Ulka18 Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 http://allegro.pl/romcio-przepiekny-kudlaty-pies-szuka-domu-i1565806784.html Ju poprawialam. Trzeba wystawiac dzis i jutro, bo sa tansze wyroznienia. Quote
kaskadaffik Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Witam wesoły Romku, zapraszam na bazarek :) http://www.dogomania.pl/threads/206144-Zabawki-flexi-ubrania-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-na-Mielec-25.04 Quote
Ulka18 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Na Romcia wypadnie teraz termin kastracji? Jak on sie sprawuje? Na aukcji allegro jest calkiem sporo wyswietlen, moze ktos rozsadny sie zglosi do adopcji Romcia. Quote
Ra_dunia Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Jak się na Romcia patrzy to tylko chciałoby się go przytulać i przytulać i przytulać... tak się zanurzyć w tę jego sierść... Quote
Murka Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Myślę, że Romcio będzie ciachany po świętach, może się uda jeszcze w kwietniu. Na pewno przed kastracją go wykąpię, bo się zaczadzimy w domu ;) Już trochę wywietrzał, ale jak sie go głaszcze i wącha to nadal czuć... Zresztą na pewno po kąpieli psiak zyska i będzie można mu ładne fotki porobić. Ciekawe jak się będzie zachowywał w domu, ale mam wrażenie, że nie jest to miejsce dla niego obce, bo bardzo chce wejść gdy są otwarte drzwi wejściowe. Mam nadzieję, że będzie w miarę grzeczny, bo na ogrodzie to chwili nie ustoi w miejscu, ani się nie kładzie, tylko cały czas truchcikiem pomyka :) Powoli się przyzwyczaja do powrotów do boksu i czasem już sam wbiega. Jeśli chodzi o wiek, to poproszę przy kastracji, aby Beatka rzuciła okiem na zęby i oceniła po swojemu. W książeczce ma wpisaną datę urodzenia raz 2006, raz 2007, więc można mu wpisać 4 lata, zawsze to lepiej brzmi i myślę, że tyle może mieć. Quote
Ulka18 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Rzeczywiscie moze smierdziec Romus przy takiej ilosci futra. Wiozlam mala Amcie i Foczke, to tez capilo w aucie, ze hej. Kapiel mu nie zaszkodzi, a tylko zyska na urodzie :D Nie dziwie mu sie, ze biega i truchta, jak sie rok wysiedzial w malym boksie. Moze przy okazji kastracji, p.Beatka zobaczy zęby i jakby byl jakis duzy kamien to go usunie. Chociaz zęby Romusiowe na zdjeciach wygladaja na bardzo biale. Quote
halcia Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 NO niestety,tak geste futra zbieraja zapachy.A małemu po kapieli zrobi sie fajniutko,świeżo i lekko. Quote
kaskadaffik Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Ja nawet nie chcę myśleć co ma w sierści Mdry... przyznam się Wam że to jest mój wyrzut sumienia, taki biedny, brudny, oblepiony, sfilcowany, do tego nic nie widzi i się przez to strasznie denerwuje, a teraz to ani go odwiedzić, miałam cichy plan iść i go podstrzyc teraz jak się już ciepło robi, bo się zaparzy pod ta skorupą ... :( ale teraz to nie wiadomo jak z tym wejściem do schroniska :( Quote
Ulka18 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Kasia, Modry wyglada juz duzo lepiej, zobacz w galerii. Ale mozemy rzeczywiscie zrobic akcje ze strzyzeniem psow, maszynka w schronisku jest od Sabinki. Zapytam jutro, o ile nie zapomne. Quote
kaskadaffik Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Juz wiemy.... nawet zapytać nie było jak... Quote
eloise Posted April 22, 2011 Author Posted April 22, 2011 wszyscy tak zajęci pracą, że nie miał kto z Wami gadać? Quote
Ulka18 Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Tak, niestety nikt z nami gadac nie chcial. Nawet poczulam sie jak intruz przy odbieraniu Dziadka i jamnika. Wzielysmy psy i w droge. A jak nasz Romus sie czuje? Quote
Murka Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Romuś dziś wieczorem przychodzi do domu na pranie futra. Jutro ciachanko :) Quote
Luna123 Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 to trzymamy kciuki za zabieg i za spokojną kąpiel ;) Quote
Ulka18 Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Murko, moze zrobisz zdjecia Romusiowi po kąpieli ? Ale psiakowi ulży :D Trzymamy kciuki za zabieg :kciuki: PS. Yoko wplacila 300 zl na mielczaki i ich kastracje, wpisala w przelewie 'na Loriego', ale to ma byc na Romcia i Tomcia. Quote
Filipki Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Biedny Modry, tak wiele psów opuściło schronisko, ale niestety nie da sie wszystkim pomóc. A jak Romuś ? Już po zabiegu? Quote
Murka Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Po zabiegu :) Wszystko ok, Romcio wybudził się szybko i momentalnie zaczął rozrabiać :) Jutro wrzucę fakturę za zabieg. Jeśli chodzi o kąpiel, to nie wiem czy mu ulżyło, ale bronił się jak lew! Tylko kąpiel Ronalda była gorsza ;) Przemokłam do suchej nitki. Poszła cała butelka szamponu, ale warto było, bo Romcio teraz jest puszysty i już tak nie capi ;) Fotki po kąpieli wrzucę jutro. Wczoraj czesałyśmy go z teściową ok. pół godziny. Wyczesałyśmy kuuuuupę kłaków :) Romcio ogólnie w domu jest grzeczny jeśli chodzi o czystość. Ale nie lubi być w domu, cały czas ciągnie go na zewnątrz. Poza tym w domu jest niemal non stop w ruchu, wszędzie węszy, zagląda, drapie w drzwi, żeby go wypuścić. I niestety: jest bardzo cięty na koty. Poza tym jest super łagodny wobec ludzi, można z nim wszystko robić, a on się nie broni, nie warczy, nie gryzie. Ma natomiast trochę niezależną naturę, lubi swobodę. Z plusów: nie ma choroby lokomocyjnej, dość dobrze znosi jazdę samochodem. Podesłałam jego kandydaturę do domku, który zgłosił się dla Moruska. Quote
Ulka18 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 I wyciachane chlopaki i mozna smialo oglaszac. Romusiowi na pewno lżej po kąpieli :D Murko, jesli bys miala jakies witaminy z Omega-3 i 6 to moze dawaj od czasu do czasu Romciowi, zeby mu futro ladne roslo. Dzieki tym witaminom powinien tez zrzucic podszerstek. Quote
Luna123 Posted April 28, 2011 Posted April 28, 2011 Puchatek jest śliczny :p Dobrze, że już po zabiegu . Quote
Recommended Posts