Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 869
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki ciocie za odwiedziny :)

Wysłał syn pocztą dzisiaj do Ciebie Magdyska25 fajnych 15 piłeczek, w sam raz dla piesków, będą na gratisy dla najwspanialej licytujących kocyki!

A jeśli Syla czy APSA włączy się do licytacji, to ja proszę (od siebie) by dostały taką piłeczkę bo leciutka i w sam raz dla staruszków :)

Jestem dzisiaj ostatni dzień tutaj, ale już pędzę na nowy bazarek...choć dzisiaj popodnoszę...

Posted

Witam kochane cioteczki na wątku staruszka z Palucha,
...nie, na razie nie myślimy z Ajlii o DS dla Bochnara, on nie jest w stanie "adopcyjnym" (ale może kiedyś? kto wie?)

Posted

U Bochnarka wszystko w porządku :)
Zmiana sierści trwa nadal - teraz przyszedł czas na kark i klatę. Kłaczy strasznie, ale to już chyba końcówka. Nowa szata jest dużo ładniejsza :)
Wzrok poprawia się także. Wczoraj wypatrzył kota na płocie i poszedł go obszczekać!
Ostatnie dni ciągle u nas pada... Bochnar włazi wtedy do budy i faktycznie patrzy jak świat moknie. Ale jak mu sie znudzi, to staje przy furtce i głośno domaga sie zabrania do domu.
I chyba intuicja mnie nie zawiodła... zastanawiałam się nad podaniem Bochnarkowi w końcu leku na rozpuszczenie kamieni. Ale ciągle miałam opory... i słusznie, bo bardzo temperatura spadła, szczególnie w nocy. A to zwiekszyło by dyskomfort przy działaniu leku. Nic to, czekamy na ocieplenie i bierzemy się za te paskudne kamienie.

Posted

Dziękujemy bardzo, ajlii za wiadomości.U nas też pada, czyli w Gliwicach, choć dzisiaj już mniej zimno było.Moje kundle nawet na spacerki niechętne, przy takiej pogodzie.Zresztą to staruszki i wcale im się nie dziwię.Niech juz wróci bea100, bo jakoś jej tutaj brakuje :lol:Punktów nie biję, po prostu jakoś tak pusto się zrobiło :eviltong:

Posted

Lipcopad nam sie zrobił :p
W schronisku niektóre też jeszcze kłaczą i to jak! A niektóre już w pięknym letnim futerku, te w średnim wieku i starsze z końcem linienia nagle odmłodniały :)
Można liczyć na zdjęcia w nowej szacie?

Posted

Będą fotki, jak się trochę ogarniemy. Morek ma znów ataki padaczki, dziś zaliczył 10. W całym domu mamy z tego powodu rozłożone kołdry, więc cała ekipa łącznie z Bochnarem dostaje... hmmm... głupawki ;)

Posted

Faktycznie pusto tu bez Beaty, która przesyła wszystkim pozdrowienia.
Ajlii, doczekamy się na zdjęcia zwierza po zmianie ubrania na letnie? :razz:

Posted

A Bochnar bez zmian - śmiga sobie po ogródku, domaga pieszczot i drapania po tyłku :) Ostatnio ciężko go wyciągnąć wieczorem z budy, udaje że śpi ;) Ale naprawdę tylko łypie czy nie nie mam w ręku jakiegoś śmierdzącego smakołyku. Bo wtedy łaskawie może poczłapać do domu na swoją kołderkę...

Oddałam mocz Bochnara do analizy. Jeśli wyjdzie ok, to z uwagi na poprawę pogody, bierzemy sie za rozpuszczenie złogów w pęcherzu.
Muszę też już uzupełnic już zapas leków. Ale skarpetka pełna na szczęście :)))