ajlii Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Magdysko, ciężko będzie przesłać zdjęcia bo są bardzo duże. Ale założyłam cały album dla Bochnarka: https://picasaweb.google.com/lh/myphotos Przerzuce tu wcześniejsze zdjęcia i będe dokładać kolejne sesje. Później takie osobne albumy dostaną i inne psiaki. Narazie nocna sesja z wczorajszego wieczora. Bochnario uśpił się w krzakach, i nie był zbytnio zadowolony że go budzimy i ciągniemy do domu... https://picasaweb.google.com/116264727816700694862/11Wrzesnia2011# Jubu próbował zdjęć w podczerwieni żeby uchwycić sekrety Pana Psa. Zdjęcia trochę nieostre narazie :/ Quote
ajlii Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Oglądajcie szybciutko zdjecia, bo w kolejce filmiki poranne z Bochnariem w roli głównej czekają :) Wrzucić je mogę dopiero po północy (ograniczenia transferu), postaram sie to zrobić dzisiaj (chyba że padnę...). Quote
bea100 Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 Obejrzane :)...teraz czekam na c.d.n... Quote
magdyska25 Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Widzę, że Bochnarek jeszcze korzysta z dobrej pogody i do późna w ogrodzie sobie siedzi :) Quote
ajlii Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 A spróbuj go zatrzymać w domu jak jest ładna pogoda :D Posiedzi chwilę i zaraz te jego: hau-hau (wypuścić psa! natychmiast!). Próbowałam wyłożyć jego ulubioną miejscówkę karimatą. W zębach ją wyniósł na środek ogrodu i wypluł z pretensją na mordzie :/ Drugi raz wyłożyłam... demonstracyjnie przeprowadził się w inne krzaki... Quote
magdyska25 Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 hahahhahaha Ten to ma charakterek!!!! :) Quote
bea100 Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 Tak właśnie sobie myślałam, żeby Panu Psu coś na ziemię podściełać w jego ulubionych miejscach na ogrodzie by nie leżał na ziemi bo ciągnie...no to nie wiem...masz Ajlii jakieś pomysły inne skoro karimata be? A może by tak kosz wiklinowy? Napchany słomą? Jakieś pomysły inne? PS Ajlii: Wysłałam dzisiaj na poczcie za hotel (razem z Jasiem), powinnaś otrzymać do 17-go, daj proszę znać, dziękuję :) Quote
ajlii Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Też myślałam co by Panu Psu mogło służyć za podkładkę... Karimata nie pasuje Mu. Kołdra owszem - lubi sie wylegiwać na niej, ale tylko jeśli na ziemi. Tyle że wtedy szybko robi się mokra. Folia pod spodem już się Panu Psu nie podoba... szeleści mu ;) A krzywi się przy tym... i idzie leżeć gdzie indziej. Póki jest ciepło, to jeszcze pozwalam mu leżeć w ogrodzie. Jak pada, to mimo protestów Bochnar siedzi w domu... a marudzi wtedy ;) W sumie mam 2 pomysły. Sprawię mu bramkę do pracowni. Dzięki temu będzie mógł leżeć na dywanie w pomieszczeniu i nadal wyglądać sobie na podwórko. A Jubu kombinuje nad zbiciem podestu z desek i wstawienia w krzaki - tego to Pan Pies już w zębach nie wyniesie ;) Bea - dziękuję :)) A ja dziś zakupiłam inflamex dla Pana Psa, i upolowałam tran w promocji :) Filmów nie wstawiłam jeszcze - mogę to zrobić tylko w nocy, inaczej transferu nie starcza mi do końca miesiąca. Ale paru fotkom nie mogłam się oprzeć... Bochnar to obecnie najwdzięczniejszy model - robi śliczne miny i grzecznie pozuje (no chyba że się znudzi i sobie pójdzie...). Zobaczcie jak mu sie sierść zmienia na zimową - robi się lekko kręcona, gęstsza i trudniej ją ujarzmić szczotką. Quote
bea100 Posted September 14, 2011 Author Posted September 14, 2011 Nie wiem, czy podest się sprawdzi...hmmm...ja bym raczej zbudowała "szuflandię" z drewna i włożyła mu tam słomę (powinien lubić!) czy nawet i kołderkę ;) Nie wiem tylko co Jubu na takie pomysły powie? ;) Ależ z Bochnarka przystojniacha....:) Quote
malibo57 Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Proponuję kocyk-imprezówek, czyli kocyk piknikowy. Z jednej strony kocyk, z drugiej coś nieprzemakalne, co nie szeleści. Moje psy to bardzo lubią. Quote
bea100 Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 To jest pomysł! Tylko, czy Bochnar wogóle leży/lubi leżeć na kocu? Quote
ajlii Posted September 15, 2011 Posted September 15, 2011 Bochnar lubi wszystko co miękkie :) Najbardziej poduszki, nawet jeśli cały Pan Pies się nie mieści... Kołdry też lubi, koce wszelkie, kapy. Chyba najmniej mu drybet podszedł. A karimata to już wogóle nie pasi. Jubu się zastanawia co zbudować dla Bochnarka. Ale faktycznie, narazie poszukam takiego kocyka w sklepach. Chociaż już nie sezon i może być ciężko kupić. Quote
malibo57 Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Znalazłam tutaj http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dzieci/niezbednik-malego-podroznika-/794-koc-piknikowy-jj-cole-.html http://www.kinderland24.com.pl/kocyk-piknikowy-duplikat-1.html Ale jest nieprzyzwoicie drogi. 1/3 tej ceny kosztuje w Rossmanie, Tchibo, czy w Lidlu. Jak się trafi, niestety. Może na allegro? Quote
jubu Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Pan Pies dostał stary (ale pożądny śpiwór) śpiwór. Będzie go testował. Może się spodoba. Quote
bea100 Posted September 17, 2011 Author Posted September 17, 2011 I jak śpiwór? Chce na nim polegiwać na ogrodzie? Quote
Syla Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 Po przerwie, odwiedzam Bochnarka i jego przyjaciół. Quote
magdyska25 Posted September 19, 2011 Posted September 19, 2011 bea100 napisał(a):I jak śpiwór? Chce na nim polegiwać na ogrodzie? Widziałam Bochnarka. WOW ale On piękny! Pan Pies normalnie jak się patrzy! Popisywał się przed nami i szczekał "ja tu rządzę, ja tu jestem" a potem przewracał oczami czy na niego patrzymy- jak patrzyliśmy to znowu zaczął szczekać :) Świetnie chodzi, świetnie wygląda, przy szczekaniu podskakuje na przednich łapach! Wymiziałam psiaka od Was ciotki :) Obszczekał też kota, który chodzi po JEGO płocie! Niedobry kot, jak śmie ! ;) Quote
bea100 Posted September 19, 2011 Author Posted September 19, 2011 Ech, jak ja Ci zazdroszczę tego spotkania....co robić, jeszcze się nie nadaję. Bochnarek piękny? Zawsze to wiedziałam ;) I okazał się w dodatku dzielnym Panem Psem! :) Ty masz najlepsze porównanie, bo ostatni raz widziałaś go w schronie na geriatrii. Jesteśmy z Ajlii i Jubu baaardzo dumni z niego! Quote
ajlii Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 bea100 napisał(a):I jak śpiwór? Chce na nim polegiwać na ogrodzie? Za Panem Psem trudno trafić... Raz leży na śpiworku rozciągniety na całą długość psa... a raz leży obok... A popisuje się ostatnio potwornie. I tylko patrzy, czy go podziwiamy... ;) Magdysko... co to za smakołyki były w tej torebie foliowej? Kurze łapki? Bo wiesz... Pan Pies i Panna Lenka... 5 minut sam na sam w kuchni... Ostało się z pół paczki kurzych łapek............ ;) Mówiłam już że Bochnar jest rozpieszczonym, pewnym siebie i okropnie samodzielnym Panem Psem...? ;) Quote
bea100 Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 Mówiłaś !!! Oni w parze z Lenką to niezły duecik ;) No to się poczęstowali.....hahaha Quote
magdyska25 Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Smacznego!!! :) Tak było ok. 60 szt. no niezły wyczyn Bochnarku! a Lenka- sama słodycz :) i łobuziara niezła się zrobiła ;) Quote
ajlii Posted September 21, 2011 Posted September 21, 2011 Bochnario zaakceptował śpiwór (pśiwór :D ). Chrapie na nim aż miło :) Zaryzykować i podłożyć pod śpiwór karimatę? Quote
Recommended Posts