Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='elaja']Super ! Poproś od razu o czipa , jest zaszczepiona i należy jej się gratisowy.[/QUOTE]

Będę dzwonić za chwilę, żeby go dla nas odłożył. Bo kiedyś byłam i mu brakło dla mojego drugiego psa.;)

Edit. RONJA przelew już dotarł, raz jeszcze dziękuje:)

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Klaudia M.']Może byś chciała dla Timka koleżankę;)?[/QUOTE]

Timek ma dwa koty do zabawy . Czasem biorę na dom tymczasowy jakiegos psiaka,ale w wyjątkowych sytuacjach, bo potem małżonek siedzi mi w barze.:) zamiast w domu.

Posted

[quote name='Javena']Timek ma dwa koty do zabawy . Czasem biorę na dom tymczasowy jakiegos psiaka,ale w wyjątkowych sytuacjach, bo potem małżonek siedzi mi w barze.:) zamiast w domu.[/QUOTE]

Całe szczęście, że mój mąż nie zgłasza żadnego sprzeciwu wobec mojego zamiłowania;) tylko grzecznie współpracuje:)

Posted

[quote name='Klaudia M.']Całe szczęście, że mój mąż nie zgłasza żadnego sprzeciwu wobec mojego zamiłowania;) tylko grzecznie współpracuje:)[/QUOTE]
No ja się wcale nie dziwię;) - w takim sfeminizowanym towarzystwie ? :evil_lol:
Po prostu rządzi słaba płeć:diabloti:

Posted

[quote name='Klaudia M.']Całe szczęście, że mój mąż nie zgłasza żadnego sprzeciwu wobec mojego zamiłowania;) tylko grzecznie współpracuje:)[/QUOTE]

Co ma chłopina zrobic !! :) Wplątał sie w sidła miłości :D ^^ haha
^

Posted

[quote name='Klaudia M.']Trzymajcie kciuki jutro, mam nadzieje że Wika przejdzie zabieg bez komplikacji.:)[/QUOTE]
Trzymam mocno !!! Na pewno wszystko będzie o.k. Bardzo się cieszę ,że Wikunię uda się wysterylizować przed adopcją.

Posted

Wikunia już po zabiegu , wszystko na razie w porządku , już się całkiem wybudziła i łazi po domu:cool3: , ponoć do taksówki poszła na własnych czterech łapach. Dokładną relację zda Klaudia jak tylko będzie miała dostęp do internetu.

Posted

Tego samego z którego usług korzystają moje czworonogi . Wszystko zależy od kondycji psa i jego reakcji na narkozę . Różne z tym bywało , ja moje odbierałam półprzytomne głownie z tego powodu , że na zabieg mogłam umówić zwierzaka tylko w piątki po 18-stej ( soboty mam wolne a o urlopie na psa czy kota mogę zapomnieć ) i zaraz po zabiegu zabierałam z lecznicy. Wiki miała zdecydowanie więcej czasu na wybudzenie.

Posted

Witam, troszkę mi się grafik w pracy pozmieniał więc jestem;)

Wikunia została wysterylizowana o 12.00 w poniedziałek, a po 14 już można było ją odebrać. Tak jak pisała Elaja, słoneczko było przytomne przeszło kilka kroków od weta i wsiadła do taxówki. W domu nie zasnęła ani przez minutę, bardzo irytował ją kołnierz dostałyśmy rozmiar 15 cm., okazał się jednak za mały i Wika bez problemów mogła lizać ranę. Na całe szczęście miałyśmy jeszcze kołnierz po Luce- 20 cm. i okazał się w sam raz. Biedulka chyba bardzo ją swędziało, bo piszczała co jakąś chwilkę. Zadzwoniłam nawet do weta czy istnieje opcja że ją może boleć ale zaprzeczył;) W każdym razie noc z poniedziałku na wtorek była dla nas obu traumatyczna, nie zmrużyłyśmy prawie oka. Wika nie mogła sobie miejsca znaleźć, nie wiedziała jak się położyć by było jej wygodnie. Zasypiała na siedząco, i tak wstawałam do niej i pomagałam się jej położyć. Ale za moment znowu się podnosiła, bo chciała się podrapać. I tak n razy, dopiero nad ranem padła ze zmęczenia. Dziś już jest znacznie lepiej, obczaiła system kładzenia się do snu;) Nie chce jeść karmy ani pić wody, więc wcina paróweczki i mleczko:) ta to się umie urządzić.:D Chodzimy na krótkie spacerki, takie 5-minutówki na załatwienie tych spraw;) i do domu.

A i Wika ma czipa :)

Ps: Przepraszam za brak zdjęć, ale wybiegłam z domu i zapomniałam aparatu.

Posted

[quote name='Agata Balu']W jakiej bazie ten czip jest zarejestrowany?[/QUOTE]

Chodzi o adres strony, gdzie można go wyszukać? [URL="http://www.identyfikacja.pl"]www.identyfikacja.pl[/URL]

Edit: Jest jeszcze taka adnotacja " Wyrażam zgodę na umieszczenie i przetwarzanie moich danych w Centralnym Rejestrze Zwierząt Oznakowanych-PODAJ ŁAPĘ Polskiego Towarzystwa Rejestracji i Identyfikacji Zwierząt..."

numer mikroczipa Wiki to 941000013324184

Ps. weterynarza sam zarejestruje chip Wiki, za darmo. Moich suń, numer czipa już istnieje na tej stronie-sprawdzałam.:)

Posted

Jeszcze parę i dni i mała będzie mogła poruszać się bez kołnierza , pewnie ją stresuje przy jedzeniu i przeszkadza wygodnie się położyć. Będzie dobrze , najważniejsze że już po sterylce .
Też swego czasu sprawdzałam czy moje psy są zarejestrowane w systemie bo pojawiły się informacje o tzw. pustych mikroczipach nigdzie nie rejestrowanych. Na szczęście moje są w systemie , tak że wszystko o.k.

Posted

U Wikuni martwiło mnie to popiskiwanie, nie miałam 100% pewności czy na pewno nic ją nie boli. Luka, przechodziła czas po zabiegu zdecydowanie spokojniej. Wiem, że każdy pies jest inny...ale żal mi suni.

PS: Wika została zważona, waży 12.1 kg.;) Tyje jej się;)

Edit: Miałam ciekawą rozmowę z taxówkarzem, Gdy dowiedział się, że pozbawiłam Wikę przyjemności jaką mogła czerpać ze zbliżeń z dziesiątkami psów, zmierzył mnie wzrokiem i zapytał czy też bym tak chciała i porównał moje postępowanie z obrzezaniem młodych kobiet/dziewczynek z książki "Kwiat pustyni" ;) Przez Was będę smażyć się w piekle, mam trzy duszyczki na sumieniu a dwie kolejne w kolejce czekają;P

Posted

[quote name='Klaudia M.']
Edit: Miałam ciekawą rozmowę z taxówkarzem, Gdy dowiedział się, że pozbawiłam Wikę przyjemności jaką mogła czerpać ze zbliżeń z dziesiątkami psów, zmierzył mnie wzrokiem i zapytał czy też bym tak chciała i porównał moje postępowanie z obrzezaniem młodych kobiet/dziewczynek z książki "Kwiat pustyni" ;) Przez Was będę smażyć się w piekle, mam trzy duszyczki na sumieniu a dwie kolejne w kolejce czekają;P[/QUOTE]
Znawca:evil_lol: słyszał ,że gdzieś dzwonią , ale nie wiedział w którym kościele , hehe , trzeba było się pana podpytać czy sądzi ,że skutki obu zabiegów są takie same - usłyszeć taki wykład bezcenne :diabloti:
Szkoda ,że kurs do Olkusza trochę by kosztował , litościwy pan mógłby zobaczyć efekty tych przyjemności dogorywające w klatkach:angryy: ciekawe co by wtedy miał do powiedzenia. Nie martw się Klaudio , jeśli za takie coś trafia się do piekła to znaczy że jest tam całkiem miłe towarzystwo.

Posted

Taksówkarz książki czyta, a to już coś ;). Zaiste piekielnym jest i okrutnym pozbawienie stworzenia przyjemności powołania na świat kolejnych stworzeń do zabawnej loterii, w której normalne życie wygrywa jeden na tysiące losów.

[COLOR=slategray](2.09. wysyłałam przelew dla Wiki - mam nadzieję, że doszło?)[/COLOR]