Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

doddy napisał(a):
Maja, odpowiem Ci jutro jeśli to nie problem. Dzisiaj już Marta była u Nelsia. Będzie dopiero jutro wieczorem, po pracy. Jutro by zapytała wetów o rozpiskę.
Wieczorkiem napiszę kilka słów z dzisiejszych odwiedzin Martusi w lecznicy.

Dobrze. Ja jutro będę mogła skontaktować się z moją wetką. Wyleczyła mi koty z panleukopenii.
Trzymam kciuki.

• Replies 189
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj Nelsonik dostał o 12 jedzenie i... nie zwymiotował :)
W kale nie ma krwi. :)
Pani doktor nie chce nam dawać nadziei, ale sam fakt, że zjadł, nie zwrócił i że brak w kale krwi w końcu jest optymistyczną wieścią.

Posted

doddy napisał(a):
Dzisiaj Nelsonik dostał o 12 jedzenie i... nie zwymiotował :)
W kale nie ma krwi. :)
Pani doktor nie chce nam dawać nadziei, ale sam fakt, że zjadł, nie zwrócił i że brak w kale krwi w końcu jest optymistyczną wieścią.

Nawet nie wiecie jak mnie ta wiadomość ucieszyła. Dzielny piesek, walczy o życie. Musi być dobrze. Trzymam kciuki i czekam na coraz lepsze wiadomości.

Posted

Właśnie jestem po rozmowie z Martusią, która jest w lecznicy.
Nelsonik jest szatan :) Biega, śmiga, pełny serwis.
Je, nie wymiotuje. Za dzień, dwa już może będziemy mogli go zabrać według doktorów i kontynuować leczenie "na dochodzonego".
Niunio jest nawadniany i dostaje antybiotyk. Resztę leczenia dzisiaj odstawiono.

Posted

koosiek napisał(a):
Czyli lada dzień psiak jedzie do nowego domu? :)

Czy od razu pojedzie do DS, czy jeszcze DT to zobaczymy. Nie lubimy oddawać psów w trakcie leczenia. Porozmawiamy z rodzinką dzisiaj wieczorem lub jutro jeśli stan szkraba będzie dobry.

Posted

Nelsonik jest szatanik :)
Je, pije sam już, bez namawiania :)
Rozwolnienie ustępuje, kupa nie jest jeszcze jest ścisła, ale już nie jest sraczka tryskająca. Wymiotów brak.
Niunio jest na lekkostrawnej diecie, dostaje antybiotyk i kroplówki podskórnie.
Antybiotyk ma jeszcze dostawać przez tydzień.
Dzisiaj już go chyba zabierzemy do domku tymczasowego :)

Posted

Cudownie że Nelsonek wraca do zdrowia, wspaniały silny piesek :)
A do przytuliska trafiła sunia, Bunia, bardzo łagodna. ALe życie musiałą miec paskudne: cycki powyciągane , uszy zapaskudzone widać tylko do rodzenia była potrzebna