hansior Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Tajfun to jedna wielka radość. Jest bardzo przyjazny i wciąż myśli o zabawie; wszystkie spotkane przez niego stworzenia – czy to psy, czy to ludzie – to dla niego kolejni towarzysze do wspólnej zabawy. Zawsze radosny, żywy i pełen energii, dzięki czemu spacery z nim to sama przyjemność. Jednocześnie jest bardzo ufny. Połączenie tych cech może zaowocować przyjaźnią już po jednym spacerze; to po prostu prawdziwy pies-przylepa. Jednak ma to też swoją złą stronę – Tajfun cierpi na lęk separacyjny. Gdy zostaje sam w mieszkaniu, staje się niespokojny i ze stresu może zacząć niszczyć otaczające go rzeczy. Tajfun jest wielkim, pięknym psem, a w tym dużym ciele mieszka zawsze skory do zabawy szczeniaczek. Oczywiście nie zdaje on sobie sprawy, jakie wrażenie wywołuje, gdy skacze do ludzi i innych psów, więc nie znając go, w pierwszej chwili można poczuć się przestraszonym. Dlatego też nie nadaje się do domu z dziećmi. Jednocześnie, mimo dużych chęci do zabawy, Tajfun jest pojętnym psem – szybko się uczy i obecnie ma już opanowane najważniejsze komendy: „siad”, „łapa”, „waruj”. Spacer z dużym i odpowiednio wychowanym psem dodaje pewności, a jego widok budzi u innych respekt. Wszak ci, którzy go nie znają nie wiedzą, jakie z niego przyjacielskie stworzenie :p A Tajfun to pies uwielbiający czochranie i pieszczoty, więc już one same w sobie stanowią dla niego nagrodę za dobrze wykonane zadanie. Dla właściciela to również przyjemność, bo Tajfun posiada gładką, przyjemną w dotyku sierść. płeć: pies wiek: 2 lata 7 miesięcy rasa: mieszaniec miasto: Katowice sterylizacja: tak szczepienia: tak odrobaczenie: tak Jak widać, na początku mało kto wie, że Tajfun szuka po prostu towarzysza do zabawy. A przecież on tak mocno wymachuje ogonem:) Jednak już chwilę później te same postaci są przyjaciółmi: Zresztą przy pieszczotach Tajfun zapomina o całym świecie: Ale mimo, że uwielbia zabawy i czochranie, to potrafi się też sprężyć i skupić na obowiązkach!: Piękny, mądry pies - nic dodać, nic ująć: Kontakt: [email protected] 518679458 Quote
soboz4 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 No i znowu nie jestem pierwsza... Zapisuję wątek "maluszka"!!! Quote
kimiji Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Jestem ślicznej mordki!!:loveu: Hansior powiedz, wiesz coś o tym jak Tajfun wrócił? Bo wcześniej miał inny numer... Quote
soboz4 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Tajfun wrócił, bo lubi demolki, ma lęk separacyjny i nie potrafi zostawać sam. Quote
saphira18 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 a może wrócił bo urósł "za duży"? ja go pamiętam jako szczeniora... dużo mniejszego i nawet jakieś zdjęcie z tego okresu jest na stronce schroniska Quote
soboz4 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 przy zwrocie powiedziano, że bardzo niszczy gdy zostaje sam. Quote
czaku Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Jestem u Tajfuna:D super psiak i imię też pasuje:) takiego jak on możnaby brac w ciemno gdyby się miało osobny pokój dla niego:D:D:D (oczywiście bez mebli:P) do domku Tajfun!!:D Quote
leonarda Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 soboz4 napisał(a):przy zwrocie powiedziano, że bardzo niszczy gdy zostaje sam. Taki pies, jak nie ma możliwości się wyszaleć, to po prostu "musi" coś niszczyć. Czy on aby miał zapewnione dość ruchu...? Zapisuję Tajfunka. Quote
ewes Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 ja słyszałam jak ktoś mówił, że jednym z powodów "zwrotu" było to, że nie szczekał, ale nie wiem ile w tym prawdy... nawet go kojarzyłam bo poprzedni właściciele byli z nim w schronie u szkoleniowca właśnie z tego powodu. Quote
saphira18 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 też mi się kiedyś obiło o uszy że zwrócili psa bo pies nie szczekał... a pilnował posesji i niby musiał szczekać..:( ale czy to o Tajfuna chodziło to nie wiem Quote
ewes Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 wydaje mi się, że o niego, jeszcze jak wtedy byli, to zwrócił moją uwagę, bo potargał swojemu "właścicielowi" kurtkę, chyba za mocno smycz pociągnął Quote
maciaszek Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Tajfun wyadoptowany był już 2 razy i 2 razy wrócił do schroniska. Jeden raz na pewno z tego powodu, że demoluje mieszkanie pod nieobecność właścicieli. Quote
Kama83 Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 2 lata (z haczykiem 7 miesieciu), 2 adopcje, 2 powroty :( mam nadzieje, ze 3 domek pojawi sie szybciuko i juz na zawsze. Quote
ClaudiaAnna Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 zapisuje wielkiego `szczeniaczka` :D a jego historia smutna... Szkoda że nie trafił jeszcze na odpowiedniego właściciela... Mam nadzieję że to się szybko zmieni :) Quote
Recommended Posts