Florentynka Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 [quote name='majuska']Kojarzycie kto jest na dogo z fundacji DR Lucy, bo watek Nerusia przekopałam i nie znalazłam:shake:[/QUOTE] Tyle mi się gdzieś obiło o oczy, że schronisko w Gaju jest pod patronatem tej fundacji. Pokop na wątku ogólnym schroniska. Quote
Florentynka Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Majusko - zupełnym przypadkiem wypatrzyłam gdzieś osobę o nicku Bejotka, ktora nosi się z banerkiem fundacji dr Lucy Quote
Becia66 Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Rambuś maszerował dzisiaj troszkę po trawce ale dłuższy spacerek obiecałyśmy mu następnym razem bo dziś było trochę zamieszania. Quote
Becia66 Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Wymyśliłam coś bombowego jak dla mnie ale oceńcie sami. Ponieważ kombinowałyśmy z majuską jak tu wykąpać Rambo w szamponie leczniczym /skóra nadal fatalna/, przyszło mi do głowy zafundować mu kąpiel w salonie dla psów. Dopytałam już, salon taki znajduje się w Galerii ,,Nowy Świat'' i myślę że nie odmówią przyjęcia psa z chorą skórą. U nas w przytulisku nie ma warunków, nie mówiąc o tym że wodę mamy tylko z węża zimną, a Rambo to ogromny collie i wozić go do mojej łazienki jak planowałyśmy to chyba nie za dobry pomysł. Kąpiel lecznicza potrzebna mu na cito bo oprócz tych ognisk zapalnych na skórze i tego że lepi się z brudu, to jeszcze śmierdzi niemiłosiernie. No co, czy to nie bombowy pomysł ? Quote
Dzika_Figa Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Bombowy! Psie spa mu się należy! Najlepiej niech go jeszcze przystrzygą trochę, pod krótszym futrem skóre będzie lepiej oddychać, a za jakiś czas wszystko odrośnie. Quote
Becia66 Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Wykąpiemy i ostrzyżemy, mam tylko nadzieję że nam nie odmówią usługi. Quote
Bejotka Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Rambo widnieje już na stronie Fundacji DrLucy od jakiegoś czasu :) Będziemy razem szukali mu domku.... Piękny pies, a ludzki prymitywizm nie zna po prostu granic.... Jak przebiega leczenie? Czy z uszami już lepiej? Pomysł z tym psim SPA - super :) Oby tylko się zgodzili takiego śmierdziuszka przyjąć.... Quote
majuska Posted May 14, 2011 Author Posted May 14, 2011 Z uszami w miarę dobrze, tylko skóra w ruinie. Mam nadzieje, że zgodzą się go wykąpać, zreszta tych salonów jest kilka w Rzeszowie, myślę jednak, że teraz jest sezon na psią pilęgnację i mogą być kolejki. Quote
Becia66 Posted May 14, 2011 Posted May 14, 2011 Rambuś był dzisiaj na obiecanym długim spacerku. Poszliśmy nad rzekę, Rambo był szczęśliwy i nie miał wcale zahamowań żeby się zmoczyć. Niestety w tym miejscu woda za głęboka. Quote
majuska Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 Tyle czasu biedne psisko czekało na taką wycieczkę:shake: Quote
Casablanca Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Jaki on szczęśliwy na tym spacerku :) Aż się łezka w oku kręci jak pomyśleć, że tyle ruchu jak na tym spacerze to pewnie w całym życiu nie miał... Na kiedy palnowana wycieczka do SPA? Quote
Becia66 Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Byłam dzisiaj umówić Rambo na kąpiel. Głupi to ma szczęście, trafiłam na Panią co sama ma 2 collaki i zajmie się Rambo osobiście. Tak ją wzruszyła jego historia , że mamy sie umówić za jakieś dwa tygodnie bo Rambo teraz w trakcie leczenia. Będzie i kąpiel i strzyżenie. Popatrzcie na jego sierść, teraz i tak wygląda o niebo lepiej niż na początku. Quote
Dzika_Figa Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 To faktycznie trafiliście idealnie. Czekam z niecierpliwością. A jak witaminki? Quote
majuska Posted May 17, 2011 Author Posted May 17, 2011 Super się udało :) Witaminki ma JUstynka kupić jak będzie w hurtowni. Nie wiem czy juz była Quote
Florentynka Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 On się uśmiecha na tych zdjęciach ze spaceru!!! Quote
majuska Posted May 18, 2011 Author Posted May 18, 2011 On wogóle zadziwia tą swoją pogoda ducha i ufnością do ludzi po tym co przeszedł Quote
karolciasz28 Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 A to w tym salonie zrobię z niego psiego modela, a jeszcze z tym uśmieszkiem to dopiero zrobi furorę. :lol::lol: Quote
Becia66 Posted May 22, 2011 Posted May 22, 2011 Rambuś słodki jak i inne psy zamknięty w boksie bo Iga i Blondi mają cieczki. A jemu jak nikomu innemu ruch potrzebny żeby rozruszać się i wzmocnić nogi po 3 latach na krótkim łańcuchu. Ale to niestety uroki przytuliska, musimy powalczyć o drugi wybieg, choćby malutki żeby psiaków nie trzeba było na pół dnia zamykać. Poczekamy na wpływy z 1% i jak zakupimy nowy boks z budą, będziemy drążyć o powiększenie wybiegu. Quote
Casablanca Posted May 24, 2011 Posted May 24, 2011 Po tej wizycie w salonie sierść będzie pewnie cudowna! :) Szczęście, że taka miła kobietka. Quote
majuska Posted May 25, 2011 Author Posted May 25, 2011 Kopiuję z wątku boguchwalskiego "I jeszcze troche info o Walusiu i Rambo. Waluś kończy właśnie brać antybiotyk i steryd, Justynka ocenia stan jego zdrowia na zadowalający, tzn. już jest "z górki", po tak długotrwającym wyniszczeniu i stanach zapalnych leczenie niestety musiało tyle trwać. Rambo jest w gorszym stanie , jeszcze troche leczenia przed nim, bierze teraz antybiotyk, dużo powinna pomóc ta kąpiel. Oba psiaki dostają preparat Vetoskin ( zawiera kwasy omega-3, -6 , oraz witaminy z grupy B ) Rambuś będzie miał pobieraną krew na badania jak się zakończy kuracja antybiotykowa. Waluś i Rambo maja kupiona karmę DogChow na bazie jagnięciny ( pełnowartościowa karma polecana dla psów ze skłonnością do alergii skórnych i pokarmowych ) Justynka póki co ocenia koszty na około 150 zł" Quote
Becia66 Posted May 25, 2011 Posted May 25, 2011 To świetnie że karma już zakupiona, muszę jeszcze pogadać z Justynką o dobrej karmie dla Igi bo ona straszna chudzinka. U Walusia spektakularna poprawa, ale Rambo też wygląda o niebo lepiej jeśli porówna się jego zdjęcia ,,wtedy'' i teraz. Quote
Agula99 Posted May 26, 2011 Posted May 26, 2011 Rambo,to taki nasz ojciec rodziny, stateczny, dostojny, kroczy po przytulisku, wszystko nadzoruje, wszystkimi kieruje, ale czasami jakieś małe smrody go nie słuchają. :mad::mad:Mimo że zamknięty, jednak nigdy się "nie skarży", ze stoickim spokojem siedzi, czeka na swoją kolejkę aż się go wypuści. Teraz właśnie biega sobie do rana z Igunią, ale pewnie raczej śpi, no ale choć chwilkę na wolności. :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Becia66 Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 Rambo powolutku wraca do zdrowia, w przyszłym tygodniu kąpiel ma być, to dopiero nam chłopak wypięknieje.... Quote
Recommended Posts