Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
Jeśli Abra będzie miała zdjęcia,to mi podeśle,bo wiem,że też ma problem ze wstawianiem zdjęć. :lol:

Ja podejmę się kolejnego bazarku,ale mogę komuś jednej osobie podać moje hasło,ponieważ nie wiem,czy w ciągu dnia będę miała czas zapisać.

Bazarek zrobię nawet jutro,jak mi tylko pomożecie.. :( internet mam wolny.. siostra chce mi zablokować dogomanie :angryy:,bo twierdzi,że to przez nią tak wolno chodzi komputer,ale ja się nie dam :diabloti:

Rozmawiałam z Abrą, jutro odbierze smycze itp i Wam przekaże na bazarek.
A ja mam książeczki Samby i Storka od Tatoi......( sory znalazłam dzisiaj w tych smyczach )

Posted

Podajcie proszę numer konta. Biedne maleństwo, nie ma się co dziwić, że była taka "dzika" :(

Edit: jestem teraz zagranicą, wracam jutro wieczorem i dopiero wtedy będę mogła zrobić przelew (nie wzięłam karty z kodami :( ). Obiecuję przesłać 100 zł. Proszę nie czekajcie z zabiegiem...

Posted

Ale ja mam książeczke Samby.Czy to chodzi o jakieś inne książeczki?
Kradnij zdjęcia które chcesz:),ale może napisz w tytule że chodzi o operacje albo leczenie, może będzie bardziej dramatycznie. I zamiana wydarzenia to dobry pomysł, Storek już się "wypromował",więc może pomoże siostrze.

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
Jeśli Abra będzie miała zdjęcia,to mi podeśle,bo wiem,że też ma problem ze wstawianiem zdjęć. :lol:

Ja podejmę się kolejnego bazarku,ale mogę komuś jednej osobie podać moje hasło,ponieważ nie wiem,czy w ciągu dnia będę miała czas zapisać.

Bazarek zrobię nawet jutro,jak mi tylko pomożecie.. :( internet mam wolny.. siostra chce mi zablokować dogomanie :angryy:,bo twierdzi,że to przez nią tak wolno chodzi komputer,ale ja się nie dam :diabloti:

Już rozmawiałam z Zośką i jutro( niestety dopiero po południu..) odbiorę od niej smycze na bazarek.

Posted

Kamila były dwie książeczki
Jedne założone u Tattoi jak szczyle tam były w weekend, a potem te się zawieruszyły i Fiera założyła raz jeszcze u swojego weta
Kasa przelana.

Posted

Pragnienie-Milosci napisał(a):
Ale ja mam książeczke Samby.Czy to chodzi o jakieś inne książeczki?
Kradnij zdjęcia które chcesz:),ale może napisz w tytule że chodzi o operacje albo leczenie, może będzie bardziej dramatycznie. I zamiana wydarzenia to dobry pomysł, Storek już się "wypromował",więc może pomoże siostrze.

Masz książeczkę Samby bo Fiera założyła drugie, ja mam te pierwsze zaraz po złapaniu maluchów, nie zgadałam się z Fierą ( długo nie było mnie na Dogo) i tak jakoś głupio wyszło, że maluchy mają podwójne książeczki.

Posted

Ra_dunia napisał(a):
Podajcie proszę numer konta. Biedne maleństwo, nie ma się co dziwić, że była taka "dzika" :(

Edit: jestem teraz zagranicą, wracam jutro wieczorem i dopiero wtedy będę mogła zrobić przelew (nie wzięłam karty z kodami :( ). Obiecuję przesłać 100 zł. Proszę nie czekajcie z zabiegiem...

Ra_dunia, z nieba nam spadasz :loveu:

Posted

Ra_dunia napisał(a):

Dziękujemy :loveu:

Abrakadabra,doszło PW ? :roll:

Posted

Aaa, nie śledziłam całej historii krok po kroku, mój błąd ;)
Matko, jak się cieszę, że już jutro będzie pierwszy krok do lepszego samopoczucia (chociaż na początku pewnie nie będzie wesoło) !
Ja ze swojej strony daje 100zł na benzynę, żeby jeździć na operacje, po odbiór po operacjach, na antybiotyki, na wizyty pooperacyjne. Poza tym jestem wypruta z kasy, więc Samba najbardziej liczy na całe dogo, fb i szwajcary ;-)i w końcu zasnęla, więc zbiera siły przed jutrzejszym dniem :-)

Posted

Aleksandra95 napisał(a):
Dziękujemy :loveu:

Abrakadabra,doszło PW ? :roll:

Doszło :) Odpisałam :)
Pragnienie Miłości - przytul Sambę od nas wszystkich. Mam nadzieję, że środki p/bólowe trochę jej ulżą...

Posted

Dziewczyny, opis mam już prawie gotowy, ale czy mamy jakieś konto fundacyjne, które mogłabym oficjalnie podać na FB?
Opis wrzucam poniżej, dużo podkradłam od Kamili, a końcówkę zaraz dopracuję:
[FONT=Calibri]SAMBA- ZŁAMANA ŻUCHWA POMOC PILNIE POTRZEBNA!!![/FONT]
[FONT=Calibri] [/FONT]
[FONT=Calibri]Samba to trzecie dziecko spod betonowych płyt. Najmniej oswojona. Jej brat Stor jest już w nowym DS., siostra Rita jest już gotowa do adopcji, a Samba wczoraj trafiła pod skrzydła Kamili Kabi Nowakowskiej na BDT. Nikt nie przypuszczał, że sprawy przybiorą tak tragiczny obrót.[/FONT]
[FONT=Calibri]Kamila poszła a Sambą do weta, bo wydało się, że suni zatkały się gruczoły odbytowe i niepokoiła ją bolesna narośl na pyszczku. Niestety u weta okazało się:[/FONT]
[FONT=Tahoma]"Pacjent skierowany na rtg czaszki. Piesek w wieku ok.4 miesiecy.W obrazie rtg cechy starego złamania kości żuchwy po stronjie prawej w 1/2 trzonu. Złamanie z wolnym odłamem w kształcie trójkąta zawierającym zniekształcony zawiązek zęba (prawdopodobnie pm3). W świetle złamania martwak kostny komunikujący się ze środowiskiem jamy ustnej. Złamanie ze skróceniem osi kości. Nieco zwiększony zakres ruchu w stawie skroniowo-żuchwowym prawym (SSż), co prawdopodobnie ma związek z zwiększonym zakresem swobody na skutek złamiania - nie można wykluczyć urazu w okolicy SSż.[/FONT][FONT=Tahoma]
[/FONT]
[FONT=Tahoma]Pozostałe kości trzewioczaszki bez istotnych odchyleń.[/FONT][FONT=Tahoma]
[/FONT]
[FONT=Tahoma]Wobec braku cech naprawczych i masywnego zakażenia kości wskazana pilna interwencja.[/FONT][FONT=Tahoma]
[/FONT]
[FONT=Tahoma]Uwaga istnieje ryzyko powstania cysty zębopochodnej na bazie uwięzionego zawiązka zęba."[/FONT][FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Calibri]Dr.K…[/FONT]
[FONT=Tahoma]Samba wymaga pilnej (jutrzejszej) operacji, która będzie podzielona na dwa etapy. Jutro doktor planuje oczyścić żuchwę z odłamów i przygotować do operacji właściwej. Następnie chce wdrożyć silny antybiotyk dożylny który ma zlikwidować zakażenie i stan zapalny. Po paru dniach przewiduje operację ostateczną, naprawiającą złamania, no i chcemy zachować zęby...
Powiedział że ból jest tak silny, że on nie wie jak ona funkcjonowała i że nie można zwlekać. Nawet nie zdjął jej wenflonu...[/FONT]

[FONT=Tahoma]Koszt tych dwóch operacji waha się między 500-700 zł.[/FONT]
[FONT=Tahoma]BARDZO PROSIMY O POMOC[/FONT][FONT=Tahoma], nawet najmniejsze wpłaty ratują Sambę przed cierpieniem i zbliżają do normalnego życia.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Konto do wpłat wyślę osobom zainteresowanym na pw.[/FONT]
[FONT=Tahoma]lub podamy konto Fundacyjne[/FONT]
[FONT=Tahoma]Sambie możesz również pomóc biorąc udział w bazarkach na dogo: link(chyba jeszcze nie mam co wkleić [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]L[/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]W wydarzeniu będę zamieszczała rozliczenia.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Wątek całej rodzinki na dogo: link[/FONT]
[FONT=Tahoma]Wątek siostry Samby, Rity: link[/FONT]

Posted

http://plixy.pl/38096/1/38539 tu jeszcze 2 smutaśne zdjęcia z wenflonem,może ruszą za serce.
Jutro pewnie będę miała dużo drastyczniejszy widok jak jej pousuwają odłamki ;/ Przynajmniej lekarz uprzedził mnie, że Mała nie będzie wyglądała tak jak Chili po operacji żuchwy, tzn : http://www.kabi.superhost.pl/szczenieta/IMG_9211.jpg .
Właśnie dlatego tak bardzo stresuję się tym zabiegiem, wiem jak to może się skończyć i wiem co znaczą torbiele... :(

Środki działają na pewno, a dodatkowo miała dziś głupiego jasia, więc jest zmęczona:)

Wg mnie.Tekst na wydarzenie i zdjęcie dobre!

Posted

[quote name='Noemi1']Dziewczyny, opis mam już prawie gotowy, ale czy mamy jakieś konto fundacyjne, które mogłabym oficjalnie podać na FB?
Opis wrzucam poniżej, dużo podkradłam od Kamili, a końcówkę zaraz dopracuję:
[FONT=Calibri]SAMBA- ZŁAMANA ŻUCHWA POMOC PILNIE POTRZEBNA!!![/FONT]
[FONT=Calibri] [/FONT]
[FONT=Calibri]Samba to trzecie dziecko spod betonowych płyt. Najmniej oswojona. Jej brat Stor jest już w nowym DS., siostra Rita jest już gotowa do adopcji, a Samba wczoraj trafiła pod skrzydła Kamili Kabi Nowakowskiej na BDT. Nikt nie przypuszczał, że sprawy przybiorą tak tragiczny obrót.[/FONT]
[FONT=Calibri]Kamila poszła a Sambą do weta, bo wydało się, że suni zatkały się gruczoły odbytowe i niepokoiła ją bolesna narośl na pyszczku. Niestety u weta okazało się:[/FONT]
[FONT=Tahoma]"Pacjent skierowany na rtg czaszki. Piesek w wieku ok.4 miesiecy.W obrazie rtg cechy starego złamania kości żuchwy po stronjie prawej w 1/2 trzonu. Złamanie z wolnym odłamem w kształcie trójkąta zawierającym zniekształcony zawiązek zęba (prawdopodobnie pm3). W świetle złamania martwak kostny komunikujący się ze środowiskiem jamy ustnej. Złamanie ze skróceniem osi kości. Nieco zwiększony zakres ruchu w stawie skroniowo-żuchwowym prawym (SSż), co prawdopodobnie ma związek z zwiększonym zakresem swobody na skutek złamiania - nie można wykluczyć urazu w okolicy SSż.[/FONT][FONT=Tahoma]
[/FONT]
[FONT=Tahoma]Pozostałe kości trzewioczaszki bez istotnych odchyleń.[/FONT][FONT=Tahoma]
[/FONT]
[FONT=Tahoma]Wobec braku cech naprawczych i masywnego zakażenia kości wskazana pilna interwencja.[/FONT][FONT=Tahoma]
[/FONT]
[FONT=Tahoma]Uwaga istnieje ryzyko powstania cysty zębopochodnej na bazie uwięzionego zawiązka zęba."[/FONT][FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Calibri]Dr.K…[/FONT]
[FONT=Tahoma]Samba wymaga pilnej (jutrzejszej) operacji, która będzie podzielona na dwa etapy. Jutro doktor planuje oczyścić żuchwę z odłamów i przygotować do operacji właściwej. Następnie chce wdrożyć silny antybiotyk dożylny który ma zlikwidować zakażenie i stan zapalny. Po paru dniach przewiduje operację ostateczną, naprawiającą złamania, no i chcemy zachować zęby...
Powiedział że ból jest tak silny, że on nie wie jak ona funkcjonowała i że nie można zwlekać. Nawet nie zdjął jej wenflonu...[/FONT]

[FONT=Tahoma]Koszt tych dwóch operacji waha się między 500-700 zł.[/FONT]
[FONT=Tahoma]BARDZO PROSIMY O POMOC[/FONT][FONT=Tahoma], nawet najmniejsze wpłaty ratują Sambę przed cierpieniem i zbliżają do normalnego życia.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Konto do wpłat wyślę osobom zainteresowanym na pw.[/FONT]
[FONT=Tahoma]lub podamy konto Fundacyjne[/FONT]
[FONT=Tahoma]Sambie możesz również pomóc biorąc udział w bazarkach na dogo: link(chyba jeszcze nie mam co wkleić [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]L[/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][/FONT]
[FONT=Tahoma]W wydarzeniu będę zamieszczała rozliczenia.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Wątek całej rodzinki na dogo: link[/FONT]
[FONT=Tahoma]Wątek siostry Samby, Rity: link[/FONT]
Mozna podać konto Vivy! Zaraz wyślę Ci na PW.

Posted

Ciekawe jak jej się to stało... Musiała długi cierpieć bidulka... Sama się nie złamała :(

Jeśli jest taka potrzeba, to 60zł z bazarku, który skończy się za kilka dni mogę przesłać już teraz, założę ze swoich. W razie czego dajcie znać...

Posted

Dzięki Kami. Widziałam, że na FB zrobiłaś jej album, to może dorzuć tam te zdjęcia, a ja zrobię do niego link, żeby się już nimi nie przerzucać, a Ty jak znam życie będziesz na bierząco dokumentować/fotografować Sambę :)
To czekam na dane konta, które mogę wrzucić na FB :)

Posted

Noemi1 napisał(a):
Dzięki Kami. Widziałam, że na FB zrobiłaś jej album, to może dorzuć tam te zdjęcia, a ja zrobię do niego link, żeby się już nimi nie przerzucać, a Ty jak znam życie będziesz na bierząco dokumentować/fotografować Sambę :)
To czekam na dane konta, które mogę wrzucić na FB :)

Dorzuciłam i będę zdawać relację ;-)