Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Chiquita&DeeDee napisał(a):
:roflt::roflt: no to pięknie:diabloti: wyszłam na imprezowicza z moimi Gremlinami :lol:

Cieszę się, że ktoś myśli jak ja;)

Pozwolę sobie przekopiować Twoją wypowiedź z wątku Tequilki:
"Bo my po prostu nie skończyliśmy wtedy imprezki... poszłyśmy na dzikie chiłkowe samce:diabloti::eviltong: "
:roflt::roflt::roflt:

Posted (edited)

RUDA ZUZIA napisał(a):
No właśnie.Zwierzęta odczuwają tak samo jak my głód i ból.Kochają, nie lubią,są radosne lub smutne,przestraszone...
Wszystko można wyczytać w ich oczach i twarzach.Kto ma psa ten wie.

Oczywiście! Zapewne był to jeszcze jeden chłopek roztropek ze wsi zabitej dechami, gdzie traktowało się zwierzęta jak graty, głodziło, biło i zabijało, który zrobił 'karierę' jako księżulo. No bo w takiej wsi ksiądź to jest figura, nobilitacja mieć takiego w rodzinie, wyrocznia i mądrość w jednym! :D Wybacz sarkazm, ale trudno się powstrzymać.

Edited by Gosiapk
Posted

RUDA ZUZIA napisał(a):
Ale poważnie nosi na codzień?

Teraz już nie musi, bo trochę oswoiła się z brakiem wzroku, jest ostrożniejsza, co nie zmienia faktu, że nadal się obija, ale delikatniej, mniej robi sobie krzywdy. Ale na początku były przydatne, szczególnie na zewnątrz.

Posted

Zuziu, miałaś być na spotkaniu... to gdzie byłaś??:mad: pytam już 2 raz:diabloti:

no przecież była... na spotkaniu na dogo online ;)

U mnie też wyszkoleni, ale ja to jestem jak hitler:roll:

Romi to Hitler?! :crazyeye: To taka stara już jesteś? ;)

A co do reszty to ja też nie wierzę księżą, nie przyjmuję kolędy. Temat rzeka, ale spodobał mi się jeden cytat : "Czy Jezus Chrystus nie zbawił przez pomyłkę Marsa? - bo księża pedofile myślą chyba, że to farsa.." Niezły biznes dobie wymyślili.. :shake: Do kościoła też nie chodzę, bo uważam, że wiarę ma się w sercu, a nie na tacy.. choć pewnie nie jeden by mnie tu objechał:roll:

Dobry ten teks o zbawieniu Marsa! Bardzo mi się podoba. Co do zamiatania pod dywan pedofilii w kościele to :angryy::angryy::angryy:
Zgadzam się w 100% co do wiary w sercu. Księża to uzurpatorzy, którzy uzurpują sobie prawo do pośrednictwa między nami a Bogiem w celu osiągnięcia zysku. A ja pytam, kto ich do tego upoważnił? Bo przecież nie Bóg - nie ma słowa o księżach w Bibli.

Posted

:roflt::roflt: no to pięknie:diabloti: wyszłam na imprezowicza z moimi Gremlinami :lol: (...)

Romi, lepiej uważaj, bo Ci dzieci odbiorą! Poszła na imprezę, dwa dni jej nie było i do tego jeszcze DZIECI ze sobą wzięła ;) No tylko zgłosić na policję :D

Posted

:siara::siara::siara:

Cóż... ale dziś padał śnieg...:hmmmm:

Koleżanka temat zmienia, czy mi się wydaje? :D

"dzikie chiłkowe samce"?! Buahahaha Dobre!!! :D

Posted

Biedna, Carmen od mojej Mami nie ma jednego oczka i biedna nie raz walnie w ścianę, współczuje Malutkiej biedna nie wiedziała co się dzieje.

Stara nie jestem, ale hitler jak się patrzy - taka zołza:evil_lol: hahaha

Dlatego Gosiu księżą mówimy NIE:shake:

Ja nic nie wiem o imprezie - kiedy to było???:crazyeye:

Ja?? Zmieniam temat?? Eeee:siara:

Posted

Gosiapk napisał(a):
Teraz już nie musi, bo trochę oswoiła się z brakiem wzroku, jest ostrożniejsza, co nie zmienia faktu, że nadal się obija, ale delikatniej, mniej robi sobie krzywdy. Ale na początku były przydatne, szczególnie na zewnątrz.

Biedactwo. A jak to się stało,że straciła wzrok?
Ninka też miała ślepaczka...

Posted

Miłam Minia, na spacerkach niektórzy pytali o jego piekne perłowe oczy a to że nie widzi nikt sie nie domyślił. Wzrok to mniej ważny zmysł u piesków.wystarczy chodzić tym samym szlakiem

Gosiapk czy mogę Ci coś doradzić w sprawie niewidomego pieska?

Posted

RUDA ZUZIA napisał(a):
Biedactwo. A jak to się stało,że straciła wzrok?
Ninka też miała ślepaczka...

Miała ostry atak jaskry, która nie reagowała na 3 różne rodzaje kropli. Aż pod wpływem ciśnienia w gałce ocznej doszło do zmiażdżenia nerwu wzrokowego i zerwania soczewek. Najgorszy był bół. Bardzo cierpiała. Dr Garncarz usunął obie soczewki, aby uchronić ją od bólu.

Posted

RUDA ZUZIA napisał(a):
Chętnie się tam zaloguję,chyba nie wyrzucą mnie z tamtąd za Pciołę?:lol:
Mam gości:lol:

No... nie wiem... w sumie Pciółka jest mało boksiowa ;)

Posted

Gosiapk napisał(a):
Tak? Masz jakiś pomysł na polepszenie jej życia?

Nie mam na jej slepotę, która nie jest aż takim upośledzeniem jak to sobie wyobraża człowiek. Natomiast postaraj się żeby nie uderzała w przeszkody twarde, bo z czasem może zapaść na choroby neurologiczne. Mój mały miał pląsawicę i padaczkę. Myslę że te choroby nabył właśnie przez ciągłe takie wpadanie.Trzeba przyznać że pieknie przyozdobiłam mieszkanie osłonami z kocy. Krzesła, drzwi, szafki...nie wiem czemu ale wcale mi to nie przeszkadzało. Miałam z tym tylko kupę roboty bo Minio jakimś starym zwyczajem, sam sobie ścielił. Jesli wyczuł kocyk czy pranie to sobie sam układał po swojemu....bardzo rzadko korzystał ze swoich legowisk.Na wątku Misiaczka to wszystko widać...byłam czesto wzywana do stałych newsów o Szaraczku . Jesli jest dużo przedmiotów w mieszkaniu pies nie zapamieta ,natomiast pieknie chodzi przy scianie...

Posted

andegawenka napisał(a):
Nie mam na jej slepotę, która nie jest aż takim upośledzeniem jak to sobie wyobraża człowiek. Natomiast postaraj się żeby nie uderzała w przeszkody twarde, bo z czasem może zapaść na choroby neurologiczne. Mój mały miał pląsawicę i padaczkę. Myslę że te choroby nabył właśnie przez ciągłe takie wpadanie.Trzeba przyznać że pieknie przyozdobiłam mieszkanie osłonami z kocy. Krzesła, drzwi, szafki...nie wiem czemu ale wcale mi to nie przeszkadzało. Miałam z tym tylko kupę roboty bo Minio jakimś starym zwyczajem, sam sobie ścielił. Jesli wyczuł kocyk czy pranie to sobie sam układał po swojemu....bardzo rzadko korzystał ze swoich legowisk.Na wątku Misiaczka to wszystko widać...byłam czesto wzywana do stałych newsów o Szaraczku . Jesli jest dużo przedmiotów w mieszkaniu pies nie zapamieta ,natomiast pieknie chodzi przy scianie...

Mam nadzieję, że do uszkodzeń mózgu nie dojdzie, ona chodzi bardzo ostrożnie i jeśli w coś stuknie to delikatnie. Wszytkie meble stawiamy zawsze w tym samym miejscu, nawet krzesła odsuwamy od stołu na taką samą odległość. Rozklad domu już zna. Czasami tylko jej się 'pomyli'. Jest niewidoma już rok. Mam drugą suczkę także niewidomą (nie chi) z powodu zaćmy, ona radzi sobie doskonale. Aż trudno uwierzyć, że niewidzi! Jakby miała szósty zmysł, który jej mówi o przeszkodach.

Posted

Gosiapk napisał(a):
Mam nadzieję, że do uszkodzeń mózgu nie dojdzie, ona chodzi bardzo ostrożnie i jeśli w coś stuknie to delikatnie. Wszytkie meble stawiamy zawsze w tym samym miejscu, nawet krzesła odsuwamy od stołu na taką samą odległość. Rozklad domu już zna. Czasami tylko jej się 'pomyli'. Jest niewidoma już rok. Mam drugą suczkę także niewidomą (nie chi) z powodu zaćmy, ona radzi sobie doskonale. Aż trudno uwierzyć, że niewidzi! Jakby miała szósty zmysł, który jej mówi o przeszkodach.

Mój był upośledzony i niestety pukał dosyć mocno np w lodówkę której nie mogłam osłonic. Serce mnie bolało, ale nic nie mogłam poradzić, bardzo słabo zapamiętywał. To była ruina pieska. Wolontariuszka napisała że nie widzi i to wszystko. Ponieważ bardzo gryzł więc go nie zdiagnozowali w schronisku...Na poczatku był bardzo nerwowy, nie mogłam mu zapiąć smyczki , wiele razy mnie pogryzł , dopiero bez stresu wychodziliśmy na spacery po pół roku....ale tez musiałam być bardzo delikatna żeby go nie zaskoczyć.Po każdej wicycie u weta zaufanie musiałam odbudowywać od poczatku.
Poniewaz jestem sama nie wezmę więcej psa. Szczeniaka nie chcę a na dorosłego nie będę wiecej ryzykowała. Na dwie osoby jakoś problem się rozkłada ale samemu jest bardzo ciężko.