Jump to content
Dogomania

TRAGEDIA... BRAK MI SłóW ..... zakonczona happy endem!! :) chudzina jeszcze szuka dom

Recommended Posts

Posted

beka napisał(a):
No to chyba trzeba dwutorowo:
1) zmiany prawne
2) doraźna pomoc w akstremalnych sytuacjach
Czy mamy prawników na dogo?
Błagam zabierzmy sunie..

Ja jestem prawnikiem.... koniecznie trzeba zabrać sunię ze schronu, tak jak napisałam deklaruje pomoc finansową i juz teraz wiem, że od listopada będe dysponowała wiekszym budżetem niz do tej pory;)
A co do tej chudzinki to tez by sie przydało ja zabrać...i tyle jeszcze innych psiaków:-(

• Replies 273
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nie bylo mnie tylko chwile a tu takie zmiany !!!

dziekuje Moriaa,ze sie nia zajmiesz!!!! jesli bedzie potrzebna jakas pomoc to dzwoncie!!!! ja do piateku ciagle jestem ograniczona czasowo :/ ale od soboty frei!!! no prawie :/ ....

JA UWAZAM,ZE TRZEBA OBIE SUNIE WyCIAGNAC!!!! po amputacji sunia jest bardzo lagdona, ta tez nie bedzie agresywna ( pewnie nawet nie ma sily zaszczekac...), wiec moga byc razem!!! prosze nie zostawiwajcie jej tak samej!!!!! bidulka....

Posted

Łzy same płyną...
Sunia czekała na kogoś, kto ją przygarnie, a przez ludzką niefrasobliwość straciła łapkę...Druga w fatalnym stanie.
W tym schronisku pracują ludzie bez krzty miłości i szacunku do psów.

Ta sierotka czuje, że już na zawsze pozostanie ułomna fizycznie.
Kto się nią zaopiekuje...?
A ta druga...ona chyba nie zdąży dojść do gara z jedzeniem - inne psy ją uprzedzą.

Posted

Sunia jest w boksach na dworze...przynajmniej była..

Tak jak już pisałam..to nie schron doprowadził suńkę do takiego stanu..ona taka przyszła i mam nadzieję,że już wychodzi z tego stanu..( na wszystko można narzekać w tym schronie ale na pewno nie na niedokarmienie zwierząt).
Dzisiaj postaram się wszystkiego o niej dowiedzieć, ale razcej wątpie że uda się wyciągnąć obie dziewczynki na raz...brak funduszy...:shake:

Jak już coś będziemy wiedzieć ,założymy chudzince osobny wątek i będziemy myśleć...chyba że ktoś zaoferuje tymczas...:oops:

Posted

konisia napisał(a):
A jakiej wielkości jest Chudzinka-Uszatka? Jak do innch psów?

Jak ją widziałam to nie miała siły się ruszyć, więc raczej na agresje też brak sił...
Co do wielkości to jest tak powyżej kolana( ja mam 160 cm.) na pewno mniejsza i drobniejsza od ONka.

Posted

Moriaa.. czy oni doprowadzili czy nie to mnie nie obchdzi!! chodzi o jedno - jesli zdorwe psy doprowadzaja do roznych stanow, to jak maja tego wyleczyc????? aaaa??

trzeba ja wycaignac!!! leczenie i karmienie i w ogole opieka nad takim psem jest bardzo wymagajca. ... nie wystarczy wruzcic im miche...

najpierw musi papki jest, duz witamin....zreszta co mam pisac, same wiecie

Posted

Majka....trzeba ..tylko powiedz mi gdzie i za co?????????????

Nie jestem idiotką i zdaję sobie sprawę z tego ,że sunia potrzebuje pomocy...tylko mierzmy siły na zamiary:roll:

Posted

biedna sunia...

czy ktos podejmie sie leczenia albo finansowania takze tej drugiej bidy?????

takze o niuni juz wiedza, tylko jesli bys ja Moriaa dzis wyciagala, to zadzwon prosze wczesniej do nich do Zgierza ok?

Posted

Maja to chyba Ty zawoziłaś 2 suczki (ta na zdjęciu to jedna z nich), które trafiły do schroniska po smierci ich pańci, gdzieś w Pomorskie do hoteliku dla koni..może tam? Tak tylko nieśmiało pytam, a może nie znam sytuacji....

Posted

nie nie, trafily do Bielska-Białej, do fundacji Nasza-Szkapa.... nie wiem czy Agnieszka zgodzilaby sie na przyjecie koljeych psow...

ale moze macie inne fundacje???? gdzie chcieli by przyjac?

Posted

czekaj czekaj? ta chudzinke tak? prosze buniu napisz wyrazniej co i jak i ile kasy potrzeba! wsjo!!!

:)

bo ta bez nogi moze do pana Szulca isc, jak REX pojedzie, juz gadalam.