Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 336
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='halbina']Super, gratuluję! a wieści i fotki będą? Kto jeszcze szuka domku? Majka i?...[/QUOTE]

Aruś chyba. Cieszę się bardzo bardzo !!!!! kolejny sukces. Wczoraj widziałam dwa razy szczeniora z Niedziałkowskiego :) nie pamiętam imienia :) dziewczynka wychodziła z nim na spacerek. Troche taki smutnawy był, mało żywy jak na szczeniaka.

Posted

A ta rodzina która adoptowała Tosię pisze coś jak tam mała??
A w którym miejscu na Niedziałkowskiego ją widziałaś? Dla mnie punktem orientacyjny jest skle Moja więc pisz mi od tego miejsca jakbyś mogła, przrejeżdżam tam często więc też będę wyglądać za Tosią, mam nadzieję że jest tam szczęśliwa...

Posted

No więc jak jedziesz od sklepu w stronę świateł to tam przy tych wlaśnie światłach, tam jest droga kostkowa prowadząca do kliniki to tam na tej trawce sie kręcili przy drodze.

Posted

[quote name='marra']Aruś chyba. Cieszę się bardzo bardzo !!!!! kolejny sukces. Wczoraj widziałam dwa razy szczeniora z Niedziałkowskiego :) nie pamiętam imienia :) dziewczynka wychodziła z nim na spacerek. Troche taki smutnawy był, mało żywy jak na szczeniaka.[/QUOTE]

Tosia ma trochę taki melancholijny charakterek, państwo pisali, że ma koleżankę - yorka i szaleją razem na działce, teraz pogoda do niczego, to pewno jej na działkę nie zabierają... zapytam ich, jak się ma psina. A Maja na spacerkach szaleje na całego, biegnie za stadkiem, robi koła, trzeba tylko uważać, bo lubi się pożywić resztkami...

Posted

Są pierwsze wiadomości z domku Toffi-MIDII:) :

"Zacznę od tego, że wybraliśmy nowe imię dla Toffi i widocznie bardzo jej odpowiada, skoro słysząc je, tak wesoło i szybko przybiega. Nazywa się MIDIA , co po Turecku znaczy - PIĘKNO. I dobrze nam się woła Fridę i Midię : Fridzia i Midzia :) Kot chodzi jeszcze obrażony, ale ta mała pchełka przekonuje powoli nawet kota do siebie. Miała kleszcza w prawym uszku, ale na szczęście żaden kleszcz dla mnie to nie problem i szybko się go pozbyłam tak jak należy. Całą noc grzecznie spała. Tylko denerwuje się, bo nie może wskoczyć na wysokie łóżko w sypialni. Ale jeszcze z miesiąc i będzie to jej ulubione miejsce do spania. Pościeliłam jej różowy kocyk od Pani na miękkiej podusi obok łóżka, poznosiła na swój dywanik klocki, drewienka, szczoteczki, zabawki od Pani i moje skarpetki i siedziała zadowolona, po czym usnęła bez słowa. Grzeczniutka. Mój narzeczony poszedł z nią z samego rana na spacer, ale przyszła do domu i zrobiła kupkę. Narazie ma przyzwolenie i robie to na gazety przy drzwiach, ale powoli będę ją odzwyczajać.

Ludzie na ulicy oglądają się za sunią :) jest słodka i czarująca. Dzwoniłam dzisiaj do sąsiada z góry i mówił, że bardzo płakała jak wyszłam :( ale już za niedługo jadę do niej i już nie będzie musiała siedzieć z kotem :) Sąsiad mówi, że już jest spokojna , że w ogóle już nie płacze.

Także jest jej bardzo dobrze :) Proszę się nie martwić. Wyślę po weekendzie zdjęcia Pani na maila, jak się zapozna w sobotę z moją Golden Retrieverką :)"

Posted

czarna z białymi znaczeniami i brat tricolor, mają trzy miesiące, rasa: leśny polski

Jest taka nowa rasa psa: leśny polski. Psiak tej rasy został porzucony w lesie, czasem przywiązany do drzewa, czasem wypchnięty z samochodu przy lesie... Mamusia naszych szczeniaków jest takiej właśnie rasy. Została znaleziona z pięcioma jednodniowymi szczeniętami w lesie. Miała szczęście i znalazła się w domu zwierzolubnych, gdzie mogła odchować swoje maluchy.
Dwoje jej dzieci - klasycznie umaszczona czarna z białymi znaczeniami Maja (cała mama!) i jej braciszek tricolor Aruś nadal szukają odpowiedzialnych kochających właścicieli, którzy nigdy nie zgubią ich i nie porzucą w lesie. Maluchy będą pieskami "do kolanka" najwyżej, mają w tej chwili (lipiec 2011 r.) trzy miesiące, są zdrowe, odrobaczone i dwa razy już zaszczepione, mają książeczki zdrowia. Ładnie radzą już sobie z zachowaniem czystości.
Obydwa są wspaniale zsocjalizowane z innymi psami i kotami, lubią dzieci, kochają człowieka i uwielbiają się bawić, zapowiadają się na mądre psiaki i wspaniałych towarzyszy. Ich rodzeństwo znalazło już domki i ich państwo są z nich bardzo zadowoleni.
Maluchy są gotowe do adopcji, której warunkiem podstawowym jest zgoda na sterylizację/kastrację zwierzęcia i podpisanie umowy adopcyjnej. Znajdują się pod opieką fundacji "Szara Przystań" w Zabrzu. kontakt: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] [EMAIL=""][email protected][/EMAIL] tel.: 502311695

Posted

[INDENT][IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-jeD70dWx9xo/TeZeMyJgoUI/AAAAAAAAAIw/6K6egaUyFDc/s640/DSC_0170.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-t-0a5S407-Q/TeZeNz7w5eI/AAAAAAAAAI0/OdvwHEyJQZ8/s512/DSC_0171.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-DnmtFa6CmUc/TevNyrokU8I/AAAAAAAAAqY/dI5eQRJ1SKY/s640/DSC_0269.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-SwTYKGRMW80/TevUaVJfvTI/AAAAAAAAAuM/23fsdtCOlzQ/s512/DSC_0624.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-ChogCQOcsjg/TevWp56_KyI/AAAAAAAAA0I/E9MmnUu_-74/s576/DSC_0719.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-ICk-Zz-cAOI/TevWsvcJhLI/AAAAAAAAA0Q/MBJ799hEokM/s512/DSC_0722.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-W3t_xJzc69c/TevWt2BemgI/AAAAAAAAA0U/is8TnYl9Ii0/s512/DSC_0723.JPG[/IMG]

te chyba zrobią wrażenie?
[/INDENT]

Posted

Bardzo fajny tekst, ma Pani talent, a zdjęcia też świetne. Czyli znowu zamawiamy ogłoszenia u Cat Angel? Ja moge je opłacić a może Marra mogłaby przesłać jej tekst i zdjęcia?

Posted

[quote name='majka12741']Bardzo fajny tekst, ma Pani talent, a zdjęcia też świetne. Czyli znowu zamawiamy ogłoszenia u Cat Angel? Ja moge je opłacić a może Marra mogłaby przesłać jej tekst i zdjęcia?[/QUOTE]

Nie ma problemu, mówcie tylko co mam zrobić i już działam :) a tekst rzeczywiście świetny :)

Posted

nie chwalęcy się, jam to sprawił... jak mawiał Zagłoba ;-) w końcu jestem polonistką... trzeba wysłać emailem do CatAngel

[quote name='"CatAngel"']Z miłą chęcią zajmę się ogłaszaniem waszych zwierzaków. Mam na utrzymaniu koty podwórkowe ilość około 30sztuk +,- :) są to koty wolno żyjące którymi się opiekuję.
[color=#BF0000][b]Oto wątek[/b][/color][img]http://miau.strefa.pl/CatAngel-Przedwiosnie.gif[/img]
Wybierz pakiet i napisz na PW :D
[b][color=#0000FF]Pakiet - [size=200]45 ogłoszeń-10zł[/size] + tekst (zdjęcia, kontakt (tel, a najlepiej mail na który przyjdą linki aktywacyjne)[/color][/b]
[b][color=#0000FF]Pakiet - [size=200]130 ogłoszeń-15zł[/size] + tekst (zdjęcia, kontakt (tel, a najlepiej mail na który przyjdą linki aktywacyjne)[/color][/b]
[b]Ogłoszenia robię w dniu zamówienia ew.max do 5-6dni(kto u mnie zamawiał wie jak szybko działam)
Po zamówieniu proszę podać jaki pakiet :)[/b]
Zapraszam wszystkich chętnych którzy nie mają czasu na robienie ogłoszeń bardzo chętnie się tego podejmę.

[b][color=#4000FF]Wszystkie zlecenia proszę wysyłać na PW badź bezpośrednio na maila[/color][/b] ( [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] ) (a jeśli mogę poprosić to w tytule maila nick osoby z forum żebym wiedziała od kogo wiadomość) i mogła podesłać linki do skończonych ogłoszeń :ok:

Dziękuję bardzo :1luvu:[/quote]

Posted

[quote name='majka12741']W takim razie ja wysyłam do Cat Angel 15zł a któraś z Was niech jej podeśle tekst i zdjęcia:)[/QUOTE]

wszystko wysłane :) Majka wpisz proszę w tytule przelewu "ogłoszenia/szczeniaki i swój nick" :D

Posted

majka12741 napisał(a):
Dziękuję Marro:) Pieniądze są już w drodze do Cat Angel:)

Super :) no maluchy pakujacie się do nowych domków !!! ;)