doddy Posted May 31, 2011 Posted May 31, 2011 Już donoszę co u Waszego ulubieńca :) Otóż dzisiaj odwiedziliśmy jego i jego nową rodzinę, aby doradzić, podpowiedzieć jak maluchem się opiekować. Wprawdzie nowi rodzice są obeznani w posiadaniu psów, to jednak psiak po parwo to nieco inna bajka. Ogromnym plusem jak dla nas jest iż nowa rodzinka o wszystko nas pyta i jest chętna do otrzymywania porad. Nelsonik po parwo jest bardzo wyniszczony. Choroba spustoszyła jego urodę, brzuszek, samopoczucie. Nie jest to jeszcze szczeniak, który ma iskierki w oczkach ale wszystko idzie już ku temu, na pewno czas i opieka wyleczy wszystko. Niuniol szybko się męczy, pogryzł mój but 2 min i padł zmęczony. Jest chudy masakrycznie, jednak po kilku dniach od walki z chorobą nie możemy spodziewać się cudów. Pomimo stanu szkraba, który wygląda jakby biegł w maratonie, Nelson jest bardzo zorientowany na człowieka, wpatrzony we wszystkich członków rodziny, chodzi za nimi jak cień, uwielbia tatę. Apetyt dopisuje, wymiotów brak, krwi w kale brak, kupa nie jest jeszcze perfekcyjna, ale już nie leje się z niego. Parwo z jego organizmu się wydala, a to najważniejsze. Kilka zdjęć pstrykniętych na szybko :) Quote
maja602 Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Jest chudziutki ale niezaprzeczalna uroda pozostała. Quote
Aleksa. Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 No straszna chudzinka,ale dojdzie do siebie.:):) Quote
necianeta89 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Dziewczęta, przepraszam, że się wetnę w pól zdania, ale może mi pomożecie? Dostałam taką widomość: OTO OSTRZEŻENIE, KTÓRE PRZEKAZUJEMY DALEJ: "Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to C. Lukasz lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !" Pomożecie ją rozesłać do kogo trzeba? Z góry dziękuje! Quote
maja602 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Dostałam także informację pocztą pantoflową, że PAN organizuje skup kotów do doświadczeń. Jeżeli to prawda, to uważam, że to skandal. Niestety nie mam gdzie sprawdzić. Podobno najbardziej chcą czarne. Zatem uwaga na chętnych na koty. Quote
doddy Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Rozmawiałam właśnie z nową rodzinką Nelsonika. Wszystko u niego super. Przytył już, kosteczki się chowają. Apetyt dopisuje, młody zjadałby codziennie konia z kopytami. Baa wręcz mu się udało nabrać tatę rodziny, że nie dostał popołudniowej dawki jedzenia, więc raz dostał podwójnie co się skończyło brzuchem wielkości balona. Kupki książkowe. Dzisiaj Nelsonik ma szczepienia, uwielbia go pani doktor, dogadza mu, dała witaminki na uzupełnienie braków po parwo. Nelsonik co weekend wyjeżdża na działkę i uczy się dobrych manier, że załatwiać się trzeba na dworze :) Mamy obiecane zdjęcia MMS, ale musi je wysłać Sebastian, czyli młodsza część rodziny bo Dorotka atechniczna :) Quote
necianeta89 Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 więc czekamy z niecierpliwością na mmsy ;) przy okazji zaproszę na bazarek mojej podopiecznej: http://www.dogomania.pl/threads/209332-ZAPRASZAM!-Ksi%C4%85%C5%BCki-ubrania-bi%C5%BCuteria-i-wiele-innych-rzeczy-dla-UWI%C4%98ZIONEJ-SALI! Quote
koosiek Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 A ja wszystkich wielbicieli bullowatych zapraszam na wątek mojego nowego podopiecznego, Bossa: http://www.dogomania.pl/threads/198051 Quote
Equus Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 maja602 napisał(a):Dostałam także informację pocztą pantoflową, że PAN organizuje skup kotów do doświadczeń. Jeżeli to prawda, to uważam, że to skandal. Niestety nie mam gdzie sprawdzić. Podobno najbardziej chcą czarne. Zatem uwaga na chętnych na koty. W naszym kraju nie można legalnie robić doświadczeń na zwierzętach bezdomnych. Więc ten gość musi szukać do czego innego... Quote
doddy Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Rozmawiałam z Dorotką. Nelsonik waży już 20kg, wygląda pięknie! Musimy go odwiedzić. Przy okazji znajomi Dorotki szukają młodego szczeniaka asta do wieku 4-5 miesięcy (z uwagi na dziecko). Mam fotkę Nelsona MMS. Mogę komuś ją przesłać aby wstawił? Quote
koosiek Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Możesz wysłać mi na 660 1216 551, może uda mi się wrzucić :) Quote
doddy Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Koosiek, coś źle wpisałaś w nr tel :) Quote
doddy Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 600 czy 660? Bo teraz jest zupełnie inny nr tel :) Quote
koosiek Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Ok, jeszcze raz: 660 116 551 - wywala mnie z dogo co chwilę, piszę na szybko bez sprawdzania i wychodzą takie cuda :oops: Ale teraz jest dobrze :) Quote
doddy Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Tak myślałam, że kolejne mylnięcie ;) No cóż, ktoś dostał ode mnie też MMS. W sobote mamy zlot bullowatych. Może rodzice Nelsona przybędą. Quote
koosiek Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Uff, udało się: Ale wyrósł :) Quote
Recommended Posts