Anetka83 Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 (edited) [COLOR=#000000][FONT=Lucida Grande]Niedziela zapowiadała się bardzo przyjemnie. Po spacerze z psiakami mieliśmy zjeść sobie dobre śniadanko... ale ze śniadanka nici. Odechciało nam się. A dlaczego? Bo ludzkie okrucieństwo nie zna granic. Znaleźliśmy w lesie martwą sarnę... niby takie rzeczy się zdarzają, ale sarna z odciętą głową ? Ewidentnie podrzucona w to miejsce i to stosunkowo nie dawno. I jak tu się nie wstydzić tego, że jest się człowiekiem.. [/FONT][/COLOR][URL]http://img23.imageshack.us/edit_preview.php?l=img23/1962/1007237.jpg&action=rotate[/URL] Edited March 10, 2013 by Anetka83 Quote
Felka z Bagien Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 Trochę dziwne.Ma również złamaną nogę, więc może była bardzo ranna lub nieżywa,ufam,że to drugie,i pewnie głowę odcięto dla trofeum.Gdyby była żywa, to pewnie by ją wzięli dla mięsa, więc może nie była żywa. Kombinuję tak, bo już zwariować można od tego okrucieństwa.Wielki głód na Ukrainie pokazał do czego człowiek jest zdolny, ale głodu u nas nie ma, więc co? Kasa, kasa,kasa..... Quote
Frotka Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 [quote name='Anetka83'][COLOR=#000000][FONT=Lucida Grande]Niedziela zapowiadała się bardzo przyjemnie. Po spacerze z psiakami mieliśmy zjeść sobie dobre śniadanko... ale ze śniadanka nici. Odechciało nam się. A dlaczego? Bo ludzkie okrucieństwo nie zna granic. Znaleźliśmy w lesie martwą sarnę... niby takie rzeczy się zdarzają, ale sarna z odciętą głową ? Ewidentnie podrzucona w to miejsce i to stosunkowo nie dawno. I jak tu się nie wstydzić tego, że jest się człowiekiem.. [/FONT][/COLOR][URL]http://img23.imageshack.us/edit_preview.php?l=img23/1962/1007237.jpg&action=rotate[/URL][/QUOTE] Koziołek postrzelony w noge. Głowa odcięta pewnie gdy jeszcze żył. Zgłoś jak najszybciej mailowo do KTOZ, wyslij maksymalnie dokładny opis miejsca gdzie leżą zwłoki i przeslij zdjęcie. Quote
malawaszka Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 dwie nogi są złamane - z jednej strony, więc jakby potrącony przez samochód rzeczywiście :( niedawno sama ledwo uniknęłam takiego zdarzenia, na szczęście jeżdżę powoli w nocy i zdążyłam zahamować :shake: Quote
iwoniam Posted March 10, 2013 Posted March 10, 2013 a nie jest to czasem ślad po wnykach? cięzko było by trafić samochodem równo w 2 nogi.. [quote name='Anetka83'][COLOR=#000000][FONT=Lucida Grande]Niedziela zapowiadała się bardzo przyjemnie. Po spacerze z psiakami mieliśmy zjeść sobie dobre śniadanko... ale ze śniadanka nici. Odechciało nam się. A dlaczego? Bo ludzkie okrucieństwo nie zna granic. Znaleźliśmy w lesie martwą sarnę... niby takie rzeczy się zdarzają, ale sarna z odciętą głową ? Ewidentnie podrzucona w to miejsce i to stosunkowo nie dawno. I jak tu się nie wstydzić tego, że jest się człowiekiem.. [/FONT][/COLOR][URL]http://img23.imageshack.us/edit_preview.php?l=img23/1962/1007237.jpg&action=rotate[/URL][/QUOTE] [quote name='Frotka']Koziołek postrzelony w noge. Głowa odcięta pewnie gdy jeszcze żył. Zgłoś jak najszybciej mailowo do KTOZ, wyslij maksymalnie dokładny opis miejsca gdzie leżą zwłoki i przeslij zdjęcie.[/QUOTE] Quote
Anetka83 Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 wyglądało raczej na złamanie. Rzeczywiście dziwne trochę że dwie nogi. Ale może rzeczywiście był to wypadek. Nas jednak najbardziej przeraziła odcięta głowa. Sprawe zgłosilismy do SM Quote
skrzeli Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Witam, czy ktoś może miałby do pożyczenia klatkę dla niewielkiego pieska? Znalazłam taką bidę, ale bez klatki nie może u mnie zostać na tymczasie, bo obawiam się zachowania mojego rezydenta. Sprawa pilna - proszę o pomoc. Quote
skrzeli Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Bez klatki będę zmuszona odwieźć malucha do schronu ;/ Quote
skrzeli Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Piesek jest do pół łydki, około 8 kg wagi. Chwilowo nie dam rady dodać fotki - młodziutki jest. Szukam mu awaryjnego DT, ale małe szanse :( Quote
majku33krakow Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 ZAGINOŁ PIES Z DANII ,NAGRODA 4.500 EURO [url]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=140443222791968&set=a.140429322793358.1073741836.120140028155621&type=1&ref=nf[/url] Quote
weszka Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Moja przechodnia dogomaniacka kenelówka jest gdzieś u kogoś - AniaB a może eliza_sk coś wiedzą na ten temat ;) Możesz się do nich odezwać jeśli sprawa aktualna. Quote
eliza_sk Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='weszka']Moja przechodnia dogomaniacka kenelówka jest gdzieś u kogoś - AniaB a może eliza_sk coś wiedzą na ten temat ;) Możesz się do nich odezwać jeśli sprawa aktualna.[/QUOTE] Eeeej - ja już umyłam do niej rąsie - AniaB ją miała przechwycić. Już do niej dzwonię się upewnić ;) Quote
weszka Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Racja, chyba AniaB i Evelka miały z nią ostatni kontakt ;) Quote
eliza_sk Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='weszka']Racja, chyba AniaB i Evelka miały z nią ostatni kontakt ;)[/QUOTE] U Evelki był za moją potrzebą, później alarm od Ciebie, bo AniaB chciała - więc umówiłam spotkanie ww. w tej sprawie :evil_lol: AniaB nie odbiera, wysłałam smsa. Dam znać jak zdobędę dowody, ale jak dla mnie powinna mieć go Ania. Quote
skrzeli Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Dzięki Dziewczyny za pomoc - sprawa jak najbardziej aktualna :) Gdyby klatka była u Ani to byłoby cudnie, bo ja mam do niej rzut beretem :) Quote
eliza_sk Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Poszukiwany jamnik do 4 lat, czarny, podpalany, gładki, raczej mniejszy, ale jamnik. Dom z Krk - świetni, młodzi ludzie - kilka dni temu stracili przygarniętą parówkę z powodu niewydolności nerek. Wie ktoś coś ? Quote
jofracy Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='eliza_sk']Poszukiwany jamnik do 4 lat, czarny, podpalany, gładki, raczej mniejszy, ale jamnik. Dom z Krk - świetni, młodzi ludzie - kilka dni temu stracili przygarniętą parówkę z powodu niewydolności nerek. Wie ktoś coś ?[/QUOTE] niech sobie zerkną tutaj : [url]http://www.jamnikiniczyje.pl/index.php?option=com_sobi2&catid=2&Itemid=18[/url] albo do wątku w moim podpisie :) Quote
elaja Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='weszka']Moja przechodnia dogomaniacka kenelówka jest gdzieś u kogoś - AniaB a może eliza_sk coś wiedzą na ten temat ;) Możesz się do nich odezwać jeśli sprawa aktualna.[/QUOTE] U mnie jest kennelka , przywiozła ją w ubiegłym roku faktycznie AniaB ale od kogo , niestety nie wiem:shake: Aktualnie mogłabym ją oddać , ale razem z zawartością :diabloti: czyli moja tymczasowiczką , bo niestety bez kennelki to ona mi zeżre połowe domu i to w dodatku w tempie ekspresowym . Quote
salibinka Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Pilnie potrzebna pomoc: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/241011-Misiek-po-zmar%C5%82ym-w%C5%82a%C5%9Bcicielu-b%C5%82aga-o-pomoc"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/241011-Misiek-po-zmar%C5%82ym-w%C5%82a%C5%9Bcicielu-b%C5%82aga-o-pomoc[/URL] Quote
AMIGA Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='skrzeli']Hmmm - czyli nici z klatki ;/[/QUOTE] Ja mam klatkę, ale jest trochę duża. No i mam nadzieję, że od piątku już nie będzie w niej zawartości w postaci Merlina. Quote
eliza_sk Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 [quote name='elaja']U mnie jest kennelka , przywiozła ją w ubiegłym roku faktycznie AniaB ale od kogo , niestety nie wiem:shake: Aktualnie mogłabym ją oddać , ale razem z zawartością :diabloti: czyli moja tymczasowiczką , bo niestety bez kennelki to ona mi zeżre połowe domu i to w dodatku w tempie ekspresowym .[/QUOTE] I tymże postem zostalam oczyszczona z zarzutów, dzięki elaja :evil_lol: [quote name='AMIGA']Ja mam klatkę, ale jest trochę duża. No i mam nadzieję, że od piątku już nie będzie w niej zawartości w postaci Merlina.[/QUOTE] Noooo pięknie - już Merlisia się wirtualnie kochana opiekunka pozbyła :eviltong: PS oby, obyyyyy. Quote
skrzeli Posted March 12, 2013 Posted March 12, 2013 Eliza - a w okolicy Jędrzejowa nie macie jakiej klatuni? ;) Quote
Recommended Posts