daśka Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Działka ma się świetnie,jest moim kolejnym szpiegiem;-) Coś nie tyje,ale to chyba dlatego,że nie przepada za makaronem.Ja jestem zabiegana z banku do pracy,od jednej do drugiej i nie mam sił odpalać komputera. Podaję mój nr gdyby ktoś chciał na bierząco zapytać 666-317-028,wystarczy wysłać smsa oddzwonię P.S.Działka już zostaje w domu z całym stadem:-) P.S. II rozwaliła fotel,wytargała z niego całą gąbkę PS III Nie ma dla niej drzwi nie do otworzenia,skacze na klamkę tak długo,aż dopnie swego i wyjdzie:-) Czasami pryska od domu i urządzamy pościg:-) Sunia jest bardzo ufna wobec nas,stała się karna rozumie nie wolno fe itd Chwila pracy z nią i efekt będzie niesamowity,polecałabym ją ludziom którzy szukają psiaka strózującego,oczywiście z noclegami w domu.Bardzo ładnie informuje szczekaniem obecność obcych. Mieszkanie również jest dla Niej ,choć potrzebuje dużo ruchu,za to ładnie sygnalizuje chęć wyjścia na dwór:-) nie narobiła w domu nigdy:-) Quote
daśka Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Mozna ją wyadoptować każdej dobrej duszyczce,ale przyszły właściel powinien chcieć z Nią nadal pracować.Na szczęście szybko się uczy,wobec ludzi jest uległa,ale wobec innych psów wykazuje "terytorialność" tzn biegnie z zębami,kiedy leży u nas w sypialni i któryś z psiaków chce wejść.Nie gryzie,ale ostrzega,co oczywiście kończy się słowami nie wolno i jest dobrze.Napewno trzeba z Nią jeszcze pracować.Nic innego nie można jej zarzucić:-) Quote
Iljova Posted July 8, 2011 Posted July 8, 2011 Żeby jeszcze tylko przestała gryźć to czego nie powinna :) Quote
Marycha35 Posted July 11, 2011 Posted July 11, 2011 Dasieńko dziękujemy, cholera same straty masz w domku!!!! Działko Gałganie, się ogarnij i nie niszcz już!!!! No ten fotel wypatroszony to już sobie wyobrażam......;) Tyle dobrego, że sunica w domku nie sika i nie grzmoci:):):) Quote
daśka Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 byłam dzisiaj z Działką u wet,wszystko wygojone,można ją już kąpać:-) Quote
Marycha35 Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Huraaa, huraaaa, Dasieńko to pycha wieści:) DZIĘKUJEMY ZA WSZYSTKO! Quote
Iljova Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Wszystko wspaniale ze zdrowiem suni, ale nie ma ciągle domku, a czasu zostało już niewiele Quote
Iljova Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Nie jest dobrze bo już minęła połowa lipca a tu nic cisza. Quote
Marycha35 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Sezon cholerka ogórkowy.................... Quote
toyota Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Proszę o pomoc w znalezieniu domu dla malej suni. " Przytuliła się " do pięknego domu, ale nie jest tam bezpieczna, ponieważ wybiega pod ogrodzeniem na ulicę. Potrzebuję dla niej ogłoszeń. http://www.dogomania.pl/threads/211408-Ma%C5%82a-mloda-suczka-na-ulicy.-Prosz%C4%99-o-pomoc-w-ogloszeniach-!-Potrzebny-DS-lub-DT.?p=17281950#post17281950 Niestety chyba stałam się w okolicy znana z pomocy bezdomnym psom i mam teraz zgłoszenia telefoniczne :razz:, a sama mam 6 psów i kota w dwupokojowym mieszkaniu. Quote
Marycha35 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Oooooooooooo Asiu, trochę kiepsko.......Rośniesz na Wiolettę;) Tfu, tfu, bo ona bidna nie dała rady, zasypali ją psinkami! Quote
Marycha35 Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Ludkowie Kochani, na jednym z wątków szukają lekarstwo dla psa. http://www.dogomania.pl/threads/2113...dz-20-00/page2 "Jest WIELKI PROBLEM z leczeniem Jasia... Jest tylko jeden lek który może pomóc Jasiowi - ANCOTIL. Lek w tabletkach nie jest dostępny w Polsce!" Czy ktoś coś gdzieś????;-) Quote
tripti Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 przepraszam za off, ale dziś do koleżanki do pracy przez otwarte drzwi w biurze przydreptała malutka sunia szczeniak, jeszcze mleczne ząbki, czy może ktoś miałby jakiś pomysł na nią? Tradycyjnie Mszczonów pod Warszawą.... Zapowiada się na malutką sunię z dłuższym włosem. Quote
Havanka Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Toyota, Daśka prosi o pilny kontakt z Tobą. Chodzi o sunię a konkretnie o potencjalny domek dla niej, ok. 5 km od Żukowa. Quote
toyota Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 Poleciłam naszą sunię na tym wątku: http://www.dogomania.pl/threads/211435-Kochaj%C4%85cy-ludzie-szukaj%C4%85-przyjaciela-na-dobre-i-na-z%C5%82e. Z daśką już jestem w kontakcie, jutro będzie sprawdzała domek dla suni. Quote
Marycha35 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Ooooooooooooooooooo, ale superancko:) Oby tylko ktoś godny Naszej Działeczki:) Już w dupu w życiu dostała dość!!! Kciukuję:) Quote
Iljova Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Już Daśka dobrze sprawdzi ten dom, oby okazał się godny zabrać do siebie sunię :) Quote
toyota Posted July 23, 2011 Author Posted July 23, 2011 Sonia już tam została wczoraj. Pani ma kilka psów i małego kotka. Sonia na widok kota oszalała ze szczęścia i go wylizała. Z psami też dobrze. Może daśka coś więcej napisze, bo nie chcę czegoś pokręcić. Potrzebne będą pieniądze na szczepienie Soni (wścieklizna + wirusówki), bo Sonia nie ma nic w książeczce zdrowia oprócz odrobaczenia. Quote
toyota Posted July 23, 2011 Author Posted July 23, 2011 Rozmawiałam dzisiaj z daśką i nie mam niestety dobrych wieści. Domek jeszcze wczoraj oddał Sonię. Daśka musiała po nią pojechać. Sonia intensywnie zaczepiała do zabawy mniejsze od siebie pieski właścicielki. Pani powiedziała, że sobie z nią nie radzi, a nawet , że się jej boi. Sytuacja jest tragiczna. Sonia 8 sierpnia traci tymczas u daśki. Przyznam szczerze, że myślałam, że Sonia może być w DT do końca sierpnia. Potrzebujemy ogłoszeń i nowego DT dla niej. Quote
Recommended Posts