kaskadaffik Posted July 13, 2011 Posted July 13, 2011 Pewnie tak, bo sie Kasia wstydzi napisac ;) Quote
Murka Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 No właśnie "problem" polega na tym, że my nie mamy z Romciem żadnych problemów. Ostatnio się nawet zaczął słuchać ;) Poza tym bawi się już z Margo na całego :) Quote
Ra_dunia Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 No to rzeczywiście problem. Murka, coś mi się wydaje, że psy Was sobie na ds wybierają. Romuś wszczynał awantury - choć u Was jest grzeczny, Balbinka zaczęła gonić kota, choć Szermana miała gdzieś... Podejrzewam jakiś spisek ;) Quote
Ulka18 Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 U Murkow psy wiedza co im wolno czego nie i maja to jasno powiedziane. W nowych domach jest bezkrolewie i psy zaczynaja rzadzic, a panstwo z byle glupoty robia problem. Ludzie za malo wiedza nt. psow, tak ogolnie to nic nie wiedza. Czytalyscie ostatnio na onecie komentarze pod artykulem nt.psich zachowan (np.zeby psu nie patrzec w oczy,nie glaskac po glowie,itd.). Ludzie, ktorzy maja psy nie maja o nich pojecia i stad tyle problemow. Quote
KasiaKia Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Też czytałam ten artykuł. A najbardziej lubię oglądać program Victorii Stilwell :) Sama popełniłam wiele błędów wychowawczych, rozpieściłam gówniarza i dałam sobie wejść na głowę - niestety potraktowałam go jak dziecko i często to wychodzi, ale na szczęście mój TZ jest u nas w stadzie przywódcą i pies go szanuje, czuje respekt i zawsze ale to zawsze słucha. Wystarczy jedno słowo TZa a pies stoi na baczność. Quote
halcia Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Ja też rozpuściłam,ale mam taki cos w głosie:diabloti:ze na wszelki wypadek słuchaja,czasami są głuche..np Filip jak nie chce jeszcze isc do domu.A co do kota ....no jak gonic kota który nie ucieka????To tak jakbyś chciała szafe gonić:evil_lol:.Co z tego ,ze chcesz jak ona nie ucieka.Romus super,ze grzeczniejesz,ale do ciebie i tak trzeba raczej "mocnej"ręki Quote
Ra_dunia Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Artykułu na onecie nie czytałam, ale mogę sobie wyobrazić co było pod nim powypisywane. Psa rozpuścić też trzeba umieć ;) Można to zrobić z głową ;) Nie musi chodzić "pod linijkę", może być rozpieszczany, całowany i kochany. Może włazić do łóżka itd itp, ale jedno jest pewne, na koniec musi wiedzieć, że to jednak człowiek jest w stadzie najważniejszy. Quote
Murka Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Staram się troszkę komend nauczyć Romcia, jest bardzo podatny na szkolenie i jest łokomczuchem. Dzięki temu jest jeszcze bardziej wpatrzony we mnie jak w obrazek ;) Gdyby trafił w odpowiednie ręce byłby naprawdę świetnym psiakiem. Quote
Ulka18 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 A co juz Romus sie naumial? Slucha, gdy sie go wola, czy ma 'wlasne' zdanie? Moze by dodac informacje o komendach w tekstach ogloszeniowych. Quote
Murka Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Ćwiczymy na razie okazyjnie takie tam: siad, poproś, daj łapę, waruj. Zauważyłam, że Romciowi bardzo dobrze robi taka nauka, wcześniej często głuchnął, kiedy się go wołało, a teraz zrobił się bardziej kontaktowy, zapatrzony w człowieka. W ogłoszeniach na razie nie ma co pisać, że pies uczony ;) Ale można napisać, że jest pojętny i chętnie się uczy. Quote
Ulka18 Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 To tak napisze, ze jest chetny do nauki i lapie kontakt z czlowiekiem. Ja tez mysle, ze nauka psa podstawowych komend jest z korzyscia dla niego. Quote
Murka Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Jutro sesja foto, więc trzeba się przygotować... takie tam czesanko Romcia ;) Było pochmurno i trochę popadywało i mój aparat użył lampy oczywiście, dlatego takie "kosmiczne" kolory. Quote
eloise Posted July 23, 2011 Author Posted July 23, 2011 ło rety :) ile furta :) chyba Romcio lubi takie czesanie :) Quote
KasiaKia Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 hehe, z tego futerka to drugiego pieska można "ulepić" :D Romek pozuj ładnie do zdjęć :D Quote
Ulka18 Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Super wielka ilosc kudlakow z naszego Romcia. Oby jutro byla super pogoda na zdjecia :kciuki: Quote
Murka Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Ulka, sesja odbyła się dzisiaj ;) Pogoda była super, trochę wietrznie, ale fajnie, bo nie było zbyt gorąco, a słoneczka sporo. Efekty muzzy obiecał przedstawić w ciągu paru dni. Dodatkowo powiem Wam ciekawostkę; trochę bałam się jak Romek zareaguje na muzzego (obcy, w dodatku facet), na początku wyprowdziłam go na smyczy, co by go nie zjadł na wstępie, bo jeszcze sporo psów czekało na obfocenie ;) A Romek... podszedł, obwąchał, w miarę spokojnie, nawet nie szczeknął. Po chwili podłaził mu wciąż pod ręce, domagał się głasków i podawał łapki ;) Nie było ani razu problemu z agresją, ani jednego warknięcia, szczeknięcia itd. Także jak widać, nie można uogólniać, że dom bez mężczyzn... Quote
Ulka18 Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 Jasne, zalezy jaki facet. Muzzy spokojny, zrownowazony, zadnego strachu przed psami, wiec Romus nie mial okazji porzadzic. Takiego pana by sie przydalo znalezc dla Romusia :D Quote
kaskadaffik Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 A ja jak zobaczyła zdjecie futra, to myslałam, że to jakieś zmasakrowane zwłoki ... ;) dobrze, ze się pomyliłam :) Quote
Ulka18 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 No, to zdjecie futra bylo niezle, tez sie przestraszylam ;-) Romusiowi jest teraz lżej i chlodniej. A my czekamy na zdjecia :D Quote
Recommended Posts