Agnieszka_K Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 i ja mam nadzieję, że już choć trochę bryka wesoło po domku?:) Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Oj,ile postów. Nie nadążam :) Samba bez problemów przespała noc. Wczoraj była bardzo zmęczona i zasypiała mi na rękach, a jak poszłam do łóżka to w trybie natychmiastowym do mnie przyleciała z merdającym ogonem i błagalnym wzrokiem "weź mnie do łóżka". I wzięłam. Przestała tak śmierdzieć, a właściwie nic już nie czuć, więc co mi tam! Musieli ją pięknie oczyścić, nie sądziłam że to tak szybko zadziała. Spałyśmy więc razem, mała ułożyła się w nogach, choć rano na powitanie podsunęła się do mojej poduszki ;) Dzisiaj spała u mnie mama i jak Samba (zaspana) ją zobaczyła z daleka, to zaczęła z tego łóżka szczekać i warczeć.Ale z bliska to od razu był w tył zwrot i chowanie w kącik. Obrońca ;-) Je piersi z kurczaka, z wielkim smakiem.Ale ona w ogóle nie umie gryźć! Już przy suchej karmie zauważyłam, że połyka ją w całości. Z kurczakiem robi to samo:( Pokroiłam go na malutkie kawałki, żeby nie było problemów. Myślałam, że znienawidzi mnie za te wszystkie "przyjemności" które jej funduje, jednak ona zrobiła się bardziej ufna wobec mnie(o dziwo). Jak wyszłam na chwilę z pokoju i do niej wróciłam, to nie posiadała się ze szczęścia, kręciła się machając ogonem, dawała mi łapy i popiskiwała. To popiskiwanie mnie bardzo zdziwiło, bo już sama nie wiem czy to było z bólu czy ze szczęścia? Trochę więcej otwiera pyszczek i przekrzywia głowę, możliwe że środki przeciwbólowe przestają działać i dopiero poczuła, że coś tam się dzieje. Z mordki co jakiś czas zwisa jej ślina pomieszana z krwią, a może to coś co ma się sączyć z rany żeby ją oczyścić? Idzie ku lepszemu, a ona chyba czuje, że nie maltretuje jej tymi zabiegami bez powodu.Nie?;-) Quote
Agnieszka_K Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 super! Sambunia jest mądrą dziewczynką i wie że wszystko co robisz to dla jej dobra, ba ja nawet myślę, że jest Ci bardzo wdzięczna ;) Quote
Noemi1 Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Ufff. Sper wieści, bo już się bałam po takiej długiej ciszy. Kabi może zadzwoń do weta, czy ma jej się coś sączyć z tej mordki. Mnie się wydaje, że nie bardzo, ale kompletnie się na tym nie znam. Lepiej dmuchać na zimne. Dzielna Sambunia, na pewno docenia, że to jej pomaga. To, że łyka jedzenie, nic nie szkodzi. Pies nie musi gryźć jedzenia jak człowiek, bo i tak nie ma enzymów trawiennych w paszczy :) Tak ostanio gdzieś wyczytałam w poradach weta. Kurczaka każdy by jadł chętnie :) Ja jak miałam karmić po operacji swoją surowym mięsem wołowym, to kupiłam jej polędwicę, bo przecież psa nie będę truła. Miał lekarz dużo radochy jak zapytałam ile jeszcze ma być na tej diecie :) Quote
malvaaa Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 ja tez nie nadążam czytac zaleglych postow, poprosze na pw dane i nr konta (bo juz sie pobugilam na ktore mam wyslac) i przeleje 281 zł, tak jak bylo mowione. Quote
malvaaa Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 a Samba napewno jest ci wdzieczna za opieke i ulge w bolu :) no i za to wpuszczenie do lozka napewno zyskalas jej sympatie :P Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Otrzymałam przelew 100zł od Reduni, dzięki:-) Bazarek szwajcarów można podłączyć pod wydarzenie na FB - zapomniałam odpisać. Pytałąm lekarza zaraz po operacji, czy będzie krwawiła.Uprzedził, że tak. To jednak rany otwarte, musi się sączyć. Czyli może połykać suchą karmę i nic nie będzie się działo? Uff.Bo już myślałam jak nauczę ją gryzienia :-) Hehe, nie ma to jak próbować dogodzić psom, a potem okazuje się że niepotrzebnie :P Kurczak będzie tylko do poniedziałku. Chociaż potem znów operacja i pewnie od nowa będzie kurczaczek. Obawiam się, że ciężko będzie wracać do suchej karmy ;-) Quote
Equus Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Pragnienie-Milosci napisał(a):Ale ona w ogóle nie umie gryźć! Już przy suchej karmie zauważyłam, że połyka ją w całości. Nie ma co się dziwić, z takim stanem paszczy nie mogła przecież gryźć i gdyby nie radziła sobie łykając to by zeszła z głodu... biedna psina - jak dobrze że już jest pod opieką dobrego weta, który wie co robi. Dziewczyny - fantastyczna akcja! Quote
Noemi1 Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Dorzuciłam już do FB szwajcary :) Myślę, że jak będą jej rosnąć nowe ząbki to jednak będzie chciała coś gryżć :) Quote
Equus Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Teraz to nawet dobrze, ze nie próbuje nic gryźć tylko łyka w całości - nic jej się do rany nie dostanie Quote
malvaaa Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 halo! Pragnienie Milosci na twoje konto są zbierane pieniazki? Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Złamaną żuchwę ma od ok.miesiąca, musiała wcześniej gryźć, ale chyba zapomniała :/ Zobaczymy czy ten odruch wróci jak już szczęka przestanie boleć i wszystko się zagoi. Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 malvaaa napisał(a):halo! Pragnienie Milosci na twoje konto są zbierane pieniazki? Nie wiem już teraz czy na moje, Atomówki czy fundacji. Ja tu nie rządze:) Quote
Equus Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Pragnienie-Milosci napisał(a):Złamaną żuchwę ma od ok.miesiąca, musiała wcześniej gryźć, ale chyba zapomniała :/ No więc przez miesiąc nie mogła gryźć i póki jej się to wszystko nie zagoi to nie będzie próbować. Nie wiem czy miałaś kiedykolwiek wyrywany ząb - jak obolała jest potem szczęka - a tu ona miała gnijacą kość, mega stan zapalny i operację - ma teraz wszystko tam pocharatane - uwierz mi, ze też byś nie gryzła ;) Zresztą po wyrwaniu zęba każą Ci jeść na początku płynne produkty przez słomkę o gryzieniu nie ma mowy ;) Ten ból suńki może sobie probować wyobrazić tylko ten co mial zapalenie okostnej - to ponoć jeden z najgorszych rodzajów bólu (dobrze, że psy mają wyższy próg bólowy od ludzi bo człowiek z czymś takim to by chodził po ścianach! Quote
Vasco Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Teraz niech już będzie tylko lepiej. Sambusia pod kołderką, na kurczaczku na pewno dojdzie do siebie. Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Dlatego poczekamy na efekty już po wszystkim:-) Nie chcę sobie nawet wyobrażać tego bólu.Wolę myśleć, że nie jest tak źle, żeby zbytnio się nad nią nie rozczulać i nie rozpieścić ;) Quote
malvaaa Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 oj tam nie rzadzisz, ale masz Sambe u siebie i masz władze :) to czekam na wiadmosc na pw z danymi. Quote
bric-a-brac Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Ją te wizyty u weta, operacje na pewno stresują. Ale tak jak dziewczyny piszą, stanie się przez to mniej dzika, bo jednak taka chorutka, wybudzająca się z narkozy, badana, obmacywana itd. przyzwyczaja się do człowieka i widzi, że ludź nie krzywdzi. Jak ona już szczeknąć i warknąć potrafi, to chyba jest dobry znak ;) Ja za każdym razem jak tu wchodzę, to jestem pełna podziwu dla tego, co robicie i jak robicie! Quote
Atomowka Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Malvaa kasę z bazarku to do mnie wyślij, zaraz Ci podaw PW z danymi Cieszę się niesamowicie,że Samba dobrze sie czuje, to dzielna dziewczynka Kamila sprawdzaj proszę co jakiś czas post czy wszystkie wpłaty które dostajesz na swoje konto notuje ok? Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=9cn_JddZz9M a to nasze kanapowe maleństwo ;-) Może niekoniecznie oglądajcie z dźwiękiem, bo jak ja słyszę jak kretyńsko odzywam się do psów, to aż mi żal za siebie ;-) Na filmiku widać jak Samba ziewa przekrzywiając pysk,właśnie tak robiła zanim trafiłam do weta. Quote
Vasco Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 Słodziak, Pragnienie-Milosci, oby tak wszyscy się do piesów odzywali ;) Quote
Aleksa. Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 [quote name='Pragnienie-Milosci']http://www.youtube.com/watch?v=9cn_JddZz9M a to nasze kanapowe maleństwo ;-) Może niekoniecznie oglądajcie z dźwiękiem, bo jak ja słyszę jak kretyńsko odzywam się do psów, to aż mi żal za siebie ;-) Na filmiku widać jak Samba ziewa przekrzywiając pysk,właśnie tak robiła zanim trafiłam do weta. Ja tak samo gadam. :D słodka :loveu: Quote
Fiera Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 [quote name='Pragnienie-Milosci']http://www.youtube.com/watch?v=9cn_JddZz9M a to nasze kanapowe maleństwo ;-) Może niekoniecznie oglądajcie z dźwiękiem, bo jak ja słyszę jak kretyńsko odzywam się do psów, to aż mi żal za siebie ;-) Na filmiku widać jak Samba ziewa przekrzywiając pysk,właśnie tak robiła zanim trafiłam do weta. Na wątku psiaka Grafita jest filmik, i też słychać jak do niego śmiesznie gadam - chyba wszystkie tak mamy;) Quote
Recommended Posts