Basia1244 Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 A tej z kwarantanny 21 nie widziałyśmy wcale. Quote
Asia & Ginger Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 [quote name='Basia1244']Będą foty tego!!! psa samca!!!!!! z kwarantanny - jego dane to: pies, 2 lata, czarny, boks 29, właściciel wyjechał, nero ma na imę można go zabierać już, do innych psów różnie z nim bywa, koło miski nie trzeba mu grzebac, może siępostawic, niekoniecznie łagodny chłopczyk, zdjęcia ma bros.[/QUOTE] W takim razie czekamy na fotki Nerusia. [quote name='Basia1244']A tej z kwarantanny 21 nie widziałyśmy wcale.[/QUOTE] Może odebrał ją właściciel albo została już adoptowana? :roll: Quote
bros Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 fotka jest jedna bo Nero stoi cały czas w miejscu chyba ze strachu sie nie porusza, na zewnatrz nie wychodzi wcale i warkoli pod nosem zaczepiany. [IMG]http://i54.tinypic.com/55fivr.jpg[/IMG] [IMG]http://i53.tinypic.com/wgq2p3.jpg[/IMG] Quote
terierfanka Posted April 30, 2011 Author Posted April 30, 2011 biedak, zestresowany pewnie miejscem :-( jesooo jak im wszystkim pomóc? i te spaniele, i Disco, i cała reszta - nie ogarniam, wyć się chce z bezsilności :placz: przepraszam, gdzieś zapodziałam chwilowo optymizm... Quote
marmosia Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Wyj, ciotka, wyj, jako i ja wyję :( Ze złości, z bezsilności, wściekłości i nie wiem jeszcze z czego... Quote
terierfanka Posted April 30, 2011 Author Posted April 30, 2011 pogoda sprzyja, trzeba będzie jakiś "zlot czarownic" zorganizować i trochę się powyżalać i powspierać, co Wy na to? taka terapia grupowa?:evil_lol: Quote
Basia1244 Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 A ja nie. ja jestem wrażliwa i dobra i na wróżkę się załapuję ;) A jeśli chodzi o spaniele, to ciągle na boksie 22 jest śliczna 8 miesięczna lalka, która tam utknie - bo informacja w biurze o niej jest informacją chyba z innego psa (delikatnie ujmując). W każdym razie niezachęcająca do adopcji, a to szczenię na cito trzeba do domu zabrac, wychowac, socjalizowac, bo potem bedzie problem, a teraz to jest podrostek do ułożenia. Ktoś ją ogłasza? Quote
Asia & Ginger Posted April 30, 2011 Posted April 30, 2011 Bros dzięki z fotki Nera. :Rose: [quote name='Basia1244']A ja nie. ja jestem wrażliwa i dobra i na wróżkę się załapuję ;) A jeśli chodzi o spaniele, to ciągle na boksie 22 jest śliczna 8 miesięczna lalka, która tam utknie - bo informacja w biurze o niej jest informacją chyba z innego psa (delikatnie ujmując). W każdym razie niezachęcająca do adopcji, a to szczenię na cito trzeba do domu zabrac, wychowac, socjalizowac, bo potem bedzie problem, a teraz to jest podrostek do ułożenia. Ktoś ją ogłasza?[/QUOTE] Dobrze by było znaleźć dla niej jakiś tymczas, żeby ją lepiej poznać i sprawdzić, czy informacje z biura potwierdzą się czy nie. Quote
Basia1244 Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Błagam cię Asiu! Informacje z biura ciut miają się z prawdą - sunia jest dzieckiem energicznym i do wychowania, nie ma w niej agresji, za to jest zabawa, chęć kontaktu z człowiekiem, zagubienie w tym cholernym boksie - trzeba ją zabrać do domu i wychowac, a nie bawic się w omijanie agresywnej 8 mc suczki, co dopiero świat poznaje - gdzie? w klatce schroniskowej!!! Zabierzcie ją do domu! Quote
Basia1244 Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Dziewczyny! tu krótki tekst do ogłoszeń: [B]Luna to bardzo sympatyczna i wesoła , młoda sunia, właściwie jeszcze dziecko. Pragnie kontaktu z człowiekiem, nie jest agresywna, dogaduje się z innymi suczkami - bardzo potrzebuje własnego domu, w którym otoczą ją opieką i zapewnią wychowanie. Sunia jest podrostkiem 8 mc, to jeszcze psie dziecko - szybko należy ją zabrać ze schroniska, zanim zmarnuje dzieciństwo za kratami. Jej dane: [/B][B][I]Boks nr: [/I][/B][B]22[/B] [B][I]Nr schroniskowy: [/I][/B][B]489/11[/B] [B][I]Nr na szyi: [/I][/B][B]1546[/B] [B][I]W schronisku od: [/I][/B][B]10.03.11[/B] [B][I]Imię: [/I][/B][B]Luna[/B] [B][I]Wiek: [/I][/B][B]8 mc Tel. kontaktowy...............tu proszę podać pilotującego temat. [/B]I błagam - wypromujcie dziecko i niech idzie do domu, bo jej szkoda! Quote
paniMysza Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 zrobię dziewczynce allegro poźniej. to jest ta jasno-bezowa z kwarantanny? Quote
Basia1244 Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 paniMyszo - to jest ta: boks ogólny22 [quote name='bros'][B]BOKS 22 LUNA-nr 489/11 [/B]suczka, 9 m-cy, znaleziona, wesoła, zwariowana,nie przejawia agresji ani do ludzi ani innych psów. Trochę(jak to określili w biurze) chamowata i nieokrzesana w zabawach[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/images/smilies/icon_smile.gif[/IMG] Suczka nie masz jeszcze złych nawyków wychowawczych, dobrze by było jakby trafiła do kogoś kto takich nie zrobi, bo znów będzie kolejny "agresywny" spaniel. [IMG]http://i52.tinypic.com/mjskmb.jpg[/IMG] [IMG]http://i55.tinypic.com/11h9qpe.jpg[/IMG] [IMG]http://i55.tinypic.com/rh3d5t.jpg[/IMG] [IMG]http://i51.tinypic.com/263kfnb.jpg[/IMG] [IMG]http://i56.tinypic.com/1o7hu0.jpg[/IMG][/QUOTE] Quote
Basia1244 Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Tylko nie dawajcie telefonu do schroniska w tych ogłoszeniach, bo to absurd jest. Kto poprowadzi adopcje tej małej? jakas spanielolubna cioteczka uzyczy nr tel i poprowadzi adopcję? Quote
paniMysza Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 a to nie jest ta sama co siedziała/siedzi na kwarabtannie w boskie 21? na poprzedniej stronie sa jej foty. tamta widziałam na żywo i jest mega słodka:) Quote
paniMysza Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 [quote name='Basia1244']Tylko nie dawajcie telefonu do schroniska w tych ogłoszeniach, bo to absurd jest. Kto poprowadzi adopcje tej małej? jakas spanielolubna cioteczka uzyczy nr tel i poprowadzi adopcję?[/QUOTE] ja zawsze na allegro podaje namiar do mnie ( w przypadku psiaków, ktorymi sie zajełam) i do schroniska. czekam wiec na kogos, kto suczke zna i chce, żeby na allegro widniał do niego kontakt. Quote
Basia1244 Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Nie - to są dwie różne suczki i na dodatek tej na kwarantannie nie widziałam przedwczoraj , ale czy poszła do domu, to muszę dopiero sprawdzić (jak nie zapomnę w środę). Quote
paniMysza Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 rozmumiem. jakby jeszcze był, tez zrobie jej allegro. była prześwietna! ale ta tutaj tez przeurocza:) Quote
Asia & Ginger Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Szukam tymczasu dla Lunki. Proszę nie podawajcie w ogłoszeniach gdzie sunia przebywa, bo jeszcze ktoś nieodpowiedzialny ją weźmie. Wieczorem zrobię wydarzenie na facebooku dla Lunki i reszty spanieli. Quote
paniMysza Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 wstaw tu w takim razie linka do wydarzenia i ja na jego podstawie zrobie jej allegro. czy allegra nie robić? Quote
Asia & Ginger Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 [quote name='paniMysza']wstaw tu w takim razie linka do wydarzenia i ja na jego podstawie zrobie jej allegro. czy allegra nie robić? Ja jej mogę zrobić, bo zawsze robię spanielastym. ;) Link do wydarzenia na Facebooku (na razie tylko dla Lunki, jutro zrobię dla reszty spanielastych): http://www.facebook.com/event.php?eid=222765111070251 Quote
Basia1244 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Niestety urocza spanielka z kwarantanny z boksu 21 tkwi tam nadal! Dziś donas wyszła - smutas z niej, ale do ludzi się garnie - zabrać mi te spaniele ze schroniska - ale juz, ciotki spanmielaste do roboty! Psy sie marnują! Młode suczki! dzieciaczki-szczeniaczki! A tu cisza - zainteresowanie zerowe? Help! Quote
Asia & Ginger Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Terierfanka proszę o uzupełnienie pierwszych postów i umieszczenie tam opisów i zdjęć wszystkich spanieli. Dzięki temu nie trzeba będzie szukać po różnych stronach. ;) Żeby było łatwiej to zrobiłam na spanielowym takie zestawienie, wystarczy przekleić. ;) Nie ma tylko zdjęć spanielka z boksu 40, nr 395/11. Spaniele we wrocławskim schronisku proszą o odpowiedzialne domy! Wiersz o spanielach, który napisała Nikaragua: SPANIELE Złote włosy, długie uszka Czy to chłopczyk czy dziewuszka? Duże oczy, smutne serce To spaniele w poniewierce! Spaniel stary, spaniel młody Niebywałej są urody. Bezimienne i bezdomne Dobrych dni są już niepomne. Zatem ruszcie serca swoje Otwórzcie domów podwoje I zabierzcie stąd do siebie Spaniela co jest w potrzebie. Nr 1 imię: AXEL boks 39, nr 333/11 płeć: pies wiek: 1,5 - 2 lata opis: wykastrowany. Oddany bo pogryzł właścicielke i jej dziecko. Nie do domu z dziećmi! Zaczepny do psów, na człowieka też nieraz zęby wystawi. W jego przypadku naprawde trzeba znaleźć kogoś odpowiedzialnego,znającego się na spanielach i ich charakterku - jeśli wróci jeszcze raz do schroniska z powodu agresji, od razu idzie do uśpienia! Nr 2 imię: boks 29, nr184/11 płeć: pies wiek: 4 lata opis: znaleziony w styczniu tego roku. Spokojny, traktuje wszystkich na dystans, zero jakiejkolwiek agresji, ma zadatki na spokojnego spanielka, oczywiście przy odpowiednich właścicielach. Nr 3 imię: MANGO, boks 33, nr 473/11 płeć: pies wiek: 5 lat opis: Już raz był adoptowany ale został oddany. Zaczepny do innych psów, do ludzi wycofany ale warczący. Generalnie dla kogoś konsekwentnego, cierpliwego, nie dla rodziny z dziećmi! Quote
Asia & Ginger Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Nr 4 imię: LUNA boks 22, nr 489/11 płeć: suczka wiek: 8 - 9 miesięcy opis: znaleziona, wesoła, zwariowana,nie przejawia agresji ani do ludzi ani innych psów. Trochę (jak to określili w biurze) chamowata i nieokrzesana w zabawach. Suczka nie ma jeszcze złych nawyków wychowawczych, dobrze by było jakby trafiła do kogoś kto takich nie zrobi, bo znów będzie kolejny "agresywny" spaniel. Bardzo ładna. Wesoła, miła, chętnia do zabaw. Wymaga wychowania przez doświadczoną osobę. Może być trochę charakterna. W dobrych rękach będzie świetnym towarzyszem. Quote
Asia & Ginger Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Nr 5 imię: boks 40, nr 395/11 płeć: pies wiek: 1,5 roku opis: już trzeci raz wrocił do schroniska, wszystkie powroty spowodowane niby jego agresją. W trzecim przypadku ugryzł właściciela. Powiedziano mi o nim, że nie jest zły, miły spokojny psiak, zarówno do ludzi jak i zwierząt. Miał po prostu chłopak pecha i trafiał całkiem na nieodpowiednich ludzi. W jego przypadku też kolejny powrót do schronu = odejście za tęczowy most. (zdjęć niestety nie mam, bo panicz siedział w wejściu na wybieg i ani ze środka nie mogłam go uchwycić ani z zewnątrz, może jutro mi sie uda) Nr 6 imię: boks 21, nr 743/11 płeć: suczka wiek: ok. 1 rok opis: urocza, łagodniutka suczka. Jaśniutka, z pięknymi oczami. Suka do rany przyłóż. Nr 7 imię: NERO boks 29, nr 733/11 płeć: pies wiek: 2,5 roku opis: czarny, duży spaniel, oddany przez właściciela (z powodu wyjazdu), właściciel twierdził, że pies spokojny, bezproblemowy, ale zaborczy, nie pozwalał się zbliżać do zabawek miski itp. Zapowiada się na bezproblemowego psa, w boksie siedzi przerażony, nie udało mi się zrobić zdj z tego powodu. Widziałam tylko jak się trząsł w środku, nie wyszedł na wołania. Nero stoi cały czas w miejscu chyba ze strachu sie nie porusza, na zewnatrz nie wychodzi wcale i warkoli pod nosem zaczepiany. Quote
Recommended Posts