Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzwonila dzisiaj do mnie dziewczyna z Krakowa,ktora chciala adoptowac psiaka,moze to byc starszy psiak,do mieszkania,ale jest w mieszkaniu kotek,wiec psiak musialby tolerowac jego obecnosc.
Ona chciala Borysa,ale Borys i kot....:shake:absolutnie nie.
Ona chciala psiaka z Krakowa lub okolic.
Gdyby ktos byl zainteresowany prosze o kontakt na pw. podam adres mailowy.
Psiak musi byc duzy i starszy.

Posted

[quote name='natalek']z tym antywirusem mam tak samo, tyle, że on mi jeszcze czasem blokuje dogo na chwilę i wejść nie mogę...[/QUOTE]

Kurka, dziwna sprawa:/ I strasznie mnie to denerwuje, bo co chwilę piszczy...

Posted

[quote name='DORA1020']Dzwonila dzisiaj do mnie dziewczyna z Krakowa,ktora chciala adoptowac psiaka,moze to byc starszy psiak,do mieszkania,ale jest w mieszkaniu kotek,wiec psiak musialby tolerowac jego obecnosc.
Ona chciala Borysa,ale Borys i kot....:shake:absolutnie nie.
Ona chciala psiaka z Krakowa lub okolic.
Gdyby ktos byl zainteresowany prosze o kontakt na pw. podam adres mailowy.
Psiak musi byc duzy i starszy.[/QUOTE]
Jak duży i co znaczy starszy ? Czy około 5-cio letni wchodzi w grę ? Mam u siebie na tymczasie już przeszło rok psa wyciągniętego z Olkusza , mieszka w domu z małą starszą sunią i trzema kotami [url]http://www.dogomania.pl/threads/195578-TIMUR-du%C5%BCy-i-pi%C4%99kny-a-jednak-wci%C4%85%C5%BC-niewidzialny-szuka-domu-[/url].

Posted

[quote name='natalek']z tym antywirusem mam tak samo, tyle, że on mi jeszcze czasem blokuje dogo na chwilę i wejść nie mogę...[/QUOTE]
Chyba więcej osób ma kłopoty [url]http://www.dogomania.pl/threads/223100-wirus[/url]

Posted

[quote name='elaja']Jak duży i co znaczy starszy ? Czy około 5-cio letni wchodzi w grę ? Mam u siebie na tymczasie już przeszło rok psa wyciągniętego z Olkusza , mieszka w domu z małą starszą sunią i trzema kotami [url]http://www.dogomania.pl/threads/195578-TIMUR-du%C5%BCy-i-pi%C4%99kny-a-jednak-wci%C4%85%C5%BC-niewidzialny-szuka-domu-[/url].[/QUOTE]
Nie wiem,chyba moze byc 5letni,to juz musialabys sama zapytac.

Posted

[quote name='Evelka']Od jakiś 3 dni przy otwieraniu każdej podstrony na dogomanii mój antywirus (avast!) szaleje i ciągle wykrywa zagrożenia...
Ktoś ma coś podobnego? Nie wiecie o co może chodzić?:roll:[/QUOTE]
Taaak....U mnie to samo. Na początku myślałam, że ktoś podrzucił na dogo wirusa ale to nie adres dogomani.

Posted

Pilnie domu szuka psi staruszek. Jego pani zmarla, a corka ma b. ciezko sytuacje. Psiak jeest wziety z Kundla Burego,AgaG chyba Ty z nim wystepowalas. Mysle, ze [B]Aga i p.Beata[/B] mozecie znac psiaka, ma na imie Logan adoptowany w 2005 roku. Ja nie kojarze, przypadkiem sie dowiedzialam i jestem w kontakcie internetowym z opiekunka psiaka.....Pies lubi koty,ale jest stary i schorowany....

Posted

jejku nie pamiętam który to Logan. pewnie miał inne imię schroniskowe, a inne nadane. Dziś u mnie wylądowała sunia bez oczka z krakowskiego schronu, która nie znalazła domu przez "Kundla". ponieważ na razie dosyć duża zgoda z moim stadem to chyba zostanie. Ja niestety nie mogę przechować staruszka. Zahir jak się ostatnio dwukrotnie okazało raczej nie zaakceptuje zadnego samca w domu,. wyjątek czyni tylko dla psów kilkunastoletnich, niewidomych. Zupełnie nie wiem, co tu robić.

Posted

[quote name='black_sheep']Szuka domu 3 letni pan Fretka, wykastrowany z całym osprzętem, klatką itp. Niestety go nie widziałam i nie wiem też, czy ta klatka spełnia normy wielkościowe, na życzenie dowiem się wszystkiego:)[/QUOTE]

dawaj wszelkie info na maila.. stowarzyszenie fretkowe się nim zajmie ;)
przede wszystkim zdjęcia

[quote name='black_sheep']
Fretka ponoć żyje ok 12 lat! Więc jeszcze duuużo szczęścia komuś da:smile: A na forum fretkowym nie mam konta:/ [/QUOTE]

nie znam tyle żyjącej fretki ;), śerdnio żyją 7-8 lat, cho pojedyncze przypadki zdarzają się, że żyją ciut dłużej

[B]a tu zobaczcie... kuźwa po roku się pani odwidział piesek... zobaczcie z jakich powodów... ręce opadają.....[/B]

[URL]http://adopcjektoz.blox.pl/2012/02/pies-adoptowany-ze-schroniska-wraca-z-adopcji.html[/URL]

Posted

[quote name='Asior']dawaj wszelkie info na maila.. stowarzyszenie fretkowe się nim zajmie ;)
przede wszystkim zdjęcia

nie znam tyle żyjącej fretki ;), śerdnio żyją 7-8 lat, cho pojedyncze przypadki zdarzają się, że żyją ciut dłużej[/QUOTE]

na 80% fredziak do mnie trafi, rozmawiałam już z Panią i w tych dniach się okaże czy na 100% ;)

Posted

[quote name='Asior']
[B]a tu zobaczcie... kuźwa po roku się pani odwidział piesek... zobaczcie z jakich powodów... ręce opadają.....[/B]

[URL]http://adopcjektoz.blox.pl/2012/02/pies-adoptowany-ze-schroniska-wraca-z-adopcji.html[/URL][/QUOTE]
[FONT=comic sans ms]"Ciągnie na spacerze mimo, że jest wykastrowany[/FONT]"..
Rozumiem, że kastrację można stosować zamiast szkolenia w celach chodzenia z psem na luźnej smyczy?:roll:
Ludziom się w głowach poprzewracało..

Posted

[quote name='greatmadwomen']na 80% fredziak do mnie trafi, rozmawiałam już z Panią i w tych dniach się okaże czy na 100% ;)[/QUOTE]
Z panią weterynarz? To super, jak coś informuj mnie, może być sms jakby mnie na dogo nie było

Posted

[quote name='black_sheep']Z panią weterynarz? To super, jak coś informuj mnie, może być sms jakby mnie na dogo nie było[/QUOTE]

Pani u weterynarza podała mi jakiś inny numer i dzwoniłam chyba... do właścicielki... zupełnie inna sytuacja niż opisywałaś bo fredziak jest u nich jeszcze. Trwają negocjacje z mamą, ale miejmy nadzieję iż w dobrym kierunku zmierzają. Oczywiście będę informować jak się sprawa rozwinie ;)

Posted

zapraszam do naszego krakowskiego weterana Teofilka, chłopak już 9 lat w schronie :(
[url]http://www.dogomania.pl/threads/223619-Teofil.-Samotny-i-niczyj.-9-lat-w-schronie.-Te%C5%BC-chce-mie%C4%87-domek[/url]

Posted

[quote name='karusiap']Pilnie domu szuka psi staruszek. Jego pani zmarla, a corka ma b. ciezko sytuacje. Psiak jeest wziety z Kundla Burego,AgaG chyba Ty z nim wystepowalas. Mysle, ze [B]Aga i p.Beata[/B] mozecie znac psiaka, ma na imie Logan adoptowany w 2005 roku. Ja nie kojarze, przypadkiem sie dowiedzialam i jestem w kontakcie internetowym z opiekunka psiaka.....Pies lubi koty,ale jest stary i schorowany....[/QUOTE]

Gdzies wcielo mojego posta .W 2005 roku jeszcze do kundla nie jezdziłam ,a Logana zupelnie nie kojarze .
Moge pomoc tylko w ogloszeniach .W hotelu mam 5 starych i chorych psow , jedna mloda znaleziona sunie , i 7 psa na płatnym domu tymczasowym -kalekiego psa ktory wymaga rehabilitacji .Nastepna sunia czeka na zabranie , osobiscie ja znlazłam u nas w pracy na posesji -ktos ja podrzucił ,na razie jest w gminie bo nie stac mnie na kolejnego psa w hotelu

Posted

Pani Beato, ja mam 15 psow w hotelu, bo nagle spadlo 8 po zmarlym Panu, ale co to ma do rzeczy? Przekazalam informacje,ze jest taka sytuacja. Dziewczyna twierdzi,ze Pania zna wiec myslalam,ze kogos ta cala sytuacja zainteresuje. Tyle.

Posted

zapraszam do psow "podhalanskich"
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/223647-Schronisko-na-tzw.-quot-KONCU-SWIATA-quot-masa-psow-bezskutecznie-czekajacych-na-pomoc[/URL]

Posted

[quote name='karusiap']Pani Beato, ja mam 15 psow w hotelu, bo nagle spadlo 8 po zmarlym Panu, ale co to ma do rzeczy? Przekazalam informacje,ze jest taka sytuacja. Dziewczyna twierdzi,ze Pania zna wiec myslalam,ze kogos ta cala sytuacja zainteresuje. Tyle.[/QUOTE]

Moze i mnie zna tak jak wiele ludzi , a ja ich nie znam bo nigdy nie miałam z nimi do czynienia ale nikt do mnie nie dzwonił , ale i tak jak napisałam mogę pomoc tylko w głoszeniach bo jak zwykle właściciel umiera ,a rodzina nie może pomóc. I jak widzisz mimo wszystko zainteresowałam się i oferuje pomoc na jaka mnie stac

Posted

[center][b][size="4"][size="5"]zapraszamy na dzień otwarty
do naszego schroniska
ul.rybna 3
26.02.2012
godz 10-14 i 15-17
!!![/size][/size][/b][/center]

Posted (edited)

Wczoraj w Krakowie Na Lotnisku (osiedle) moja znajoma u siebie w klatce znalazła kudłatę cudeńko. To jest suczka, prawdopodobnie ma 3 miesiące, jest przystrzyżona i wygląda na dość zadbaną. W tej chwili znajduję się u mojej znajomej,ale niestety tylko może zostać tam do dzisiaj wieczorem... a później czeka ją schronisko.
Oczywiście wezmę ją na DT,ale mogę tylko do piątku.. ponieważ cały weekend ja idę do szkoły,a TŻ do pracy...
Bardzo Was proszę o pomoc.. zaraz tutaj wstawię zdjęcie!!

Edited by quick23
Posted

niestety chyba nie uda mi się dodać zdjęcia, ale podam Wam na fb...

[url]http://www.facebook.com/photo.php?fbid=304647516258426&set=p.304647516258426&type=1&ref=nf[/url]

Posted

Wstawiam zdjęcie
[CENTER][IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-X9rc52K-AvU/T0njGzPW8qI/AAAAAAAAHso/S90wdWgHR98/s640/422693_304647516258426_100001395404053_785179_662958634_n.jpg[/IMG]

Zróbcie ogłoszenia gdzie się da może komuś uciekła . A na obróżce nie ma żadnych danych , może na wewnętrznej stronie ...

[/CENTER]