Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chiquita&DeeDee napisał(a):
Hmmm... to po pyralginie się płacze?:hmmmm::hmmmm::hmmmm:

Brałam pyralginę na ból głowy ale mi przeszło jak tu przyszłam:evil_lol:
Tylko przymulenie mi zostało:evil_lol:

Posted

RUDA ZUZIA napisał(a):
Dziewczynki a może mi powiecie czym przemywać oczka Pciółki?Bo jej ciągle łzawią i ma takie posklejane włoski pod oczami.

Tylko nie rumiankiem!!!Są specjalne krople, ale z oczami to lepiej iść do weta.

Posted

andegawenka napisał(a):
Tylko nie rumiankiem!!!Są specjalne krople, ale z oczami to lepiej iść do weta.

Byłam niedawno ale zapomniałam o tym mówić.
Bo.. byłam z Zazulą na badanie guzów.Wetka pobierała materiał do badania. I żyłam w stresie co wyjdzie.Ale to na szczęście są tylko tłuszczaki(nie śmiać mi się tu:evil_lol:)
Ale przy okazji znalazła jej mały guzek na listwie mlecznej i czeka nas operacja:placz:

Posted

Nie ma się z czego śmiać, ja prześwietlam moje dzieci codziennie, czy wszystko ok!
Dobrze, że jesteś przezorna:loveu:
A kup jej krople do oczu jakieś świetliki czy coś, u nas nie pomogły, ale może u Pciółki:)
Ja przemywałam specjalnym płynem, ale nie dało to efektu poza tym, że jak mnie Dee z wacikiem widziała to wiała gdzie pieprz rośnie:evil_lol:

Posted

Nie ma się z czego śmiać, ja prześwietlam moje dzieci codziennie, czy wszystko ok!
A kup jej krople do oczu jakieś świetliki czy coś, u nas nie pomogły, ale może u Pciółki:)
Ja przemywałam specjalnym płynem, ale nie dało to efektu poza tym, że jak mnie Dee z wacikiem widziała to wiała gdzie pieprz rośnie:evil_lol:

...dokładnie, masci się zakrapla a i tak potem łzawią. Moja więcej zuzywała chusteczek niż ja...

Posted

Pytałam,bo czytałam gdzieś na dogo o płynie (bornym?)
Ja codziennie z nią chodzę "myju myju" do łazienki i myję wodą.Przy okazji ona wylizuje mi palce z wody i chyba to lubi:loveu:
Do wetki na razie nie pójdę bo mrozy są okropne a my bez samochodu póki co.Tylko jak jest konieczność(Tak jak z Zuzią)

Posted

RUDA ZUZIA napisał(a):
A czemu nie rumiankiem?

lekarze krzyczą że nie rumiankiem, ludzcy też nie pozwalają! woda tylko przegotowana bo z kranu zawiera dużo chloru. W naszym regionie jest też dużo kamienia. Ja uzywam przegotowaną i przefiltrowaną...

Posted

andegawenka napisał(a):
lekarze krzyczą że nie rumiankiem, ludzcy też nie pozwalają! woda tylko przegotowana bo z kranu zawiera dużo chloru. W naszym regionie jest też dużo kamienia. Ja uzywam przegotowaną i przefiltrowaną...

No to jutro myju myju wacikiem z przegotowaną wodą:loveu:Filtra nie mam.
Zawsze myślałam,że rumianek jak najbardziej do oczu może być.

Nie oddam nikomu:loveu:

Posted

Rumianek zawiera drobne, drażniące cząsteczki. Najlepiej sprawdzić u weta czy łzawienie jest spowodowane jedynie budową oka (wystające gałki) czy może jest podrażniane włoskami na powiekach. Ten płyn o którym piszesz działa chyba tylko na zasadzie rozjaśniania odbarwień sierści pod oczami - ale może się mylę.

Posted

RUDA ZUZIA napisał(a):
Na tym ostatnim zdjęciu jest skrzywiona bo zobaczyła aparat.

Super to zdjęcie :D

Piękna:loveu::loveu:
Ale się nad nią znęcacie:diabloti: pływać jej każecie, zdjęcia robicie:evil_lol:

Przez Ciebie tak sie bidulka męczy! Musi trzymać linię, bo jej ciocia Romi będzie przygadywać jak nie przymierzając Pciółce, że wcięcia nie ma :D

Gosiu!!:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Przyznałaś się:loveu::loveu: (...)

Ile można ściemniać ;) :D

Posted (edited)

RUDA ZUZIA napisał(a):
(...)
A hobby zaczęło się od Zuzi.
Zmobilizowała nas do kupna działki bo o spuszczaniu ze smyczy do dzisiaj nie ma mowy.
Zaraz nam pokazała co potrafi:lol:

Dobrą rzecz dziewczyna niechcący zrobiła, częściej teraz przebywacie na powietrzu, więcej ruchu macie... łatając dziury w płotach :D
Niezła spryciara z niej!

Świetne to uśmiechnięte zdjęcie Zuzuli :)

andegawenka napisał(a):
Tu tez jest sliczna http://fotofotki.pl/pliki_img/pj7n0exvmhac44zycskx.jpg

talia Pcioły:evil_lol:

Ciocia Ande, to się kiedyś doigra :mad:

RUDA ZUZIA napisał(a):
A jak Wam pokażę na wiosnę dwie odchudzone żylety to Wam oko wypadnie:evil_lol:

Eeee... jak ma mi oko wypaść, to ja dziękuję :evil_lol:

:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt: przepraszam mojego laptoka:evil_lol:

A TZia nie oplułaś przy okazji? :diabloti:

andegawenka napisał(a):
ja też przepraszam laptopa

Chyba zacznę zarabiać na czyszczeniu Waszych laptopów :cool3:

RUDA ZUZIA napisał(a):
Dziewczynki a może mi powiecie czym przemywać oczka Pciółki?Bo jej ciągle łzawią i ma takie posklejane włoski pod oczami.

Zuziu, kup w aptece krople ze świetlika (bez recepty) pozakraplaj przez tydzień 3 razy dziennie po jednej do oczka i powinno pomóc, jesli rzęsy i włosy się nie zawijają i nie wchodzą do oka raniąc je.

Edited by Gosiapk
Posted

Gosiu ona nie musi trzymać linii, bo żeby trzymać, to trzeba ją mieć:diabloti::diabloti::roflt:
A to ciężka praca, ja co rano stoję z moją mini wagą i ważę co do grama porcję dzienną, dla każdej kobietki:lol: co do ziarenka;)

Ale Zuzia miętka jest:evil_lol: hehehe

Mówisz, że zaczniesz zarabiać?? :cool3: ale dużo takich skrzywionych jak my nie ma, więc kokosów się nie dorobisz:eviltong:
A TZ nie oplułam, bo go nie było:evil_lol: jakby był to by mi laptoka zarekwirował widząc jak biedny obrywa przez Was:diabloti::lol:

Posted

Gosiu ona nie musi trzymać linii, bo żeby trzymać, to trzeba ją mieć:diabloti::diabloti::roflt:
A to ciężka praca, ja co rano stoję z moją mini wagą i ważę co do grama porcję dzienną, dla każdej kobietki:lol: co do ziarenka;)

Ale Zuzia miętka jest:evil_lol: hehehe

Mówisz, że zaczniesz zarabiać?? :cool3: ale dużo takich skrzywionych jak my nie ma, więc kokosów się nie dorobisz:eviltong:
A TZ nie oplułam, bo go nie było:evil_lol: jakby był to by mi laptoka zarekwirował widząc jak biedny obrywa przez Was:diabloti::lol:

Jesteś okrutna i zła! Co do ziarenka na wadze odważa! Szukamy DT lub DS dla Chiquity, DeeDee i Wikuśki! One nie mogą zostać w takim domu ;) :D

Posted

kuna !!jeszcze się skarży na ciężką pracę:mad::mad:

Gosiapk napisał(a):
Jesteś okrutna i zła! Co do ziarenka na wadze odważa! Szukamy DT lub DS dla Chiquity, DeeDee i Wikuśki! One nie mogą zostać w takim domu ;) :D

i na czarne kwiatki ja damy:p

....dzieci głodzi:angryy:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

andegawenka napisał(a):

i na czarne kwiatki ja damy:p

....dzieci głodzi:angryy:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

O to to! Na czarne kwiatki! :D

Posted

:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:

Ale się uśmiałam:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

A swoją drogą to to jest właśnie troska, żeby serduszko i nóżki miały lekko:loveu: a nie takie kluski, że ledwo się toczą:diabloti::eviltong::eviltong:

Posted

Agnieszka Co. napisał(a):
Rumianek zawiera drobne, drażniące cząsteczki. Najlepiej sprawdzić u weta czy łzawienie jest spowodowane jedynie budową oka (wystające gałki) czy może jest podrażniane włoskami na powiekach. Ten płyn o którym piszesz działa chyba tylko na zasadzie rozjaśniania odbarwień sierści pod oczami - ale może się mylę.

Dziękuję.:lol:
Chyba jutro faktycznie do wetki zadzwonię.
Te kłaczki przy oczkach ma takie sterczące ale boję się nożyczkami operować przy oczach.