Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Magdysko, ciężko będzie przesłać zdjęcia bo są bardzo duże.

Ale założyłam cały album dla Bochnarka: https://picasaweb.google.com/lh/myphotos
Przerzuce tu wcześniejsze zdjęcia i będe dokładać kolejne sesje. Później takie osobne albumy dostaną i inne psiaki.

Narazie nocna sesja z wczorajszego wieczora. Bochnario uśpił się w krzakach, i nie był zbytnio zadowolony że go budzimy i ciągniemy do domu... https://picasaweb.google.com/116264727816700694862/11Wrzesnia2011#
Jubu próbował zdjęć w podczerwieni żeby uchwycić sekrety Pana Psa. Zdjęcia trochę nieostre narazie :/

• Replies 869
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oglądajcie szybciutko zdjecia, bo w kolejce filmiki poranne z Bochnariem w roli głównej czekają :)

Wrzucić je mogę dopiero po północy (ograniczenia transferu), postaram sie to zrobić dzisiaj (chyba że padnę...).

Posted

A spróbuj go zatrzymać w domu jak jest ładna pogoda :D
Posiedzi chwilę i zaraz te jego: hau-hau (wypuścić psa! natychmiast!).

Próbowałam wyłożyć jego ulubioną miejscówkę karimatą. W zębach ją wyniósł na środek ogrodu i wypluł z pretensją na mordzie :/
Drugi raz wyłożyłam... demonstracyjnie przeprowadził się w inne krzaki...

Posted

Tak właśnie sobie myślałam, żeby Panu Psu coś na ziemię podściełać w jego ulubionych miejscach na ogrodzie by nie leżał na ziemi bo ciągnie...no to nie wiem...masz Ajlii jakieś pomysły inne skoro karimata be? A może by tak kosz wiklinowy? Napchany słomą? Jakieś pomysły inne?

PS
Ajlii: Wysłałam dzisiaj na poczcie za hotel (razem z Jasiem), powinnaś otrzymać do 17-go, daj proszę znać, dziękuję :)

Posted

Też myślałam co by Panu Psu mogło służyć za podkładkę... Karimata nie pasuje Mu. Kołdra owszem - lubi sie wylegiwać na niej, ale tylko jeśli na ziemi. Tyle że wtedy szybko robi się mokra. Folia pod spodem już się Panu Psu nie podoba... szeleści mu ;) A krzywi się przy tym... i idzie leżeć gdzie indziej.
Póki jest ciepło, to jeszcze pozwalam mu leżeć w ogrodzie. Jak pada, to mimo protestów Bochnar siedzi w domu... a marudzi wtedy ;)

W sumie mam 2 pomysły. Sprawię mu bramkę do pracowni. Dzięki temu będzie mógł leżeć na dywanie w pomieszczeniu i nadal wyglądać sobie na podwórko. A Jubu kombinuje nad zbiciem podestu z desek i wstawienia w krzaki - tego to Pan Pies już w zębach nie wyniesie ;)

Bea - dziękuję :)) A ja dziś zakupiłam inflamex dla Pana Psa, i upolowałam tran w promocji :)

Filmów nie wstawiłam jeszcze - mogę to zrobić tylko w nocy, inaczej transferu nie starcza mi do końca miesiąca.
Ale paru fotkom nie mogłam się oprzeć... Bochnar to obecnie najwdzięczniejszy model - robi śliczne miny i grzecznie pozuje (no chyba że się znudzi i sobie pójdzie...).
Zobaczcie jak mu sie sierść zmienia na zimową - robi się lekko kręcona, gęstsza i trudniej ją ujarzmić szczotką.

Posted

Nie wiem, czy podest się sprawdzi...hmmm...ja bym raczej zbudowała "szuflandię" z drewna i włożyła mu tam słomę (powinien lubić!) czy nawet i kołderkę ;) Nie wiem tylko co Jubu na takie pomysły powie? ;)

Ależ z Bochnarka przystojniacha....:)

Posted

Bochnar lubi wszystko co miękkie :) Najbardziej poduszki, nawet jeśli cały Pan Pies się nie mieści... Kołdry też lubi, koce wszelkie, kapy. Chyba najmniej mu drybet podszedł. A karimata to już wogóle nie pasi.

Jubu się zastanawia co zbudować dla Bochnarka. Ale faktycznie, narazie poszukam takiego kocyka w sklepach. Chociaż już nie sezon i może być ciężko kupić.

Posted

bea100 napisał(a):
I jak śpiwór? Chce na nim polegiwać na ogrodzie?

Widziałam Bochnarka.
WOW ale On piękny!
Pan Pies normalnie jak się patrzy!
Popisywał się przed nami i szczekał "ja tu rządzę, ja tu jestem" a potem przewracał oczami czy na niego patrzymy- jak patrzyliśmy to znowu zaczął szczekać :)
Świetnie chodzi, świetnie wygląda, przy szczekaniu podskakuje na przednich łapach! Wymiziałam psiaka od Was ciotki :)
Obszczekał też kota, który chodzi po JEGO płocie! Niedobry kot, jak śmie ! ;)

Posted

Ech, jak ja Ci zazdroszczę tego spotkania....co robić, jeszcze się nie nadaję.

Bochnarek piękny? Zawsze to wiedziałam ;) I okazał się w dodatku dzielnym Panem Psem! :)
Ty masz najlepsze porównanie, bo ostatni raz widziałaś go w schronie na geriatrii.
Jesteśmy z Ajlii i Jubu baaardzo dumni z niego!

Posted

bea100 napisał(a):
I jak śpiwór? Chce na nim polegiwać na ogrodzie?

Za Panem Psem trudno trafić... Raz leży na śpiworku rozciągniety na całą długość psa... a raz leży obok...

A popisuje się ostatnio potwornie. I tylko patrzy, czy go podziwiamy... ;)

Magdysko... co to za smakołyki były w tej torebie foliowej? Kurze łapki? Bo wiesz... Pan Pies i Panna Lenka... 5 minut sam na sam w kuchni... Ostało się z pół paczki kurzych łapek............ ;)

Mówiłam już że Bochnar jest rozpieszczonym, pewnym siebie i okropnie samodzielnym Panem Psem...? ;)