Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja wychodzę z założenia, że wszyscy gówno wiedzą zanim tego nie wypróbuję i się nie sprawdzi :D
a że na Patryku się sprawdza mało co, to na pewno WASZA wina i mogę zrzucić z siebie brzemię nieudolności w wychowywaniu własnego psa :diabloti:

dobrze że nie mam dzieci :diabloti: bo byłoby: "szanowna Bobomanio - mój synek dzisiaj skopał staruszkę.."

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Beatrx']tak mało znalazłaś, bo to niedobitki:cool3: trzeba się było przejść ze 2-3 tygodnie temu, wtedy byś nazbierała.[/QUOTE]

niestety to nieprawda, bo inni ludzie w tym samym czasie, w tym samym miejscu mieli całe reklamówy :evil_lol: ja jestem po prostu ślepa :evil_lol:

za to znalazłam na sobie już trzy kleszcze i teraz mam obsesję i wszędzie je na sobie czuję :shake:

Posted

haha, dziękuję bardzo, strasznie się ich boję, mimo że nigdy żaden mi się nie wbił :evil_lol: a najgorzej że w sierści Timiego nie da się znaleźć kleszcza, póki się nie wbije, bo wtedy dopiero czuć podczas głaskania :roll: na Etnie to od razu widać jak jakiś łazi

Posted

Moja hodowczyni ma taką fobię jak o kleszcze chodzi. O dziwo zawsze ich pełno znajduje i wyrywa ze swoich psów. Ja tam kleszczy się nie boję i jeszcze żadnego z siebie nie zebrałam, tymbardziej nie wyrywam ich z psa. Nie wiem od czego to zalezy, może mamy z Waldkiem jakąś krew zepsutą ;P

Posted

nie wiem jak to jest. jak mieszkaliśmy w Wawie, to dwa razy na Etnie znalazłam wbitego kleszcza. a jak się tu przeprowadziliśmy, to masakra :eviltong: raz z nią poszłam do lasu, to chyba ze 30 kleszczy z niej strzepałam, takich niewbitych, łażących :roll: więcej tam nie poszłam, bo z innych miejsc tak nie przynosi

Posted

Mnie się kleszcze jakoś nie czepiają. Byłyśmy kilka razy z siostrą w tych samych miejscach, w tym samym czasie, jej się już 2 albo 3 razy kleszcze wbiły, mi nigdy :P za to mnie kochają komary. Bez wzajemności ;)

Posted

to mój po wycieczce do Warszawy 6 kleszczy na sobie miał, a tylko chodził po trawniczkach na Żoliborzu. u mnie na wsi gdzieś od kwietnia może z jednego kleszcza przyniósł i to wbitego.

Posted

a zakraplacie teraz swoje psy? u nas mija 6 tygodni od advantixu ostatniego i zastanawiam się, kiedy się kończy 'sezon' na to gówno :roll: zanim Patryka zakropliłam, to przywlekał codziennie po kilka potworów. Advantix u nas się sprawdza, od czerwca - ani jednego :)

Posted

Zagadalysmy o tych kleszczach i mi się sniło że mi się w głowę kleszcz wbił i urósł taki wielka bulwa:D

Apropos kleszczy - bardzo często siada na mnie takie cuś co ygląda jak kleszcz tyle że ma skrzydełka. To też kleszcze są?

Posted

[quote name='Majkowska']Zagadalysmy o tych kleszczach i mi się sniło że mi się w głowę kleszcz wbił i urósł taki wielka bulwa:D

[/QUOTE]

hahaha :lol:

ja zakraplam w ogóle cały rok, niezależnie od pogody. kiedyś zimą też Etna miała kleszcza, jeszcze w Wawie i mi wet powiedział, żeby zakraplać. ale rzecz w tym, że niezależnie od kropli, kleszcze są na psach :roll: a różne stosowałam

Posted

u nas najlepiej się sprawdza foresto...a mieszkamy w lesie :D i przyjaciół kleszczy mamy w bród. Latem zdarzy się, że sobie po parapecie spaceruje bądź..pijemy kawkę, jemy lody a tu na ławie sobie idzie..taki maleńki :D

teraz już raczej nie ma..sasza już obroże ma zdjętą i nie ma żadnych. My zresztą też nic nie przynosimy już. Więc sezon na kleszcze raczej ku końcowi

Posted

[quote name='Majkowska']
Apropos kleszczy - bardzo często siada na mnie takie cuś co ygląda jak kleszcz tyle że ma skrzydełka. To też kleszcze są?[/QUOTE]
też mnie to zastanawia, dzisiaj taki osobnik wkręcił mi się we włosy i strasznie trudno to cholerstwo było wyjąć:/