Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Paczek, czy ta sunia je? Czy pije? Może złapała odkleszczową babeszjozę, pierwszym objawem jest brak apetytu...........
Tyle psów choruje, ze jestem moze aż przeczulona..........

• Replies 660
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zenobiusz flores']Super !

Prosze Paczka o podanie kontaktu do siebie 8)

Kto napisal ten ladny wiersz ?[/QUOTE]
Autor nie jest mi znany. Gdzieś, kiedyś natknęłam się w necie i zapisałam, a teraz po małej korekcie wykorzystałam.

[quote name='PACZEK']Jestem z wiadomościami nieco lepszymi.
1 Pola jedzie jutro do zenobiusza floresa na BDT(jutro ustalimy szczegóły)
2 Pola jest po prostu W Y C Z E R P A N A 15minut temu napiła się po raz drugi(musiałem przynieść wodę do posłania i pomóc jej wstać)
3 5 minut po pici SAMA wstała i powoli zaczęła się kręcić więc Ewa wzięła ją na ręce i poszły przed dom i sukces bylo siusiu.
4 teraz bardzo nieśmiało chodzi po pokoju(ogonek jakby mniej podkulony)[/QUOTE]
To dobrze wróży !!!

Posted

Sluchajcie, Pola jedzie do mnie na BDT . Beda relacje na watku z wizyty u weta - ktory nie jest jak pisalam jakims specjalista, tylko osiedlowym wetem, ale znamy sie od lat - i ze wszystkiego co Pola robi , zdjecia jak tylko sie da, ale ogloszenia b a r d z o potrzebne ! Havanko, bardzo dziekujemy ! Jak najwiecej ogloszen !

Posted

[quote name='Kłapoucha']jeśli sunia nie ma ogłoszeń,mogę jej je zrobić,tylko proszę o dane do kontaktu.[/QUOTE]
Bardzo dziękujemy za przybycie ogłoszenia robi już Havanka ale nie powiedziane że nie skorzystamy z Twojej oferty później więc prosimy pozostań w gotowości.Zapraszamy też rozgość się.

Posted

Trzymam kciuki za udaną podróż. Może uda sie zrobić kilka fotek z podróży ( nie wiem kto będzie wiózł malutką) - ale nie nalegam.
Powodzenia sunieczko !!!

Posted

[quote name='Kłapoucha']jeśli sunia nie ma ogłoszeń,mogę jej je zrobić,tylko proszę o dane do kontaktu.[/QUOTE]

Klapoucha tez ewentualnie jest chetna zeby zrobic ogloszenia - Klapoucha , prosze o sledzenie watku .......:modla: bo moze byc tak, ze dodatkowe ogloszenia beda potrzebne .

Posted

[quote name='Havanka']Trzymam kciuki za udaną podróż. Może uda sie zrobić kilka fotek z podróży ( nie wiem kto będzie wiózł malutką) - ale nie nalegam.
Powodzenia sunieczko !!![/QUOTE]

Postaramy sie , zrobimy co sie da :Dog_run:rano jeszcze musze dokonac pewnego zakupu .

Posted

[quote name='malagos']Paczek, czy ta sunia je? Czy pije? Może złapała odkleszczową babeszjozę, pierwszym objawem jest brak apetytu...........
Tyle psów choruje, ze jestem moze aż przeczulona..........[/QUOTE]
WITAMY małgos.Wszystko jest możliwe wyjęliśmy jej 3gigantyczne kleszcze.O wodzie i jedzeniu pisałem sytuacja się nie zmieniła .Jedzenia ZERO surowe mięso nie,psia puszka nie,gotowane nie.Dobrze że zaczęła pić.

Posted

To niedobrze....ale pies wziety z ulicy do domu ze stresu potrafi nie jesc 24 h .
Tylko Lalka chapnela od razu cos na wejsciu i zaraz sie zorientowala gdzie stoi miska Zenobiusza . Na drugi dzien musial juz szybko jesc.....i tak juz zostalo przez nastepnych 10 lat , az do Jej smierci.

Ale Pola malenka , nie wiadomo co ja spotkalo ....a nie wyglada jakby miala cos zlamanego ?

Posted

[quote name='zenobiusz flores']To niedobrze....ale pies wziety z ulicy do domu ze stresu potrafi nie jesc 24 h .
Tylko Lalka chapnela od razu cos na wejsciu i zaraz sie zorientowala gdzie stoi miska Zenobiusza . Na drugi dzien musial juz szybko jesc.....i tak juz zostalo przez nastepnych 10 lat , az do Jej smierci.

Ale Pola malenka , nie wiadomo co ja spotkalo ....a nie wyglada jakby miala cos zlamanego ?[/QUOTE]Złamane to ma ona na pewno serce bo ludzie ją zawiedli

Posted

To na pewno , ale czy przy okazji wyrzucajac ja na te pola nie zlamali malej jeszcze czegos - fizycznie .
Paczek, jesli pogoda bedzie taka jak teraz - s n i e g pada w warszawie , co prawda mokry , to nie wiem jak dojade .......

Posted

[quote name='zenobiusz flores']To na pewno , ale czy przy okazji wyrzucajac ja na te pola nie zlamali malej jeszcze czegos - fizycznie .
Paczek, jesli pogoda bedzie taka jak teraz - mokry s n i e g pada w warszawie , co prawda mokry , to nie wiem jak dojade .......[/QUOTE]
Pola już czeka na Ciebie a pogoda będzie bez śnieżna.Tylko za PKS nie odpowiadam.Czekamy jak najwcześniej.

Posted

[quote name='zenobiusz flores']Mam nadzieje, ze jutro pogda sie poprawi bo to nieslychane co sie dzieje .[/QUOTE]

niesłychane????
ja wczoraj po południu zmieniłam opony z zimowych na letnie, a tu z rana..... zima wróciła....
u mnie i u Havanki czyli na Dolnym Śląsku - strrrrrrrasznie zimno i śnieg

a co do ogłoszeń - myślę, że trzeba parę dni poczekać, aż jej stan się ustabilizuje, wet "oceni" zdrowie, a może i sterylka by się przydała....

zrobię jej wyróżnione allegro - z tym pięknym tekstem Havanki, ale może dopiero w weekend? co o tym myslicie, żeby troszke poczekać?
w końcu mała ma na miesiąc wspaniały DT.....
...a może Zenobiusz pokocha i nie odda? ;)
(sama tak zrobiłam i to nie raz jeden...)

Posted

[quote name='PACZEK']Pola już czeka na Ciebie a pogoda będzie bez śnieżna.Tylko za PKS nie odpowiadam.Czekamy jak najwcześniej.[/QUOTE]

Wlasnie chodzi o ten PKS ....bo ja tam deszczu ze sniegiem sie nie boje ...

Posted

[quote name='mari23']niesłychane????
ja wczoraj po południu zmieniłam opony z zimowych na letnie, a tu z rana..... zima wróciła....
u mnie i u Havanki czyli na Dolnym Śląsku - strrrrrrrasznie zimno i śnieg

a co do ogłoszeń - myślę, że trzeba parę dni poczekać, aż jej stan się ustabilizuje, wet "oceni" zdrowie, a może i sterylka by się przydała....

zrobię jej wyróżnione allegro - z tym pięknym tekstem Havanki, ale może dopiero w weekend? co o tym myslicie, żeby troszke poczekać?
w końcu mała ma na miesiąc wspaniały DT.....
...a może Zenobiusz pokocha i nie odda? ;)
(sama tak zrobiłam i to nie raz jeden...)[/QUOTE]

Z tym sniegiem to okropna pomylka, trzeba koniecznie napisac petycje i protest do odpowiedniego departamentu .:mad:
Niestety, z pokochaniem to nie tylko ode mnie zalezy niestety , zenobiusz tez jest jedna wielka niewiadoma , bo Lalka byla 3 razy wieksza od niego ....ale rzeczywiscie z ogloszeniami trzeba poczekac bo jeszcze nic o niej nie wiemy .

Posted

Kochany szkrabek, przerażona samotnością.
Zenobiusz błagam, pozapinaj jej ciasno obróżkę czy szelki i załóż jakąkolwiek adresatkę albo choć na plasterku napisz telefon i przylep.
Słuchajcie, a może ona ma czipa....Nie bardzo w to wierzę, ale może...
Przecież takie cudeńko nie mogło zostać wyrzucone gdzieś w szczerym polu

Posted

[quote name='zenobiusz flores']Z tym sniegiem to okropna pomylka, trzeba koniecznie napisac petycje i protest do odpowiedniego departamentu .:mad:
Niestety, z pokochaniem to nie tylko ode mnie zalezy niestety , zenobiusz tez jest jedna wielka niewiadoma , bo Lalka byla 3 razy wieksza od niego ....ale rzeczywiscie z ogloszeniami trzeba poczekac bo jeszcze nic o niej nie wiemy .[/QUOTE]Zenobiusz po co petycje ja tam jestem zwolennikiem rozsądnych:mad::mad::mad::mad::mad::mad: argumentów w dyskusji z władzą.A klimat psują i Sowieci i Amerykanie i Chińczycy.

Posted

[quote name='zenobiusz flores']Ludzie wyrzucaja do lasu nie takie psy.....dobrze, ze mi przypomnialas o tej adresatce . Dobra rada .[/QUOTE]
Zenobiusz jaka adresatka?TY jesteś OSOBIśCIE odpowiedzialna za Pole nawet nie myśl że mogła by zginąć!Bo my ją już pokochaliśmy.Ona bardzo boi się aut nie wolno Ci będzie spuszczać jej ze smyczy.

Posted

[quote name='Tattoi']Zmierzcie jej koniecznie temperaturę. I napiszcie jaka jest.
Czy widzieliście kolor moczu? Ważne.[/QUOTE]Dobrze że jesteś.Moczu nie widzieliśmy,temperaturę ma lekko podniesioną.Myślimy że istnieje też możliwość że Pola jest strasznie wymęczona i ma zakwasy ratowaliśmy kiedyś sunię którą taki jeden śmieć przywiązał do roweru to trzy dni nic nie jadła i nie piła tak była wycieńczona.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...