halbina Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Witam po krótkiej przerwie i śpiesznie donoszę że u naszej Majeczki wszystko cacy. Majusia pomału ujawnia swój temperamentny charakterek i już nie jest tak grzeczniusia jak na samym początku ale jest przekochana. Taka do schrupania. Aktualnie próbujemy oduczać ją kociego zwyczaju drapania, który dosyć boleśnie odczuwamy każdego dnia zwłaszcza po powrocie do domu, kiedy to spada na nas lawina przecudnej psiej radości oraz za każdym razem gdy Majeczka chce zwrócić na siebie uwagę. Bardzo chętnie przyjmę każdą radę jak się pozbyć tego zwyczaju. Byłyśmy już na odrobaczeniu (w sobotę) i na szczepieniu przeciw wściekliźnie (dzisiaj). Zaczęłam ją czasem już spuszczać na spacerach ze smyczy i wczoraj z inną sunią nawiasem mówiąc też Mają wyszalały się na całego. Nasza Majka z której wszyscy śmiejemy się że jest "laską z długimi nogami" jak rozwinęła w biegu te swoje kopytka to wyglądał jak co najmniej rasowy chart. Majusia pokochała balkon i bardzo lubi oglądać z niego naszą okolicę. No co tu dużo mówić to już jest absolutnie nasza ukochana psiunia!!! Pozdrawiam serdecznie! E.K. P.S. A gdzie można zobaczyć Bertiego ? Jeszcze zapomniałam dodać, że z załatwianiem się na spacerkach jest postęp i są już dni bez żadnej wpadki w domu :)))) Hura!!! Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam! Quote
majka12741 Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Cudowne wiadomości!!! A na zdjęciach cała Tinka:) Quote
majka12741 Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Kolejne psie nieszczęście wpotrzebie:( I to w dodatku dopiero pięciomiesięczne:( Pani Kasia już go widziała, został odrobaczony, na razie jest na kwarantannie ale można już mu szukać domu, bardzo prosimy o jakiś tekst do ogłoszeń, choćby krótki...Piesek został znaleziony przy ruchliwej ulicy, prawdopodobnie wyrzucony z samochodu, bardzo wystraszony na początku teraz już coraz bardziej odważny ale wygłodzony i zaniedbany:( Quote
marra Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 "wygłodzony...zaniedbany i bardzo wystraszony...takiego małego psiaka znaleziono przy ruchliwej ulicy. Historia jakich wiele, kolejna ofiara wakacji ? a może poprostu znudzona zabawka ? tego się już nie dowiemy...Prześliczny mały (imię) jest jeszcze oszołomiony całą sytuacją ale powolutku nabiera odwagi i dzielnie zapoznaje się ze światem a my chcąc zapewnić mu wspaniałą przyszłosć szukamy dla niego nowego, wyjątkowego domu. (imię) ma około 5 miesięcy i znajduje się pod opieką Fundacji Ratującej Zwierzęta Bezdomne "Szara Przystań" z Zabrza(www.szara-przystan.pl), przed adopcją zostanie zaszczepiony, odrobaczony,odpchlony oraz zachipowany. Adopcja odbywać się będzie na podstawie umowy(do sciagnięcia ze stronki) którą poprzedzi wizyta przedadopcyjna." Tekst krótki bo niewiele wiem, do uzupełnienia tylko dane kontaktowe. Quote
sisay Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Potrzeba więcej informacji o jego zachowaniu. Wstawię go na allegro :) No i imię jest potrzebne, koniecznie! Quote
marra Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 ma-ja napisał(a):Potrzeba więcej informacji o jego zachowaniu. Wstawię go na allegro :) No i imię jest potrzebne, koniecznie! Dokładnie, mało wiemy o nim oprócz tego że ma prześliczne oczka :Dtakie miodowe :D no właśnie...może Miodek ? ;) Quote
majka12741 Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Marro tekst super:) Jesteś wielka:) Dziękuję:* Na pieska mówię Czaruś bo jakoś muszę, ale specjalnie jeszcze nie reaguję więc możemy zmienić:) Już coraz mniej sie boi ale jeszcze trochę ale będą z niego ludzie:) Lubi dzieci, koty i inne psy, jak to szczeniak, chce się bawić ale jak moje psy zaczynaja szaleć to on ucieka wystraszony ale za chwilę znowu wraca. Trochę w domu podsikuje ale pracuje nad tym. Jest bardzo wygłodniały, je, wręczpochłania jak szalony ale to dobrze bo tak po nim niewidaćpiero jak się go pogłaszcze to czuć wszystkie kości. Dostał już środek na odrobaczenie i na pchły bo chyba ma:/ Lubi wszytskichh ludzi, jest duży i będzie jeszcze większy:) Co jeszcze musicie wiedzieć? Marro czy mogłabyś przesłać zdjęcia i tekt do Cat Angel, ewentualnie napisz mi do niej maila ja do niej napisze, bardzo Wam dziękuję:* Quote
marra Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 Na pw piszę meila od CatAngel. Proponuję żebyś Ty wysłała tekst i zdjęcia ze względu na to że możesz ten tekst jeszcze zmodyfikować w zależności od tego jaki Czaruś vel Miodek objawi charakter i wtedy jeszcze coś dopisać :) Quote
majka12741 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Dzięki Marra:) Juz wysłałam wszystko do CatAngel. Quote
marra Posted September 10, 2011 Author Posted September 10, 2011 Oby dały efekt, a jak Czaruś ? Quote
majka12741 Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Zadomowił się u mnie na całego, załatwia się już pięknie na dworze, je normalnie bez pośpiechu, bawi się, biega i szaleje:) Uwielbia kopać dziury i biegać za piłką, moje dzieci go szkolą:) Na prawdę fajny piesek, trochę kota maltretuje ale bez agresji. Quote
marra Posted September 12, 2011 Author Posted September 12, 2011 majka12741 napisał(a):Zadomowił się u mnie na całego, załatwia się już pięknie na dworze, je normalnie bez pośpiechu, bawi się, biega i szaleje:) Uwielbia kopać dziury i biegać za piłką, moje dzieci go szkolą:) Na prawdę fajny piesek, trochę kota maltretuje ale bez agresji. Czyli będzie super przyjacielem :) mam nadzieje że ogłoszenia już ruszyły od CatAngel :) Quote
sisay Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 Wreszcie zrobiłam Czarusiowi fundacyjne Allegro... http://allegro.pl/show_item.php?item=1820147883 :) Quote
majka12741 Posted September 14, 2011 Posted September 14, 2011 [quote name='ma-ja']Wreszcie zrobiłam Czarusiowi fundacyjne Allegro... http://allegro.pl/show_item.php?item=1820147883 :) Dziękujemy:* Quote
marra Posted September 15, 2011 Author Posted September 15, 2011 Czaruś na photoblogu http://www.photoblog.pl/xfundacjaszaraprzystan Nie wiem czy tot tylko u mnie ale na allegro nie widać pierwszego zdjęcia :( Quote
majka12741 Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 No faktycznie nie widać tego zdjęcia Quote
sisay Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 Wzięlam zdjecie z tego wątku, widocznie ktoś usunął je z serwera. Postaram się poprawić ;) Quote
marra Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 Własnie zastanawiam się dlaczego na tym wątku nie ma zmienionego tytułu i nikt nie krzyczy. Proponuję Czarusiowi założyć osobny. Quote
majka12741 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 No właśnie?! :) Ale widze że już zmieniłaś tytuł na odpowiedni:) A Czarusiowi przydałby sie osobny wątek, kto go założy? Quote
marra Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 [quote name='majka12741']No właśnie?! :) Ale widze że już zmieniłaś tytuł na odpowiedni:) A Czarusiowi przydałby sie osobny wątek, kto go założy? Ja go założę:) tylko potrzebuje fotki :) EDIT: http://www.dogomania.pl/threads/214923-Sympatyczny-Czaruś-wyrzucony-na-ulicę-szuka-domku!!!?p=17664103#post17664103 Quote
majka12741 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 [quote name='marra']Ja go założę:) tylko potrzebuje fotki :) EDIT: http://www.dogomania.pl/threads/214923-Sympatyczny-Czaruś-wyrzucony-na-ulicę-szuka-domku!!!?p=17664103#post17664103 Dziękujemy za wątek, wysłałam Ci już zdjęcia. A w imieniu Tinusi i jej dzieci dziękuję wszystkim kochanym Ciocią ( nie tylko z Dogo) za pomoc w opiece, oraz w poszukiwaniu i znalezieniu super domków:*** Quote
marra Posted September 21, 2011 Author Posted September 21, 2011 Nie wiem dlaczego ale ciągle myślę że majka to Biedroneczka nie wiem czemu, zawsze mi się to miesza. W każdym razie wpadaj na wątek i pisz co u Czarka :) Quote
Recommended Posts