Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Korzystając z momentu kiedy kaganiec poszedł do prania, parę fotek Krzywego Pyszczka (wygląda przez to mega zadziornie, nie wiem czemu ale rozbawił mnie ten widok - wiem nie powinien;)) :

Przed odkurzaczem uciekam w najmniejszy kącik i udaje, że mnie nie widać ;)

Posted

Pragnienie Miłości, Ty też będziesz miała ciężkie 6 tygodni ...
Obraczus - PRZYŁĄCZAM SIĘ DO ŻYCZEŃ :)

Paula, dzisiaj dzwoniła do mnie jakaś Pani (nie mogłam rozmawiać) w sprawie Rity. Oddzwoniłam, ale powiedziała, że rozmawiała już z Tobą.
Na czym stanęło?

Ps. Wczoraj w lesie pod Żyrardowem ktoś wyrzucił na pobocze 2 młode sunie (1 w ciąży) :( Zabraliśmy je...
Może znacie kogoś, kto szuka psiaka do adopcji? :p

Posted

Pyszczek jest zakrzywiony, ponieważ po jednej stronie ma zszytą skórę przez co żuchwa będzie wolniej rosła. Potem powinno się wyrównać. Tak jak lekarz mówił - plusem jest, że Samba rośnie. W niczym jej to nie przeszkadza, je normalnie, nic jej nie wypada. Z czasem wszystko się wyrówna, a jeśli nawet nie do końca to nie będzie tego tak widać:-)

Posted

To, że będzie widać krzywą mordkę mnie aż tak nie martwi, jak to czy będzie mogła normalnie z tym żyć. Ale jak widzę rokowania są dobre :)
Kabi, mam prośbę, czy mogłabyś uzupełnić na FB album Samby. Wiem, że masz dużo na głowie, ale ja tego nie mogę zrobić.
Pan Robert na FB prosił też o wiadomość na pw jaka pomoc jest jeszcze Sambie potrzebna.
Dlatego chyba w poniedziałek musimy zrobić jakieś podliczenie wpływów na konto Vivy i wydatków. Znaczy ja to zrobię, ale tradycyjnie proszę o informację o wpływy od Abry :)

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Pragnienie Miłości, Ty też będziesz miała ciężkie 6 tygodni ...
Obraczus - PRZYŁĄCZAM SIĘ DO ŻYCZEŃ :)

Paula, dzisiaj dzwoniła do mnie jakaś Pani (nie mogłam rozmawiać) w sprawie Rity. Oddzwoniłam, ale powiedziała, że rozmawiała już z Tobą.
Na czym stanęło?

Ps. Wczoraj w lesie pod Żyrardowem ktoś wyrzucił na pobocze 2 młode sunie (1 w ciąży) :( Zabraliśmy je...
Może znacie kogoś, kto szuka psiaka do adopcji? :p

Pani bardzo miła, z Warszawy, zna zasady adopcji, że obowiązuje wizyta przed adopcyjna, podpisanie umowy i zobowiązanie się do sterylizacji w odpowiednim wieku suni, pytała jakiej Rita jest wielkości i chciała by do nas przyjechać małą zobaczyć "na żywo". Miała oddzwonić jak będzie mogła do nas podjechać, póki co to tyle. Cisza. A czy inne zapytania były?

Posted

paula82 napisał(a):
a jak się sprawy mają z matką maluchów, jutro łapanka?

Ponieważ umówiłam 2 terminy sterylki (29.06. i 30.06.) łapanka powinna odbyć się dopiero 28.06 (wtorek) po południu lub 29.06 (środa) rano.
Paula - dasz radę przechować sunię z 28.06/29.06?
Mam napięty harmonogram pracy ( koniec miesiąca, kwartału i półrocza) :)
Najchętniej zajęłąbym się tym we wtorek (28.06) wieczorem. Potrzebna będzie Zośka 74, żeby pokazać miejsce, w którym widuje sunię. Na pewno się zgodzi, żeby uczestniczyć w akcji.

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Ponieważ umówiłam 2 terminy sterylki (29.06. i 30.06.) łapanka powinna odbyć się dopiero 28.06 (wtorek) po południu lub 29.06 (środa) rano.
Paula - dasz radę przechować sunię z 28.06/29.06?
Mam napięty harmonogram pracy ( koniec miesiąca, kwartału i półrocza) :)
Najchętniej zajęłąbym się tym we wtorek (28.06) wieczorem. Potrzebna będzie Zośka 74, żeby pokazać miejsce, w którym widuje sunię. Na pewno się zgodzi, żeby uczestniczyć w akcji.

Abra ja dam radę wieczorem we wtorek pisz tylko o której godzinie, chociaż wieczorem sunię rzadko widuje bardziej dostępna jest rano. Mam nadzieje że damy radę.

Posted

Serdecznie dziękuję za życzenia :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Wpadłam na chwilkę przed wyjazdem ;)
Samba biedna, ale ma wspaniałą opiekę. Dziękujemy Kamila.

Trzymam również kciuki za Ritkę :)

Posted

obraczus87 napisał(a):
Serdecznie dziękuję za życzenia :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Wpadłam na chwilkę przed wyjazdem ;)
Samba biedna, ale ma wspaniałą opiekę. Dziękujemy Kamila.

Trzymam również kciuki za Ritkę :)

Miłego wypoczynku !!:):)

Posted

Uzupełniłam album na fb. Sorry, że dopiero teraz ale miałyśmy mocno zajęty weekend;-)
Lituję się nad Sambą i często jak przysypia to zdejmuję jej kołnierz, a z kolei jak chodzi w kołnierzu to zdejmuje jej kaganiec i po prostu pilnuje czy czegoś nie gryzie. Nie mogę znieść obu rzeczy na raz.
Plus całej tej sytuacji jest taki, że Samba może sama wychodzić na ogródek, bo w kołnierzu - choćby chciała - nigdzie mi nie ucieknie ;-) Na szczęście mała wcale nie chce ucieć! Bardzo się pilnuje i biegiem wraca do domu (oczywiście na kanapę:/), uff.

Co do rozliczeń i pomocy dla Samby, to ja już napisałam moje wpływy i wydatki. Zabrakło mi 43zł. Myślę, że teraz dodatkowo potrzeba będzie funduszy na szczepienia (których nie powtórzyliśmy przez tą całą sytuację)/zabezpieczenie przed kleszczami i pchłami + jeśli mała długo nie znajdzie domu to także na karmę. Mam jeszcze pół reklamówki.

Posted

Dzięki Kabi za fb. Jak widziałas trochę dorzuciłam luzem na wątku, więc ludzie mieli info w miarę na bierząco. Wiadomo, że teraz masz dużo roboty przy Sambuni.
Jeżeli chodzi o rozliczenia, to ja czekam na info od Abry w sprawie wpływów na konto Vivy.
A resztę prowadzi Atomowka. Ja się już pogubiłam w tych rozliczeniach, ale w/g mnie Viva powinna mieć jeszcze pieniądze Samby na koncie :)

Posted

Laski dziś dostałam od VIVY refundację za FV nr 519/2011 i FD/M OK015/11/63 kwota 174,99
Szczerze nie wiem co to za kasa. Czy ją dodawać do ogólnego stanu konta dzieciaków? Czy to był zwrot za pierwszą operację? Proszę o pomoc
Kamila Tobie zabrakło 43 zł ale doliczamy szczepienia i reszta, nie wiem 150 Ci wysłać?

Posted

Atomowka, ja nie bardzo wiem jak się takie rzeczy rozlicza, ale może te z Vivy pisać osobno i odliczać od ogólnego rozliczenia wydatków. Cały czas myślę jak to przejrzyście napisać na FB, bo wtedy mamy szansę na kolejne wpłaty. A to nie jest takie proste, bo tam jest wątek tylko Samby, a tu całej rodzinki i nie chciałabym łączyć wydatków i wpłat na rodzinkę z Sambą, bo wyjdzie, że na Sambę mamy dość kasy, a nam jej tak naprawdę chyba brakuje :(
Dziewczyny radźcie jak to rozpisać, plisss