Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='toyota']
Udało mi się załatwić miejsce w hoteliku 300 zł za miesiąc z karmą, co jest prawie cudem, bo wszędzie są kolejki.
Moja Mama deklaruje 30 zł miesięcznie stałej deklaracji.
Ja mogę dać 20 zł od września. W tym miesiącu zapłacę za szczepienie Sonii i opłacę jej ogłoszenia u CatAngel (130 ogłoszeń za 15 zł).

To u mnie suńka miałaby mieszkać gdyby miała uzbierane 10zł dziennie. To duzy pies, myślałam że jest mniejsza, ale sytuacja jest jaka jest,wiec
mogłaby przyjechac za 300zł m-cznie, w tym karma oczywiscie, ale musi miec pewne stałe deklaracje, mam 8 psów na swoim utrzymaniu, w tym psy chore,
leczenie i utrzymanie ogromnie kosztowne, nie ma skad na to brać... dlatego suńka musiałaby miec zabezpieczenie finansowe, inaczej nie dam rady pomóc

Posted

daśka napisał(a):
,jeżeli nikt jej nie zabierze,to zostanie zawieziona przez Adama do schroniska.

Jakie schronisko jej grozi?
Czy ta mordownia w Glinczu jeszcze na tamtych terenach działa?

Posted

Winter7, nie wiem jak Ci dziękować :oops:.

Kasiu ona jest mniejsza i lżejsza od klasycznej suki ON- ka. Dałam w pierwszym poście jeszcze fotkę z ON- ką i rottweilerem.

Najważniejsze informacje o Soni - do ogłoszeń :

Sonia ma ok. 2, 5 roku, odrobaczona, odpchlona, zaszczepiona, wysterylizowana.
Sonia jest żywiołowa i nadaje się wyłącznie dla osoby aktywnej. Jest lojalna w stosunku do swojej rodziny i osób, które zna.
Ma pozytywny stosunek do dzieci, których stara się "pilnować".
Uwielbia koty, ma wobec nich instynkty opiekuńcze.
Ma prawidłowe relacji z innymi psami, ale małe psiaki intensywnie zaczepia do zabawy i może to być dla nich męczące.
Nie niszczy w mieszkaniu i utrzymuje czystość w domu. Jednak potrzebuje intensywnych spacerów lub ogródka, w którym będzie mogła się wybiegać, bardzo chętnie z drugim równie skorym do zabawy psem lub suką.

Kontakt do ogłoszeń:
605060617
[email protected]

Jeśli ktoś umie napisać jakiś tekst chwytający za serce, to bardzo proszę.

Oczywiście nie jest to pies dla osoby niedoświadczonej i wymaga ułożenia, bo ciągnie na smyczy i drapie w drzwi, gdy jest zamykana w pokoju, ale to już będę omawiać z zainteresowanymi.

Kto zostanie księgową Soni ?

Ps. Nie mam kontaktu z daśką, czy ktoś wie dlaczego nie wchodzi ona na wątek ?

Posted

Winter dziękujemy pięknie:):):):)
Asiu a gdzie jest hotelik? Rozumiem, że można sunię tam zawozić:) Winter i Rodzinka Asi skórę jej ocaliła:)
Daśko czy coś się stało??? Czemu milczysz????

Posted

Tak wygląda miejsce u Kasi: http://www.tymczas.kasia77.pl.tl/

Jeśli chodzi o Kasię77, to nie jest to hotel prowadzący komercyjną działalność. Kasia chyba wszystkie psy ma bezpłatnie u siebie, na dogo są ich wątki. Zbierane są środki głownie na weta dla psiaków. Ponieważ wiadomo jak to marnie idzie w przypadku bezpłatnych tymczasów, Kasia77 postanowiła wziąć psa do DT odpłatnie po pierwsze dlatego, że nie stać jej absolutnie na finansowanie kolejnego psa, po drugie chciałaby w ten sposób uzyskać środki finansowe dla swoich podopiecznych.

Tak więc i tak ta opłata na hotel dla Sonii trafi dla psów w potrzebie.

Czekamy na daśkę i na jej decyzję co zamierza.

Hotelik u Kasi jest ok. 100 km od obecnego DT Sonii.

Posted

Dziękuję savahna.

Musimy znaleźć dla Soni dobry dom. Tyle czasu ją dokarmiałam na działce u dziada, taką dobrą robotę daśka zrobiła. Sonia u niej odżyła, poznała smak prawdziwego domu, nie możemy pozwolić na to by zmarniała w schronie.

Sonia ma już pełno ogłoszeń od CatAngel. Aktywowałam linki. Dziękuję za szybką robotę ! Puściłam już przelew na kociaki.

Przydałoby się jeszcze allegro.

Posted

To znaczy, Sonia poki co ma aktualne ogłoszenia, tak. To ja poczekam trochę.
A już wiadomo co z psinka, bo cisza od jakiegoś czasu ze strony dt z tego co widziałam....:roll:

Posted

rozmawiałam z toyota,ale to ponad moje nerwy,mam sama zwieźć sunię do hotelu.....co jest niewykonalne,nie mam prawa jazdy a nasz samochód nie jeździ już od trzech miesięcy bo na naprawę brak kasy i zawsze ważniejsze opłaty. Mam nadzieję,że nie będziecie miały mi za złe,jezeli Adam odwiezie ją w niedzielę do schroniska. Chciałam pomóc zadeklarowałam bezpłatny dom do końca lipca na czas sterylizacji,ponieważ jak pisała toyota suni nie było gdzie umieścić na czas sterylki. To był mój błąd byłam naiwna,ale to już ostatni raz.Nie wiem czy kiedykolwiek wezmę jakiegoś psiaka na bdt.Mam nauczkę,ale oczywiście najbardziej cierpi kto pies.
toyota powiedziała,żebym to ja napisała na wątku prośbę o pomoc w transporcie,ponieważ ciągle ona prosi zwalając odpowiedzialność za sunię na mnie i argument,że to nie ja suni założyłam wątek i nie jestem za nią odpowiedzialna usłyszałam,że toyota jej nie zawiazie,bo to za daleko

Posted

Sonia przebywa w tej chwili 130 km ode mnie. Trasa Grudziądz- Żukowo to 130 km. Hotel jest w okolicach Słupska - to jest odległość 100 km. Musiałabym zrobić zatem 230 km w jedną stronę. Droga powrotna Słupsk - Grudziądz to 215 km. Razem to 445 km. Nie jestem w stanie pokonać takiej trasy. Nie jestem aż tak dobrym kierowcą. Nigdy nie jechałam trasą w kierunku Słupska, nawet nie wiem czy to jest dobra droga.
Nie znam nikogo kto mógłby ze mną jechać z Grudziądza.
Chyba łatwiej jest zawieźć sunię z Żukowa i zrobić tylko 200 km, a nie 450.
Sądziłam, że skoro daśka chce odwieźć Sonię do schronu, to nie będzie to problem jechać do hotelu.
Dla mnie 100 km w jedną stronę to nie problem. Jeżdżę w takie trasy z psami z różnych wątków za darmo, by choć w ten sposób pomóc.
Miesiąc temu jeździłam co tydzień z jakimś psiakiem w trasę. Każdą sobotę lub niedzielę poświęcałam by przewieźć jakiegoś psa.

Posted

Dziewczyny najważniejsze to przewieźć sunię do hoteliku .......napiszcie proszę w tytule wątku że szukacie pilnie transportu ...skąd dokąd ??? i koniecznie zwróćcie się o pomoc na wątku transportowym. Szkoda suni :( więc proszę tylko NIE schronisko :(

Posted

Daśko proszę nie schronisko, załatwimy transport!!!!! Popytam zaraz na wątkach:)
Edit:
jest bardzo mała, ale jednak, szansa na DS:):):) Wiem tylko tyle, że są tam 4 koty i mały psiak. Warunki domowo-ogrodowe. Pies miałby mieszkać w domu. Może się uda..... Jak tylko się dowiem oczywiście dam znać, to domek wyczytany na innym wątku z Dogo:)