Jump to content
Dogomania

BARDZO WAŻNE!!!Prosimy o DOM dla pogryzionej suni ze SCHRONISKA W CELESTYNOWIE!!!

Recommended Posts

Posted

Ustaliłam z Sylwią(przed chwilą) - ona jedyna ma dostęp do historii choroby, że rano 30 sierpnia zadzwoni do dr i umówi ją na wizytę. Poda termin wizyty i jak macie ochotę zawieść Sarę do kliniki to prosimy o transport, Sylwia i tak będzie na miejscu bo będzie uczestniczyła w wizycie. Jeśli nie dacie rady ja po nią przyjadę - z resztą na wizytę też się wybieram.

• Replies 351
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Adziunia napisał(a):
proponuje aby usunąć zbędne komentarze - nie dotyczące wątku Sary...

Bardzo dobry pomysł. I obu Wam nie zaszkodzi, bo jak tu jakiegos moda przyniesie to będzie po banie, sprawiedliwie ;)

Nikt tu nie miał na myśli, żeby kogokolwiek rugować z wątku, tylko na dogo tak jest, że jak założyciel wątku się nie odzywa (a jak ma mało postów tym bardziej), to się wątek przejmuje. Były już takie sprawy - ktoś wątek zakładał, na dogo nie bywał i działać się nie dało.
Dogo to nie cały świat i oczywiście na FB znajduje się ogromną pomoc, bo sama tam bywam i wiem. Tu jednak obowiązują pewne zasady, a podstawą jest rozliczanie się w pierwszym poście.

Nie moge zrobić bazarku na psa, jeśli nikt mi nie potwierdzi wpływu - chyba jasne.
Wydaje mi się też bardzo fajne, że Czorcik i Guliwer nie mając w tym żadnego interesu, po prostu polubili Sarę i chcą się nią zaopiekować. A skoro tak, to trzeba tylko się cieszyć. Ja bym sie cieszyła.

Posted

Nie tylko Sarę problem w tym że my wszystkie psiaki kochamy a kiedy dzieje im się krzywda i człowiek jest bezsilny to nerwy puszczają ;( Nie ma co się złościć na siebie tylko spróbować się dogadać i może wtedy będzie łatwiej ;) stawiam 10 zeta na dowolnego pieska że kiedyś jeszcze nas polubicie ;)

Posted

mmd napisał(a):
Bardzo dobry pomysł. I obu Wam nie zaszkodzi, bo jak tu jakiegos moda przyniesie to będzie po banie, sprawiedliwie ;)

Nikt tu nie miał na myśli, żeby kogokolwiek rugować z wątku, tylko na dogo tak jest, że jak założyciel wątku się nie odzywa (a jak ma mało postów tym bardziej), to się wątek przejmuje. Były już takie sprawy - ktoś wątek zakładał, na dogo nie bywał i działać się nie dało.
Dogo to nie cały świat i oczywiście na FB znajduje się ogromną pomoc, bo sama tam bywam i wiem. Tu jednak obowiązują pewne zasady, a podstawą jest rozliczanie się w pierwszym poście.
Nie moge zrobić bazarku na psa, jeśli nikt mi nie potwierdzi wpływu - chyba jasne.
Wydaje mi się też bardzo fajne, że Czorcik i Guliwer nie mając w tym żadnego interesu, po prostu polubili Sarę i chcą się nią zaopiekować. A skoro tak, to trzeba tylko się cieszyć. Ja bym sie cieszyła.

ja bardzo rzadko korzystam z dogo i nie znam tutaj panujących wszystkich zasad...wiec tym bardziej nazywanie(obrażanie) mnie ze jestem dogocwaniakiem to słabo trafione ;)
na FB również panuje zasada że do wydarzenia dołączamy listę osób które wpłaciły kasę np. inicjały plus miejscowość. Ja nie mam nic przeciwko osobom które zaprzyjaźniły się z Sarą ale o to co zostało tutaj napisane - z resztą miał być koniec tematu więc zacznę od siebie i skasuje swoje nie przydatne wypowiedzi w tym wątku - o bana się nie martwię tylko słabo wątek wygląda z tym wszystkim :crazyeye:

Posted

o jak miło :), w końcu porządek, to teraz czekamy na wizytę i o tego uzależnimy co robimy dalej. Mam nadzieję że pieniążki za hotel wpłyną do poniedziałku, nie wiem czy księgowanie z Holandii traw jakoś dłużej czy normalnie.

Posted

Wymyśliliśmy dzisiaj że przed wizytą u weta trzeba by Sarze nowe badania zrobić dajcie znać co potrzeba to spróbujemy może w niedziele załatwić a jeszcze lepiej by było jakbyśmy się pod przychodnią umówili i pogadali o reszcie planów Sarciowych ;) Dajcie znać czy ktoś z was mógłby się w niedzielę na Powstańców Śląskich podjechać ;)

Posted

ty to wiem ;) dajcie znać bo nawet nie wiemy jakie Sarze trzeba badania zrobić tak żeby na wizytę miała już komplet podejrzewam że rtg i krew napewno ale może jeszcze usg czy coś będzie potrzebne. Narazie została wyposażona w kaganiec i smyczkę żeby nam na warszawskich ulicach ludzi nie straszyła ;)

Posted

nie byliśmy w końcu na Powstańców , mają tam rtg zepsute i nie wiadomo ile potrwa naprawa.
Ustaliliśmy , że w środę podjedzie do Noska p.Weterynarz i pobierze jej krew . Guliwer rozmawiał dzisiaj z Sylwią więc wie już akie badania trzeba zrobić . Jak będzie już miała pobraną krew i wyniki to wtedy w Sochaczewie zrobimy jej rtg tak , żeby miała świeże wyniki zanim pojedzie do doktora Sterny na Powstańców.
Kupiliśmy jej kaganiec i smycz , żeby miała swoje wyposażenie na wyprawy do lekarza, aaaaa i jeszcze kupiliśmy jej dziś obroże przeciw kleszczom i innym paskudztwom i dostała tabletki na odrobaczenie.

wyszalała się z nami , jak to ona :):)
ten pies ma w sobie tyle radości , wybawiła się , wybiegała i w ogóle super :):)

Posted

Czorcik napisał(a):
nie byliśmy w końcu na Powstańców , mają tam rtg zepsute i nie wiadomo ile potrwa naprawa.
Ustaliliśmy , że w środę podjedzie do Noska p.Weterynarz i pobierze jej krew . Guliwer rozmawiał dzisiaj z Sylwią więc wie już akie badania trzeba zrobić . Jak będzie już miała pobraną krew i wyniki to wtedy w Sochaczewie zrobimy jej rtg tak , żeby miała świeże wyniki zanim pojedzie do doktora Sterny na Powstańców.
Kupiliśmy jej kaganiec i smycz , żeby miała swoje wyposażenie na wyprawy do lekarza, aaaaa i jeszcze kupiliśmy jej dziś obroże przeciw kleszczom i innym paskudztwom i dostała tabletki na odrobaczenie.

wyszalała się z nami , jak to ona :):)
ten pies ma w sobie tyle radości , wybawiła się , wybiegała i w ogóle super :):)

No to full service!
Też bym ją chętnie zobaczyła ;)

Posted

Full service i pełna opcja jaka koleżanka normalnie dumna ze swojego kagańczyka i że wszyscy jej mierzą dopasowują normalnie pełna rozkosz ;) a najbardziej jej się fioletowa smyczka podobala taka wystrojona spokojnie może się już na mieście pokazać ;) ;) :)

Posted

no właśnie tu jest niestety problem , bo albo są już psy, albo małe dzieci :(
ale pies jest fantastyczny , z tym ,że nie powinna trafić do domu z dziećmi , bo pierwsze spotkania z nią nie są ,miłe.
Guliwerowi spędza sen z powiek i cały czas kombinuje jak to rozegrac , żeby ją mieć tylko warunków nie ma :(

Posted

Czorcik napisał(a):
no właśnie tu jest niestety problem , bo albo są już psy, albo małe dzieci :(
ale pies jest fantastyczny , z tym ,że nie powinna trafić do domu z dziećmi , bo pierwsze spotkania z nią nie są ,miłe.
Guliwerowi spędza sen z powiek i cały czas kombinuje jak to rozegrac , żeby ją mieć tylko warunków nie ma :(

wiem, jak to jest...po moich krótkich wakacjach na początku lipca przywiozłam Radara :) miał być tylko na chwilę...jest trzecim psem w domu, nie wspominając o moim dwulatku :) Sarę znam od początku - do mnie i do koleżanki tylko przychodziła w schronie...tak nie wychodziła kompletnie z budy :( strasznie ją lubię, ale musi znaleźć dom o odpowiednich warunkach dla niej...i rzeczywiście nie powinno być dzieci w domu i najlepiej by było gdyby to był dom a nie mieszkanie żeby nie musiała za często spotykać się z ludźmi ;)

Posted

tak dokładnie tak , ja po prostu nie potrafię sobie wyobrazić jak ona miała by się mijać z ludźmi na klatce schodowej , albo w windzie :(
Dostaliśmy 180 zł na Sarę od alice midnight ( zostało po Kajtunie co poszedł do nowego domku ). Pieniążki są u p. Małgosi w Mokrym Nosku, więc z tej puli pójdzie na opłacenie badań krwi i rtg ( na Powstańców maja zepsuty ) dlatego chcemy ją do Sochaczewa zawieść na to badanie.
reszta kaski co zostanie to zostanie albo do karmy albo do hoteliku dorzucona.
z reszta teraz to już możemy razem zadecydować :):)
Musimy się kiedys spotkac u Sary to zobaczysz , ze jesczze się polubimy :):)