Jetrel Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 I pora na moją kolejną podopieczną, Maszę. Masz to Jeden wielki Misz-Masz wielu ras, i właśnie z tym jest cudowna. Ma długą, miękką sierść i cudowne oczy które w danej chwili mogą ukazać jej emocje. Na początku gdy zobaczyłam suczkę, myślałam że będzie naprawdę ciężko. Suka leżała płasko w boksie, warczała i pokazywała kły. P.Ania troszkę się pogimnastykowała, ale w końcu zapieła sukę na smycz i wyszłyśmy. Obawiałam się, że przy bliższym kontakcie Masza może chapnąć. Obawa jednak zaczęła mijać, gdy dała się bez problemu zmierzyć, Masza ma 47 cm w kłębie. Cudna Lisiczka moja. Sunia bez żadnych problemów podchodzi do innych psów. Obwącha się ładnie i idzie w swoją stronę. Pokazała tylko ząbki Cezarowi który zbyt mocno wciskał nos tam gdzie nie trzeba, i gdy pies podszedł za blisko mnie. Okazała się bardzo kontaktową, wesołą suczką. Daje się czesać, dotykać i pcha się na kolana. Każde słowo do niej powiedziane, powoduje że skupia się i siada wpatrzona w człowieka. Podstawia się co chwilę do miziania. Masza umie siad, za parówkę, powoli będziemy się dalej uczyć. TO kochane, mądre stworzonko, nie zasłużyło na taki los. Tutaj macie potworzynę: O tak mi dobrze! Ulubiona pozycja:) Lecz gdzieś jednak czai się smutek... Tak pilnuję pańci:) Quote
pralinka94 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Masza nie ufa byle komu... Powodzenia! :) Quote
soboz4 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Masza (381/11) 47 cm w kłębie! Z zapisów: - lubi czesanie, głaskanie, dotyk - siada za nagrodę - psy ignoruje, daje się obwąchać, gdy jakiś jest zbyt nachalny pokazuje ząbki (jak każda przyzwoita sunia!) Quote
Jetrel Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 No sama nie wiem, zaufać czy nie? Głupio mi się przyznać ale... chyba ufam ci, chodź się boję... Czy w takim razie poszukamy razem mojego człowieka? Tak? w takim razie trzeba opracować taktykę No i poszukiwania ruszyły! Quote
ClaudiaAnna Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Witam śliczną Masze :D Najlepiej wygląda jak pilnuje Pańci :D Quote
Istar19 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 banerki dla Maszy inne też mogę zrobić jak by te nie przypadły do gustu :) Quote
leonarda Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Przyszłam sobie do Maszy pokibicować w sprawie nowego domu. Quote
Jetrel Posted April 22, 2011 Author Posted April 22, 2011 W sumie niewiele się zmieniło. Masza to taki troszke roztrzepany ogrom energii. Fakt, jest jeszcze troszkę zagubiona, i ciężko złapać kontakt. Wybrzydza jeśli chodzi o jedzenie, na początku spaceru nie je w ogóle. Na smyczy chodzi ładnie, jeśli się nawet zapomni i ciągnie, wystarczy lekka korekta i chodzi jak w zegarku. Do innych psów jest naprawdę ok, jadła wczoraj z Bolkiem, w tym samym czasie i żadnych pretensji nie było. Jest miła, sympatyczna, chodź musi troszkę popyskować zanim zrobi komende, nawet za smakołyk. Kilka fotek Maszki i dowód na to że mnie zdradza (:D): No tak mnie miziaj, o tu A co tam, znudziłaś mi się, idę do Darii! Co ty tam mamroczesz? że niby ja cię zdradzam? Oj tam, przesadzasz... Quote
Ojcik Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 [quote name='J [i'] A co tam, znudziłaś mi się, idę do Eweliny! Hmmmmm... wydaje mi się, że to ja, a nie moja siostra(wiem ciągle Ci się myli):). Masza, do każdego się tuli, mała zmykaj do domku:). Quote
Jetrel Posted April 22, 2011 Author Posted April 22, 2011 Cicho, zmieniam już, ja naprawdę nie mam pamięci do imion, wybacz :D Quote
Jetrel Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 Ciocie, potrzebne ogłoszenia, prosimy... Quote
maciaszek Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Do schroniska w końcu dziś nie pojechałam, mam być w następnym tygodniu. Ale dzwoniłam zaktualizować listę wyadoptowanych psów i dowiedziałam się, że Masza już w nowym domu :smile:. Quote
ewes Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 super wiadomośc :) miejmy nadzieję, że dobry domek :) Quote
leonarda Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 A Jetrel nic nie wie:eviltong: Dopiero ja jej powiem po drodze...albo i nie...;) Quote
Recommended Posts