Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

obsikal pokoj oraz balkon i pakuje sie do lozka skad nie mozna go spedzic nawet krzykiem.na razie znajoma to znosi spokojnie ale nie moze sobie poradzic z eksmisja z lozka.Mam nadzieje ze to przejsciowy stres.jutro bedzie mial dluzsza smycz to moze przestanie tak ciagnac.moze na jakis czas kupic kolczatke.moze ktos ma jakies dobre rady.

Posted

Hmmm...:hmmmm: A może warto wypróbować obrożę typu halti (kantar, obroża uzdowa) ? Słyszałam o niej bardzo wiele pozytywów.
Być może to by rozwiązało ten problem, tym bardziej, iż obroża ta jest specjalnie przeznaczona dla psiaków, które mają tendencję do ciągnięcia.
Co Wy na to ?

Posted

ani kantar, ani kolce nie rozwiążą problemu.
trzeba mu zafundować kurs chodzenia na smyczy;)
można np. odwracać się na pięcie i iść w przeciwnym kierunku, gdy tylko napnie karabińczyk albo iść tyłem, pies podąża za nami na luzie, robimy nagły zwrot (tak, że pies idzie nagle przy nodze) i wtedy go nagradzać;)

Posted

Azor u Grażynki chodził na smyczy ładnie , ale na długiej , ta z któa pojechał , ma około 1, 5 metra . Co do ładaowania sie do łóżka , poprostu tak jak Grażynka , trzeba mu dac posłanie blisko łóżka . Co do znaczenia teranu , przerabiam to za każdym razem , jak trafia do mnie nowy pies , łąćznie z osikaniem moich nóg !!!! Koleżanka jest z nim jeden dzień , ja od pażdiernika - znam go doskonale ! Jakby co u mnie ma zawsze miejsce!!!Nie brzmi zbyt obiecującą stwierdzenie po jednym dniu , że jeszcze to wytrzymuje!

Posted

nikt nie mowi o oddaniu psa nowa wlascicielka podjela wezwanie ale martwimy sie moze na wyrost jak da sobie rade babcia .jutro i pojutrze pies bedzie w pracy gdzie nie ma innych zwierzat,poslanie przy lozku ma.rowniez jutro bedzie nowa smycz.znalazlam w domu dobra ksiazke/zwierzaki maja glos-poznaj sekretny jezyk psow i kotow autorstwa amerykanskich weterynarzy i podesle ja do wlascicieli pako.sama mam kilka psow ale nie mialam sikajacych problemow moze dlatego ze zawsze spaly na oszklonej weradzie przed domem.
mam nadzieje ze wszystko ulozy sie stopniowo i w Bytomiu bedzie DT dla innej biedy a nie dla paco.pies zostal oddany w porzadku z ksiazeczka i nawet transportem za co dziekujemy i sami tak samo robimy.

Posted

Hej!
Że pies obsikał mieszkanie to nie znaczy, ze będzie robił to ciągle... samce po prostu czasem tak mają, ale nie wszystkie! Po prostu nowe miejsce...
Ja swojego psa mam od 11 lat a tez dwa razy zaznaczył teren, czego bym się po nim nie spodziewała...

Posted

Witam Wszystkich,
To u mnie tymczasowo - przed Babcią- znajduje się Azorek, który już na stałe został przy swoim drugim imieniu Paco. Jest co raz lepiej, choć dziś w nocy znowu obsikał mieszkanie w 2 miejscach, pomimo ostatniego spaceru o 1 w nocy. Od monikusf dostał dzisiaj obrożę przeciw insektową, paczkę chrupek niezbędną do szkolenia i adresówkę. Ja kupiłam mu szczotkę do czesania wypadającej sierściuchy i długą smycz. Był z nami w pracy, właściwie nadal w niej jesteśmy. Miał swoje posłanie. Szybko się uczy, na znak ręki, dzięki mfikusowi (dziękuję:multi: ), umie już siadać :) Monikusf doda dzisiaj zdjęcia uśmiechniętego Paco, ja nie mam odostępu do wstawiania zdjęć, nie wiem czemu.

Posted

matko , nawet nie wiecie jak sie bałam wejśc na wątek - nawet telefon schowałam sama przed sobą - powiem jedno UUUUFFFFFFF!!!!!! Oby Azor przypadł do serca babci . PS dla mnie 60 letnia Pani to nie babcia , ale pewnie zalezy to od liczby białych nitek na głowie!!!!

Posted

a co do kuny , dzisiaj jest operowana , ma składaną łapkę , nie wiemy jeszcze jakie będą tego koszty , ale jakby co , z góry proszę o wspacie , w moim i Grażynki imieniu , ktora jest narazie bez dostępu do netu!!!