Asia & Ginger Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='terierfanka']zrobione :) Dzięki. :p To jeszcze banerek podlinkowany (też możesz wrzucić na pierwszą stronę): Proszę się częstować banerkiem. ;) Quote
Asia & Ginger Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Dziewczyny spanielek Aksel został przeniesiony do działu psów w nowym domu: http://www.psy.info.pl/schronisko_wroclaw/adoptowane_20110126_20110228.html Proszę dowiedzcie sie, czy się czy nie został czasami uśpiony... :-? Quote
Asia & Ginger Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Allegro 2 spanielek z wrocławskiego schroniska: http://allegro.pl/pokochaj-sliczne-mlodziutkie-sunie-cocker-spaniel-i1596663924.html Druga sunia nie ma nadanego imienia, więc nazwałam ją Lara. Kontakt podałam na razie na siebie, ale gdyby ktoś chciał podać swoje dane kontaktowe, bo lepiej zna suczki, to mogę zmienić. ;) Quote
terierfanka Posted May 4, 2011 Author Posted May 4, 2011 [quote name='Asia & Ginger']Dziewczyny spanielek Aksel został przeniesiony do działu psów w nowym domu: http://www.psy.info.pl/schronisko_wroclaw/adoptowane_20110126_20110228.html Proszę dowiedzcie sie, czy się czy nie został czasami uśpiony... :-? jak kiedyś Fazi... zobaczymy, co się uda wyciągnąć od biura Quote
Asia & Ginger Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Dostałam zapytanie o suńki. Wyślę ankietę przedadopcyjną, zobaczymy co to za domek. Quote
sunia2000 Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Podejrzewam,że Axel trafił do schroniska dwa razy, ten z opisu"zwierzęta które znalazły dom-luty 2011" ma nr 87/11, a jak go spisywałam to podano mi nr 333/11. Dziś do niego nie zaglądałam, ale we wtorek jeszczze był. Schronisko nie aktualizuje za często strony. W psach oddanych jest także Greta (2061/10), która niedługi czas po adopcji znów wróciła za kraty i siedzi w boksie nr 1 Quote
Asia & Ginger Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='sunia2000']Podejrzewam,że Axel trafił do schroniska dwa razy, ten z opisu"zwierzęta które znalazły dom-luty 2011" ma nr 87/11, a jak go spisywałam to podano mi nr 333/11. Dziś do niego nie zaglądałam, ale we wtorek jeszczze był. Schronisko nie aktualizuje za często strony. W psach oddanych jest także Greta (2061/10), która niedługi czas po adopcji znów wróciła za kraty i siedzi w boksie nr 1[/QUOTE] Może i masz rację. Oby. Dziewczyny czy możecie coś jeszcze powiedzieć o tej spanielce z jasnym noskiem? Mam domek zainteresowany adopcją z Dolnego Śląska z 2 małych dzieci (ale chyba nie maluszki całkiem) wychowywanych ze zwierzętami. Czy ktoś kto miał do czynienia z tą sunią może podać swój nr tel. żeby zainteresowany domek mógł porozmawiać? Quote
Rumi. Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 Tyle spanieli w jednym schronie :shake: Biedne mordki :( Kiedyś będe miała DT dla takich "gryzących" "nieokrzesanych" i "nie do adopcji" spanieli które "najlepiej było by uśpić"... Ale niestety jeszcze kilka lat... Quote
Asia & Ginger Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='greatmadwomen']Tyle spanieli w jednym schronie :shake: Biedne mordki :( Kiedyś będe miała DT dla takich "gryzących" "nieokrzesanych" i "nie do adopcji" spanieli które "najlepiej było by uśpić"... Ale niestety jeszcze kilka lat...[/QUOTE] To jest moje marzenie, taki azyl dla porzuconych spanieli. Mam nadzieję, że kiedyś będę mogła je spełnić. :p Quote
Asia & Ginger Posted May 4, 2011 Posted May 4, 2011 [quote name='greatmadwomen']To będziemy dwie :) Ok, będę pamiętać. :p Wysyłam do Terierfanki i Basi1244 PW z mailami osób zainteresowanych adopcjami spanielek. Gdyby jednak ktoś jeszcze chciał pomóc z tymi dwoma spanielkami, to proszę brać namiary na zainteresowanych od dziewczyn. Proszę ustalcie, kto będzie się kontaktował z zainteresowanymi osobami, żeby nie dostali nagle kilku maili. ;) Bardzo proszę o kontakt z tymi osobami, ponieważ ja mam nagły i niespodziewany wyjazd, wrócę dopiero za tydzień w weekend, do tego czasu raczej nie będę miała dostępu do internetu. Proszę też o podanie danych kontaktowych kogoś, kto zna suńki, ponieważ chciałabym zmienić w Allegro i na Facebooku, bo nie ma sensu, żeby widniały moje dane, skoro maili i tak nie będę mogła odbierać przez ten czas, a telefon będzie dużo kosztował, bo będę za granicą. Nie chciałabym podawać namiarów na schronisko. Dodam, że Pani, o której wspominałam wczoraj, ta zainteresowana Luną pogrzebała w necie i znalazła ją na stronie schroniska, już tam była, widziała ją i rozmawiała z pracownikami. Gdy spytałam, czy zdecydowała się na adopcję odpisała mi tak: "Jestesmy na etapie przemyslen. Ale szczerze powiem, ze faktycznie mi troche odradzono - tzn nie wprost, ale wystraszylam sie opiniami, ze potrafia ugryzc bez odstrzezenia itp. Wahamy sie, ale wystraszylam sie i juz nie jestem taka pewna..." "A jeszcze mam pytanie - czy Lara tez miala tylu wlascicieli co Luna? I czemu ona jest w schronisku? Podobno Luna ma mikroczipa i mieszkala nawet w Poznaniu. Bede wdzieczna jesli Pani potwierdzi albo zdementuje informacje, ktore otrzymalam." Ten ostatni mail mnie totalnie zaskoczył, aż nie wiem co odpisać. :-o Przed chwilą napisała maila osoba, która mogłaby wziąć obie suńki na tymczas i jedna może by została na stałe. Maila tej osoby też prześlę Terierfance. Proszę bardzo się z nią skontaktować, trzeba będzie przeprowadzić wizytę i podpisać ewentualnie umowę tymczasu. A to treść maila od tej osoby: "Dobry wieczór. Jestem zainteresowana pomocą pieskom z tej aukcji. Chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej na temat psiaków. Sama mam już jednego pieska i najbardziej interesuje mnie to czy one tolerują inne pieski. Mieszkam w małej miejscowości o nazwie Namysłów (jakiejś 50km od Wrocławia). U mnie pieski mogłyby pomieszkać dopóki nie znajdą nowych właścicieli. Bardzo kocham zwierzęta i chciałabym im w jakiś sposób pomóc. Sama zastanawiam się nad adopcją pieska ze schroniska. Spodobała mi się suczka o imieniu Lara. Proszę się nad tym zastanowić. Pozdrawiam" Dziewczyny proszę pomóżcie, ja będę dostępna jeszcze jutro, ewentualnie w piątek do południa, później przez tydzień już nie będę mogła nic zrobić niestety. :shake: Quote
Basia1244 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Dziewczyny litości! Ja nie dam rady zająć się wszystkimi psami w schronisku - dlatego prosiłam, żeby ktoś prowadził adopcję spanieli - ja mogę jedynie podawać wiadomości ze schronu - nie obskoczę wszystkich psiaków , a i tak mam pod swoją "opieką" juz za dużo psów , za dużo telefonów odbieram i wkrótce rodzina mnie wyklnie, bo nie mam dla niej czasu! Nie obciążajcie mnie jeszcze spanielami - nie dam rady. Quote
terierfanka Posted May 5, 2011 Author Posted May 5, 2011 Asia - myślę, że ten tymczas można sprawdzić, ale chyba nie dawałabym ich obu jednocześnie - to są młodziaki, trzeba nad nimi indywidualnie popracować, opanować - chyba, że źle myślę? Spróbuję się dowiedzieć czy ktoś ma tam bliżej do zrobienia wizyty pa niż ja Co do tych pytań o liczbę właścicieli itp - to nie dowiemy się przecież niczego innego niż podają panie w biurze, skoro ktoś takie info od nich uzyskał... A na te informacje o złym charakterze, gryzieniu bez ostrzeżenia itp, to mi już ręce opadają...:shake: przyklejają taką łatę wszystkim spanielom, bo jeden wrócił 2x z adopcji? Quote
Asia & Ginger Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 [quote name='terierfanka']Asia - myślę, że ten tymczas można sprawdzić, ale chyba nie dawałabym ich obu jednocześnie - to są młodziaki, trzeba nad nimi indywidualnie popracować, opanować - chyba, że źle myślę? Spróbuję się dowiedzieć czy ktoś ma tam bliżej do zrobienia wizyty pa niż ja Co do tych pytań o liczbę właścicieli itp - to nie dowiemy się przecież niczego innego niż podają panie w biurze, skoro ktoś takie info od nich uzyskał... A na te informacje o złym charakterze, gryzieniu bez ostrzeżenia itp, to mi już ręce opadają...:shake: przyklejają taką łatę wszystkim spanielom, bo jeden wrócił 2x z adopcji? Odezwał się do mnie drugi tymczasik, tym razem z Sosnowca. O sprawdzenie tego domu poproszę Faflok ze spanielowego, która tam mieszka i też bierze spanielki na tymczasy. Do Namysłowa miałaby pojechać Lara, a do Sosnowca Luna. Chyba że jeszcze podsunę tej Pani, która była w schronisku u Lunki pomysł, żeby wzieła suńkę na DT, a jeśli będzie wszystko ok, to zostanie, a jeśli nie, to będziemy szukać nowego domu. Będę miała dostęp do neta do jutra do południa. Jakby co, to mój nr tel. jest w podpisie. Quote
Basia1244 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Sunia z kwarantanny jest już na boksie ogólnym nr 21. Quote
Basia1244 Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Czarny spaniel też już jest na boksach ogólnych! Quote
Hitoshi Posted May 5, 2011 Posted May 5, 2011 Byłam dzisiaj w schronisku i faktycznie spanieli jest cała masa, zaczepił mnie tam jakiś pan, bo chciał adoptować samca i wypytywał o niego to zaprosiłam go na wątek wrocławskich spanieli i powiedziałam, że jak napisze to napewno trochę się od was dowie. Ale miał się jeszcze jednej wolontariuszki spytać o niego. Chodziło mu o Mango. A czarny dziś stał przy kratkach i dawał się głaskać. Quote
Asia & Ginger Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Mam wiadomości. Lunka jest super sunią,, nie m jeszcze złych nawyków, ale może mieć skłonność do pilnowani miski i zabawek/smakołyków. Dlatego potrzebuje konsekwentnego opiekuna, który nie pozwoli wyrobić jej złych nawyków. Tak poza tym ,to jest super, zabawowa jak to szczeniak z adhd. Agresji w sobie nie ma wcale. Lara pilnuje misek, dlatego tnie nadaje się do domu z dziećmi. miskę trzeba zabierać od razu po jedzeniu. JJeśli widać, że się trzęsie, bo pilnuje miski, to trzeba na nią krzyknąć, nie wolno okazywać strachu.\ Info od znajomej pracownicy schroniska, na pewno nie zmyślone. Quote
terierfanka Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 mam numer tel do pani z Namysłowa, zaraz wysyłam na pw marmosi celem umówienia wizyty :) Pani napisała jeszcze: U mnie sunia na pewno bedzie miala dobrze:) mam juz jednego pieska, roczna suczke yorka. Jak dla mnie to moze juz jutro przyjechac. Mieszkam w mieszkaniu ale nie jest takie male i nie pracuje narazie wiec mam duzo czasu. dobrze, że Pani ma czas, będzie mogła ją dobrze poobserwować jeśli okaże się wszystko ok to ona długo na DT nie będzie :) Quote
terierfanka Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 czekamy na wizytę dla Lary, w międzyczasie podnosimy wszystkie spanielki Quote
Faflok Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Pani Sosnowca nie odpisuje na moje maile, postaram się do niej zadzwonić. Pisałam także do rodziny z Chorzowa - Pani ze wszystkich sił broni się przed ankieta i zarzeka że nie będzie rozmnażała psów (mimo że jeszcze nie doszłam do tej kwestii) a ma swojego psa, także spaniela. Dzisiaj wieczorem postaram się zrobić pakiety ogłoszeń dla psiaków, mam też jeden chętny i sprawdzony dt z Warszawy, najbardziej zainteresowany tym psiakiem z agresją (Pani szkoliła psy policyjne). Tylko od razu chciałam powiedziec że mam problemy z internetem i z dogo, czasami nie potrafię się zalogować kilka godzin albo nie wyświetlają sie moje posty. Najszybszy kontakt ze mną poprzez maila [email protected] Quote
terierfanka Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 broni się, zarzeka, że nie będzie rozmnażała a ma spaniela? super!:angryy: chociaż czasem ludzie tak z niedokształcenia... ja też rozmawiałam z jedną taką podobną, chciała psa Huskiego adoptować a w domu suka, no to pytam czy sterylizowana a pani "o jeju! ja bym nigdy w życiu takiej krzywdy nie dała zrobić!" no to proponuję kastrację psa a pani "olaboga! tak kaleczyć! ja bym nie dała!" i się nie dogadałyśmy :shake: a ta pani z policji to mocno zdecydowana? bo może wizytę organizować? Quote
Faflok Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Ta Pani ma ode mnie adoptowaną suńkę i już nam tymczasowała pieski. Rozmawiałam dzisiaj z Nią i w ciągu kilku dni da znać na 100% jakiego psiaka wezmą - w najlepszym wypadku jeśli uda Jej się wszystko poukładać pójdzie psiak 1,5 r z agresją a w najgorszym suk kremowy :) Mieszkają w Warszawie w domku jednorodzinnym. Potrzebny byłby transport jeśli wszystko pójdzie ok. Niestety na już nie może decyzji podjąć ponieważ musi osobiste sprawy poukładać i ogarnąć wszystko żeby być gotową na przyjęcie psinki. Quote
Recommended Posts