Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Już donoszę co u Waszego ulubieńca :)
Otóż dzisiaj odwiedziliśmy jego i jego nową rodzinę, aby doradzić, podpowiedzieć jak maluchem się opiekować. Wprawdzie nowi rodzice są obeznani w posiadaniu psów, to jednak psiak po parwo to nieco inna bajka. Ogromnym plusem jak dla nas jest iż nowa rodzinka o wszystko nas pyta i jest chętna do otrzymywania porad.

Nelsonik po parwo jest bardzo wyniszczony. Choroba spustoszyła jego urodę, brzuszek, samopoczucie. Nie jest to jeszcze szczeniak, który ma iskierki w oczkach ale wszystko idzie już ku temu, na pewno czas i opieka wyleczy wszystko. Niuniol szybko się męczy, pogryzł mój but 2 min i padł zmęczony. Jest chudy masakrycznie, jednak po kilku dniach od walki z chorobą nie możemy spodziewać się cudów. Pomimo stanu szkraba, który wygląda jakby biegł w maratonie, Nelson jest bardzo zorientowany na człowieka, wpatrzony we wszystkich członków rodziny, chodzi za nimi jak cień, uwielbia tatę.

Apetyt dopisuje, wymiotów brak, krwi w kale brak, kupa nie jest jeszcze perfekcyjna, ale już nie leje się z niego. Parwo z jego organizmu się wydala, a to najważniejsze.

Kilka zdjęć pstrykniętych na szybko :)

• Replies 189
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczęta, przepraszam, że się wetnę w pól zdania, ale może mi pomożecie?

Dostałam taką widomość:

OTO OSTRZEŻENIE, KTÓRE PRZEKAZUJEMY DALEJ:
"Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to C. Lukasz lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !"

Pomożecie ją rozesłać do kogo trzeba?
Z góry dziękuje!

Posted

Dostałam także informację pocztą pantoflową, że PAN organizuje skup kotów do doświadczeń. Jeżeli to prawda, to uważam, że to skandal. Niestety nie mam gdzie sprawdzić. Podobno najbardziej chcą czarne. Zatem uwaga na chętnych na koty.

Posted

Rozmawiałam właśnie z nową rodzinką Nelsonika.
Wszystko u niego super. Przytył już, kosteczki się chowają. Apetyt dopisuje, młody zjadałby codziennie konia z kopytami. Baa wręcz mu się udało nabrać tatę rodziny, że nie dostał popołudniowej dawki jedzenia, więc raz dostał podwójnie co się skończyło brzuchem wielkości balona.
Kupki książkowe.

Dzisiaj Nelsonik ma szczepienia, uwielbia go pani doktor, dogadza mu, dała witaminki na uzupełnienie braków po parwo.

Nelsonik co weekend wyjeżdża na działkę i uczy się dobrych manier, że załatwiać się trzeba na dworze :)

Mamy obiecane zdjęcia MMS, ale musi je wysłać Sebastian, czyli młodsza część rodziny bo Dorotka atechniczna :)

Posted

maja602 napisał(a):
Dostałam także informację pocztą pantoflową, że PAN organizuje skup kotów do doświadczeń. Jeżeli to prawda, to uważam, że to skandal. Niestety nie mam gdzie sprawdzić. Podobno najbardziej chcą czarne. Zatem uwaga na chętnych na koty.

W naszym kraju nie można legalnie robić doświadczeń na zwierzętach bezdomnych. Więc ten gość musi szukać do czego innego...

• 2 months later...
Posted

Rozmawiałam z Dorotką. Nelsonik waży już 20kg, wygląda pięknie! Musimy go odwiedzić.
Przy okazji znajomi Dorotki szukają młodego szczeniaka asta do wieku 4-5 miesięcy (z uwagi na dziecko).
Mam fotkę Nelsona MMS. Mogę komuś ją przesłać aby wstawił?