzien......

ale udalo sie!!! poki co.... tym niuniom..