Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='obraczus87']Ja nie mam weta, który ciacha za niską kasę ;/
Przepraszam Was, że tak mało pomagam, ale mam urwanie głowy :([/QUOTE]

Wcale się nie dziwię :) Też to kiedyś przechodziłam :) (Piszę o ślubnym urwaniu głowy)

Ja mam veta -(koszt sterylki ok.150zł ) - Atomówka? Stać nas na to?
Ale tam trzeba umówić się konkretnego dnia, na konkretną godzinę, i po zabiegu odebrać sunię.
Czy propozycja Pauli jest aktualna?

Posted

Abra - suka jest zgloszona na watek sterylkowy. Bedzie zwrot, jednak ze wzgledu na dziure budżetową skarbonki, pewnie bedzie trzeba poczekac na zwrot. Czy Twoja wetka jest w stanie poczekac? Czy my zalozymy kasę?

Posted

[quote name='jola_li']Nie wiem, czy to mi się śniło, czy Ellig gdzieś wspominała o możliwości uzyskania refundacji sterylizacji bezdomnych suk w Warszawie?....[/QUOTE]

było coś takiego, z woj. maz też, był nawet nr tel podany.

Posted

Noemi, jak mi się net nie zawiesi, to prześlę Ci mailem fotki Samby - kanapowca, dużo ładniejsze, niż te ostatnie, gdy była wystraszona, poproszę Cię o wrzucenie na watek, ok?
Albo może do ogłoszeń coś się przyda :)

Posted

[quote name='Ellig'][B][URL="http://www.facebook.com/event.php?eid=174671612577955"]Darmowa sterylizacja wiejskich suczek i kotek. Fundacja "Zwierzęta i My"[/URL][/B]
Miejsce: Województwa: lubelskie, podkarpackie, świętokrzyskie, mazowieckie i podlaskie.

tel. /61/ 847 62 85[/QUOTE]

Znalazłam!

Posted

Mała na 100 % ma pchełki :( Jutro jedzie do Pr.-Miłości na miejsce Storka, więc nie wiem, czy mam jej coś kupić i zakropelkować, czy w nowym domku już ciotka to zrobi? Mam na koncie nadal te 50 zł na szczepienie ( 10 zarekwirowałam za książeczki ), ale nie chcę się tak rządzić bez konsultacji z Wami.
Guzek na pysiu jest nadal, ale chyba się na środek przemieszcza, więc to pewnie jakieś stłuczenie, albo efekt zabawy z braciszkiem ;)

Posted

[quote name='jola_li']Znalazłam![/QUOTE]

ale z tego co wiem to Noemi tam dzwoniła, rozmawiała z kobietą i raczej to odpada...
a ten wet za 150 zł to byłoby zbawienie - to chyba najniższa kwota za sterylkę o jakiej słyszałam!:)

Posted

Moja propozycja odnośnie przetrzymania suni w tym starym domu sąsiada aktualna. Będzie pod kluczem ja mogę do niej chodzić dać jeść wody, posprzątać jak będzie trzeba, doglądać po zabiegu. Ona będzie miała ubranko? czy może kołnierz trzeba będzie? Therion jutro będzie miał ściągany to gdyby trzeba było mogę dać dla niej. Ja pytałam o cenę sterylki to mi wetka powiedziała 300-350zł, jak macie za 150 to myślę, że taniej nie będzie.
a.. czy pani z Rumii, która Ritą się interesowała się rozmyśliła? Bo póki co pani z Piaseczna się nie odzywa, może nie chce kastrować swojego psa? Czy były jeszcze inne zapytania o Ritę? Trzeba kuć żelazo póki gorące, nie można czekać, z tygodnia na tydzień Rita do nas mocniej się przywiązuje ( i my do niej), ale na stałe nie może zostać. Jest w pełni adopcyjna, utrzymuje czystość w domu, zna podstawowe komendy, jest psem idealnym, lubi dzieci, oraz towarzystwo innych psów.

Posted

A więc tam Noemi dzwoniła do tej babki o sterylkę i odpada zupełnie. Ciężko się z kobieciną gadało a i czekać trzeba nie wiadomo ile. A my czasu nie czekanie nie mamy
Co do sterylki 150 to cena rewelacyjna, tylko trzeba też wziąc pod uwagę,że musimy mieć co najmniej 100 zł za tymczas u Pauli dla suni. Na koncie maluchów mamy teraz troszkę ponad 300 zł więc biorąc pod uwagę sterylke i DT to zostanie Nam jakies 70 zł

Posted

JEsli chodzi o Panią z RUmii - to za długo to wszystko trwalo, Pani sobie odpuściła... Mysle, ze warto byloby zainwestowac w wyróżnione gumtree dla małej. Odzew byłby chyba duzy (OBY!)
Pan, który pisał maila ws. Rity nie odezwał się już więcej po tym jak Mu napisałam o warunkach adopcji.
Cały czas jest bazarek dla rodzinki, ale odzew znikomy, prosze podnosić i rozsylac watek -
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/209344-********Cegie%C5%82ki********-na-mamusie-z-Z%C4%85bek-25.06-godz.24[/URL]

EDIT: jeszcze jeden bazarek jest:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/208766-Puchata-TORBA-KSI%C4%84%C5%BBKA-ETUI-na-myszk%C4%99-do-laptopa-S%C5%81OWNIK-Na-psi%C4%85-rodzin%C4%99-19.06[/url]

Poza tym skonczyl sie bazarek Livki, pare groszy z niego tez bedzie.

Gdyby nie te wszystkie bazarki, nie wiem co by było.. a raczej wiem ;/

Cena u Abry 150zł to cena extra. A skoro sterylkowa skarpeta wzbogacila sie to i zwroty powinny byc szybciej. Najlepiej byloby aby wet poczekal na zwrot ze sterylkowej skarpety.

Posted

[quote name='paula82']w takim razie proszę o plakaty, będę rozklejać. Nie pamiętam kto je drukował, ale czy może mi ktoś je podrzucić, ew. przesłać pocztą?[/QUOTE]

Jestem na urlopie teraz, a plakaty są w pracy. Będę je miala z początkiem tygodnia.

Posted

Zdjęcia psa kanapowego Samby od Fiery :)
[IMG]http://img651.imageshack.us/img651/9123/mimg1407.jpg[/IMG]

[IMG]http://img542.imageshack.us/img542/7674/mimg1406.jpg[/IMG]

[IMG]http://img864.imageshack.us/img864/8813/mimg1410izm.jpg[/IMG]

Mnie się wydaje, że sterylka mamusi za 150 zł to bardzo tanio, a tak jak już pisałam wczesniej na Fundację bym nie liczyła, bo nie wiadomo gdzie jest wetka, która robi te sterylizacje . Gdzieś w mazowieckiem, ale gdzie w Warszawie, Ostrołęce czy Mińsku tego nie udało mi się usatlić. Poza tym sunia ba być do tego czasu oswojona, przynajmniej choć troszkę, więc koszty mogłyby przerosnąć grubo te 250 zł. A i tak po sterylce opiekę dla suni musimy zapewnić same.
Mnie się wydaje, że skoro jest propozycja sterylki za 150 zł i paula daje jej tanie zakwaterowanie, to nie ma się nad czym zastanawiać, tylko łapać mamuśkę jak najszybciej.

Posted

[quote name='obraczus87']Abra - suka jest zgloszona na watek sterylkowy. Bedzie zwrot, jednak ze wzgledu na dziure budżetową skarbonki, pewnie bedzie trzeba poczekac na zwrot. Czy Twoja wetka jest w stanie poczekac? Czy my zalozymy kasę?[/QUOTE]

Myślę, ze się zgodzi :) To SUPER-VETKA :)
Jutro zadzwonię do niej, dogadamy konkrety (dzień i godzinę sterylki). Spróbuję załatwić to na poniedziałek.

Problem w tym, że mamusię trzeba odłowić wcześniej, i ew. przetrzymać do czasu zabiegu.
Paula, jeśli złapiemy ją w niedzielę rano, to czy do poniedziałku mogłaby poczekać u Twojego sąsiada na zabieg?
Zośka74, czy możesz pojechać ze mną w niedzielę ok. 7.00, żeby rozstawić klatkę? A może znasz jakieś popołudniowo-wieczorne przyzwyczajenia suczki?

PS.Mamusia nie jest taka do końca dzika... Podchodzi na 1-2m, Zośce prawie dała się karmić z ręki. Jej towarzysz jest znacznie większym dzikusem.
A kiedy Stor jedzie do DS :-o?

Posted

Fiera napisz nam jeszcze - kto będzie zajmować się Storkiem gdy PAni (tfu tfu) zachoruje, będzie miała gorączkę itp??

Przykro mi, ale w wknd siedzę na czelni :( serca nie mają naprawdę :(

Posted

[quote name='Abrakadabra']Myślę, ze się zgodzi :) To SUPER-VETKA :)
Jutro zadzwonię do niej, dogadamy konkrety (dzień i godzinę sterylki). Spróbuję załatwić to na poniedziałek.

Problem w tym, że mamusię trzeba odłowić wcześniej, i ew. przetrzymać do czasu zabiegu.
Paula, jeśli złapiemy ją w niedzielę rano, to czy do poniedziałku mogłaby poczekać u Twojego sąsiada na zabieg?
Zośka74, czy możesz pojechać ze mną w niedzielę ok. 7.00, żeby rozstawić klatkę? A może znasz jakieś popołudniowo-wieczorne przyzwyczajenia suczki?

PS.Mamusia nie jest taka do końca dzika... Podchodzi na 1-2m, Zośce prawie dała się karmić z ręki. Jej towarzysz jest znacznie większym dzikusem.
A kiedy Stor jedzie do DS :-o?[/QUOTE]
Abra mogę pojechać roztawić z Tobą klatkę, ale mogę dyżurować tylko do 8.00 bo od 9.00 do 16.00 mam szkołę. Ok 17 jak nie złapiecie mogę dyżurować dalej.

Posted

Storek już w DS, hura hura :) Już pierwszym spojrzeniem "spod byka" rozkochał ich w sobie, najpierw moich znajomych, którzy pomagali w transporcie, a potem nową panią i pana. Obwąchał swoje nowe posłanko i podusię - serduszko, i pobiegł zwiedzać mieszkanko. Bardzo mu się podobało pod wanną ;) pewnie posiedział tam trochę, zanim się przyzwyczaił do zmiany otoczenia. Zostawiłam mu trochę karmy, do której ma przyzwyczajony brzuszek, książeczkę i smycz. Poinformowałam też oczywiście o terminie szczepienia na wirusy itd.
Pani Maria mieszka z 10 lat młodszym bratem, więc jakby co (tfu tfu), to maluch będzie miał opiekę. Na dole mieszka fajny rudy jamniczek, więc może nasz psiak będzie miał kolegę do zabaw :)

Posted

[quote name='Zośka74']Abra mogę pojechać roztawić z Tobą klatkę, ale mogę dyżurować tylko do 8.00 bo od 9.00 do 16.00 mam szkołę. Ok 17 jak nie złapiecie mogę dyżurować dalej.[/QUOTE]

To chyba dogadamy sie przez telefon :) Zadzwonię do Ciebie jutro i wytłumaczysz mi, w którym niejscu ona leżakuje tak rano.