Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tajfun to jedna wielka radość. Jest bardzo przyjazny i wciąż myśli o zabawie; wszystkie spotkane przez niego stworzenia – czy to psy, czy to ludzie – to dla niego kolejni towarzysze do wspólnej zabawy. Zawsze radosny, żywy i pełen energii, dzięki czemu spacery z nim to sama przyjemność. Jednocześnie jest bardzo ufny. Połączenie tych cech może zaowocować przyjaźnią już po jednym spacerze; to po prostu prawdziwy pies-przylepa. Jednak ma to też swoją złą stronę – Tajfun cierpi na lęk separacyjny. Gdy zostaje sam w mieszkaniu, staje się niespokojny i ze stresu może zacząć niszczyć otaczające go rzeczy.

Tajfun jest wielkim, pięknym psem, a w tym dużym ciele mieszka zawsze skory do zabawy szczeniaczek. Oczywiście nie zdaje on sobie sprawy, jakie wrażenie wywołuje, gdy skacze do ludzi i innych psów, więc nie znając go, w pierwszej chwili można poczuć się przestraszonym. Dlatego też nie nadaje się do domu z dziećmi.

Jednocześnie, mimo dużych chęci do zabawy, Tajfun jest pojętnym psem – szybko się uczy i obecnie ma już opanowane najważniejsze komendy: „siad”, „łapa”, „waruj”. Spacer z dużym i odpowiednio wychowanym psem dodaje pewności, a jego widok budzi u innych respekt. Wszak ci, którzy go nie znają nie wiedzą, jakie z niego przyjacielskie stworzenie
:p A Tajfun to pies uwielbiający czochranie i pieszczoty, więc już one same w sobie stanowią dla niego nagrodę za dobrze wykonane zadanie. Dla właściciela to również przyjemność, bo Tajfun posiada gładką, przyjemną w dotyku sierść.

rasa: mieszaniec
miasto: Katowice
sterylizacja: tak
szczepienia: tak
odrobaczenie: tak

Jak widać, na początku mało kto wie, że Tajfun szuka po prostu towarzysza do zabawy. A przecież on tak mocno wymachuje ogonem:)

Jednak już chwilę później te same postaci są przyjaciółmi:

Zresztą przy pieszczotach Tajfun zapomina o całym świecie:

Ale mimo, że uwielbia zabawy i czochranie, to potrafi się też sprężyć i skupić na obowiązkach!:

Piękny, mądry pies - nic dodać, nic ująć:

Kontakt:
[email protected]
518679458

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem u Tajfuna:D super psiak i imię też pasuje:) takiego jak on możnaby brac w ciemno gdyby się miało osobny pokój dla niego:D:D:D (oczywiście bez mebli:P) do domku Tajfun!!:D

Posted

soboz4 napisał(a):
przy zwrocie powiedziano, że bardzo niszczy gdy zostaje sam.

Taki pies, jak nie ma możliwości się wyszaleć, to po prostu "musi" coś niszczyć. Czy on aby miał zapewnione dość ruchu...?

Zapisuję Tajfunka.

Posted

ja słyszałam jak ktoś mówił, że jednym z powodów "zwrotu" było to, że nie szczekał, ale nie wiem ile w tym prawdy... nawet go kojarzyłam bo poprzedni właściciele byli z nim w schronie u szkoleniowca właśnie z tego powodu.

Posted

wydaje mi się, że o niego, jeszcze jak wtedy byli, to zwrócił moją uwagę, bo potargał swojemu "właścicielowi" kurtkę, chyba za mocno smycz pociągnął

• 4 weeks later...