Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='majuska']Kojarzycie kto jest na dogo z fundacji DR Lucy, bo watek Nerusia przekopałam i nie znalazłam:shake:[/QUOTE]
Tyle mi się gdzieś obiło o oczy, że schronisko w Gaju jest pod patronatem tej fundacji. Pokop na wątku ogólnym schroniska.

• Replies 388
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wymyśliłam coś bombowego jak dla mnie ale oceńcie sami. Ponieważ kombinowałyśmy z majuską jak tu wykąpać Rambo w szamponie leczniczym /skóra nadal fatalna/, przyszło mi do głowy zafundować mu kąpiel w salonie dla psów. Dopytałam już, salon taki znajduje się w Galerii ,,Nowy Świat'' i myślę że nie odmówią przyjęcia psa z chorą skórą. U nas w przytulisku nie ma warunków, nie mówiąc o tym że wodę mamy tylko z węża zimną, a Rambo to ogromny collie i wozić go do mojej łazienki jak planowałyśmy to chyba nie za dobry pomysł. Kąpiel lecznicza potrzebna mu na cito bo oprócz tych ognisk zapalnych na skórze i tego że lepi się z brudu, to jeszcze śmierdzi niemiłosiernie. No co, czy to nie bombowy pomysł ?

Posted

Rambo widnieje już na stronie Fundacji DrLucy od jakiegoś czasu :)
Będziemy razem szukali mu domku.... Piękny pies, a ludzki prymitywizm nie zna po prostu granic....
Jak przebiega leczenie? Czy z uszami już lepiej?
Pomysł z tym psim SPA - super :) Oby tylko się zgodzili takiego śmierdziuszka przyjąć....

Posted

Z uszami w miarę dobrze, tylko skóra w ruinie.
Mam nadzieje, że zgodzą się go wykąpać, zreszta tych salonów jest kilka w Rzeszowie, myślę jednak, że teraz jest sezon na psią pilęgnację i mogą być kolejki.

Posted

Rambuś był dzisiaj na obiecanym długim spacerku. Poszliśmy nad rzekę, Rambo był szczęśliwy i nie miał wcale zahamowań żeby się zmoczyć. Niestety w tym miejscu woda za głęboka.

Posted

Jaki on szczęśliwy na tym spacerku :) Aż się łezka w oku kręci jak pomyśleć, że tyle ruchu jak na tym spacerze to pewnie w całym życiu nie miał...
Na kiedy palnowana wycieczka do SPA?

Posted

Byłam dzisiaj umówić Rambo na kąpiel. Głupi to ma szczęście, trafiłam na Panią co sama ma 2 collaki i zajmie się Rambo osobiście. Tak ją wzruszyła jego historia , że mamy sie umówić za jakieś dwa tygodnie bo Rambo teraz w trakcie leczenia. Będzie i kąpiel i strzyżenie.
Popatrzcie na jego sierść, teraz i tak wygląda o niebo lepiej niż na początku.

Posted

Rambuś słodki jak i inne psy zamknięty w boksie bo Iga i Blondi mają cieczki. A jemu jak nikomu innemu ruch potrzebny żeby rozruszać się i wzmocnić nogi po 3 latach na krótkim łańcuchu. Ale to niestety uroki przytuliska, musimy powalczyć o drugi wybieg, choćby malutki żeby psiaków nie trzeba było na pół dnia zamykać. Poczekamy na wpływy z 1% i jak zakupimy nowy boks z budą, będziemy drążyć o powiększenie wybiegu.

Posted

Kopiuję z wątku boguchwalskiego

"I jeszcze troche info o Walusiu i Rambo.

Waluś kończy właśnie brać antybiotyk i steryd, Justynka ocenia stan jego zdrowia na zadowalający, tzn. już jest "z górki", po tak długotrwającym wyniszczeniu i stanach zapalnych leczenie niestety musiało tyle trwać.

Rambo jest w gorszym stanie , jeszcze troche leczenia przed nim, bierze teraz antybiotyk, dużo powinna pomóc ta kąpiel.

Oba psiaki dostają preparat Vetoskin ( zawiera kwasy omega-3, -6 , oraz witaminy z grupy B )

Rambuś będzie miał pobieraną krew na badania jak się zakończy kuracja antybiotykowa.

Waluś i Rambo maja kupiona karmę DogChow na bazie jagnięciny ( pełnowartościowa karma polecana dla psów ze skłonnością do alergii skórnych i pokarmowych )

Justynka póki co ocenia koszty na około 150 zł"

Posted

To świetnie że karma już zakupiona, muszę jeszcze pogadać z Justynką o dobrej karmie dla Igi bo ona straszna chudzinka.
U Walusia spektakularna poprawa, ale Rambo też wygląda o niebo lepiej jeśli porówna się jego zdjęcia ,,wtedy'' i teraz.

Posted

Rambo,to taki nasz ojciec rodziny, stateczny, dostojny, kroczy po przytulisku, wszystko nadzoruje, wszystkimi kieruje, ale czasami jakieś małe smrody go nie słuchają. :mad::mad:Mimo że zamknięty, jednak nigdy się "nie skarży", ze stoickim spokojem siedzi, czeka na swoją kolejkę aż się go wypuści. Teraz właśnie biega sobie do rana z Igunią, ale pewnie raczej śpi, no ale choć chwilkę na wolności. :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: