Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ej no ale wiadomo, że lepiej jednak jak rodzice nie mają 40 lat ;) Ja widzę to doskonale po moich starszych - jak ja się rodziłam mieli po 24, jak mój brat to po 35 lat. I mam wrażenie, że im się już nie chce z nim siedzieć nad pracami domowymi etc ;) Ja uważam, że jak dzieci to tak do 25 lat właśnie, bo człowiek ma chęci i motywację i cierpliwość. A potem to już ciężko.

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='a_niusia']35letnia tez nie.
ani 40letnia.[/QUOTE]

moja ciocia urodziła pierwsze dziecko mając 41 lat :) różne były przeboje, ale mają córeczkę.

ale ja tak jak dorka, wolę urodzić wcześniej. bo chcę urodzić dużo :diabloti: trochę taka matka polka jestem :oops:

Posted

Zaraz tam dużo to nie :-D ale powiem tak że nie umiem sobie wyobrazic ze rodzicow zabraknie a juz teraz jestem skazana patrzec na to jak zaczyna brakowac im sil.. Moje rodzenstwo pamieta ich mlodych i energicznych.. Oni nie sa jacys zdziadziali sa wiecznie gdzies jdzdza na wczasy opiekuja sie wnukami domem i ogrodem ale widze co sie zmienia i to takie troche przykre.

Posted

dla mnie nie.
moja matka urodzila mojego bratw w wieku 40 lat. w tej chwili jest on w drugiej klasie gimnazjum, a jego starzy w niczym sie nie roznia od innych starych. ani w wygladzie ani w zachowaniu.
po prostu moi starzy mimo ze przekroczyli 50 rok zycia jakis czas temu, nie sa jeszcze starzy i ja rowniez w ich wieku byc stara nie zamierzam.

Posted

ja znam bardziej stare 30 niż moja 60 letnia mama :evil_lol:
ja tam czuje się młodo :grins: nie ważne ile człowiek ma lat , ważne na ile się czuje ;)

a dzieci cóż ... każdy podobno czuje , kiedy to ma być ... pomijając tych , co o tym nie pomyśleli i samo się stało.

Mam taką koleżankę , co urodziła w wieku niespełna 15 lat ... no niby straciła piękne lata .. ale tak z perspektywy , gdy jej syn aktualnie ma 20 lat , ona 35 ... wie że żyje
dzieciak odchowany , samodzielny ... w międzyczasie się wykształciła ,dorobiła i może wyglądać wnuków ... bawiąc się świetnie i czuć jak nastolatka.

Ale prawda , że czym człowiek starszy , tym rozsądek zabiera cierpliwość i spontaniczność.
Pewno dużo zależy od samego człowieka ,charakteru .. niemniej ja dziecków mieć nie chcę.

Posted

Ja planowałam dzieci dopiero po studiach i jak znajdę pracę. A urodziłam córkę w wakacje przed rozpoczęciem 3 roku studiów. Chodziłam do szkoły i zajmowałam się małą. Obroniłam się z oceną końcową 5 na dyplomie. I powiem wam że bardzo się ciesze bo teraz spokojnie chodzę do pracy a mała jest w przedszkolu.

Posted

[quote name='Pani Profesor']e tam, forumowa boruta, ktoś jeszcze się tym przejmuje po skończeniu gimnazjum? :diabloti:[/QUOTE]
Tak, dogomaniacy.

Posted

[quote name='Fauka']Tak, dogomaniacy.[/QUOTE]

właśnie :evil_lol:

[quote name='katasza1']To ja tez wpadam w odwiedzinki :)

Timmi wyglada na niezlego swirka :cool3:

Nie chce mi sie po tematacho zywieniu skakac, jakie suplementy podajesz Etnie do barfu?[/QUOTE]

Timi to wariat, jest taki na jakiego wygląda :evil_lol: dziś np spadł z kanapy w taki sposób, że głową walnął w ławę, jedną łapę miał pod ławą, część ciała na podłodze, a część na łóżku, ale się nie przejął, wskoczył z powrotem na kanapę i dalej świrował :evil_lol:

ostatnio piła tran z wątroby dorsza, jajka dostaje, łososia(ale to w sumie nie suplementy), czasem sypię algami, drożdżami, jak kotom ukradnę :lol:

Posted

[quote name='a_niusia']ja nie skonczylam gimnazjum, wiec moge sie smiac z takich roznych niskich dowcipow:))))))))))[/QUOTE]

nie mówię o dowcipach, bo ja leżę ze śmiechu przy kawałach o martwych płodach, grubych ludziach, starych dziadach et cetera, chodzi mi o 'przejmowanie się' w sensie że nie wiem, wracam do chaty, siadam na tapczanie i myślę "kuźwa, jeszcze wojnę na dogomanii trzeba pociągnąć" i gryzę palce... litości :D

Posted

Bo my dopiero zaczynamy i wszyscy gadaja o tych suplementach ze juz sie pogubilam. Mamy miecho, losos zamowiony, tran tez mamy. Mam nadzieje ze bedzie ok i nie trzeba stawac na uszach zeby pies byl zdrowy.

Haha, Timeczek dogadal by sie z Frodem :P

Posted

[quote name='katasza1']Bo my dopiero zaczynamy i wszyscy gadaja o tych suplementach ze juz sie pogubilam. Mamy miecho, losos zamowiony, tran tez mamy. Mam nadzieje ze bedzie ok i nie trzeba stawac na uszach zeby pies byl zdrowy.

Haha, Timeczek dogadal by sie z Frodem :P[/QUOTE]

różne są opinie o suplementach, niektórzy nie dają w ogóle nic :) ja robię tak, że jak jest jakieś pogorszenie np sierści, to coś dodaję. ten tran z wątroby dorsza super zadziałał na sierść, przestała się tak masakrycznie sypać. ogólnie nie trzeba stawać na uszach żeby było wszystko ok :)

jeśli Frodo nie ma wrażliwych na szczekanie uszu, to by się dogadał, haha :evil_lol:

Posted

[quote name='a_niusia']ej niee...sziedze w pracy i sie jaram wojna na dogo:evil_lol:[/QUOTE]

ja nie mówię o Tobie:D ogólnie napisałam, że jakim cudem ktoś ma się tym przejąć :D bo motyleqq napisała, że dobrze, że się nie [I]zraziłam[/I]. No kaman :D jedna baba napisała na drugą babę "ta to zła" i ja też mam usiąść i peplać jaka to jedna durna a druga łysa?:D

Posted

[quote name='Pani Profesor']ja nie mówię o Tobie:D ogólnie napisałam, że jakim cudem ktoś ma się tym przejąć :D bo motyleqq napisała, że dobrze, że się nie [I]zraziłam[/I]. No kaman :D jedna baba napisała na drugą babę "ta to zła" i ja też mam usiąść i peplać jaka to jedna durna a druga łysa?:D[/QUOTE]

ja tez nie mowie o sobie:evil_lol:

Posted

[quote name='Pani Profesor']ja nie mówię o Tobie:D ogólnie napisałam, że jakim cudem ktoś ma się tym przejąć :D bo motyleqq napisała, że dobrze, że się nie [I]zraziłam[/I]. No kaman :D jedna baba napisała na drugą babę "ta to zła" i ja też mam usiąść i peplać jaka to jedna durna a druga łysa?:D[/QUOTE]

zawsze mogłaś uwierzyć, że g wiem i w ogóle i uznać, że natychmiast powinnaś przestać stosować cokolwiek, co Ci doradziłam :diabloti: to oczywiście żarcik :evil_lol: