Jump to content
Dogomania

BARDZO WAŻNE!!!Prosimy o DOM dla pogryzionej suni ze SCHRONISKA W CELESTYNOWIE!!!

Recommended Posts

• Replies 351
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mówiłam mówiłam no mówiłam ;) Ale ja mam skleroze i totalnie nie pamiętam ;( powiedz jeszcze raz a lepiej napisz sama bedzie pewne że nie zapomnisz ;) a co do Sary to w weekend bedziemy w Nosku i postaramy się częściowo spłacić dług jeśli któś chciałby nam w tym pomóc proszę o info do Czorcia każda złotówka się przyda. Po weekendzie damy znać ile wynosi zadłużenie Sary w hoteliku.

Posted

Wiem tylko tyle że ma podobno albo miała wydarzenie na facebooku ;( o zaległościach w płaceniu dowiedzieliśmy się jakieś dwa tygodnie temu ale nie było do końca jasne jak z jej sponsorem ;( Sarze nadal grozi amputacja łapki jest cały czas spuchnięta wet mówił że po odstawieniu antybiotyku może być ciężko ;( Sarcia bardzo źle znosi pierwszy kontakt z człowiekiem ale za drugim razem jest już zakochana całą szczęką ;) Psiak jest super więc warto mu pomóc jak zakończy się adopcja Kajta planujemy pomyśleć nad wiżytą u innego weta i dokładną rozmową o finansach Sary, wtedy będzie można dokładnie podliczyć zadłużenie Sary i myśleć co dalej robić, jedno jest pewne nie może wrocić do schronu i liczymy na waszą pomoc ;)

Posted

I co z tą psiną będzie? Ludzie ostatnio szukają owczarków, tylko, że to szukanie to o kant d... potłuc. Wczoraj odebrałam trzy telefony od ludzi, którzy bardzo "kochają" owczarki. Oczywiście ani pies ani suka nie może być nie zdolny rozmnażania bo "oni nie mają nic przeciwko aby były szczeniaczki". Wraca moda na owczarki czy co?

Posted

Przedziwny jest ten wątek.
Założycielka nie odzywa się wcale poza pierwszymi postami. Na FB jest wydarzenie, ludzie pytają, przez 2 tygodnie nikt nie odpowiedział.
Mokry Nosek od kogoś sunię dostał? jakiś kontakt trzeba wytrzasnąć, zadzwonić, zapytać, co dalej i chyba przejąć wątek.

Posted

Luka tzn , że ona niby ma kogoś , ale....jakoś mało zainteresowany ten ktoś jest.
Musze odnaleźć i porozmawiać z osobami odpowiedzialnymi za nią i wtedy będziemy myśleć co dalej

Posted

przesyłam Wam do wiadomości , jakie informacje udało mi się uzyskać od dziewczyny na FB. Przesyłam korespondencję . Dorota to ja :)

"

• Dorota

• cześć Syliwia , mam pytanie do Ciebie odnośnie Sary, tej co jest w hoteliku Mokry Nosek razem z Łatkiem.
      Kto jest odpowiedzialny za tego psa?
      Kto zajmuje się finansami i prowadzeniem wątku na dogomanii ?
      tam wszystko umiera na tym wątku.
      Czy Sara ma ogłoszenia jako pies do adopcji ?
      z czego ja wiem jej dotychczasowy sponsor się wykruszył, więc ten pies pozostaje bez finansów i bez osoby która dalej ją poprowadzi.
      pozdrawiam
      Dorota

• 11 godz. temu
    Sylwia Olechniewicz

• Czesc. Dzis byłam u Sary. Wszystko jest ustalone. Jutro robimy wydarzenie. Bedziemy zbierac na opłacenie hoteliku poniewaz sponsor nas wystawił i nie bedziemy sie prosic. Pies ma ogłoszenia zarówno u mnie, jak i na fb schroniskowym, allegro i innych portalach. Ja nie mam konta na dogomanii, nie wiem co sie tam dzieje. Wiem, ze sprawe Sary załozyła tam Agata. Ustaliłam z nia, ze wspolnie bedziemy zbierac pieniadze i zrobimy wydarzenie.
      Pozdrawiam

Posted

Witajcie. Na FB na razie jest uaktualniony album Sary w profilu jednej z wolontariuszek schroniska (tej, z którą korespondowała Czorcik). Faktycznie Sara została bez obiecanej pomocy sponsora, jej zdrowie wymaga szybkiego leczenia, nie ma jednej wytypowanej osoby odpowiedzialnej za nią. Wkrótce ma być wznowione jej wydarzenie w związku z tym wszystkim... Allegro się skończyło bez ofert kupna.
Przeklejam link do albumu jednej z wolontariuszek, S. Olechniewicz.:
http://www.facebook.com/?ref=home#!/media/set/?set=a.1500684056574.57051.1818367657

Dodatkowo treść pod albumem:
Sytuacja Sary pogorszyła sie na tyle, ze grozi jej amputacja łapy oraz powrot do schroniska.
Sponsor - celebryta, ktory obiecał opłacic hotelik oraz leczenie Sary co chwile wymysla nowe wymowki by tylko nie zapłacic. Ostatnio celebryta uprał swoja karte bankomatową...Asystentka umawiała sie wielokrotnie na spotknia obiecujac, ze sponsor ureguluje zaległe rachunki jednak nigdy na spotkania nie docierała. Nie mozemy dłuzej czekac!
W zwiazku z zaistniała sytuacja Sara ma dług w hotelu na kwote 936 zł. Od 2 tygodni nie bierze leków - łapa spuchła, Sara zaczyna kulec. Skonczyla sie jej równiez karma.
Sytuacja jest na tyle powazna, ze rozwazamy powrot Sary do schroniska. Wolontariuszy nie stac na jej utrzymanie w hotelu oraz kontynuacje jej leczenia. Potrzebna jest pilna wizyta u lekarza co wiaze sie znow z kolejnymi wydatkami (transport, wizyta, leki).
Fundacja Centrum Pomocy Zwierzetom Trip zgodziła sie pomoc w zbiorce pieniedzy na dług oraz leczenie Sary udostepniajac wolontariuszom konto:
nr rachunku 45 2130 0004 2001 0544 9475 0001
Kazda złotówka sie liczy!
Pilnie szukamy domu dla Sary!

Posted

luka1 napisał(a):
I co z tą psiną będzie? Ludzie ostatnio szukają owczarków, tylko, że to szukanie to o kant d... potłuc. Wczoraj odebrałam trzy telefony od ludzi, którzy bardzo "kochają" owczarki. Oczywiście ani pies ani suka nie może być nie zdolny rozmnażania bo "oni nie mają nic przeciwko aby były szczeniaczki". Wraca moda na owczarki czy co?

może kandydaci na małych pseudohodowców... Oby jak najszybciej doszło do zmian w ustawie, to chociaż będzie na pseudo jakaś podstawa.