Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 869
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj miałam przemiłą wizytę, wpadła do mnie Magdyska25 i jej TZ, super było i opowiedziała mi o Bochnarku i wizycie u Ajlii (oj, zazdroszczę jej).
To tym ważniejsze, że oni widzieli go w schronie, więc mają porównanie ;). Teraz usłyszałam nad Bochnarem same zachwyty...!!!

Poza tym przekazałam im uzbierane rzeczy i szykują się dwa bazarki na skarpetkę Bochnara- na pewno Magdyska25 wklei tu nam linka :)

Posted

Beatko, pozwól, że zrobię po weekendzie 2 bazarki.
Jutro mam zaliczenie praktyk i muszę siedzieć przy materiałach- powtarzać sobie wszystko bo już część zapomniałam :roll:

Ps:
Dziękuję za pyszną herbatkę i miłe przywitanie (również podziękuj Moni :) ).

Posted

bea100 napisał(a):
Trzymam kciuki za zaliczenie praktyk !
A na bazarki poczekam cierpliwie :)

PS Moni? Przekażę podziękowanie ;)

Oczywiście! Koniecznie!
Monia bardzo miło nas przywitała :)
PS: Praktyki zaliczone celująco, w końcu pytania z psów mi się trafiły ;)

Posted

Odzyskałam net :)))

Bochnarek czuje sie dobrze :) Ostatnio oglądała go weterynarz, która zna Bochnaria od początku... a ostatnio widziała go w czerwcu albo na początku lipca (nie pamietam dokładnie). I powiedziała że bardzo sie zmienił :)))

Ostatnie badania moczu ok, nie ma infekcji. Pojedyńcze erytrocyty w polu widzenia.

Mały tłuszczak na łapce się pojawił, ale nie panikujemy. Na mordce troche zmacerowała sie skóra, ale też obejrzana przez weta - nic złego sie nie dzieje.

Generalnie wszystko na bieżąco mamy z Beą obgadane, ale wiem że Bochnar ma swoje grono fanów - którzy nie ujawniają się na wątku :)))

Co do samego Pana Psa... strasznie teatralny sie facet zrobił! On nam wszystko przekazuje w taki sposób przesadzony, przerysowany. Nie wiem jak to opisać... Generalnie jest strasznie kontaktowy, i wszystko potrafi przekazać. Tylko nie jak zazwyczaj pies to robi - prosto i bezpośrednio... ale tak jakby grał dosłownie. Jak coś pokazuje, to już zamaszyście... jak coś gada, to głośno i wyraźnie. Jak mlaszcze to otwiera paszczę dwa razy szerzej i głośniej miele jęzorem... żebyśmy napewno nie przegapili Jego sugesti ;)

Ogród nadal jest ulubionym miejscem... Choć ostatnio też jedna z kanap została zaanektowana przez Pana Psa. Ostatnio mnie zaskoczył strasznie... jak szłam do łazienki, to poduszki i miska leżały na podłodzie, a Bochnar na kanapie. A jak wracałam (3 minuty - tyle co umycie zębów), to i dwie poduszki i miska były już na kanapie... a na tym wszystkim Pan Pies! A wszystko szybko, sprawnie i po cichu sobie przemieścił :)

Posted

Pan Pies wczoraj zażyczył sobie ułożenia poduszek!

Znów robiliśmy małe przemeblowanie psich posłań. Bochnar, który ostatnio sypiał na kanapie w mniejszym psim pokoju/psiej kuchni, wywędrował do salonu. Oczywiście razem ze swoimi poduszkami. I niestety, okazało się, że wykładzina dywanowa nie jest tak fajna do przesuwania poduszek... Więc Pan Pies zaczął marudzić: jęczał, mruczał, powarkiwał... i chodził wokół tym poduszek. W końcu Jubu wziął te Bochnarkowe poduszki, ułożył obok siebie i patrzył jak Pan Pies z ulgą na pysku układa się na nich :) Bo przecież od początku o to psu chodziło... poduszki mają leżeć jedna obok drugiej! Bo tak jest widocznie wygodniej... :D

Posted

Bo Pan Pies to wygodnicki PIES :)
No i jak jeszcze może położyć się obok Jubu to już całkowicie zadowolony. Ten to ma charakterek hahaha.

A teraz zaproszę na bazarek Bochnarka.
Lubicie czytać? To zapraszam! Wszystkie książki od 7 zł. (licytacja) a są naprawdę fajne :)
http://www.dogomania.pl/threads/215580-*LUBISZ-CZYTA%C4%86-WEJD%C5%B9!!!-CW-od-7-z%C5%82.!!!-DLA-BOCHNARA-NA-DT-DO-11.10.2011-godz.-20-00*?p=17747157#post17747157

Edit:
Jak są jakieś uwagi- śmiało proszę pisać ;)
aaa i jeszcze jutro postaram się wystawić kolejny, tylko zdjęcia muszę zrobić.

Posted

W opisie rasy Pana Psa jest info, że to pies który samodzielnie rozwiązuje problemy...
Tak mi dziś powiedział Jubu, gdy opowiadałam mu wczorajsze nocne przygody Pana Psa :)

A więc... Pan Pies spał sobie smacznie na swojej kanapie. Rozciągniety, zrelaksowany. A ja mu podstępnie weszłam do pokoju i zapaliłam światło! Spojrzał na mnie z wyrzutem, pomruczał. Niestety, nie zrozumieliśmy sugestii Pana Psa- ani ja, ani lampa - i uparcie terroryzowaliśmy go światłem. Musiałam zająć się swoimi sprawami, więc nie patrzyłam na Pana Psa... Po chwili jednak, gdy sie odwróciłam...... Pan Pies leżał z głową wciśniętą pod stertę poduszke i poszewek! Sam sobie rozwiązał sprawę nocnego oświetlenia :)

Posted

Pan Pies plącze się rano po salonie... W sumie sam nie wie co sam ma ze sobą zrobić: wleźć pod stół? za szafkę? zajrzeć za kanapę? Pałęta się - łapa za łapą, mina znudzona, uszy dyndają byle jak...

I nagle słyszy głos Jubu: "chodź no tu, pierwotniaku!". I w jednej sekundzie klata do przodu, łapy wyprostowane, głowa do przodu, wzrok skupiony. I biegiem do przedopokoju! Nawet uszy jakoś rytmiczniej mu podskakują...